Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım kendine haksızlık etme ben 2 ay içinde 3 kere test yapmışımdır...normal bunları yaşamamız yumurtlama dönemimiz muallak yumurtlama olup olmadığı kesin olmayan bir sendrom yaşıyoruz elbette testi yorumlamaya çalışacağız bunlar doğal... bence doktoruna git canım gecikme yaşıyorsun eğer bebek de yoksa bir an önce adetini getirip tedavilerine başlasın... sıkma kendini...

gideceğim canım bugun aradım ama tatile çıkmış pazartesi arayın dediler.pazartesi arasam hangi gune randevu verir bilmiyorum. neyse artık.
canım ben de saçımı boyatmayı düşünüyorum balköpüğü gölge attırmak istiyorum saçım koyu kestane.iyi gelir değişiklik yap bakalım

Öncelikle herkesin hayallerinin hakkında en hayırlı olacak şekilde gerçekleşmesi duasıyla... hatırlayanlar vardır belki beni, iki klomen tedavisinin ardından doktor üçüncüsüne gerek olmadığını söyledi ve artık iğne tedavisine geçilmesi gerektiğini söylemişti. Aradan geçen zamanda hem doktorum hem biz tatile çıktık ve yaklaşık 2 ay geçmiş oldu. Bu arada bir aya yayılan kanamalarım oldu ve dolayısıyla adetimi kestiremedim. Tatil dönüşü kanamanın kesilmesi için doktor GİNERA adında bi doğum kontrol hapı verdi. İlaç biteli 3 gün oldu ve ben bugün adet oldum. Arkadaşlar benim hormonların da berbart durumda lh 17.2 iken fsh 2.4 gibi değerlerde. Yani berbat bi pko hastasıyım. Hormonları normal seviyelerde olanlar lütfen durumunuza şükredin. Elbette ki ben de şükredecek çok şey buluyorum, mesela yumurtalıklarım var, kistle dolu olsalar bile var.
En son gittiğimde doktoruma duygusala bağlayıp ya yumurta bunda da gelişmezse dedim. Ona da beni teselli etmek düştü, biz istesek 30 yumurta da elde ederiz ama az olsun kaliteli olsun istiyoruz dedi. Doğu da görev yapıyoruz o yüzden imkanlar çok kısıtlı ve hayat zor. Yaani psikolojik olarak da ne kadar kendimi rahatlatmaya çalışsam da yapamıyorum ve zor çok zor durumdayım.
Şimdi arkadaşlar pazartesi iğneye geçiliyor ve ben iğne nedir ne değildir bilmiyorum, doktorum da ben sorarsam cevaplayan sormazsam bişey anlatmayan cinsten biri. Bu iğne aşılama ile ilgisi olan bir iğne mi , yoksa klomenin daha etkilisi olup da yumurtalığı büyütmeye yarayan bir iğne mi? Bilen varsa ve tecrübesi olan varsa ve beni bilgilendirirse çok mutlu olurum. Dua ile.........

aynen canım,klomenin daha etkilisi iğneler. birkaç yumurta oluşuyormuş iğneyle. dolayısıyla şans artıyormuş. ama iğneye geçmeden önce mutlaka rahim filmi çekilmeli demişti benim doktorum.

ya bişey söyliycem kimseye ümit yüklemiyim kimseyede yalnış konuşmayayım ama hani şu testlerde sonrada bile silik öıksa gebelik var demekolabiliyormuş bi çok yorum okumuştum ya tabiki en sağlıklısı kanda baktırmak ama.anlamadığım o çizgi 10 dklık süreç içinden daha fazla sürede neden çıkıyor.benimki hepinizinkinden acayip ben hayalet gibi çizgiyi gördüm gördük daha doğrusu sonra bi kaç saat sonra kayboldu anlam veremedim benim gibi olanda yoktur herhalde.halada adetim gelmedi progestan içen bayanlar adetiniz ne zaman geliyor ya ben bunladım ama yaa

cnm sen niye doktora gitmiyosun?
ben kanda baktırmak istemiyorum. sonuçta kimyasal gebelik diye birşey de var adetle kaybolup gidiyor.
eğer sende gebelik varsa doktor nasılsa keseyi görür. keşke keşke KEŞKE..

canım ben arada yediklerime dikkat ediyorum, ama nedense artık kilo almıyorum...
ben bunu metformine bağlıyorum, iyice vücudumu dengeledi sanırım...yani 7 kilo verdikten sonra bana bir rahatlık geldi şu aralar...

benim tanıdığım tüm hamileler 3. aydan sonra dip boya yaptırıyor bu arada. ben hep balyajlı gezerim, hatta hep düşünürdüm hamile kalınca, saçımın dipleri iğrenç olucak diye..ki çok ince ve sadece üst duvara attırıyorum balyajı....
hayatımda hiç saçımı komple boyamadım, korkuyorum biraz ) bir tek özenle makyaj yaparım, o kadar....

senin o kilo kesinlikle adet görememekten şişmiş olmandandır bicim, hadi yarın klomene başlıyorsun :26::26:

offf zaten hamilelikte kilo alacağız, hele ben!!! hemen suratım şişip tabak gibi olurum )) kendime 15 kilo limit koydum! zaten 4-5 kg su olucak ama kesinlikle almamaya dikkat edicem...

canım sen doktorunla durumunu telefonda kısaca görüş bence en uygun günü o saptar...
bu arada gölge de çok hoş durur tabi ben 25 li yaşlarımda hep saçlarımın bikaç ton açık renginde gölge kullanıyordum ama şu son 3 yıldır boya yapıyorum çünkü seyreldi saçlarım boya ile daha tok duruyor...

her şeyin hayırlısı canım ya aynen benim de Lh 22 lerde falan çok yüksek... klomen denenecek bende de umarım işe yarayacak... iğne canım çatlatma iğnesi değildir kuvvetli bir yumurta geliştirici olsa gerek... sen doktoruna sor herşeyi doktorların hepsi aynı ki sormadan anlatmazlar... çok değerli ya anlattıkları ondan :))

stres kesinlikle çok zararlı... kayınvalidenle yaşadığın süreçte canım bence seni etkileyen bu olmuştur kendinle ilgili ertelediğin pek çok şey olmuştur ve bunlar insanı çok yorar...... artık daha huzurlu olacağından eminim...ayrı eve çıktınız de mi?

dediğin gibi regl olmamaktan şişmişimdir ben şu anda normal görünüyor kilom haklısın canım... benim dün gece reglim bitmişti biricik ama bu sabah öğlene doğru yeniden başladı ve başım dönüyor normal mi bu acep? daha önce bu şekilde olmamaıştı hiç...
ben de 3. aydan sonra dip boya yapılabildiğini biliyorum ama yine de 3-4mm diplerden bırakmakta fayda var... sonuçta kafa derisi o kimyevi maddeleri çekmesin diye sonuçta beklenebilecek bir zaman.... hamile kaldığımda saç boyatırsam diplere dokunmam ben :))
ben saçlarımı boyadığımda kendimi daha iyi hissediyorum... senin gibi makyaj yapmayı ben de çok severim... evden çıkarken ya da geceleri kendime yaparım makyaj iyi hissettiyor bir de morali geliyor insanın ya bakımlı olmanın her şekli güzel bence...
ben de ilk yüzümden alırım kilo... benziyoruz demek ki bu yönden... hemen yuvarlanır yüzüm ama hamilelikte mecburen yaşayacağız bunları belki de 9 kilo alarak tamamlarız canım o zaman 5 kilosu bebeğin olur ve 4 kilo almış oluruz valla harika olur ki bunu başaranlar var biliyorsun....
yarın klomene başlayacağım evet de şu kanama neyin nesi hiç anlayamadım??? açık kırmızı gibi kan benim regl kanım koyu kırmızı oluyordu hep...

Son düzenleme:

ayy benim de hemen yüzüm şişer yanaklarım kocaman olur..kilo aldığım hemen belli olur. çok sinir. olsun bebiş olsun da kilo verilir her türlü..
canım benim yumurta oldugu zaman koyu oluyor kanama,yumurta olmayınca açık renk oluyor belki senin de ondandır.

bicimmm canımm saçlarını boya güzelce belki bundan sonraki aylar boyayamazsın
inşallah bu ay senin ayın olsun
ateşini ölçmeye devam ediyorsun demi

bıcımcım yarın klomene baslıyormussun bende yarın başlayacagım klomene bakarsın bu ay hamıle kalırız:).. ne guzel demı
uzun zamandır takıp edemıyordum annemın ayagı alçıda ona bakıyorum hepınızın gecmıs bayramı mubarek olsun..
gecmısıde okuyacak zaman yok guzel haberler vardır ınsallah
tuanatay kızın olacakmıs cok sevındım canım Allah uzun sağlıklı bi ömür versin...
bıcım sende hastaymıssın umarım ıyılesmıssındır gecmıs olsun canım
bu sac boyama konusunda bende kararsızım 20 gun once bı renge boyadım ama begenmedım yarında klomene baslamadan boyasam mı dıyorum ne dersınız bı zararı olur mu?

Son düzenleme:
benim 17 yaşındaki kızım 4 ay önce pko lu dedi doktor. 3 aydır yasmin kullanıyor.iki gün sonra bitiyor doktor adetleri düzenliyse gelmenize gerek yok dedi,ama ben hemen hap bitiminden sonra ne diye gideceğim...doktor sorduğunda ne söylicez.ben hap bittikten sonra gideyim diyorum fakat zaten azarlayıp duruyorlar bana demezmi ben sana dedim adetleri tekrar düzensizse gel diye...ay bu azarlanma olayını hiç sevmiyorum..kızımda bu yüzden gitmek istemiyor..birde doktor görüşmesinde sadece kızımı alıyor içeri anneler yasak...kızda korkusundan birşeyde soramıyor.şaşırdım kaldım...hastalığına mı takayım doktorun hareketlerine mi....acaba aranızda kullanıp hap biter bitmez mi gittiniz yoksa adet düzensizleşince mi gittiniz....beni aydınlatırsanız çoook memnun olurum kızlar.....

maalesef kesin bir çözüm yok.. evlendikten sonra doktor kontrolunde olur; şu an için bence doktora gitmenize gerek yok ama başka bir doktora gitmenizi de öneririm eğer kızınız kiloluysa şeker hapı gerekebilir. bunun için endokrin uzmanına başvurmalısınız. adeti düzenlenir ve kilo verir.
yine de her ay adet olması şart değil bunu kafanıza takmayın. bizim gençliğimiz de hep böyle geçti. adet olamadığında çok bunalırsa farlutal gibi adet söktürücülerle adet getirtebilirsiniz. doğum kontrol hapları çok da gerekli değil.

eğer imkanınız varsa kesinlikle doktorunuzu değiştirin derim bu hastalık stresten uzak olmayı gerektiren bir hastalık doktor saolsun dahada kızınızı strese sokmuş daha tatlı dilli ve anlayışlı bir doktor bulursanız daha rahat olursunuz ve daha çok bilgili ben doğum kontrol haplarına karşıyım herkese göre değişir tabiki bu düşünce bence pkolu herkes metformin hapları kullanmalı bununla ilgili bilgi almak isterseniz bence iyi bir doktor bulup konuşmalısınız

sağ ol canım cevabın için,kızım kilolu değil,yinede endokrin uzmanına gitsem,kadın doğumcuya gitmese olur mu....takip daha iyi hangi doktorda yapılsa daha iyi....

sağ ol canım cevabın için,kızım kilolu değil,yinede endokrin uzmanına gitsem,kadın doğumcuya gitmese olur mu....takip daha iyi hangi doktorda yapılsa daha iyi....

hormonlarına bakıldı mı? hormonlarına baktırın ve endokrin uzmanına gösterin. gerek görürse şeker ilacı yazar.

onun dışında takip edilmesine gerek yok. adet düzensizliği önemli değil. dediğim gibi ben de genç kızlığımda 3 ay adet görmediğimi bilirim. çok bunalınca adet söktürücü içiyordum 1 hafta sonra adetim geliyordu. genelde stres ve hava değişikliği kolay etkiliyor. maalesef buna yapılacak birşey yok. doğum kontrol hapına hiç gerek yok.
evlendikten sonra kadın doğumcunun kontrolunde olması gerekir o da çocuk sahibi olmak istediği zaman. belki de gerek kalmaz bile, hemen hamile kalır. hiç belli olmuyor. canınızı sıkmayın böyle çok bayan var.

selam kızlar.. geçmişi okuyamadım :) son iki sayfaya baktım sanırım yeni hamişler yok..

bicim klomene başlıyormussun yarın..

bu ay benim verimli günler adapazarında geçeceği için kullanma dedi doktorum :)) hem de ara vermiş oluruz dinlenir vücut dedi... adapazarında kistimi kontrole gittim doktora, adam kistimin boyunu ölçmeden bu 2.5 cm filan değil.. küçülmüş küçülmüş dedi.. deli etti beni.. ölçseydiniz bi dedim doktoruma bilgi vermem gerek dedim, gelmeden önce ona gitseydin o zaman dedi.. deli mi ne dedim içimden.. gitti benim bu ay anlıyacağın.. metformine tam gaz devam ediyorum hemde sabah akşam içerek.. ve bu ay kesin yumurta oldu, çok sancım oldu çünki yumurtalıklarda.. bende hiçbir değişiklik yok anlıyacağınız..

daha bir hafta on gün kadar adapazarında olacağım.. bu sürede pek giremem nete..
herkes kendine iyi baksın.. öpüyorum çok çok..

bence de canım gelsin de bebeklerimiz azıcık kilo alırız hamilelikte olsun...
valla bilmiyorum ki bu kanama nedir böyle... ( 3 gün koyu renk geldi kan sonra durdu şimdi de açık renk arada da pıhtılar var neyse canım üzerinde çok durmayacağım geçer herhalde....

bicimmm canımm saçlarını boya güzelce belki bundan sonraki aylar boyayamazsın
inşallah bu ay senin ayın olsun
ateşini ölçmeye devam ediyorsun demi

canım ateş ölçmeye devam ediyorum ben ama yine çok inişli çıkışlı ya benim ne tuhaf bir ateş gidişatım var anlamıyorum ki klomenden sonra belki düzelir ateşin seyri... evet saçlarımı da güzelce boyayacağım ablam boyayacak onu bekliyorum... başkası fırça ile boyadı mı daha güzel oluyor boya...

canım ne güzel aynı gün başlıyoruz demek ki... umarım çatlama günlerimiz de aynı olur canım ya ikimiz için de hayırlısı olsun... bence yumurta gelişimi döneminde boyasan bişey olmaz döllenmeden önce boyayabilirsin ben de yarın veya yarından sonra boyayacağım... bi de 2 günlük kirli saça boyamalısın zarar vermiyor o zaman.... gözenekler kapalı oluyor ya....

canım sık dişini 2-3 ayın kalmış madem umarım baban iyileşir bir an önce canım... sen kendine iyi bak sakın fazla yeme dikkat et kilona yumurta oluşuna katkısı var biliyorsun kilo vermenin... çok güzel ya eşin de hemen gelirim de miş ne güzel... değerlendirin tabi boş geçen ayımız olmasın kızlar......

evet canım ilaca başlıyorum hayırlısıyla :)) canım kistinin küçülmesi çok iyi boşver sen bu tuhaf doktorları...
zaten bir süre kendiliğinden yumurtlama da oluyormuş ya klomenden sonra... bence de ağrı yumurtlama ile ilgili olabilir...
kendi doktorunla görüştüğün zaman anlarsın canım ne olup bittiğini....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…