slm kızlar doktordan geldim ultrasonla baktı kistın duruo hala dedı.ama ben adet olmadım ilacım daha bıtmedı adet olmadan kıst gıtmez zaten öle deilmi doktor bana tuttu dedıkı 3 ay daha dogum kontrol hapınıkullan dedı bende sınırlendım cıktım odadan sanırım bu doktordan bıse cıkmıcak baska bır doktorun ısmını aldım bı arkadastan cok ıyıymıs hamıle kalamayan kım gıttyse 2 ay ıcınde hamıle kalmıs bakalım bende ona gıtcem ama sımdımı gıtsem yoksa adetın ucuncu gunumu gıtsem bılemedım ya
slm kızlar doktordan geldim ultrasonla baktı kistın duruo hala dedı.ama ben adet olmadım ilacım daha bıtmedı adet olmadan kıst gıtmez zaten öle deilmi doktor bana tuttu dedıkı 3 ay daha dogum kontrol hapınıkullan dedı bende sınırlendım cıktım odadan sanırım bu doktordan bıse cıkmıcak baska bır doktorun ısmını aldım bı arkadastan cok ıyıymıs hamıle kalamayan kım gıttyse 2 ay ıcınde hamıle kalmıs bakalım bende ona gıtcem ama sımdımı gıtsem yoksa adetın ucuncu gunumu gıtsem bılemedım ya
Kızlar merhaba ben 16 yasındayım ve çok büyük bir aptallık ettim.Kendimden nefret ediyorum.Bu polikistik Over hastalığını öğrendiğimde 14 yasındaydım düzensiz adetlerim oluyordu ve vücudumdaki kıl oranı çok fazla artmıstı.doktor henüz kist oluşmadıgını ve bunu ilaçlarla kolay bir şekilde yok edebileceğini söyledi.Bana günü gününe kullanmam gereken Dıane isimli bir ilaç verdi ama ben bu hastalıgı hafife aldım ve ilaçlarımı kullanmadım.Aylar sonra kontrol günüm geldi ve doktor ilaçları kullanmadıgımı anladı kist olmuş ve çok büyümüş dedi.Ve ben ciddi sorunlara yol acacıgını bilmedigim için ilaçlarımı yine kullanmadım.Offf aptal kafam!! Kendimi diger kızlara göre kötü hissettim ilaçlara ihtiyacım olmyacagını düşündüm ergenlik zamanları işte.Ve uzun bir süredir internetten araştırma yaptım ve bu hastalıgın ciddi sorunlara yol actıgını gördüm.hamile kalamama dısında bütün sorunlar bende de var.Kıl atması,kilo alma (bir senede 14 kilo aldım),sivilcelenme vs.Evli olmadıgım için hamile kalıp kalamayacagımı bilmiyorum ama çok korkuyorum kendi aptallıgım yüzünden ya benim çocugum olmazsa 1 haftadır ilaçlarımı kullanıyorum ama aradan bu kadar ay geçtikten sonra bir işe yarar mı bilmiyorum.Hastaneye gitmeye de korkuyorum çünkü çok kötü bir haber alacakmısım gibi geliyor.Kızlar yardım edin ben ne yapıcam.Bu hastalıgı yasamıs olanlar bana biraz bilgi verebilir mi ??
benım aklıma laporoskopi amelıyatı takıldı k.kda bikaç hikaye okudum laporkopi yapıranlar düzenli adet oluyorlarmıs ve cogu kişi hamıle kalmıs eger bu hastalıgı çözümü buysa bende yaptırmak istiyorum ama o kadar cok doktora gittim hiçbiri gel sana laporoskopi yapalım demedı hemen doğum kontrol hapını dayadı bu ay adetim gelmezse doktora gidecem vee bana söylemezse soracam laporoskopi olabılrımıyım diyee böyle adet düzensizliği çok kötü yaa günümün geçip geçmediğini bile anlayamıyorum kaç günde adetim gliyor onu bile bilmiyorumbide çoğu insan kafama takmadım hamıleyim diyo nasıl takmıyorlar ben anlamıyorum benım hiç aklımdan cıkmıyorr allaha dua ediyrorum isteyen herkez için çıldırmak üzereyi napcam bilmiyorum kştap alıp kitapmı okusam napsam bana güzel bi kıtap onerin kızlarr
canm çok haklısınya hiç duymadım ben bu ameliyetla adeti düzenli olanlar ama olabilir bilemiyorum.dr.lar zaten çoğu şeyi biz söyleyince yapıyolar.hiç güven vermiyolar.evet hamilelik bi yana gününde adet olsam çok mutlu olucam heralde.bende hiç aklımdan çıkaramıyorum oyüzden çıkarabilenleri kutluyorum yani.o yüzden o hikaye beni çok etkiledi canm bütün kistleri temizlemiş ve hala adetlerim düzenli diyo kız.muhteşem bişey ya.sen hangi şehirdesin?
bende inanamıyorum gerçekten nasıl oluyorrr kafadan atmak formulu nee bide benim eşimdede sorun var düzelmesini bekliyorum varıkosel amelıyatı oldu 1sene oldu degereler düzeldi aralıkda kontrol var o zaman aşılama olsun istiyorum 2senedır ugrasıyorum böyle çaresizim kafayı yiyecem etrafımda her görenin sorması benı çıldırtıyorr beklıyeyım dıyorum ama olmaycak diyede cok korkuyorum allah yardımcımız olsun nediyeyim istdyım canım
merhaba canım bildiğim kadarıyla laporoskopi yumurtalıkları çok kist dolmuş olan kişilere uygulanan bir yöntem. Tam olarak bende bilmiyorum ama bi arkadaşıma çocuğun olmaz çok kistin var demişler başka doktor laporoskopi yapmış 3 ay sonra hamile kalmış. Bu kadar biliyorum.
mrb pko gibimi çok kist acaba bizdeki küçük ama belkıden ondan demiyoır doktorlarm neyse ben bu gittiğimdede sorayım barı evet yaa bugun nete baktım amelıyat olup 3-6ay sonra kalan cok hamıle darısı başımıza inmş.sagol canım:)
mrb arkadaşlar bende yıllardır bir pko hastası olarak hamile kalmak için her yolu denedim bitkisel hürler klomen ve çatlama iğnesi fakat olmadı rahim flimi çektirdim yine olmadı birkaç kür denedim sonrada kendi haline bıraktım ilaç falan kullanmadım ve bebegim süpriz yatı bana şuanda ilaçsız tedavisiz hamile kaldım rabbim herkese hayırlı evletlar nasip etsin umudunuzu yitrmeyin ..........................
yok cnm bende pko luyum konu ordan çıkmıştı zaten ama o pko değil farklı yine zararsız kistik yapı
Kistinin hala duruyor olması biraz üzücü bir durum ama bu kadar çok bebek sahibi olmayı isterken bi 3 ay daha doğum kontrol hapı kullanmak çok zor.
Eğer genel anlamda doktorundan pek memnun değilsen adetinin 3.günü farklı bi dr.a gitmeni tavsiye ederim.
hıı analdım hayrılısı atılk bu doktora gitsekmı acaba ne düşünüyorsun
cnm valla ben 16 yaşımda hastanelere başladım tam teşhis 19 yaşımda verildi çünkü bende görünümde ne kıllanma ne kilo yoktu doktor çok araştırdı. öğrendiğim ilk altı ay glifor ve beraberinde yasmin kullandım ve hala yasmine devam ediyorum. 2 ay önce ilacı bıraktım bıraktığım ay hamile kaldım. ama düşükle sonuçlandı. bana doktorumun ilk öğrendiğimde sölediği çocuk istemediğin sürece hayat boyu bu ilacı iç hem kistlerin çoğalmaz hemde rahim duvarların kalınlaşmaz. tekrar çocuk denemedim . bildiğim kadarıyla çocuğa engel kistlerin çoğalması yani bu güne kadar tedavi aksatıldıysa yada geç başlandıysa olabilir. yaşında bi faktör olduğunu biliyorum ben daha 23 yaşındayım benim hemen hamile kalmam bundan olabilir. istersen bi doktora git ben kontrollerimi aksatmamaya çalışıyorum senede 1 kerede olsa gidiyorum doktor eminim daha ayrıntılı bilgi verir
benımde adetlerim hep düzensizdi 15yaşımdan vberigitmediğim doktor hastane kalamdı hep yumurta tembellıgı diana35 kullan her gittiğim doktor bunu verdi evledımdıkten 1sene sonra gittim doktorum pkosun dedı bana yine dıan35 kulandedı ama cocuk düşünrüsen tedavı şart dedı bende başlayalım dedım glucophage verdı onu kullanıyorum hala eşimdede sorun cıktı varıkosel amalıuyatı oldu degerleri iyi ama biraz daha iyi olması lazım aralıkda kontrol var ondan sontra yapcaz bişeyler hayrılısı ne diyelim 2senedıristiyorum ama olmuyorr herşeyde vardır bı hayır beklıyoruz
herşeyde bir hayır vardır canım hayırlısı bendede uzun süre oldu 16 yaşımdan 19a kadar birsürü doktor gezdim yumurtan zor çatlıo tembel prolaktinin yüksek bir sürü şey sölediler en son bir doktor buldu başladık tedaviye bana ilerde 1 sene dene çocuk için olmazsa tekrar gel demişti o zaman tedavi olursun olmadı aşılama son çare tüp ama genelde tüpe kalmıo demişti. Allah yardımcın olsun zor . Başka doktorlarada gidiyormusun bilmiyorum ama gitmiyorsan bi dene
kızlar bu doktoru arıyorum ömer nazarı ama kımse telefonlara bakmıyorrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?