Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Selam kızlar bende pkoloyum. Henüz evli değilim 27 yaşındayım ve nişanlıyım pkolu olduğumu öğrendiğim gün dünyam karardı dr. Doğum kontrol hapı ve glucopage verdi 6 ay kullandım bıraktım. şimdi adetlerim eskisi gibi 45 günde değil 35 36 günde oluyo kafama taktığım zaman gene 45 günü buluyor. Kilom da fazla 90 kiloyum diyete başladım moralim sıfır. Nişanlım evlenir evlenmez çocuk istiyor pko lu olduğumu biliyor gerçi ama gene de zayıflarsam hamile kalacağımı düşünüyor. Bende zayıflamanın çare olamayacağını söylüyorum ama anlamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım lütfen bana bir akıl verin kızlar ne yapacağı mı bilmiyorum. Nişanlımdan ayrılmak istedim bunun yüzünden ama o ayrılmak istemedi çıkmaz yola girdim sanki evlenmeden önce böyle kafaya takıyorsam evlendiğim zaman ne olurum tahmin bile edemiyorum

canım cok buyutmusun bu hastalıgı ya pko olup hamıle kalanları bı duysan sasırırsın senın tek yapıcagın sey zayıflamak lutfen stres yapma evet sogan kurunu de dene ve kesınlıkle ayılmayı dusunme mutlu olucak sın lutfen uzulme

29 yasindayim, evli degilim. Her zaman sisman sayilabilecek kivamda biriydim ancak son 3-4 yildir kendimi asarak 97-98 kiloya kadar ulastim. Bu hastaligin kontrolu icin glucophage kullanilabilecegini ise en son doktorumdan ogrendim. 22 yasimdayken teshis konuldugunu dusunursek cope giden 7 yilin hesabini hangi doktordan sorsam bilemiyorum

Glucophage'a basladigimda 94.350 kiloydum, 5 haftanin sonunda 88.400 oldum. Diyet de yapiyorum ancak ilacin yararini goruyorum, seker ihtiyacim neredeyse kalmadi.

SLM Arkadaşlar bendede pko var tedavi görüyorum daha yeni başladım tedaviye 6 yıllık evliyim ve geçen kasım düşük yaptım. Adetlerim hep çok düzensizdi. Evliliğimin ilk 1 yılı doğum kontrol hapı kullandım. Ondan sonrada hiç korunmadım ve ancak geçen kasımda hamile olduğumu öğrendim ve daha sonra düşük yaptım.Pko olan hastalarda olası bir durum düşük. Yanlız doktorum ilk önce yumurtlam olayı olması için bana Gonaphene verdi adetin 5. günü başlayım beş gn iç dedi ve yaptım ardından kontrole gittim ve sol yumutalığımda yumurtlama gördüdüğünü söledi ve 3-4 gün sonra yine gittim ve bana Dupdaston adlı ilacı verdi ve günde 2 defa kullan dedi bittikten 10 gün sonra bana gel dedi. Bu arada bu ilacı kullanırken gün aşırı ilişki istedi. Nyse demem o ki bakalım bu ay sınu herşey belli olucak fakat ben düşük arkasından 21 kasım gibi adet olmuştum ve bidaha taaaaa 19 şubatta yine dupastonla adet gördüm ve bu süreç içinde 63 kilodan tam 76 kiloya fırladım inanılmaz şekerli şeyler canım istiyor. Bu kiloları vermemin bi çaresi olmalı .Lütfen yardım edin.senağlama

canım ege pko luysan asla kılo almaman gerek eger almaya devam ederse yumurta olmusmaya bılır kılo cok onemlı bızım hadtalıgımızda lutfen dıkkat et ınsalh bır an once hamıle kalırsın canım

çok takma kafana lütfen gebe kaldıktan sonra pko olduğunu öğrenen arkadaşlarımız var. herkeste seyri farklı oluyor nişanlın pko olduğunu bildiğine ve kabul ettiğine göre sana sonrada gebelik zor bile olsa sorun çıkarmayacaktır. merak etme

canım kullanıyormusun bilmiyorum ama glukophage şeker ilacı veriyorlar kilo vermeye yardımcı oluyor

Merhaba canım. Çok geçmiş olsun bende 6 yıllık evliyim ve 28 kasımda bebeğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum. Bende kürtajdan sonra 23 şubatta adet oldum.O da klomen ile oldu. 6 martta hormon tahlilleri yaptırdım normal çıktı. Ultrason ile baktı adetin 12 gün ama yumurta göremiyorum dedi ve bana 6 ay kendin dene hamile kalmayı olmazsa destek ilaçlar kullanacağız dedi. Kilo verneye çalışıyorum dedim hiç birşey demedi. Yani bana hiçbir ilaç vermedi. Önceki düşüğün sebebini araştırılması gerekmiyormu dedim 3 düşükten sonra bakılıyor ama özelde istersen 500-600-ytl civarı tutuyor Tıp Fakültesi Hastanesindede yaptırabilirsin dedi. Bana bir kağıda yazdı testlerin isimlerini o kadar.

bende de gittiğim jinekolok tüylenme sorunum olduğu için ve adet olamadığım için pko hastası olduğumu söyledi ve menopoza kadarda diane 35 adlı ilacı kullanmam gerektiğini söyledi bu ilacı son 4 aydır kullanıyorum tamı tamına 7 kilo aldım bunun üstüne endokrinoloji uzmanına gittim oda kilo vermem için diane 35 ile birlikte kullan diyip glucophage adlı ilacı verdi bu ilacı düna akşamdan beri kullandım ama bu ilaçta bende aşırı bir mide bulantısı yaptı ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bana yardımcı olacak olan varmı acaba ?...

bünyen bu ilaca alışana kadar kullanmalısın 1 hafta 10 günde geçiyo zaten kendi kendine .spor yada yürüyüş yapabilirsen dah hızlı kilo verirsin.ben öyle yaptım.1.5 ayda 5 kilo verdim.

arkadaşlar benim durumumda olan var mı merak ediyorum..
klomenle 2. denememde yumurtalıklarım aşırı derecede uyarıldığı için 2,5 ay boyunca sürekli yumurtladım ve en sonunda rahimde fazla östrojenden kistik yapılar oluşmaya başladığı için söktürücü verdi. reglin ağır geçicek biraz et parçaları gibi gelebilir dedi. regl ile beraber rahim temizlenicek sonra da klomene biriki ay ara vericez. progesteron vericez . dinlendiricez yumurtalıkları dedi. yorum ve paylaşımlarınızı rica ediyorum ayrıca progesteron hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazsın . sevgiler herkese.

progesteron hamilelik sorasında ve dogumdan hemen sonraki dönemde salgılanır, etkierinden biride adet gormemendır yani o sırada mensturel dondu engellenıyo dr dinlendirmek derken bunu kastetmıs sanırım

Merhaba arkadaşlar malesef bende p.c.o. luyum. 4 -5 yıl kadar bende diane kullandım. benim şikayetim sadece ağrılı adet ve tüylenmeydi. kilo problemim hiç yok hatta zayıfım bile diyebilirm.
2 yıllık evliyim son 1 yıldır ilacı kullanmıyorum ve 2 aydır korunmamamıza rağmen gebelik olamadı
doktora gittim sadece ultrasonla baktı ve p.c.o nun yok denecek kadar azaldığını söyledi. fakat başka tahlil test yapmadı. adetin düzenliyse hormonların normaldir problem yoktur dedi.
şimdi ben gerçekten normal deneme düreci olan 6 ay veya 1 yılı doldurmayı mı beklemeliyim? yoksa başka bir dr gidip tüm tahlilleri yaptırmalımıyım? kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum. boşuna 1 yılı daha geçirmiş olmak istemiyorum... bu durumda olup ta hamile kalanlar varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

merhaba arkadaşlar.bende gecen hafta pko hastası oldugumu öğrendim ultrasonla, ama degerlerim çok güzel çıktı.bende ne adet düzensizliği ne de tüylenme var.doktorum kilo vermem gerektigini söyledi ama kendi başına veremessin deyip glukofen tedavisine başladı.su anda hamile kalırsam sonunun gebelik zehirlenmesine kdr gidicegini söyledi.bunun yanında birde kistler için dogum kontrol hapına başladım.glukofenin gerçekten kilo vermeye yardımcı oldugunu bilen var mı aranızda?bende dehşet bir kilo problemi var inş yardımcı olur.tabi diyetede başladım.inş hayırlısı olur.

slm hanımlar bende de pko vardı 5-6 ay
doğum kontrol hapı kullandım.bıraktım sonra geçenlerde sol kasığımda şiddetli ağrı oluştu doktoro gittim ultrasonla baktı bişe yok dedi kist var mı diye sordum yok dedi iltahap var dedi iğne verdi ama hala sancım var acaba doktor yanlış teşhis mi koydu ya bu pko geçme gibi durumu yok mu çok mutsuzum

merhabalar.breath cim banada 3 yıl önce pko teşhisi kondu ama sonra başka doktor yok dedi şimdi ilaç kullanmıyorum.3 yıl önce teşhis koyan doktor kilolu olmadığım halde glukofen verdi ve 6 kilo zayıflattı beni ilaç.gerçekten kilo verdiriyor.faydasını görürsün.mide bulantısı yapıyor yalnız dikkat etmelisin.geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…