Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

arkadaşlar pko'ya bildiğiniz iyi gelen pek çok bitki var, aslanpençesi, civanperçemi vs... bunların herbirini kullanabilmek pek pratik olmuyor. ben aktardan civanperçemi macunu adında, içinde bu iyi gelen bitkilerin herbirinden bulunan ballı bir karışım aldım, günde 3 defa yiyorum. iyi geliyor, en azından kullanımı kolay, hepsi bir arada yani. ortaboy bir kavanoz, 10 lira. bilmeyenler olabilir diye haber vereyim dedim.

nsb yani yazdıkların gerçekten süper geldi bana kafamda öyle kurmuşum ki:))
şimdilik tedaviye başlamadan bi deneyelim bakalım bn kendimi öyle inandırmışım ki olmıycağına

bu arada incir kürü yumurtaları geliştirdiği için denemek istiyorum aslında
tabi e-burcuk un yazdığı gibi iyi gelen çok bitki var aslında kullanımı da kolay süper ama
neyse iki üç ay bişey kullanmadan deneyelim bakalım:))

Canım bi de adaçayı içiyolarmış,duydun mu onu.. :) her gün kaynatma değil de demleme yöntemiyle,hergün 1-2 fincan.Yumurtlama zamanına kadar içiyomuşsun ama gebelik ve emzirme döneminde sakıncalıymış.Sanırım o yüzden yumurtlama zamanına kadar.Bu arada elbette kendin dene ama önce dr a gidip tüm kontrollerini yaptır,bi muayene ol tabiki,hormon testleri vs.
Ben de adaçayını bi deniycem,bakalım işe yarıcak mı.. :CüvCüv:

merhabalar şeker hapı kullanmak için şekerin yüksek mi çıkamsı gerek. ben de pkos hastasıyım . ve kiloluyum kilo da veremiyorum aynı zamanda.

Merhaba, bişey sormak istiyorum, çok canım sıkıldı ben 5 ay önce bi düşük yaşadım. 3 ay korundum. 2 aydır da bebek istiyoruz. Adetlerimde bi düzensizlik yok. doktora gittim ultrasonda kistik herhangi bişey de çıkmadı. doktorun verdiği hormon tahlillerini yaptırdım adetin 11. günü...FSH 5,20 LH 16,93 çıktı. doktor yumurtalıklarının çalışmasında düzensizlik var bikaç ay yumurta takibi yapalım dedi..polikistik over olabilir mi? öyle olsa ultrasonda çıkmazmıydı? yumurtalıklarım çalışmıyosa 7 ay önce nasıl hamile kaldım? uff ya çok canım sıkıldı, görüşlerinizi bekliyorum.
Sevgiler

peki demişsiniz ya 12-13 yaşından beri diye eşinize evlenmeden önce böyle bi rahatsızlığınızn olduğunu sölediniz mi yani sözlüme böyle birşeyi söylemem gerek mi??söylersemde beni hastalıklı kusurlu gibi görmesinden kabullense bile bir zaman sonra isyan edebileceğinden çok korkuorm ne yapabilirim??kistleri geçirmek için neler yapmam gerek.sizin ne kadar zamanda çocuğunuz oldu??

bende normal yolla olabileceğine inanıyorum. bana da doktorum dedi. pko ya yatkınlık var ama tam ondan değilsin dedi ki baktım ultrasonda kist sayısı az ama adetlerim düzensiz ve hafif tüylenme var doğ.kont.ilacı bırakalı 6 ay oldu. henüz olmadı. bugün soğan kürüne başladım. 1 sene olna kadar beklemeyi düşünüyorum. siz herhangi bir yöntem denedinizmi? iltihap felan varmıydı. bahsederseniz çok sevinirimi. sizin gibileri duyunca daha çok umutlanıyorum. mutlu oluyorum.hihoyyyt

pko illet bısey bende ıkı kez hamıle kaldım dusuk yasadım yumurtlama duzensızse sanırım pko y la baglantılı bısey ama canını sıkma pko olupta cok hamıle kalan arkadasımız var.

Söyledim ama o zamanlar ben çocuk olmama riskinden habersizdim,eşim de sağolsun hiç bir zaman sorun etmedi.Şimdi ilaçlar kullanıyorum,hani sana demiştim böle bi rahatsızlığım wardı fln diye,o neydi ya ben unutmuşum fln diyo. :) Sağolsun böle şeyleri önemsemez.Henüz 18 yaşındaydım,yan etkilerini sadece adet düzensizliği ve tüylenme olarak biliyodum.Ewlendikten sonra dr a kontrole gittiğimde kendi çabalarınla hamilelik şansı %50 dedi.İlaç tedavisi ve yas aşılama gerekebilir dedi.Ben yaşım küçük olduğu için bebek düşünmüyordum ama dr um bu hastalığın en iyi tedavisinin bebek doğurmak olduğunu söledi.6 ay Diane 35 kullandım,tedavi amaçlı.Bıraktıktan 3-4 ay sonra hamile kaldım.Rabbime şükürler olsun.

Kısırlık,kellik gibi belirtiler zamanında tedavisi yapılmamış,kontrolden çıkmış pko lar.Tedavisi olduktan sonra Allah ın izniyle bir bebek sahibi olursun cnm,evet belki uğraşırabilirsin biraz ama olur inş.
Allah korusun,evlendikten sonra başka hastalıkların çıkmıycağını kimse garanti edemez,o zaman eşin sen hastasın diye seni bırakıp gidecek mi?Ya da atıyorum o hasta oldu ve ya ondan bir sorunla çocuğunuz olmadı..sen onu terk mi edeceksin?Bunları düşün,hayatını mahvetme,hayattaki herşey bir imtihandır,belki bu hastalık da bizim imtihanımız,bize düşen sabretmek ve herşeye rağmen hayata devam etmek di mi arkadaşım?Walla çok uzun yazdım ama kusura bakma,içimden geldi..Sevgilerle..

merhabalar şeker hapı kullanmak için şekerin yüksek mi çıkamsı gerek. ben de pkos hastasıyım . ve kiloluyum kilo da veremiyorum aynı zamanda.

Selam..Ben de pkoluyum,tahmin edeceğin üzere. :) ve glucophaje kullanıyorum,bu antidiabetik bir ilaç,dr um verdi.Pko insülin direnciyle ilgili bir hastalık olduğu için verdiğini söyledi.Bir çok faydası oluyo dedi.Ama Böyle bir ilacı kesinlikle dr tavsiyesiz kullanmamalısın bence.Bence önce dr una bir danış,zaten eğer gerekiyorsa o sana bu reçeteyi verecektir.Benimki bir fikir tabi yine sen bilirsin.Sevgilerle..

bende pko ve miyom vardı. şimdi reklam yapmayım burda, bitkisel doğal ilaçlar üreten bir firmanın Isoflavones tabletlerini kullandım. 3-4 ay sonra tekrar ultrason ve kan tahlili yaptırdım ne miyom kalmış ne pko doktorda şaşırdı valla :teytey:

Canım geçmiş olsun ama bildiğim kadarıyla pko nun tedavisi yok.Bu geçici bişi değil,ben öyle biliyorum.. ???:sm_confused: Yani seninki normal bir kist miydi acaba?

slm bugün bi arkadaşım yanıma geldi hamileymiş ağlıyo midesi bulanıyomuşşşşşşşş
bende eve geldim soğan kürü yapıyım bari dedim ama çok kötü yaa devam edemiycem galiba

evet pko'nun kesin bir tedavisi yok.sadece bu hastalıktan dolayı meydana gelen rahatsızlıkları (saç dökülmesi,kilo,sivilce,tüylenme vb..) azaltmaya yönelik bazı tedaviler uygulanmakta..

doktorumun bana söylediği tek şey ilaçlarımı düzgün kullanmam oldu..zaten bunu yapmakta hayat kalitemi oldukça yükseltti.

siz siz olun başkalarının dedikleri ile iş yapmayın ve doktorunuzun size uygun gördüğü prosedürü adım adım uygulayın.

sositosositoa.sa.sa.s
nsb meraba adaçayını duydumda adet söktürücü diye biliyorum onu,buaralar denemelere başlıycaz da oyüzden içemem onu polen bal tarçın karışımı yiyorum günde bi kaşık o kadar,soğanı bi deniyim dedim yok bana göre değil.
adet olursam incir kürü yapıcam yumurtalarım gelişsin diye dahada olmazsa 3. ay oluyo zaten ilaca başlarım artık dr. gidip,öptüm çok a.s.

Canım geçmiş olsun ama bildiğim kadarıyla pko nun tedavisi yok.Bu geçici bişi değil,ben öyle biliyorum.. ???:sm_confused: Yani seninki normal bir kist miydi acaba?

benim uterusta miyom vardı çok büyük değildi. daha sonraki ultrasonda görünmedi. zaten pko dan dolayı 2 sene yasmin kullandım. bırakınca yine hormonlar eskisinden beter oldu tabii. bende doğal yollardan halledeyim dedim ısoflavin kullandım. 2 ay sonra tekrar kan tahlili yaptırdım yasmine başlasam mı yine diye, doktor hormonların gayet normal miyomda görünmüyor , ilaca gerek yok dedi. ben isoflavin kullanmıyorum şimdi belki yine hormonlar eskiye döner ama doğum kontrol hapının yan etkisiyle uğraşmaktansa bi ömür boyu, doğal hapları kullanırım daha iyi. yasmin benim bacaklarımda kan pıhtılaşması yapmıştı, depresyon , kilo ... ki en hafifi o..neyse bir de hayıt tohumunun tabletleri çıkmış onları denemeyi düşünüyorum. ama ısoflavini öneririm en azından yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…