Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

kızlar bi sorum olacak çatlatma iğnesi oldum cuma günü yani bugun 5. gün ama benim sanki adet olacakmısım gıbı kasıklarım agrıyor cok ayakta kalınca falan neden acaba yumurtam catladı çünkü o çatlama ağrısı en son cumartesi gecesi vardı şimdi yok..
bıcımcım tatılın guzel gecıyordur umarım... merak edıyorum nasılsın senınde ağrın var mı?

iyiyiz canım sen nasılsın nasıl gidiyorrr

iyiyim canım ama arada fenalaşıyorum dinlenmezsem tansiyonum düşüyor ve bayılıyorum geçen gün öyle oldu drda fazla yorulmuyacaksın dedi onunn dışında iyiyiz şükürler olsunki

sende ne var ne yok?

bende çatlatma iğnesi vurulduğum zamanlar sancım oluyordu canım ama kaçıncı güne kadar devam ediyordu onu tam hatırlayamıyorum benim tedavim nisanda bitti çünkü

bende çatlatma iğnesi vurulduğum zamanlar sancım oluyordu canım ama kaçıncı güne kadar devam ediyordu onu tam hatırlayamıyorum benim tedavim nisanda bitti çünkü

aman dikkat et canım kendıne dinlen yorma kendını ben iyim çok şükür adetim yebi bitti ateş olçmye devam ediyorum adet bitti çalılmalara başlayacam iştee :) bide bu aydan biraz umutlu gibiyim sag tarafda bi agrı var yumurtalarım gelişiyor galıba hayıt içiyordum bu ay adetle başlamsıtım bide bögürtlen kökü oyle işte canım

Adet düzensizliği ve tüylenme ile kendini gösteren polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğu dışında insülin direncini de artırıyor.. İşte haberin detayları!..

Uzmanlar, polikistik over sendromunda şeker hastalığında olduğu gibi insülin etkisine karşı direnç geliştiğini belirterek, bu hastaların yüzde 40'ında gizli şeker, yüzde 8'inde de aşikar şeker bulunduğunu;

polikistik over sendromlu her iki hastadan birinde şeker düzensizliği çıktığını ifade ediyor.
Operatör Dr. Adnan Kaya, yaptığı açıklamada, kadınlarda adet düzensizliği ve tüylenmede artış gibi belirtilerle kendini gösteren ''polikistik over sendromu''nun doğurganlık çağındaki kadınlarda en sık karşılaşılan hormonal bozukluk olduğunu söyledi.
Polikistik over sendromunun, kadınlarda erken yaşlarda görülmeye başlayan ve birçok rahatsızlığa yol açabilen ciddi bir problem olduğunu, kısırlık ve estetik sorunlara yol açabildiğini ifade etti.
Kaya, bu hastalığın kadınlarda yüzde 6-8 oranında görüldüğünü dile getirerek, ''Başka bir deyişle her 12-15 kadından birinde polikistik over sendromu var'' dedi. Ultrasonda da tespit edilebilen polikistik over sendromunun en sık adet düzensizliği ile ortaya çıktığını belirten Kaya, düzensizliğin yılda 6 ya da daha az adet görmeyle kendini gösterdiğini söyledi.
Kaya, gebe kalamama şikayeti ile değişik merkezlere başvuran kadınların yaklaşık yüzde 50'sinde polikistik over sendromu bulunduğunu dile getirerek, polikistik over sendromunun yumurtlama bozukluğuna yol açtığı için gebe kalmayı engellediğine işaret etti.

Kaya, yumurtanın yeterince büyümemesi ve yumurtlamanın olmamasının gebelik oluşumunu olumsuz etkilediğini belirterek, ''Kadınlarda yumurtlama hormonu progesterondur. Ancak bu hastalarda sadece östrojen hormonu hakimdir. Böyle olunca da ihmal edilmiş vakalarda rahim iç tabakası kalınlaşır, bunun sonucunda da rahim içi kanseri riski artar'' diye konuştu.
-''KILLANMAYA VE ERKEK TİPİ SAÇ DÖKÜLMESİNE YOL AÇABİLİYOR''-

Kaya, hastalığın ikinci en önemli özelliğinin erkeklik hormonu testosteronun kanda artmasına bağlı olarak tüylenmenin görülmesi olduğunu ifade etti.
Kıllanmanın özellikle yüzde, çene altında, göğüs uçlarında ya da göbeğe doğru görüldüğünü anlatan Kaya, erkeklik hormonunun yüksekliğinin erkek tipi saç dökülmesine, yağlanma ve sivilcelere de yol açtığını belirtti.
Kaya, polikistik over sendromunun insülin metabolizmasında da bozukluklara neden olabildiğini işaret ederek, ''Şeker hastalığında olduğu gibi insülin etkisine karşı direnç olur. Araştırmalara göre, bu hastalığı olanların yüzde 40'ında gizli şeker, yüzde 8'inde de aşikar şeker var. Neredeyse polikistik over sendromu olan iki hastadan birinde şeker düzensizliği çıkıyor'' dedi.
-''TÜP BEBEK UYGULAMASI BAŞARILI''-

Hastalığın konusunda başarılı tedavi olanakları bulunduğunu belirten Kaya, özellikle hastalıktan kaynaklı gebelik sağlanamaması halinde tedavinin ilk olarak hap kullanılması ve iğne yapılması şeklinde olduğunu anlattı.
Kaya, bu yöntemlerin etkili olmaması halinde tüp bebek tedavisinin uygulandığını anlatarak, ''Polikistik over sendromlu olgularda tüp bebek uygulaması başarılı. Çünkü, bu hastalar çok sayıda yumurta ve embriyo üretebiliyorlar'' diye konuştu.
Polikistik over sendromunun tanısının detaylı muayene, ultrasonografi ve kan hormon analizleri ile konulabildiğini, tedavi ile hastanın kozmetik sorunlarının çözülebildiğini bildiren Kaya,
çocuk sahibi olma konusundaki beklentilerinin karşılanabildiğini ve ileri yaşlarda ortaya çıkması muhtemel metabolik sorunların önlenebildiğini sözlerine ekledi

yellow gelmiş.. nasılsın arkadaşım?
bicim hadi güzel haberlerle gel de sevinelim hepbirlikte..
tandilek canım gizli şeker nasıl anlaşıldı? şeker yüklemesi filan mı yaptırdın?

evet canım bizim şirketin dr illa yapalım diye tutturdu iyikide yaptırmış yani 75 mg şeker yüklendi sonuç gizli şeker hastasıyım ama yükleme olmadan önce şeker ilacını bıraktırdı bana sonra yaptırdı etki edermiş diye bence herkes yaptırmalı

paylaşımın için teşekkürler teşekkürlerr nasıl çıktı gizli şeker canım şikayetlerin varmıydı sık idrara cıkmak gibi falan

canım hiç bir belirtisi yoktu sadece herkes gibi şekere acayip düşkünlüğüm vardı okadar şeker yüklemesi sonucunda çıktı zaten o yüzden gizli diyorlar galiba

canım hiç bir belirtisi yoktu sadece herkes gibi şekere acayip düşkünlüğüm vardı okadar şeker yüklemesi sonucunda çıktı zaten o yüzden gizli diyorlar galiba

banada bi sene once falan yapmıslardı canım şeker yüklemesi bişey cıkmamıstı iyi demişti doktorum degerleri adet düzensizliği için gittiğimde yapmıslardı

Son düzenleme:
banada bi sene once falan yapmıslardı canım şeker yüklemesi bişey cıkmamıstı iyi demişti doktorum degerleri adet düzensizliği için gittiğimde yapmıslardı

bişe çıkmaması güzel bende troid sorunu pco daha sonrada gizli şeker ama dr bu kısır döngüyü kırcaz dedi umutluyum

bişe çıkmaması güzel bende troid sorunu pco daha sonrada gizli şeker ama dr bu kısır döngüyü kırcaz dedi umutluyum

analdım canım umudunu kaybetme nasıl kırcaksınız peki zayıflayacanmı diyet falanmı verdı sana benım annemde şeker var bende çok sık idrara çıkıyorum annem dedi git bi açlık tokluk tsti yaptır sendede seker olasın dedı tedavıye başlıyayım yaptırcam bende

saolun kızlar şuan iyiyim ama yorulmamam lazım dikkat ediyorum ama daha çok etmem gerekiyor demekki

tesekkur ederım hayatım yanı normal dıyorsun ... benım ilk iğnem inşallah tutar ya...
canım sende kendıne ve melegıne cok dıkkat et...

tesekkur ederım hayatım yanı normal dıyorsun ... benım ilk iğnem inşallah tutar ya...
canım sende kendıne ve melegıne cok dıkkat et...

evet canım bende de olmuştu ilkinde baya sancım

saol canım inşaallah tutar sende kavuşursun meleğine ve diğer arkadaşlarımızda kavuşur inşallah meleklerine

28 yaşındayım ve kendimi bildim bileli pko var. sürekli olarak adet düzensizliğim var. çok çok nadir düzenli olarak adet görüyorum.artık doktora gidip doğum kontrol hapları kullanmaktan yoruldum. ilaçı bıraktığım bi kaç ay düzenli sonra yine aynı. yaklaşık 2 yıldan beri ilaç kullanmıyorum doktora gitmiyorum kilo kontrolu yapmaya çalıyorum. fazla kilomda var yaklaşık 15 kilo kadar. kilo vermek o kadr zorki. adet düzenleyiici olarak adet söktürücü kullanıyorum her ay bi kaç gün içiyorum sonra 3-4 gün içinde adet görüyorum. ne yapmam gerekli yeniden bir doktora gidip ilaç mı kulannamaya başlasam. ne yapcam artık bilemiyorum. bu işin bir kesin tedavisi yok mu bütün hayatım boyunca ilaçmı kullancam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…