Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

sağ yumurtalığımda ağrı,sızı var
karnımda sanki basınç var.içi hava dolu gibi
adetimde gecikmişti oldum bitti şükür. adet olmadan önce sağ kasığımda çok kötü ağrı vardı. adet oldum azaldı
şimdi de sızlıyo kasığım
yarın annemle jinekolağa gitcez
kist ya da ciddi b şey çıkar mı acaba
tüylenme,akıntı gibi problemimde yok
idrar yaparken zorlanma,yanma oluyodu
purinol,civan perçmi,maydonoz suyu içtim idrar düzeldi. ne olacak bilmiyorum

canım eminim bugünleride atlatıcaksın....aslında bebeğe bakmak hamile kalmaktan daha zor anlıyorum seni...
MiniEtek çok uzun zamandır uğramıyor, aslında diğerleride pek uğramıyor diyebilirim...

senin buraya arada baktığın için çok saol, bize moral oluyor...

ben stres yaparmıyım hiç bilemiyorum, tek bildiğim şey hamilelik sürecini bir an önce atlatmak...aylarca karında taşımak eminim çok güzeldir ama bir o kadarda yorucu.
ben burda bir süre önce zaten anlatmıştım, ben ne kadar çocuk istesemde hamilelikten çok korkuyorum. bana şimdi 1000 metreden paraşütle atla de yaparım, demek istediğim genelde korkak bir yapım yoktur ama nedense hamilelikten çookk korkuyorum. ))

size bebişinizle çoookk mutlu günler diliyorum ama herşeyden önce

kızlar yarına kadar önerebileceğiniz bi şey yok mu?
şu sızım geçsin. geceyi rahat geçireyim

kesinlikle canm bende çok sinir oluyorum o insanlara.geçenlerde uzun zamandr görmediğim biri yakınımda deil bikaç kere görmüş olduğm biri yokmu bi değişiklik diyo gülerek bi sinir oldumki bi tane geçiresim geldi suratınn ortasına.anlamamazlıktan geldm ne değişikliği falan ama yok ısrarla soruyo.insanlar başkalarınn hayatlarına niye bu kadar meraklı ya.nefret ediyorum bu insanlardan.benmde sadece eşim ve sizler biliyosunuz.bi de bi arkadaşa sölemiştm başlarda sürekli sorup durdu böyle acıyarak sanki bende artk vazgeçtk başka planlarımız var düşünmüyoruz diyorum.insanlar çok yakınmış gibi görünselerde seni en zayıf yerinden vurmayı çok seviyolar.bazen çok bunalıyo birilerine anlatmak istiyosun ama iyiki burası var iyiki siz varsınız kızlar.bugün çok bunaldm ben böyle içimde nedenini bilmediğim bi sıkıntı var adetim yaklaşıyo onun psikolojik etkilerimi?adet olacakmıyım olmayacakmıyım düşüncesi.gününde adet olabilmek ne kadar güzl bişeymişya.verdiğim kiloları ramazanda aldm oda moralimi bozuyo.çok bunaldm çooookkk.buda bizim sınavımız heralde sabır etmemiz gerekli Allah hakkımızda hayırlısını versin.

teşekkür ederim canım..haftaya cuma keseyi ve kalp atışlarını görene kadar içim rahat etmeyecek..bana günler geçmiyor..

nediyim, merhaba..sağlıklı bir bebeğin olmuş çok şükür :) bak atlattın herşeyi..şimdi bebek bakımı,zor ama bir o kadar da keyiflidir eminim..ben de hamileyim.henüz çok küçük..keseyi göremedik,haftaya cuma gideceğim inşallah görünce biraz olsun rahatlamayı umuyorum..senin de dediğin gibi zor hamile kalınca endişeleri daha belirgin yaşıyorsun ve her an birşey olacak korkusuyla yaşıyorsun..bu da malesef stresli bir hamilelik geçirmene neden oluyor.

iyi yapmışsın canm bende adetimi bekliyorum dr.a gitmek için.gittiğimde bende sorcam klomen verecek yine ama klomen yerine metformin verseniz dicem.yediklerime dikkat etsemde sporsuz bende veremiyorum bide tatlı isteğim çok oluyo.negüzel diyetle sporla 6 kilo vermiştm ramazanda aldm.kolay kilo verememekte moralimi çok bozuyo.of of of...

aramıza hoşgeldin canm.evet soğan kürünün faydasını bende çok okudum ve uyguluyorum.bu ay 3.ayım soğanda ilk 15günllük başlangıç küründen sonra diğer aylarda adetinize 10gün kala 10gün uygulayın diyo ama adetlerim düzensiz olduğu için adetime 10gün kalayı hesaplayamıyorum nasıl içicem bilmiyorum sen nasıl yapıyosun.canm adetlerin düzensizse yumurtlama düzensiz demek yani bunun için hap vermesi lazımdı.bence tekar git dr.a.soğan kürünüde bırakma bak faydasını görmüşsün bile.

.

nediyim, merhaba..sağlıklı bir bebeğin olmuş çok şükür :) bak atlattın herşeyi..şimdi bebek bakımı,zor ama bir o kadar da keyiflidir eminim..ben de hamileyim.henüz çok küçük..keseyi göremedik,haftaya cuma gideceğim inşallah görünce biraz olsun rahatlamayı umuyorum..senin de dediğin gibi zor hamile kalınca endişeleri daha belirgin yaşıyorsun ve her an birşey olacak korkusuyla yaşıyorsun..bu da malesef stresli bir hamilelik geçirmene neden oluyor.[/QUOTE]

tebrik ederim... umarım sorunsuzca geçirirsin hamileliğini. benimde söylemek istediğim buydu işte. yok kese görünücek mi? yok kalp atışları varmı? tarama testleri düzgüz çıkıcakmı? ( benim tarama testim kötü çıkmıştı. bu yüzden amniyosentez adında bi işlem uygulandı. karnımdan sıvı alındı.çok zor bi bekleyişti. sonuçlarıda 1 ay bekledim.) şimdilik herşey yolunda. kilo problemimde olmadı hiç. 72 kiloyla hamile kaldım.75 le doğuma gittim =)) doktorum bile inanamadı. pkolu olduğum için kilo problemi olur diye vitamin bile vermemişti. malum pkoda kilo problemi çok fazla yaşanan bişey.... neyse umarım sende sağlıkla alırsın kucağına bebişini...

bende hamilelikten çok korkuyodum... hamileliğimin sonları yaza geldiği için çok zordu. sıcaklardan... ama emin ol doğunca daha zor. =))) ama gözün korkmasın tabikiii yinede çok güzel bişey. ama hamileyken nereye götürsen oraya rahatça taşıyosun. ama doğunca kucağında bi bebek. sırtında çantası. ne kendine bakmaya fırsatın oluyor nede evine bakmaya =))))) ama herşeye değer.... umarım bir an önce hamile kalırsın ve sağlıkla alırsın kucağına....

günaydın canım evet yaa doktorların çoğu sormadan vermiyorr inş.zayıflarsın bende çok zor kılo verdım almamk için dikkat ediyorum çok hakkımızda hayırlısı

demekki seninki hafifmiş canım bende diana35kullandım ama 2ay sonra 2ay ilaçsız oluyordum sonra yine adet falan yok neyseki şimdi metformınle oluyorum biraz geç ama oluyor yinede güzel dikleklerin için sagol canım inş.hepimiz meleklerimize kavusuruz :)

haklısın arkadaşım çok haklısın kımseye bişey demeye gelmiyorr insanlar insanların en can alıcı noktasından vuruyorlarr boyle insanlaradan nefret ediyorum en yakın dostuna bile söylüyemiyorsun ben söylemedim yani.çevremde biçok kişi hamıle ve bir çoguda dogurdu her çocok bakmaya gittigimde içim yanıyooo hep dua ediyorum allahım bizlerede yaşat bu duyguyu diyee biiimde sınavımız bu arkadaşım rabbım sabır versın bizeee.iyiki sizler varsınızzz yoksa kafayı yememek elde degıl stres yapma canını kafayada takma fazlaa

bende sporsun veremiyorum malesef ramazanda aldım bende 3 kılo ama karbonhidrattan uzak durunca bide yürüyüş yapıncaa he bide günde 2litre su içince azda olsa verebiliyorsun benimde onceden tatlı isteğim çok oluyordu deli gibi çikolata yiyordum ama metformıne başlayınca çikolatanın ç sini bile aramıyorum :)

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım soğan suyu kürünü denedin mi ben 5 gün yaptım sonuna kadar yapmayı düşünüyordum dr herşey normal deyince bıraktım başlarda ağrı oluyo akıntıyla beraber bu içinizin temizlendiği anlamına geliyo bence bu hastalığı olan herkes denemeli inşallah sende rabbimin mucizesini yaşarsın tamamen kurtulursun bu hastalıktan bende sen gibiydim kimseye söyleyememiştim ailem hariç insan kendini eksik ve yarım hissediyor hiç kabullenmemiştim bu durumu ama üstüme düşeni tedavimi aksatmdan yapmıştım Allahtan umut kesilmez moralinizi yüksek tutun lütfen bana yaşşattığı bu sevinci rabbim sizlerede yaşatsın birde hayırlısıyla bu ay hamiş olduğumu öğrenirsem dünyalar benim olcak

Ben de bir süre pko tedavisi gördüm. Pko bir kısır döngü psikolojik ve kilodan kaynaklanan bir kısır döngü oluşuyor. Çoğu doktor ilk gördüğü an hemen hapa sarılıyor. Ben de de ilk başta öyle oldu. Ama o arada 5 kilo verdim. O 5 kilonun pko tedavisinde yarattığı ilerleme çok fazla . Doktorum bile şaşırdı değerlerimdeki düşmeye en son bu değerler iyi fazla kurcalamayayım dedi.

Neyse eşime dedim hazır düzeltmişken işleri çocuk yapalım az daha bekleyelim dedi. Haydi dediğimiz zaman adetler gene bozuldu. Bu ara doktor değerlerinde sıkıntı yok deyince glukophage'ı sordum tamam dedi. ama yaptığım açlık, tokluk, insülin direnci testlerim hep iyi çıktı. O zamandan sonra ne zaman çocuk yapma fikri beynime girse adetlerim bozuldu. İstiyordum ki iyileşeyim moralim bozulmadan deneyeyim. Gittiğim tanıdık güvenilir doktorlar hep
kisatlerimin hastalık yaratıcak kadar abartı gelmediğini psikolojimin etken olduğunu söyledi. En son progestan verdiler ve denemeye başlamamı istediler.

Ben en sonunda kayışı kopardım progestanlar felan çöpe attım, fıttırdım.gene bir ay denedim öyle adet gene hafiften kayıyor. O arada ekşi sözlükte bir bayanın yıllarca ilaç kullanıp düşüremediği değerlerini soğan kürüyle düşürdüğünü okudum soğan biraz iğrencime gidince. sonraki adetimde başladım 15 günlük adaçayı kürüne . İlk defa da çocuk denemeye ayrıca.Ve inanılmaz bir şekilde saat gibi 29. günde oldum adetimi. Tabii ilk denemeden sonra bana hamile kalırsan adaçayı düşüğe sebep olabilir denilince bıraktım ama ne beğenirsin kestiğim halde
adetim gene 29. günde olmuştu.
Peki 3. ay ne oldu dersiniz adet olmadım. ama pkodan değil. Hamile kalmıştım.
Kısacası tavsiyem herkesin tıbbi durumu farklıdır ama şunlarıda göz önünde bulundurun.
1- Güvenebileceğiniz bir doktor bulun. İyi bir hormon labaratuarı bulun. Bir ilaç tedavisi 6 aydan başlıyor. Uyduruk tedavi tavsiyelerle aylarınızı yanlış tedavilere harcamayın. İyi moral veren bir doktor herşeydir.
2-Pkolu hamile kalamaz .İllaki tedavi lazım inanışına inanmayın. Benim çevremde de bu şeklide ve hiç sıkıntı çekmeden hamile kalan tonla insan vardı ama psikoloji işte. Herkesin tıbbi durumu farklıdır. Sadece düşük tehlikesine karşı ilk aylarda progestan takviyesi gerekebilir gebelikte Takipte yarar var.
3- Her kisti olan hasta değildir. Kilo vermenin etkisini hafife almayın. O kadar küçük ağırlıklar o kadar farklar yaratıyor ki.
4- Bitkisel tedavileri hafife almayın ama her gördüğünüz küre de dalmayın. Kür takvimine uyun.
5-Pko çok yaygın bir durum Öğrenciyken 6 kişilik odamda 2 arkadaşta vardı. Sonra da bende çıktı. Diğerlerini de bilmiyorum . Toplumdaki oranı çok yüksek . Hala pko sorunu olduğunu bilmeden dolaşan boşa kilo, sivilce saç, tüy tedavisini hormon tahlili yaptırmadan alan vatandaşlar var. Ah vah çeken teyzelerin ağzına terlikle vurası geliyor insanın en iyisi hiç söylemeyin kimseye. İdrar yolu enfeksiyonu oluncanasıl söylemiyorsak bu da öyle kalsın.

Sonuç olarak uzun yazdım ama Allah kimsenin kucağını boş koymasın herkese şifasını versin.

slm kızlar nasılsınızz bicim ne yaptı acaba :)) inş güzel haberlerle gelirr benımde kullandıgım ılac bıttı ama hala adet olmadım :26: normalde yarın olmam gerekır ama hıc bı belırtıısı yok acaba nedenkı

sagol arkadaşım benım ben 5-6ay once sogan suyunu yapmıstım canım 15gün boyuncaaa 1kür oluyormus yanı en az 3kur yapmak gerekiyormus 15 gün 1hafta ara 15 gün 1hafta ara 15gün ama daha devam etmemiştim incire başlamaıstım onumuzdekı ay tekrara başlayacam sogana güzel dileklerin içinde sagol arkadaşım inş.hamılesındrı degılsende uulme sakın hayırlısı olsun :)

çok güzel yazmışsın arkadaşım söylediklerine kesinlikle katılıyorumm rabbım kucagına almayı nasıp etsın bize umut oldun boyle yazılar okumak gercekten insanı rahatlatıyorrr.tekrar teşekkürlerrrr

amin canım hayırlısı olsun kontrol için gittiğimde tamda yumurtlama günümmüş ne şans ama dr bir sorunun yok ama gebelik şansını arttıralım diyerek çatlatma iğnesi yaptı çok istiyorum ama bu ay olmazsada hiç üzülmem herşeyin bir olma zamanı vardır Allah ol deyince olur zaten sana ve bütün arkadaşlara tavsiyem stres yapmayın her hastalığın başında o gelmiyomu zaten insanlar morallerini yüksek tutup tedavilerini aksatmadan ve umutlarını kaybetmeden kanser illetini bile yenmiyorlar mı pozitif enerji lütffen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…