Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

lise çağlarımda tanıştım ben bunla cnm. kullandıgım doğum kontrol hapından neredeyse 90 kiloyu bile görmüştüm. bıyumda 160 sen düşün artık halimi. ben artık bi çözüm bulamadım.kafam karıştı iyice

merhaba canım doktorundan şeker hapını yani metformin sorabilirsin pko için çok güzel bir ilaç hemde zayıflatıyor doğum kontrol ilaçlarını hiç tasvip etmiyorum ben en güzeli metformin onla ilgili bilgi alabilirsin çok geçmiş olsun...

çok teşekkür ederim.haftaya gidiyim bi doktora.peki düzenli adet görüyor müyüm o ilaçla?

valla zor geçiyo diyebilirim. uyanık olduğu süre boyunca sürekli ağlayan bir bebek. =)) adına kolik bebek deniyormuş. yeni öğrendim. tam olarak kolik değil ama bir çok belirtisini yaşıyoruz. nedeni belli olmayan bişey. ama hamileliği stresli geçenlerin bebeklerinde daha çok görülüyormuş. hatırlarsanız benim amniyosentez diye bişey yapılmıştı. çok zor 1 ay geçirmiştim. sonuçlar gelene kadar. herşey temiz çıkmıştı ama zor bi dönemdi. ondan kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum. bide zor hamiş kalınca insan kaybetmekten çok korkuyo. her randevuya gittiğimde titreyerek gidiyodum. acaba doktor ne diyecek diye. umarım en kısa zamanda sizde hamiş kalırsınız ama sakın stresli geçirmeyin.... kolik bebek gerçekten zor bi bebek. ama harika bişey.... tüm dualarım sizinle.... bu arada minietek geliyomu? ve diğer hamileler. sürekli gelemiyorum. herkesi çok merak ediyorum...

güzel dileklerin için teşekkürler arkadaşım sagoll :)

yok canım umudumu hiç kaybetmedim birgün bizlerde anne olacağız ama zamanı var bence dr diyet verdi canım hem pco hem tiroid hemde şeker olduğu için biraz zor olacak kilo vermen dedi mesela bir normal insan ayda 2 kilo veriyorsa sen belki 1 kilo belki 500 gr verebilirsin sabretmen gerekiyo dedi benim ailede şeker hastası yok canım ama pco varsa zaten bakılması gerekiyomuş bence sende mutlaka yaptır

kızlar bide beni dinlerseniz sevinirim.
29 yaşındayım 3 yıllık evliyim 1 yıldır bebek istiyoruz. genç kızlığımdan beri adetim düzensiz ama genetik 4 kız kardeşiz hepimizde var aynı sorun... ocak 2011 den beri 3 doktora gittim ocak ta gittiğim doktor duphoston verdi 3 ay kullandım o arada adet oluyorum tabi miyomların var dedi. haziranda başka doktora gittim farlutalle 2 kez adet oldum ağustosta aynı doktor klomen verdi kullandım ama gebelik olmadı. ama o doktorda miyomlarım olduğunu söyledi. neyse dün başka bi doktora gittim ve miyomlarım gitmiş miyom yok dedi bu ay soğan kürü yapmıştım onun faydası oldu diye düşünüyorum. neyse doktora anlattım size anlattıklarımı yumurtalıklarımın yapısını polikistik over yapısında olduğunu hiç bir doktorun tam olarak bunu düzenleyemeyeceğini allah tarafından böyle olduğunu ancak doğumdan sonra düzeleceğini söyledi. yumurtlama zamanım düzenli değilmiş aslında doğal yollada hamile kalabileceğimi ama zamanın uzayabileceğini söyledi. kafam dağıldı dünden beri söylediklerini toparlayamadım şimdi cuma günü bidaha gidicem ilaç vermedi. ama ben soğan kürünede devam edicemm. öyle size de anlatmak istedim zaten kimseyle paylaşmıyorum ne annemle ne kardeşlerimle bi tek size anlatıyorum...

mrb, arkadaşlar bu poc nasıl bir hastalıktır tamamen geçmeyen ama ilaçlarla hafifletilebilen bir rahatsızlık olduğu söyleniyo ama benim ki geçti acaba hastalığın en başında teşhis konması ve ilacımı 6 ay boynca düzenli kullanmam bunda etkili olmuş olabilir mi???

Her gittiğim doktor hormon tahlili istemişti,vajinal ultrason dahi bakılmıştı.Bu arada metfull ilacını yazan doktor teşhisime pco yazmış,onu yeni farkettim.

mrb hangi ilacı 6ay kullandında geçti hastalıgın canım bu hastalıkdan kurtulanlarıı duyduk tabıkıde kılo verıp kurtulanlar var tabıkıde

allah yardımcın olsun arkadaşım soğan kürünün faydalarını çok duyduk imnş.sizde hamıle kalırsınızz.benimde durumumu kımse bilmiyor bi eşim bide sizler biliyorsunuz işte anlatmayıda düşünmüyorum zaten.çünkü çocuk düşünmüyoruz dedğim halde yap bi tane yap diyen insanlardan nefret edıyorum bide boyle sorunum var dersem yandım been.hakkımızda hayırlısı olsun

kesinlikle katılıyorum. benim de sadece annem babam ve eşim biliyor.
bu arada ben de glukofene başladım. doktoruma kullanayım mı diye sordum kullan dedi . tabiki herkesin doktoru gibi sormadan söylemiyor. inşallah kilo vermeme yardım eder spor yapmadan kilo veremiyorum.

mrb hangi ilacı 6ay kullandında geçti hastalıgın canım bu hastalıkdan kurtulanlarıı duyduk tabıkıde kılo verıp kurtulanlar var tabıkıde

mrb ecrin87 benim adetlerim düzenliydi 2003 de bir adet gecikmesi nedeniyle dr gittim yapılan hormon testlerinde de ultrasondada poc olduğu söylendi hatta dr ultrasonda bana küçük kistleri gösterdi diane35 i 6 ay kullan sonra bırak demişti adetlerim düzeldi kontrolede gitmedim şimdi 4 aylık evliyim genel kontrol için dr gittiğimde bütün testler ve ultrasonda da görüldüki herşey çok iyi durumda ve yıllarca boş yere evlendikten sonra zor hamile kalırım korkusunu yaşamışım meğer herşey yolundaymış umarım rabbimde sizlerin derdine derman olur arkadaşım dualarımdasınız bu duyguyu yaşamayan bilemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…