28 yaşındayım ve kendimi bildim bileli pko var. sürekli olarak adet düzensizliğim var. çok çok nadir düzenli olarak adet görüyorum.artık doktora gidip doğum kontrol hapları kullanmaktan yoruldum. ilaçı bıraktığım bi kaç ay düzenli sonra yine aynı. yaklaşık 2 yıldan beri ilaç kullanmıyorum doktora gitmiyorum kilo kontrolu yapmaya çalıyorum. fazla kilomda var yaklaşık 15 kilo kadar. kilo vermek o kadr zorki. adet düzenleyiici olarak adet söktürücü kullanıyorum her ay bi kaç gün içiyorum sonra 3-4 gün içinde adet görüyorum. ne yapmam gerekli yeniden bir doktora gidip ilaç mı kulannamaya başlasam. ne yapcam artık bilemiyorum. bu işin bir kesin tedavisi yok mu bütün hayatım boyunca ilaçmı kullancam
merhaba canım doktorundan şeker hapını yani metformin sorabilirsin pko için çok güzel bir ilaç hemde zayıflatıyor doğum kontrol ilaçlarını hiç tasvip etmiyorum ben en güzeli metformin onla ilgili bilgi alabilirsin çok geçmiş olsun...
canım hoşgeldin tekrar....Nasıl geçiyor günlerin çınar bebekle?
biz hala uğraşıyoruz gördüğün gibi.....arada uğra ne olur, bize de moral oluyor.
ben maaaalesef pazar günü yine adet oldum ve bu ay tekrar takibe başlıyorum....
bicim tatilde....bir kaç güne gelir yine
tesekkur ederım hayatım yanı normal dıyorsun ... benım ilk iğnem inşallah tutar ya...
canım sende kendıne ve melegıne cok dıkkat et...
çok teşekkür ederim.haftaya gidiyim bi doktora.peki düzenli adet görüyor müyüm o ilaçla?
valla zor geçiyo diyebilirim. uyanık olduğu süre boyunca sürekli ağlayan bir bebek. =)) adına kolik bebek deniyormuş. yeni öğrendim. tam olarak kolik değil ama bir çok belirtisini yaşıyoruz. nedeni belli olmayan bişey. ama hamileliği stresli geçenlerin bebeklerinde daha çok görülüyormuş. hatırlarsanız benim amniyosentez diye bişey yapılmıştı. çok zor 1 ay geçirmiştim. sonuçlar gelene kadar. herşey temiz çıkmıştı ama zor bi dönemdi. ondan kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum. bide zor hamiş kalınca insan kaybetmekten çok korkuyo. her randevuya gittiğimde titreyerek gidiyodum. acaba doktor ne diyecek diye. umarım en kısa zamanda sizde hamiş kalırsınız ama sakın stresli geçirmeyin.... kolik bebek gerçekten zor bi bebek. ama harika bişey.... tüm dualarım sizinle.... bu arada minietek geliyomu? ve diğer hamileler. sürekli gelemiyorum. herkesi çok merak ediyorum...
Bende pko ile tanışalı 9 ay oldu ne illet bişey bu hastalık... Sabır sabır sabır diyorum
analdım canım umudunu kaybetme nasıl kırcaksınız peki zayıflayacanmı diyet falanmı verdı sana benım annemde şeker var bende çok sık idrara çıkıyorum annem dedi git bi açlık tokluk tsti yaptır sendede seker olasın dedı tedavıye başlıyayım yaptırcam bende
merhaba bence sen hemen hormon testlerini yaptır yaptırmadıysan tabiki orda ne olduğu çıkar zaten reglin düzensizse metformin ilacı vermesi gayet güzel bence yararını göreceksin. bende doktora gittim reglim düzensiz olduğu halde pko yok dedi bana muayene yoluyla ama benden test falan hemen istemedi o yüzden bıraktım o doktoru kendi başıma hsg çektirdim şimdide bu ay hormon testlerimi yaptırıcam ve eşime sperm testi ondan sonra doktora gitmeyi düşünüyorum senin tek çaren bence hormon testi metforminide hiç bırakma derim ben zaten kilo verdiren bir ilaçmış geçmiş olsun...
mrb, arkadaşlar bu poc nasıl bir hastalıktır tamamen geçmeyen ama ilaçlarla hafifletilebilen bir rahatsızlık olduğu söyleniyo ama benim ki geçti acaba hastalığın en başında teşhis konması ve ilacımı 6 ay boynca düzenli kullanmam bunda etkili olmuş olabilir mi???
kızlar bide beni dinlerseniz sevinirim.
29 yaşındayım 3 yıllık evliyim 1 yıldır bebek istiyoruz. genç kızlığımdan beri adetim düzensiz ama genetik 4 kız kardeşiz hepimizde var aynı sorun... ocak 2011 den beri 3 doktora gittim ocak ta gittiğim doktor duphoston verdi 3 ay kullandım o arada adet oluyorum tabi miyomların var dedi. haziranda başka doktora gittim farlutalle 2 kez adet oldum ağustosta aynı doktor klomen verdi kullandım ama gebelik olmadı. ama o doktorda miyomlarım olduğunu söyledi. neyse dün başka bi doktora gittim ve miyomlarım gitmiş miyom yok dedi bu ay soğan kürü yapmıştım onun faydası oldu diye düşünüyorum. neyse doktora anlattım size anlattıklarımı yumurtalıklarımın yapısını polikistik over yapısında olduğunu hiç bir doktorun tam olarak bunu düzenleyemeyeceğini allah tarafından böyle olduğunu ancak doğumdan sonra düzeleceğini söyledi. yumurtlama zamanım düzenli değilmiş aslında doğal yollada hamile kalabileceğimi ama zamanın uzayabileceğini söyledi. kafam dağıldı dünden beri söylediklerini toparlayamadım şimdi cuma günü bidaha gidicem ilaç vermedi. ama ben soğan kürünede devam edicemm. öyle size de anlatmak istedim zaten kimseyle paylaşmıyorum ne annemle ne kardeşlerimle bi tek size anlatıyorum...
allah yardımcın olsun arkadaşım soğan kürünün faydalarını çok duyduk imnş.sizde hamıle kalırsınızz.benimde durumumu kımse bilmiyor bi eşim bide sizler biliyorsunuz işte anlatmayıda düşünmüyorum zaten.çünkü çocuk düşünmüyoruz dedğim halde yap bi tane yap diyen insanlardan nefret edıyorum bide boyle sorunum var dersem yandım been.hakkımızda hayırlısı olsun
mrb hangi ilacı 6ay kullandında geçti hastalıgın canım bu hastalıkdan kurtulanlarıı duyduk tabıkıde kılo verıp kurtulanlar var tabıkıde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?