Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Hımm..anladım canım.Şimdi pko da yumurtalığın üstünde minik kistcikler oluyo ya,bunlar hiç geçmiyo,ewet sadece hormonları dengeliyip küçülmesini sağlıyosun ama tamamen yok olmuyolar maalesef.Neyse bi dene hayıt tohumu tabletini bize de haber ver. :) öpüyorum..

Son düzenleme:
İnciaycım bunlaı okudum da..Tabi yumurtlama zamanına kadar içip sonra bırakmak gerekir. :) Adaçayı dişilik hormonu estrojen gibi etki eder. Adaçıyının estrojen etkisine olan ihtiyacınıza göre olumlu ya da olumsuz olarak etkilenebilirsiniz. Estrojen, kadında gebe kalma ihtimalini arttırır. Doğum kontrölü yapıyorsanız adaçayı sizi olumsuz etkiler. Tam tersine değişik faktörlerin de eşlik ettiği bir kısırlık sorununuz varsa, ek olarak adaçayı içmenizde fayda vardır. Estrojen etkisi menepoz dönemindeki aşırı terleme ateş basması etkilerini de hafifletir. Menepoza geçmekte olan bir hanım için faydalıdır. Ancak emziren bir anne iseniz, adaçayı sizin için sakıncalıdır. Çünkü aynı
estrojen etkisi nedeniyle süt üretimini azaltır.

evet cnm bende düşüğe sebep olduğunu biliyorum da ondan demiştim demekki içilen dönem önemli,yumurtlama öncesi içelim o zaman:))kaydirigubbakcemile5

ezemcim bişey sorcam isoflin nedir,bitkisel bi ilaç mı pco için mi?

ısoflavonlar, fitoöstrojenler (bitkisel östrojenler) olarak bilinen ve soya ürünlerinde bulunan bileşiklerdir. Bunlar östrojen hormonuna kimyasal olarak benzerlik gösterirler. Hücrelerdeki östrojen reseptörlerine bağlanabilirler. Böylece vücutta östrojen seviyesi yüksekse isoflavonlar fazla miktardaki östrojeni bloke edebilirler ve yüksek hormon seviyesiyle gelişen hastalıkların (çeşitli tümör oluşumları gibi)riskini azaltabilirler.

Bunun yanında vücutta östrojen seviyesi menopoz sonrasında olduğu gibi düşükse isoflavonlar vücudun kendi östrojeninin yerini alabilir, sıcak basması gibi menopoz dönemi şikayetlerinin azaltılmasına yardımcı olurlar ve kemikleri korurlar.

Menopoz sonrası donemdeki kadınların soya proteini aldıklarında kemik yoğunluklarının arttığı bulunmuştur. ısoflavonlar çok güçlü antioksidan etkinlik gösterirler. Ayrıca kanın damar içerisinde pıhtılaşma eğilimini azaltırlar.

Antioksidan özellikleri, göğüs, prostat ve endometrium (rahim) gibi kanser türlerine karşı koruma göstermesini sağlar.

Araştırmacılar isoflavonlardan biri olan Genistein'in tümör büyümesin! ve kanlanmasını hızlandıran tyrosine protein kinase enzimini bloke ettiğini düşünmektedirler. Böylece tümörün büyümesi için gerekli yeni kılcal damarların oluşumu inhibe edilmiş olur.

Soya isoflavonları, LDL (kötü kolesterol) seviyesini azaltıp HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükseltebilirler. Özellikle yüksek kolesterolde bu özelliği daha belirgindir. Ayrıca LDL kolesterolün oksidasyonunu da engelleyebilirler.

LDL oksidasyonu kan damariarında plak oluşumunun ilk basamağıdır. Bunun yanında laboratuar çalışmaları Genistein'in damarlarda pıhtı oluşumunu ve damar sertliğin! önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

birde Çİn Melekotu diye birşey var adet düzensizlikleri için buyrun bilgi :

Yalnızca Kadınlar İçin Özel Günlere Yardımcı

Dong Quai (Çin melekotu-Angelica sinensis ) bitkisinin Çin tıbbında kullanımı yüzyıllar öncesine dayanır.Bugün dünyada en yaygın kullanılan bitkisel kadın hormonal toniğidir. Bitkisel österojen (fitoösterojen) olarak kullanılr ve insan österojenin 1/400 ü aktiviteye sahptir, böylece vücutta österojen seviyesini dengeler.

Genel Kullanım:

Kadınlar için üreme sistemi toniği. Genel olarak aşırı irritasyon, sinirlilik hali, ağrı ve sızılar, yorgunluk, depresyon, kramplar, zamansız menstrüasyon gibi şikayetleri azaltmakta yardımcıdır. Menopoz döneminde görülen sıcak basması, depresyon ve yorgunluk hallerinin çözülmesine de yardımcı olabilir.

Alerji durumlarında yardımcı. Dong Quai, polen, toz veya yiyecek alerjileri gibi durumlarda ilgili antikorların (IgE gibi) üretimini engellemeye yardımcıdır. Alerjik reaksiyon gösteren insanlarda IgE seviyesi normale göre 3-10 kat daha yüksektir ve üretimlerinin azaltılması yarar sağlar.

peki bu isoflavonlar neler olabiliyor..bunları nasıl kullandınız??anlatabilir misiniz lütfen???

Kızlar yaa..yumurtlarım çatlamıyor,iki kez çatlatma iğnesi vuruldum,dua edin bana nolurr.. :a015:

cnm bnm umarım hemen hamiş haberlerini alırız nsbcim incir kürü yapmıştın dimi?
bizde başladık bakalım denemeye inşallah olur hemen de uğraşmayız:)

cnm bnm umarım hemen hamiş haberlerini alırız nsbcim incir kürü yapmıştın dimi?
bizde başladık bakalım denemeye inşallah olur hemen de uğraşmayız:)
Walla dün başladım daha incir kürüne,ben sadece yumurtlama için zannediyodum onu,meğerse havuçla hazırlanınca da çatlatmaya yardımcı oluyomuş.O şekilde hazırlayıp içmeye başladım.İnş. Rabbim in izniyle işe yarar..Hepimize..

ben de pcoluyum şuan soğan kürü yapıyorum. inşallah faydasını görürüm. sanki yumurtalıklarım çalışıyor gibi çünkü sürekli hafif bir sancı var yumurtalıklarımda.

Merhaba arkadaşlar

13 yıldır yani ilk adet gördüğüm günden beri adet problemi yaşıyorum ve PCO hastasıyım. Yıllarca doktor kontrolünde diane-35 kullandım. Ara verdiğim dönemlerin hiçbirinde kendim adet olamadım. ılaç içmediğim sürece adet göremiyordum. Kilo problemini oldum olası yaşıyorum hala da devam( 1,5 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım. Evlenmeden önce gittiğim doktor diane-35 in doğum kontrolü için yeterli olamayabileceğini bu sebeple yasmin kullanmamı önerdi. 1 yılda 10 kilo aldım, yasmin içerek gelen adetim gitgide azaldı ve sonunda kesildi. Soluğu özel doktorda aldım. Bana doğum kontrol haplarının artık beni mahvettiğini acilen hapı bırakmam ve çocukta düşünmem gerektiğini söyledi. Önce kilo verdirerek adetlerini düzene sokmaya, girmezse diğer yollara başvurarak hamile bırakmaya çalışalım seni dedi. Sıkı bir diyetle birlikte 6 ay glukophage850mg verdi. Ne yazık ki 4 ay boyunca sadece 4 kilo verebildim. 8 saat sandalyeye çakılı çalıştığım bi işim var ve düzenli spor yapamıyorum.Kilo problemi canıma yıllardır tak etti. Zor verebilmem bir yana verdiğimi hep geri aldım. En sonunda yaptığım doğru mu emin olamasam da piyasada el atından satılan bir zayıflama hapı aldım. Onunla birlikte başka bir hap kullanılmadığı için glukophage ı bıraktım. Ama doktorum bilmiyor. Şimdi o ilacı kullanıyorum ve işe yaracak gibi duruyor, Bu arada önermek istediğim ve şu an bana mucize gibi gelen birşey var. Sizde duymuşsunuzdur, televizyon kanallarında günlerce verdiler ama mutlaka deneyin diyorum. 2 aydır ayda 2 hafta sabah-akşam kaynatılmış soğan suyu içiyorum ve glukophage ı bırakmış olmama ve kilomu tam verememiş olmama rağmen düzenli adet görüyorum. ınanın rüya gibi geliyor. Çünkü ilaçsız hastalandığım hiçbir ayım olmamıştı. Hamilelik için daha 1 yıl tanıyorum kendime. Doktorum korunmayın dese de biz şu an korunuyoruz. Zaten bu zayıflama hapını kullanırken korunmamakla olabilecek bir hamilelikte bebeği riske atamam. Kilo verip elimdeki hap bittikten sonra korunmayı bırakmayı düşünüyoruz ve bu arada soğan suyuna devam. Umarım adetlerim böyle düzenli devam eder. Benim sizlere sorum adetlerimiz düzene girdiğinde hamile kalmamak için başka bir engel oluşturuyor mu bu hastalık? Ayrıca bu çatlatma iğneleri çok can yakıyor mu?

ben de pkoluyum.4 yıl önce öğrendim bu hastalığı.Doktorum bana diane35 verdi.1,5 yıl kullandım ve kullandıktan sonra adetlerim düzenli olmaya başladı. Daha sonra başka bir doktor bana diane35 in çok fazla yan etkisi olduğunu söyledi bende ara verdim ve 5 ay hiç adet olmadım.tekrar ilaca başladım sonra bu arlar tv de çok moda olan soğan suyunu içmeye başladım.tabi bunun için ilacı yeniden kesmek zorunda kaldım.o ay normalden 10 gün sonra adet oldum çok şaşırdm çünkü ilaç içmeyince hiç adet olmuyodm.Ama ne yazık ki ondan sonra 4 ay yine adet olmadım.geçen hafta doktora gittim ve tekrar diane35 e başladım.Doktor bana çocuk sahibi olana kadar bu ilacı içmek zorunda olduğumu söledi.Çok üzülüyorum bu halime.Evli olupta çocuk sahibi olamayan arkadaşları görünce üzüntüm daha da artıyor.Çocuk sahibi olmak isteyen arkadaşlar inş dilekleriniz gerçekleşir sizi şimdiden anlayabiliyorum.Allah sabır versin yardımcınız olsun... Ayrıca 6-7 yıldır saçlarım dökülüyor..Çinko kullandım, vichy nin saç dökülmesi ile ilgili şampuanını kullnadım ama yine dökülüyor.

arkadaşlar benim 2 ay klomenle denedikten sonra yumurtalılarım aşırı derecede uyarıldığı için dr dinlendirmemiz lazım dedi ve yine diane 35 verdi. bu ilacı ben 5 yıl kullandım zaten.bırakınca aylarca adet olmuyorum.2 ay dinlenme verdi sonra aşılamaya geçiym diyorum ben direk. şansımı biraz daha arttırmış olurum diyorum..buarada ben de kilo yok fakat bu sivilceler canıma tak etti.günde 2 kez cilt bakımımı yapıyorum ama güzelim yüzüm 2 ayda ne hale geldi görseniz( biraz olsun faydalı olabilecek bir ürün falan var mı bildiğiniz gerçi hormonel sivilceler için yapıcak fazla bişi olmuyor ama..
çocuk sevdasından vazgeçmek bile geçiyor aklımdan..baksanıza 2 ay dene 2 ay dinlendir böyle giderse zaten hamile kalamam..çok mu karamsarım..biraz fikre ihtiyacım var arkadaşlar.....buarada 29 yaşındayım.

Merhaba arkadaşlar daha önce yazmıştım aktardan macun+kırmızı ginseng ve karışık bitki çayı aldım diye. En son adetin 23 şubattı. Adetin 18.gününden beri de ovulasyon testi yapıyorum hala yakalayamamıştım. 3 haftadan beri de o macunu kullanıyorum diğerleriyle birlikte dün testte çift çizgi çıktı. Galiba işe yarayacak aktarın verdikleri.

kızlar mrb ben de pkoluyum. şu an diane 35 kullanıyorum. Ankaraya yeni geldiğim için doktor arıyorum. tavsiye edebileceğiniz bi doktor var mı?

kızlar dün dr.a gittim ve pko çıktı küçük küçük kistler varmış adetlerimde düzensiz adetin ikinci günü gel tedaviye başlayalım dedi tedavi olupta düzelen veya çocuk sahibi olan var mı çünkü dr önemli bişi değil düzelir dedi tüylenme sivilce ve kilo sorunu olurmuş ben zayıfım tüylenmede yok sadece sırtımda sivilceler var iyileşen varmı cvp yasın lütfenn...a.s.

ezgi meraba.bende zayıfım tüylenme ve sivilce problemim war pkodan şüphelendim ve korktum dr gittim.tahliller sonucu böbrek üstü bezlerimden kaynaklandığını öğrendim.pko diil dedi dr.pko olanların biçoğunda kilo fazlası oluyomuş.bence ii bi doktora görünmen gerek.hemen tedavi olmakta çözüm diil die düşünüyorum.ben 9aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum ve müthiş faydasını gördüm.bu arada benm problemiim gibi sorun yaşayan warsa onlarında yorumlarını bekliyoru. vede tedavi şekilleri hakkında bi,lgi werirlerse sevinirim..

bana sorarsan yaşın daha da ilerlemeden sabretmeli ve Allahın izniyle sonuca ulaşmalısın. biraz sabret. seni anlıyorum bende sabırsızımdır ama bu hastalığın tek çaresi sabır bence? moralini yüksek tut.

bu problemi olan kadınların çoğunun bebeyi oluyor. sakın korkma. ilk duyduğumda kendimi çok kötü hissettim. bi doldurdum kendimi anlatamam. nerdeyse yarım kadın oldum çıktım. ama sonra sakinleştim ve düşündüm ki yapacak bişey yok. vucudumu daha iyi tanıyıp ona göre bi yaşam stili belirlemem gerek dedim kendi kendime. ve bence ennnnnn önemlisiiiiiiii sa-bır.. sabredin kızlar. inşallah sonuç güzel olcakç:içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…