kızlar benim ilk puregon tedavim perşembe sona erdi. klomenle büyümeyen yumurtalar puregonla büyüdü, yalnız bu büyüme çok yavaş ilerledi. Adetimin
15. yünü üç tane büyüyen yumurta vardı, bunlardan en büyüğü 16 mm di. bu arada puregona 50 ıu ile başladık ve yarısında da dozu 75 e yükselti. Ben sürekli doktoruma klomene cevap vermedim neden 50 ile başlıyoruz diyordum. Doktor sürekli yumurta elde etmek değil kalitelisini elde etmek önemli deyip durdu. 15. günün ardından 3 tane yumurta vardı, iki gün daha 75 lik yap ve gel dedi. Ve tedavinin istediği gibi gittiğini söyledi. 2 gün daha kullandım ve büyük umutlarla gittim. Çünkü 10 mm den 16 mm e 3 günde yükselmişti, iki gün demek 18 i geçmesi demekti. Doktorda zaten 18 i geçtiğinde çatlatma iğnesi yaparız dedi. Pko den dolayı 18 mm in yeterli olacağını söyledi. 2 günün sonunda benimkiler coşmuş vaziyetteydi, o 3 tanesinin büyümesini beklerken diğer küçükler de koca koca olmuşlardı. 20 mm i geçen yumurtalar da vardı arasında. Tabi benim sevindiğim tek nokta artık benim de büyüyen yumoşlarım vardı. Masadan kalktım ve doktorun karşısına geçtim. Ben büyümüşler demi diye gülücük saçarken, doktorum bu durumun pek de sevindirici olmadığını söyledi. Bizim istediğimiz az sayıda kaliteli yumurta dedi. Bana 2 seçenek sundu, istersen bugün istanbula göndeririz sizi ve tüp bebek yapılır, çünkü yumurtalıklarınızın durumu tam tüp bebekte istenilen özellikler sergiliyor dedi, ikinci seçenek de malum önümüzdeki aya kalacak tedavi dedi. Tüp bebek deyince doktor ben değişik oldum çünkü buna hiç hazır değildim. Bu arada E2( estradiol ) hormonuma bakıldı ve değer 4600 çıktı. Bu da şu demek yumurtalıkların durumu ortada fakat değer 2000 in altında çıkarsa çatlatma iğnesi yaparız demişti. Bu da olmadı... Tedavim önümüzdeki aya kaldı, inşallah vaktinde adet olurum ve inşallah kist oluşmaz. Çünkü kist oluşma tehlikesi de beni bekliyormuş. AYRICA özellikle bu bir hafta çok önemli, şayet ilişkiye girerseniz çoğul gebelik oluşma riski çok yüksek dedi. Bu çoğul gebelikten kastı beşiz altız mış. Adet olana kadar ilişkiye girmemeniz daha iyi dedi. Benim tek odaklandığım nokta yumurta gelişimiydi ama kızlar şimdi gelişmiş bir sürü yumurtam var FAKAT hiçbiri işe yaramayacak. Rabbimden hayırlısını diliyorum. Bebişimiz gelecek inşallah sadece biraz gecikecek diye teselli ediyoruz kendimizi..................
canım doğum kontrol hapından bazen 4-5 gün sonra adet gelebiliyor telaş yapmayarını bekle hala gelmemiş olursa doktorla görüş o bir çaresini söyler sana...
hoşbulduk canım :)bicim hoşgeldin
amin inşallah ama çok korkuyorum ya ben nedense... :)) canım senin de hamilelğin iyi gidiyor takviminden anladığım kadarıyla maşallahbiçimcim güzel haberlerle gelirsin inşallah çarşamba günü...
tatile gitmekle de çok iyi yapmısssın zamanlama süper olmuş yani
şeker hapına başlamana sevindim canım...çatlatma iğneni de vurulmuşsun maşallah canım hadi hayırlı olsun...canım ya bana doktorum "rahim filmi çekeceğimiz ay boş geçecek" dedi. seninki farklı söylemiş. doktoru dinlemesem diye düşünmüyor değilim.
ben de başladım glukofene inşallah hayırlı sonuçlar alırız.
hoşgeldin bicimcim tatile gitmek çok iyi olmuş inşallah güzel haberler alırsın. ama neden hcg testi yapıyor anlamadım. zaten çat iğnesinden 15 gün sonra falan adet görülmesi lazım eğer hamilelik yoksa. bana mesela doktorum 12 günden geri say diyordu. 12. gun adet oluyordum. ben de çatlatma iğnemi dün vuruldum ,hayırlısı olsun hakkımızda..
amin canım inşallah... inşallah senin kistin kaybolur canım bu ay içinde...hg canım inş.hayırlı haberlerle gelirsin çarsamba gunu
hoşbulduk canım :)
amin inşallah ama çok korkuyorum ya ben nedense... :)) canım senin de hamilelğin iyi gidiyor takviminden anladığım kadarıyla maşallah
şeker hapına başlamana sevindim canım...çatlatma iğneni de vurulmuşsun maşallah canım hadi hayırlı olsun...
14 eylülde iğnemi oldum 18 inde duphaston içmeye başladım.... tahmini çatlama 18 inde oldu yani canım 18 artı 14 diye hesaplandığında 2 ekimde adet görmem gerekli benim.... kandan hcg erken de bakılabilirmiş iğneden 12 gün sonra da bakılabilirmiş yani canım...yarın da baktırsam olurmuş aslında doktorum öyle dedi ama ben garanticiyim çarşamba gideceğim :))
amin canım inşallah... inşallah senin kistin kaybolur canım bu ay içinde...
off çok zor vallahi.. neyse bakalım. doktoruna güveniyor olman iyi.. en azından aklın rahattır.. hakkımızda hayırlısı olsun.. tüp bebek de çok zor bir süreç.. yani ne bileyim en son aşama olmalı gibi geliyor bana.. ben şimdi klomen çatlatma iğnesi faslını geçtim, rahim filmi çektiricem bu hafta ve eğer yine olmazsa iğneli yumurta geliştirme .. onda da olmazsa aşılama.. o da olmazsa tüp bebe :) Allah en kısa yoldan versin bebeklerimizi :))
canım ya çok zor bir durum.. ama neden hepsi dölleniyor ki yani belki biri döllenir diğerleri döllenmez. çoğul gebelikler riskli evet Allah hayırlısını nasip etsin.
bicimcim hoşgeldin canım...tatil yarar inşallah çarşamba günü güzel haberlerle gel banada umut olsun..bende cuma gunu falan evde test yaparım dıye dusunuyorum...olmayacak diye çok korkuyorum.. benım göğüslerim çok acıyor canım sende yok mu birşey?
inş.canım bi adet olabılsem kaybolup olmadıını bılcem kaybolmazsa sogan suyu içmeye baslıcam bu sefer o kesin çözüm diolar
canım hoşgeldin, tatilin seni mutlu etmesine çok sevindim. Eminim bu sana çok olumlu yansıyacak ve inşallah güzel haberlerle bizlere umut olacak ve bizleri sevindireceksin.....................
bicimmm canım sabırsızlıkla seni bekledimm
canımm ben başka bir pc deyim tablon orda kaldı
tekrar paylaşırmısın merak ediyorumm
inşallah güzel haberini alırzz
canım 15. günde olmuş olabilir
ama ateşin şuan süper gidiyorancak test yapman için daha erken
göğüs hassasiyeti bendede çok olmuştu çatlatma iğnesi yapıyor onu
canımm ben doktora gittim bebişi gördüm
çok şükür herşey yolunda doktor kıza benziyor dedi
sağlıkla gelsinler inşallah
canım çok sevindim iyi olmanıza :) maşallah....sağlık tabi herşeyin başında...
15. gün gibi olabileceğini tabloya bakarak düşünmemiştim ben hiç inşallah öyledir ne güzel yorumladın canım...
ilişki günlerine hep dikkat ettim bakalım artık bekleyeceğim...
ben kendim test yapmam doktor beta hcg den 28 inde çıkar artık dedi...
çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm, inşallah atlatır sıkıntısını Allah kolaylık versin
Çoook tşk ederım cevabın için canımm aynen bende sorunumun ne olduğunu öğrendiğimde buna memnun oldum nedensiz yere olmaması daha kötüydü en azından şimdi bunun ilaçını iğnesini kullanmaya başlarım..Soğan kürü nedir acep hiç bilmiyorum şimdi netten ona bakayım tatlım umarım işe yarar...aynen bencede stres yapmamak gerek aklımı başka şeylerle oyalayım die kpss için dershaneye yazılmaya karar verdım bakalım hayırlısı artık herşey Allahtan :) soğan kürüne bakayım bençook öptüm =))
kızlar merhabalar.. bugün adetin 3. günü idi ve doktordaydım yine her ay olduğu gibi :)))
artık doktorum farklı yollar çizme zamanıdır dedi ve ilk olarak rahim filmi ile başlıyoruz... eşde sıkıntı yok, sen klomene cevap veriyorsun, adetler şaşmıyor.. o halde rahme bakalım sonra bi kaç ay daha deneyelim olmazsa aşılama olabilir dedi.. ama olmaması ihtimalini aklından çıkar rahat ol diye de ekledi..
yepyeni bir sürece giriyorum sanırım.. Allah'ım çok uğraştırmasın.. isteyen herkese vakti saati gelince versin bebeklerini..
rahim filmimi kendi doktorum çekicek, anesteziye hiç gerek yok söz veriyorum hiçbirşey anlamayacaksın dedi :) inşallah dediği gibi olur..
ücretine 400 lira dedi..
bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar acaba bu fiyat çok mu?
fiyat ile ilgili nette pek bilgi yok.. yardımcı olursanız sevinirim..
bu arada gyaman babana da geçmişler olsun.. Allah başka sıkıntılardan uzak tutsun..
hoşbulduk canım bende de 2 gündür var göğüs ağrısı durduk yerde bile var ve dokunamıyorum bir de sağ tarafımda hafif kasık ağrısı ama biliyor musun hepsi hormonal dengeden de olabilir yani hamilelik dışında... ama test yaptırdığımızda öğreneceğiz canım... cuma günü evde test yap tabi ama ona güvenme ve kan da ver mutlaka canım
canım adet olmadın mı daha eğer öyleyse yarın sabah doktorunla görüş tamam mı?
hoşbulduk inşallah çok teşekkürler canım umarım güzel haberle geleceğim.... senin durumun nasıl beklemede misin? çoğul gebelik ihtimali olabilir demişsin kendin için mi?...
canım öyle bile olsa doktorlar en düzgün şekilde gereken müdahaleleri yapıyorlar korkma...inşallah tekil gebelik olur canım ve sorun çıkmaz...
canım sen çalışmışsın gerisi tevekkül etmek
umarım gelir müjdeli haberimiz
yok cnm daha adet olmadım hıc bı belirtiside yokkk delı olcam dogum kontrol hapı bıterbıtmez olursun dıo herkes 4 gun gectı daha olmadım ben kötu bısey cıkmz ınş ya korkuorum doktora gtmeyede
tuncss canım rahim filmi sonrası gerçekten hamilelik şansı artıyor benım kuzenım 1yıl ıstedı olmadı rahim filminden sonra hemen hamile kaldı inşallah seninde öyle olur kafanı karıstırmak ıstemem ama rahim filmi çekilirken ilacı verdiği zaman acısı oluyormus ama son cıkan aletlerle hıc acısız olacak demiş doktorun.. doktor daha iyi bilir tabi hem güveniyorsunda doktoruna.neye karar verdin anestezili mi olacaksın normal mı?
canım pek çok kişi rahim filminden sonra gebelik oluştuğunu söylüyor. İnşallah senin de öyle olur da iğneliye geçmeye gerek kalmaz... son iğneden sonra 4. günüm benim ama berbat durumdayım. İki günde 2 kilo aldım, karnım şişti, göğüslerim koca koca oldu ve kollarımı bile değdiremiyorum. Normalde adete yakın zamanlarda oluşan göğüs hassasiyetim tavan yapmış durumda. Uçları benim normalde çok küçüktür ama şu an çok belirgin ve büyük... klomenle kilo almadım, acaba puregon kilo aldırıyor muiğnenin etkisiyle mi böyleyim....
anestezisiz yapıcak doktorum.. bakalım artık çarşamba ya da perşembe doktorun uygunluk durumuna göre çekilicek.. artık deneyimlerimi yazarım.. inşallah sıkıntısız geçer bilmiyorum nasıl olcak :)) inşallah film sonrası hemen hamile kalanlardan olurum bende..
inşallah dediğin gibi olur da hemencecik hamiş kalırım.. ya iğneler kilo yapıyor mu bilgim yok.. ama inşallah iğnelerden değildir.. belki de su topluyordur vücudun.. mesela bu bende çok olur.. bazı dönemlerde çok feci şişerim sonra bi anda foss diye sönerim.. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?