aramıza hoşgeldin canım hakkında hayırlısı olsun
walla bende şaşırdım doktor sogan suyu iç diyince tarifni bile verdi :)))) bende şakamı yapıosunuz siz ciddimisiniz demişim :)))
Merhabalar, ben aranıza yeni katıldım. Öce hikayemi anlatayım :) Şu anda 29 yaşındayım. İlk adet gördüğüm 12 yaşından 18 yaşına hiçbir problemim yoktu. Hatta 16-18 arası son derece düzenli, 28-29 günde bir adet görüyordum. 18'imde hiç beklenmedik bir şekilde, aniden babamı kaybettim. Babamın vefatından sonraki 5 ay boyunca bir kere bile adet görmedim. Bu arada kelimenin tam anlamıyla şiştim. Basit bir ödemden bahsetmiyorum, resmen hava basılmış gibi bir kilo alımıydı. Sanırım yaklaşık 51'den 58'e çıkmıştım. 5. ay doktora gittik. PKOS teşhisi kondu. Önce söktürmesi için Farlutal, daha sonra da şimdi hiç hatırlamadığım bir ilaç verdi (Yasmin yada Diane35 olmadığını biliyorum). Bir süre o hatırlamadığım ilacı kullanıp sonra her ay Farlutal'le adet görmeye başladım. Farlutalle adet görmek doktorun 2. opsiyon olarak önerdiği, benim doğum kontrol hapı kullanmaktan kaçtığım için yaptığım bir şeydi. Ancak bir süre sonra aşırı sıkıntı vermeye başladı. Çünkü her ay 30. günden itibaren bir beklenti, 35.günden itibaren stresli ve korku dolu bir beklenti, 40. günden itibaren sinir ve stresin hat safhada olduğu isyan dolu bir bekleyiş, ve 45.günü bile bekleyemeden Farlutal... Bu döngüyü uzun süre yaşamak beni çok yıprattı ve sonunda yenik düşüp doğum kontrol hapına başladım (Yasmin). Ama hala bir yanım bunu kabullenemiyordu.. O yaşın getirdiği tuhaf bir psikoloji işte.. O yüzden 2 ay kullansam, 3. ay bir umut kendi haline bırakıyordum, yine aynı kabuslar, yine 45'i bile görmeden Farlutal.. 23 yaşında başka bir doktora gittim. "Doğum kontrol hapı kullanıcaksın, kaçışın yok" dedi. "Seninki polikistikover sendromu değil, polikistik yapıda yumurtalıkların var" dedi. Zaten ondan sonra gittiğim 2 doktor daha oldu, onlar da yanı şeyi farklı cümlelerle ifade ettiler. Çünkü akneli cilt, tüy vs gibi "görüntüsel" belirtiler yok, hormon testlerinin sonuçları hep "normal". Ama yumurtalıklarımın etrafındaki inci kolyeler baki ! Ultrason olmasa ve yumurtalıklarımdaki inci taneleri (!) görülmese, teşhis konulamaycak (doktor öyle dedi). 23 yaşında gittiğim o doktor Diane35 önerdi, ama Yasmin de olur dedi. Diane 35'e 2 ay tahammül edebildim. Aşırı iştah ve asabiyet yaptı. Sürekli bir elimde çikolata, bir elimde cips, gözlerimde yaş... :) Ve işte aralıksız Yasmin kullanmaya o zaman başladım.. Yani 6 sene önce.. Bu arada hastalıktan önce yemeyi çok sevmeme ve çok yememe rağmen Cansu Dere kadar zayıf bir kızken :), hastalıktan sonra kolay kilo alır olmuştum.. Ama genelde 58'e kadar çıkıp, hemen frene basıp 55'e iniyordum.. Yani biraz çabayla idare ediyordum.. Fakat 23 yaşlarında bir kere 70'lere çıktım (yaş itibariyle metabolizmanın doğal yavaşlamasının da katkısı olmuştur). Sonra deli gibi bir diyetle 57'ye indim. O kiloyu korumak için yıllarca çok çaba sarfettim.. Başardım da.. Hatta spora da başladım, 55'te bir denge oturttum.. Ki, tam da Yasmini aralıksız kullandığım yıllarda.. Ama nasıl başardım? Sabah 7.30 kahvaltı, bütün gün fiziksel olarak koşturmalı ve zihinsel olarak yorucu bir iş, akşam 20'de akşam yemeği, haftada 3 gün 2'şer saat spor.. Böyle korudum 55'i.. Ne zamanki sporu bıraktım, imrendiğim diğer insanlar gibi 3 öğün yemeye, canım bir şey çektiğinde kendimi kısıtlamamaya başladım, hop, yine kilo aldım. 65'e geldim. 1 haftadır çok ağır olmayan bir diyetle 64'ü gördüm, yani fren yapmasaydım yine 70'lere çıkıcaktım. Sonuçta 6 yıldır Yasmin kullanıyorum ve öncesinde çektiğim o sıkıntılardan sonra, Yasmin'in yan etkisiz oluşu, o veya bu şekilde 28 günde bir adet görüyor olmak bana harika geldi. "Teşekkürler Yasmin, iyiki varsın" diye gecdim yıllarca :) Taaa kiii, beklenen an gelinceye, evleninceye kadar.. 2 ay oldu evleneli.. Ben 29'um, eşim 35.. Kaybedicek 1 günümüz bile yok.. Geçen haftalarda doktora gittik. "Yasmin'i bırakıcaksın, kaçışın yok" dedi :) "Keşke Yasmin'le hamile kalınsa" dedim, "imkansız" dediŞaka bir yana, Yasmin'i kesip, 3-5 ay vücudu dinlendirip kendi haline bırakıcakmışız, bu süre içinde gebelik olmazsa -ki doktor fazla umutlanmamamız gerektiğini ima etti, bu sürenin daha çok vücudun kendine gelmesi için gerekli olduğunu ifade etti- 3-5 ay sonra tekrar gidicekmişiz, ve bu sefer, Yasmin'in tam tersi, yani yumurtlamayı sağlayan bir ilaç vericekmiş. Bu 3-5 ay içinde de adet görmezsem veya beklemeye dayanmazsam, 45 gün sabredip, olmazsa 45. gün Farlutal alıcakmışım.. Çok ama çok korkuyorum... Adet görememekten mi korksam, görmekten mi korksam, şimdiden bilemiyorum... 30 günü geçtiği anda regl olamayacağım için korkacak mıyım, hamileyim diye umutlanacak mıyım, bu iki duyguyu aynı anda, üstelik bir de 6 yıldır kullandığım hormonu kesip vücudum alt üst olmuşkan nasıl kaldıracağım? Regl olsam sevinecek miyim? Üzülecek miyim? 3-5 ay sonra verilen ila. işe yarayacak mı? Yoksa dengemi bir kez daha alt üst edip hayatımdan çıkıp gidecek mi? Önümde ne kadar sürelik bir mücadele var? Birkaç ay? 1 yıl? 2 yıl? Ya daha fazlaysa? Nasıl dayanırım? Ki, gebe kalabilmede en önemli faktörlerden bri "rahat ve stressiz" olmakken.... Ben bunu nasıl başarırım? Her an bu konuyu düşünüp, sürekli hesaplar kitaplar yapıp, sürekli bir şeyleri bekleyerek, sürekli korkarak, umut ederek, belki hayal kırıklıkları yaşayarak? 30'umdan gün almışken, önümdeki süreyi bilmezken... Çok korkuyorum... Ağrılı / sancılı adet gördüğü için adet görmekten nefret ettiğini, menopoza girmek istediğini söyleyen kadınlardan nefret ediyorum. Allah gönlünüze göre versin, ne diyeyim... Evlenip de "henüz çocuk düşünmüyorum, hazır değilim" vs diyen kadınlardan nefret etmesem de, onlarak karşı büyük antipati besliyorum... Konuşurken bir kere yutkunalım... Düşünürken iki kere düşünelim... Dileklerimize, sözlerimize dikkat edelim. Herşey insanlar için, kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Kimilerinin işkence olarak gördüğü o adet sancılarını, kimileri "gününde olsa da sancılı olsa" diye mumla arıyor... Kimileri çocuk oyuncağı gibi hamile kalıp patır patır kürtaj olurken, kimileri sağlıklı bir bebek, bir melek sahibi olmak için herşeyini verecek durumda. Evet, kimseyi düşünceleri, seçimleri için yargılayamayız.. Ama düşüncelerimizi, seçimlerimizi yüksek sesle ifade etmeden önce düşünelim.. Bizi duyanlar, okuyanlar üzülür mü diye... Bu yazıyı sonuna kadar okuma zahmetine katlandıysanız, teşekkür ederim. Kime böyle uzun uzun anlatılır ki bunlar? En yakınlarınız bile, durumu bilse bile, bu kadar detaylı iç dökülmüyor.. En basitinden onlar üzülmesin diye... Bu yüzden yılların birikimini döktüm buraya, çok yer kapladığım için kusura bakmayın :)
aramıza hoşgeldin canm.hepimizin buna benzer hikayeleri var burda.yaşadığımız kolay bi süreç deil ama buda bizim sınavımız.bu sınavdan sabırla geçebiliriz ancak.öncelikle bu kadar stres yapma evet belki kaybedecek zamann yok ama biz ne kadar çabalasakta Allah ne zaman ol derse ozaman olur o bizim elimizde olan bişey deil.inan böyle düşününce rahatlıyosun.ben şimdi böyle diyorum ama ben hiçmi stres yapmıyorum bende yapıyorum özellikle bundan bi ay önce sürekli bunu düşünüyodum hep internetin başında pkoyu araştırıyorum.moralim bozuktu bu halimi görünce eşimde çok üzülüyodu ve bu bana hiç bişey kazandırmadı.yani bu stresle zaten olacağı varsa da olmaz zaten.en zoru bunu yapmak ama böyle yapmak zorundayız.şuan bende adet olmayı bekliyorum test yapmak istemiyorum hep tek çizgi görmek çok yıpratıcı.kendiğinden zamannda adet olmak kadar güzel bişey yokmuş.bunları kimseye anlatamamak sürekli soranlarada katlanmakta ayrı bi stres iyiki burası var yoksa kime dökerdik içimizi.sende istediğin zaman sıkıntılarını bizle paylaşki azalsın...
bana yardımcı olabilecek biri varmı
şeker hapı glifor; pko da yumurtlama için mi veriliyor? yoksa bu hastalıkta bebek için yumurtlama tedavisi baska ilaçla mı oluyor?
yani bana adetim düzene girsin diye adet söktürücü verdi doktor. Bebek düşünürsen yumurtlama tedavisine geçicez dedi. Sonra da şeker hapı ve folic asit kullan dedi.. Ben de anlamadım.. Bu şeker hapı mı yumurtlama tedavisi yoksa bebek düşününce baska ilaç mı verecek?
allah allah bi doktor soğan suyu kullan demesi hakkikaten çok ilginç.ayy bendesoğan kürü yaptım diye pişmanlık duyuyordum.madem doktorda demiş iyiki yapmışım.ama şu var arkadaşlar soğandan sonra adetim gecikti gerçketen ama bi geldi pir geldi.ben normalde çok az kanamayla gecirirdim bu ay maşallahım var nasıl bi kanama inşallah içim temizleniyordur,inşallah soğan işe yarıyordur.
bakalım 5. günümde klomene başlayacam inşallah sonuç çok güzel olur.umut işe.bu arada adet olduğum günde beri incir kürü yapıyorum ve yapmaya devaö edecem bakalım sonuç ne olacak.
SOĞAN SONRA KLOMEN VE İNCİR BAKALIM SONUÇ NE OLACAK BENİM GİBİ YILLARIN PCO HASTALIĞI OLAN BİRİNE.
teşekkür ederim cevap için..
Ben şimdilik sadece adet söktürücü kullanacağım... Bir daha ki ay hormon tahlilleri yapılacak..
Olmazsa o zaman o şeker hapını içerim..
Bazen Acaba tedaviye geç mi kalırım diyorum kendi kendime... Çocugum olmazsa diye cok korkuyorum... doktorum pko da %25 hamile kalma olasılığı vardır dedi.. Tedaviye yanıt alınma durumu totalde %90 dır dedi.. Biraz içim rahatladı ama çok korkuyorum...
Sizlerin yazdıklarını okuyorum sürekli... allah hepimizin gönlüne göre versin...
walla canım doktor bunu kımseye söylmem kolay kolay ama sen cok cocuk ıstıosun ama tedavıne baslayamıoruz kistin var dedi bu yuzden iç kistin gider dedi.bi arkadasmda soğan suyu sayesınde hamile kalmıstı oda pko di.ay bilmiorum deneyecem ne kaybederimki sonucta bitkisel bişey zararı olacagını sanmıorum .
ben yasmin'i yıllarca yeni kist oluşmasın ve düzenli adet göreyim diye kullandım. yasmin olmadan kaç günde adet göreceğimi bilmiyorum bile. sadece 40 küsür günde olmadığını biliyorum.. soğan kürü adeti düzenliyormuş ve söktürüyormuş diye duymuştum.. sırf soğan kürünü denemek için yasmin'e 1 ay ara vermiştim, sonuç aynı tas aynı hamam.. 42. gün Farlutal..
çok yakın bir arkadaşım kürü uzun süre, düzenli yaptı.. onlarda sebepsiz kısırlık var.. kız sabırla yaptı, ama maalesef herhangi bir değişiklik yok..
olumsuz etkilemek istemem ama ben kesinlikle inanmıyorum.. bu; başım ağrıdı patates sardım, midem bulandı nane limon kaynattım gibi bir durum değil.. biz ciddi rahatsızlıklardan bahsediyoruz, bu kadar da kolay değil bence..
ewet ama deneyip sonuc alan bir çok kişiyi gördüm sonucta denemekten zarar gelmez ona bakarsan bende dogum kontrol hapı kullandım ama adet olmadım buna ne dicen bide sogan kürünü deneyelm bakalım ben sogan kürü uygulayopta adet olamayın kimseyi görmedim kimi gördüysem kimden duyduysam hep olumlu sonuc aldılar bakalım 15 günde bunu deneyeyim.sonucta ilaçlardan daha iyi ilaç içe içe vücudmuzun dengesi bozuluyo ama bitkisel bişey bu sakıncası olacagını sanmıyorum.
ewet ama deneyip sonuc alan bir çok kişiyi gördüm sonucta denemekten zarar gelmez ona bakarsan bende dogum kontrol hapı kullandım ama adet olmadım buna ne dicen bide sogan kürünü deneyelm bakalım ben sogan kürü uygulayopta adet olamayın kimseyi görmedim kimi gördüysem kimden duyduysam hep olumlu sonuc aldılar bakalım 15 günde bunu deneyeyim.sonucta ilaçlardan daha iyi ilaç içe içe vücudmuzun dengesi bozuluyo ama bitkisel bişey bu sakıncası olacagını sanmıyorum.
359aa8 Ovulation charts on FertilityFriend.comecrin ateş süper :))) inşallah böyle gider :))
bicim sende de sanırım adet migreni varmaalesef ki bende her adet döneminde baş ağrıları ile cebelleşiyorum.. doktorunun da umutla bakıyor olması sana enerji veriyor olmalı.. Allah'tan umut kesilmezmiş.. Rabbim dilerse herşey olabilir..
geçmiş olsun canım ya migren için doğal taşlardan bileklik varmış, geçiriyormuş migreni. birinden duymuştum denesene ..
ben cumartesi çatlatma iğnemi vuruldum ne zaman adet olurum bilmiyorum salı gunu doktora gideceğim çatlamış mı diye bakacak.
bana yardımcı olabilecek biri varmı
şeker hapı glifor; pko da yumurtlama için mi veriliyor? yoksa bu hastalıkta bebek için yumurtlama tedavisi baska ilaçla mı oluyor?
yani bana adetim düzene girsin diye adet söktürücü verdi doktor. Bebek düşünürsen yumurtlama tedavisine geçicez dedi. Sonra da şeker hapı ve folic asit kullan dedi.. Ben de anlamadım.. Bu şeker hapı mı yumurtlama tedavisi yoksa bebek düşününce baska ilaç mı verecek?
canım benim ben de PCOS hastasıyım... üniversite hayatım boyunca yasmen ve ddiana 35 kullandım ama ara sıra 6 aylık aralar verdim...kullanduğım zamanlar son ilaç bittikten 4 5 gün sonra adet oldum hep...ama kullanmadığım zamanlar ise60 gün olmadığım zmanlar oluyordu ama bir oluyordum hasta yatak döşek yani belimi kıprıdatamıyordum....evlenmeden 1 yıl önce adetlerim kendiliğinden 40 güne indi (ialçsız) sonra 35 güne sonra 30 günde bir oluyordum.. tabi bazı aylar evllik nişanlılık derken stresten 35 güne uzadığı oldu zaman zaman....benim de kistlerim vardı her usg de çıkyordu ama kilom olmadığı için bunun ilerde evlenince bebek sahibi olmamak için çok zaman kaybettrrimeyeceğini söylüyorlardı.
6 aylık evliym ve şuan 14 haftalık hamileyim..ve PCOS tedavisi olamadım... evlendikten sonra göğüs ağrısı ile dr a gttik prolaktin hormonum yüksek olduğunu öğrendim DOSTİNEX kullandım..4 cü ilaçtan sonra hamile kaldım..meğersem evlendikten 2 ay sonra gebe kalmamı engelleyen şey PCOS değiil prOlaktin yüksekliği imiş....
ben bu şeklide hamile kaldım topiği bazen takip ediyorum da senin kistin varmış sanırm... kist ile hamile kalan arkaadaşlarım da var canım doğumla berbar alınıyr kistleri.. hiç moralini bozma...
naasıl bir yol izliyor isen buna inanarak yap lütfen... prolaktin hormonuna da bir baktırmanı önenrim canım..değeri 4 -25 arası olması gerekiyormuş.. gebe kalabilmek için 10 civarı iyi imiş.. benimki ilk önce 30 çıktı, 2 hafta sonra tekrar bakılıdı bu sefer de45 çıktı... bu hormona sters hormonu dendiğini duymuştum...stres ile artabiliyor canım.. doktoruna bir danış istersen önceden normal çıkmış olup şimdi yükselmiş olabilir benimkisi 2 haftada 15 artmıştı düşün sen
canım inş en yakın zamanda hayrılı bir bebiş sahibi olursunuz bunu canı gönülden söylüyorum...
merhabalar, ben aranıza yeni katıldım. öce hikayemi anlatayım :) şu anda 29 yaşındayım. Ilk adet gördüğüm 12 yaşından 18 yaşına hiçbir problemim yoktu. Hatta 16-18 arası son derece düzenli, 28-29 günde bir adet görüyordum. 18'imde hiç beklenmedik bir şekilde, aniden babamı kaybettim. Babamın vefatından sonraki 5 ay boyunca bir kere bile adet görmedim. Bu arada kelimenin tam anlamıyla şiştim. Basit bir ödemden bahsetmiyorum, resmen hava basılmış gibi bir kilo alımıydı. Sanırım yaklaşık 51'den 58'e çıkmıştım. 5. Ay doktora gittik. Pkos teşhisi kondu. önce söktürmesi için farlutal, daha sonra da şimdi hiç hatırlamadığım bir ilaç verdi (yasmin yada diane35 olmadığını biliyorum). Bir süre o hatırlamadığım ilacı kullanıp sonra her ay farlutal'le adet görmeye başladım. Farlutalle adet görmek doktorun 2. Opsiyon olarak önerdiği, benim doğum kontrol hapı kullanmaktan kaçtığım için yaptığım bir şeydi. Ancak bir süre sonra aşırı sıkıntı vermeye başladı. çünkü her ay 30. Günden itibaren bir beklenti, 35.günden itibaren stresli ve korku dolu bir beklenti, 40. Günden itibaren sinir ve stresin hat safhada olduğu isyan dolu bir bekleyiş, ve 45.günü bile bekleyemeden farlutal... Bu döngüyü uzun süre yaşamak beni çok yıprattı ve sonunda yenik düşüp doğum kontrol hapına başladım (yasmin). Ama hala bir yanım bunu kabullenemiyordu.. O yaşın getirdiği tuhaf bir psikoloji işte.. O yüzden 2 ay kullansam, 3. Ay bir umut kendi haline bırakıyordum, yine aynı kabuslar, yine 45'i bile görmeden farlutal.. 23 yaşında başka bir doktora gittim. "doğum kontrol hapı kullanıcaksın, kaçışın yok" dedi. "seninki polikistikover sendromu değil, polikistik yapıda yumurtalıkların var" dedi. Zaten ondan sonra gittiğim 2 doktor daha oldu, onlar da yanı şeyi farklı cümlelerle ifade ettiler. çünkü akneli cilt, tüy vs gibi "görüntüsel" belirtiler yok, hormon testlerinin sonuçları hep "normal". Ama yumurtalıklarımın etrafındaki inci kolyeler baki ! Ultrason olmasa ve yumurtalıklarımdaki inci taneleri (!) görülmese, teşhis konulamaycak (doktor öyle dedi). 23 yaşında gittiğim o doktor diane35 önerdi, ama yasmin de olur dedi. Diane 35'e 2 ay tahammül edebildim. Aşırı iştah ve asabiyet yaptı. Sürekli bir elimde çikolata, bir elimde cips, gözlerimde yaş... :) ve işte aralıksız yasmin kullanmaya o zaman başladım.. Yani 6 sene önce.. Bu arada hastalıktan önce yemeyi çok sevmeme ve çok yememe rağmen cansu dere kadar zayıf bir kızken :), hastalıktan sonra kolay kilo alır olmuştum.. Ama genelde 58'e kadar çıkıp, hemen frene basıp 55'e iniyordum.. Yani biraz çabayla idare ediyordum.. Fakat 23 yaşlarında bir kere 70'lere çıktım (yaş itibariyle metabolizmanın doğal yavaşlamasının da katkısı olmuştur). Sonra deli gibi bir diyetle 57'ye indim. O kiloyu korumak için yıllarca çok çaba sarfettim.. Başardım da.. Hatta spora da başladım, 55'te bir denge oturttum.. Ki, tam da yasmini aralıksız kullandığım yıllarda.. Ama nasıl başardım? Sabah 7.30 kahvaltı, bütün gün fiziksel olarak koşturmalı ve zihinsel olarak yorucu bir iş, akşam 20'de akşam yemeği, haftada 3 gün 2'şer saat spor.. Böyle korudum 55'i.. Ne zamanki sporu bıraktım, imrendiğim diğer insanlar gibi 3 öğün yemeye, canım bir şey çektiğinde kendimi kısıtlamamaya başladım, hop, yine kilo aldım. 65'e geldim. 1 haftadır çok ağır olmayan bir diyetle 64'ü gördüm, yani fren yapmasaydım yine 70'lere çıkıcaktım. Sonuçta 6 yıldır yasmin kullanıyorum ve öncesinde çektiğim o sıkıntılardan sonra, yasmin'in yan etkisiz oluşu, o veya bu şekilde 28 günde bir adet görüyor olmak bana harika geldi. "teşekkürler yasmin, iyiki varsın" diye gecdim yıllarca :) taaa kiii, beklenen an gelinceye, evleninceye kadar.. 2 ay oldu evleneli.. Ben 29'um, eşim 35.. Kaybedicek 1 günümüz bile yok.. Geçen haftalarda doktora gittik. "yasmin'i bırakıcaksın, kaçışın yok" dedi :) "keşke yasmin'le hamile kalınsa" dedim, "imkansız" dedişaka bir yana, yasmin'i kesip, 3-5 ay vücudu dinlendirip kendi haline bırakıcakmışız, bu süre içinde gebelik olmazsa -ki doktor fazla umutlanmamamız gerektiğini ima etti, bu sürenin daha çok vücudun kendine gelmesi için gerekli olduğunu ifade etti- 3-5 ay sonra tekrar gidicekmişiz, ve bu sefer, yasmin'in tam tersi, yani yumurtlamayı sağlayan bir ilaç vericekmiş. Bu 3-5 ay içinde de adet görmezsem veya beklemeye dayanmazsam, 45 gün sabredip, olmazsa 45. Gün farlutal alıcakmışım.. çok ama çok korkuyorum... Adet görememekten mi korksam, görmekten mi korksam, şimdiden bilemiyorum... 30 günü geçtiği anda regl olamayacağım için korkacak mıyım, hamileyim diye umutlanacak mıyım, bu iki duyguyu aynı anda, üstelik bir de 6 yıldır kullandığım hormonu kesip vücudum alt üst olmuşkan nasıl kaldıracağım? Regl olsam sevinecek miyim? üzülecek miyim? 3-5 ay sonra verilen ila. Işe yarayacak mı? Yoksa dengemi bir kez daha alt üst edip hayatımdan çıkıp gidecek mi? önümde ne kadar sürelik bir mücadele var? Birkaç ay? 1 yıl? 2 yıl? Ya daha fazlaysa? Nasıl dayanırım? Ki, gebe kalabilmede en önemli faktörlerden bri "rahat ve stressiz" olmakken.... Ben bunu nasıl başarırım? Her an bu konuyu düşünüp, sürekli hesaplar kitaplar yapıp, sürekli bir şeyleri bekleyerek, sürekli korkarak, umut ederek, belki hayal kırıklıkları yaşayarak? 30'umdan gün almışken, önümdeki süreyi bilmezken... çok korkuyorum... Ağrılı / sancılı adet gördüğü için adet görmekten nefret ettiğini, menopoza girmek istediğini söyleyen kadınlardan nefret ediyorum. Allah gönlünüze göre versin, ne diyeyim... Evlenip de "henüz çocuk düşünmüyorum, hazır değilim" vs diyen kadınlardan nefret etmesem de, onlarak karşı büyük antipati besliyorum... Konuşurken bir kere yutkunalım... Düşünürken iki kere düşünelim... Dileklerimize, sözlerimize dikkat edelim. Herşey insanlar için, kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Kimilerinin işkence olarak gördüğü o adet sancılarını, kimileri "gününde olsa da sancılı olsa" diye mumla arıyor... Kimileri çocuk oyuncağı gibi hamile kalıp patır patır kürtaj olurken, kimileri sağlıklı bir bebek, bir melek sahibi olmak için herşeyini verecek durumda. Evet, kimseyi düşünceleri, seçimleri için yargılayamayız.. Ama düşüncelerimizi, seçimlerimizi yüksek sesle ifade etmeden önce düşünelim.. Bizi duyanlar, okuyanlar üzülür mü diye... Bu yazıyı sonuna kadar okuma zahmetine katlandıysanız, teşekkür ederim. Kime böyle uzun uzun anlatılır ki bunlar? En yakınlarınız bile, durumu bilse bile, bu kadar detaylı iç dökülmüyor.. En basitinden onlar üzülmesin diye... Bu yüzden yılların birikimini döktüm buraya, çok yer kapladığım için kusura bakmayın :)
canım benim ben de PCOS hastasıyım... üniversite hayatım boyunca yasmen ve ddiana 35 kullandım ama ara sıra 6 aylık aralar verdim...kullanduğım zamanlar son ilaç bittikten 4 5 gün sonra adet oldum hep...ama kullanmadığım zamanlar ise60 gün olmadığım zmanlar oluyordu ama bir oluyordum hasta yatak döşek yani belimi kıprıdatamıyordum....evlenmeden 1 yıl önce adetlerim kendiliğinden 40 güne indi (ialçsız) sonra 35 güne sonra 30 günde bir oluyordum.. tabi bazı aylar evllik nişanlılık derken stresten 35 güne uzadığı oldu zaman zaman....benim de kistlerim vardı her usg de çıkyordu ama kilom olmadığı için bunun ilerde evlenince bebek sahibi olmamak için çok zaman kaybettrrimeyeceğini söylüyorlardı.
6 aylık evliym ve şuan 14 haftalık hamileyim..ve PCOS tedavisi olamadım... evlendikten sonra göğüs ağrısı ile dr a gttik prolaktin hormonum yüksek olduğunu öğrendim DOSTİNEX kullandım..4 cü ilaçtan sonra hamile kaldım..meğersem evlendikten 2 ay sonra gebe kalmamı engelleyen şey PCOS değiil prOlaktin yüksekliği imiş....
ben bu şeklide hamile kaldım topiği bazen takip ediyorum da senin kistin varmış sanırm... kist ile hamile kalan arkaadaşlarım da var canım doğumla berbar alınıyr kistleri.. hiç moralini bozma...
naasıl bir yol izliyor isen buna inanarak yap lütfen... prolaktin hormonuna da bir baktırmanı önenrim canım..değeri 4 -25 arası olması gerekiyormuş.. gebe kalabilmek için 10 civarı iyi imiş.. benimki ilk önce 30 çıktı, 2 hafta sonra tekrar bakılıdı bu sefer de45 çıktı... bu hormona sters hormonu dendiğini duymuştum...stres ile artabiliyor canım.. doktoruna bir danış istersen önceden normal çıkmış olup şimdi yükselmiş olabilir benimkisi 2 haftada 15 artmıştı düşün sen
canım inş en yakın zamanda hayrılı bir bebiş sahibi olursunuz bunu canı gönülden söylüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?