Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

walla bende şaşırdım doktor sogan suyu iç diyince tarifni bile verdi :)))) bende şakamı yapıosunuz siz ciddimisiniz demişim :)))

allah allah bi doktor soğan suyu kullan demesi hakkikaten çok ilginç.ayy bendesoğan kürü yaptım diye pişmanlık duyuyordum.madem doktorda demiş iyiki yapmışım.ama şu var arkadaşlar soğandan sonra adetim gecikti gerçketen ama bi geldi pir geldi.ben normalde çok az kanamayla gecirirdim bu ay maşallahım var nasıl bi kanama inşallah içim temizleniyordur,inşallah soğan işe yarıyordur.
bakalım 5. günümde klomene başlayacam inşallah sonuç çok güzel olur.umut işe.bu arada adet olduğum günde beri incir kürü yapıyorum ve yapmaya devaö edecem bakalım sonuç ne olacak.
SOĞAN SONRA KLOMEN VE İNCİR BAKALIM SONUÇ NE OLACAK BENİM GİBİ YILLARIN PCO HASTALIĞI OLAN BİRİNE.

aramıza hoşgeldin canm.hepimizin buna benzer hikayeleri var burda.yaşadığımız kolay bi süreç deil ama buda bizim sınavımız.bu sınavdan sabırla geçebiliriz ancak.öncelikle bu kadar stres yapma evet belki kaybedecek zamann yok ama biz ne kadar çabalasakta Allah ne zaman ol derse ozaman olur o bizim elimizde olan bişey deil.inan böyle düşününce rahatlıyosun.ben şimdi böyle diyorum ama ben hiçmi stres yapmıyorum bende yapıyorum özellikle bundan bi ay önce sürekli bunu düşünüyodum hep internetin başında pkoyu araştırıyorum.moralim bozuktu bu halimi görünce eşimde çok üzülüyodu ve bu bana hiç bişey kazandırmadı.yani bu stresle zaten olacağı varsa da olmaz zaten.en zoru bunu yapmak ama böyle yapmak zorundayız.şuan bende adet olmayı bekliyorum test yapmak istemiyorum hep tek çizgi görmek çok yıpratıcı.kendiğinden zamannda adet olmak kadar güzel bişey yokmuş.bunları kimseye anlatamamak sürekli soranlarada katlanmakta ayrı bi stres iyiki burası var yoksa kime dökerdik içimizi.sende istediğin zaman sıkıntılarını bizle paylaşki azalsın...

bana yardımcı olabilecek biri varmı

şeker hapı glifor; pko da yumurtlama için mi veriliyor? yoksa bu hastalıkta bebek için yumurtlama tedavisi baska ilaçla mı oluyor?

yani bana adetim düzene girsin diye adet söktürücü verdi doktor. Bebek düşünürsen yumurtlama tedavisine geçicez dedi. Sonra da şeker hapı ve folic asit kullan dedi.. Ben de anlamadım.. Bu şeker hapı mı yumurtlama tedavisi yoksa bebek düşününce baska ilaç mı verecek?

hoşbuldum canım. tabii, herkesin bi hikayesi var. bazı yönlerden benzer, bazı yönlerden farklı... ama en önemli ortak noktamız, sabırlı ve stressiz olmayı öğrenmek zorunda oluşumuz...

hayır, yumurtlama için verilmiyor glifor.. tam olarak neden verildiğini sağlıklı açıklayamasam da, yumurtlama için olmadığından emin olabilirsin. yumurtlama tedavisi başka ilaçlarla oluyor, yani bebek düşününce vereceği ilaçlar başka.. glifor ve türevleri, bi nevi metabolizma düzenleme işlevi görüyor sanırım

teşekkür ederim cevap için..
Ben şimdilik sadece adet söktürücü kullanacağım... Bir daha ki ay hormon tahlilleri yapılacak..
Olmazsa o zaman o şeker hapını içerim..

Bazen Acaba tedaviye geç mi kalırım diyorum kendi kendime... Çocugum olmazsa diye cok korkuyorum... doktorum pko da %25 hamile kalma olasılığı vardır dedi.. Tedaviye yanıt alınma durumu totalde %90 dır dedi.. Biraz içim rahatladı ama çok korkuyorum...
Sizlerin yazdıklarını okuyorum sürekli... allah hepimizin gönlüne göre versin...

walla canım doktor bunu kımseye söylmem kolay kolay ama sen cok cocuk ıstıosun ama tedavıne baslayamıoruz kistin var dedi bu yuzden iç kistin gider dedi.bi arkadasmda soğan suyu sayesınde hamile kalmıstı oda pko di.ay bilmiorum deneyecem ne kaybederimki sonucta bitkisel bişey zararı olacagını sanmıorum .

sen kaç yaşındasın ve kaç yıllık evlisin canım? geç kalma / erken davranma meselesi kişisel tercih meselesidir.. ama ortada küçük de olsa bir problem varsa, insan şansını zorlamayıp bir an önce harekete geçmeli diye düşünüyorum ben.. tabi benim kişisel düşüncem ve tercihim bu..

ben yasmin'i yıllarca yeni kist oluşmasın ve düzenli adet göreyim diye kullandım. yasmin olmadan kaç günde adet göreceğimi bilmiyorum bile. sadece 40 küsür günde olmadığını biliyorum.. soğan kürü adeti düzenliyormuş ve söktürüyormuş diye duymuştum.. sırf soğan kürünü denemek için yasmin'e 1 ay ara vermiştim, sonuç aynı tas aynı hamam.. 42. gün Farlutal..

çok yakın bir arkadaşım kürü uzun süre, düzenli yaptı.. onlarda sebepsiz kısırlık var.. kız sabırla yaptı, ama maalesef herhangi bir değişiklik yok..

olumsuz etkilemek istemem ama ben kesinlikle inanmıyorum.. bu; başım ağrıdı patates sardım, midem bulandı nane limon kaynattım gibi bir durum değil.. biz ciddi rahatsızlıklardan bahsediyoruz, bu kadar da kolay değil bence..

ewet ama deneyip sonuc alan bir çok kişiyi gördüm sonucta denemekten zarar gelmez ona bakarsan bende dogum kontrol hapı kullandım ama adet olmadım buna ne dicen bide sogan kürünü deneyelm bakalım ben sogan kürü uygulayopta adet olamayın kimseyi görmedim kimi gördüysem kimden duyduysam hep olumlu sonuc aldılar bakalım 15 günde bunu deneyeyim.sonucta ilaçlardan daha iyi ilaç içe içe vücudmuzun dengesi bozuluyo ama bitkisel bişey bu sakıncası olacagını sanmıyorum.

orası öyle, sonuçta bitki, zararı yok.. hatta belki de iyi gelir.. düşününce, ben 42. günde yine o sıkıntıya dayanamauıp pes edip Farlutal'e başlamıştım.. Belki 1-2 gün, yada belki 1 hafta daha sabretseydim görecektim soğanın faydasını bilemiyorum.. diğer arkadaşımda işe yaramamasının sebebi, belki eşinden kaynaklanıyordur.. kesin yargıya varamam yani, haklısın, denemesi bedava..

canım benim ben de PCOS hastasıyım... üniversite hayatım boyunca yasmen ve ddiana 35 kullandım ama ara sıra 6 aylık aralar verdim...kullanduğım zamanlar son ilaç bittikten 4 5 gün sonra adet oldum hep...ama kullanmadığım zamanlar ise60 gün olmadığım zmanlar oluyordu ama bir oluyordum hasta yatak döşek yani belimi kıprıdatamıyordum....evlenmeden 1 yıl önce adetlerim kendiliğinden 40 güne indi (ialçsız) sonra 35 güne sonra 30 günde bir oluyordum.. tabi bazı aylar evllik nişanlılık derken stresten 35 güne uzadığı oldu zaman zaman....benim de kistlerim vardı her usg de çıkyordu ama kilom olmadığı için bunun ilerde evlenince bebek sahibi olmamak için çok zaman kaybettrrimeyeceğini söylüyorlardı.

6 aylık evliym ve şuan 14 haftalık hamileyim..ve PCOS tedavisi olamadım... evlendikten sonra göğüs ağrısı ile dr a gttik prolaktin hormonum yüksek olduğunu öğrendim DOSTİNEX kullandım..4 cü ilaçtan sonra hamile kaldım..meğersem evlendikten 2 ay sonra gebe kalmamı engelleyen şey PCOS değiil prOlaktin yüksekliği imiş....

ben bu şeklide hamile kaldım topiği bazen takip ediyorum da senin kistin varmış sanırm... kist ile hamile kalan arkaadaşlarım da var canım doğumla berbar alınıyr kistleri.. hiç moralini bozma...
naasıl bir yol izliyor isen buna inanarak yap lütfen... prolaktin hormonuna da bir baktırmanı önenrim canım..değeri 4 -25 arası olması gerekiyormuş.. gebe kalabilmek için 10 civarı iyi imiş.. benimki ilk önce 30 çıktı, 2 hafta sonra tekrar bakılıdı bu sefer de45 çıktı... bu hormona sters hormonu dendiğini duymuştum...stres ile artabiliyor canım.. doktoruna bir danış istersen önceden normal çıkmış olup şimdi yükselmiş olabilir benimkisi 2 haftada 15 artmıştı düşün sen

canım inş en yakın zamanda hayrılı bir bebiş sahibi olursunuz bunu canı gönülden söylüyorum...

359aa8 Ovulation charts on FertilityFriend.com
canım benim ateş çizelgemde böyleydi hala devam ediyor 32. günüm bu gün... ( regl belirtisi yok baş ağrısı geçti falan filan off her neyse düşünmeyeceğim artık... canım senin durumun nasıl iğneni paztsi mi olacaksın?

bilekliği araştırayım ama adet dönemlerinde belirti bu bende tuncss un da dediği gibi o kadar yoğun ki ağrı neyse bu gün geçti zaten....
salı günü bizi de bilgilendir mutlaka bence çatlamış mı diye baktıracak olman çok iyi ...benim hafta sonuna gelmişti sonra da tatile gittim baktıramamıştım çatlamış mı diye.... hala da şüpheliyim baksana adet olmadım hem de 10 gün duphaston kullanımına rağmen... bu gün gelmesi lazım artık eğerki gelmezse yarın sabaha kadar süre veriyorum doktorumla görüşeceğim...

şeker hapı yumurta kalitesini arttırıyor insülin direncini dengelediğinden de 3 aylık düzenli kullanımı sonrasında eğerki fazla kilon yoksa yumurtlamayı da sağlıyormuş... kullanan arkadaşlarımız memnun gebe kalan da var bu yolla....ondan folik de vermiştir kullanırken gebe kalırsın belki....

Son düzenleme:
bicim pazartesi kontrolüm var.. bakalım muhtemelen iğneyi o gün vuracak gibi geliyor bana.. ama bir de bize rahim filmi sonrası çalışma yasağı koydu pazartesiye kadar enfeksiyon yüzünden.. ama benim bugün akıntım var ve ateşim de yeniden yükseldi.. acaba diyorum yumurta erken davranıp doktor kontrolünden önce çatlar mı ki :)) aklıma takılıyor..

canım benım ne gusel allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin. canm perşembe gunu ben hormon testı yptrdım prolaktın degerım 17 cıkmıstı.ya ama benmkı normal kist degılki klomen tedavisi sonucu yumurtam buyudu ve catlamadı oda kıste cevırdı bu yuzden tedavıye dewam edemıoruz tedavıyle onun dahada buyuyup patla rıskı varmıs o yuzden ilaç veriyor doktorum ve gitmes için ugrasıyoruz ama oda benden kopmak istemio bi türlü heraldeki gitmio

günaydın arkadaşlar nasılsınız bakalım aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum

hepinize iyi haftalar diliyorum kızlarr :)

aramıza hoşgeldin Arkadaşıkm çok güzel anlatmısın yaa çok haklıısn söylediklerinde ama tedavının başındasın umarım melegın senı fazla bekletmeden gelir saglıklaa

mrb arkadaşlar ben sizi takip edip ilk kez yazanlardanım.ebeyim ayrıca pco var 11 aydır evliyim çocuk sahibi olmak istiyorum ama öncelikli sorunum adet ağrılarımın aşırılığıydı defalarca kadın doğuma gitmeme rağmen sonunda pco olabilirsin diye nette değil yasmin verdiler çok şükür 1 kutu kullandım ve bu ay hiçbir ağrım olmadı 3 ay kullanacağım sonrası kısmet iyi olur inş....

Bana da lise yıllarımdan itibaren arada pco var demişlerdi ama hiç tedavi vermediler evlendikten 8-10 aylara yaklaşıp bebeğim olmayınca ki adet sancılarım aşırı artınca her ay dr gittim bir ay prolaktin 58 çıktı dostinex kullandım 1 ay sonra kontrolde 0 olmuştu bırakım geçen ay yine ağrılarla gittim yasmin başladılar bu ay hiç ağrım olmadı 2 ay daha kullanacağım ebeyim ama yinede çok endişeliyim terzi söküğünü dikemiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…