Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selam kızlar raporsuz yumurta geliştirici iğneler kullananlar varmı?lütfen yardımcı olunn

adet ağrılarının sebebi rahim yapışıklığı olabilir. yengemde öyle olmuştu laparoskopi oldu.geçti.
doğum kontrol hapı ağrısız adet gördürüyor, evet. ama pko adet sancısı yapmaz ki. pko olabilirsin de ne demek, neden hormon tahlili yapmadılar? hormon tahliliyle anlaşılır ve ona göre tedavi görürsün.
bence çocuk düşünüyorsan doğum kontrol hapını bırakıp tedaviye başlamalısın.

canım yumurta günde 2 mm büyüyor. 22 ye falan çıkınca da çatlıyor. zannetmiyorum çatlayacağını şimdiden. bunları düşünüp kafanı yorma.
kızlar size tavsiyem; stresli bir yapınız varsa, ateş ölçmeyi bırakın. ben çok heyecan yaptım ve bıraktım ateş ölçmeyi.

evet ultrasonda baktır, doktor çatlayıp çatlamadığını görür canım

karabocuq canım soğanla kisti geçenler çok var. ama senin kist de ne kadar inatçıymış yahu:44:

bende soğan kürü sayfasından bir sürü insan okudum hamile kalanda çoktu etkilendim yapayım dedim.başta soğan tadı öldürdü beni ama sonra bi alıştımki canım çeker oldu resmen.ama kötü tarafı bir gaz yapıyor yarabbim yani.neyse bi baktım adetim gecikmiş hadi inşallah dedim 1 hafta bekledim test yaptım maalesef negatif.doktor dedi çok akıntı var hap yazacam bide farlutal.hiçbirini kullanmadım 6-7 gün sonra bir karın ağrısı yarabbim ölecem sanki ağrı kesicide almadım belki kkistlerim gidiyordur soğanı etkisi ile dedim bugün 3. günüm ve hala kanamam çok ağrı 2. gün geçti gerçi.akıntılı bi kanama yani belkide kistler gidiyordur bir umut işte.
ÖNCE SOĞAN YAPTIĞIMA PİŞMAN OLDUM ADET GECİKTİ DİYE AMA ŞİMDİ İYİKİ YAPMIŞIM DİYORUM BENİM O KADAR AZ KANAMAM OLURDUKİ 7 GÜN TOPLASAN Bİ PED DOLMAZDI.ŞİMDİ MAŞALLAHI VAR BENCE SOĞAN RAHİMİ TEMİZLİYOR ŞU AN.PZT. DOKTORA GİDECEM BAKALIM RAHİM NE DURUMDA BİDE KLOMENİ YAZSIN AYRICA SOĞAN BİTTİ İNCİR YAPIYORUM ŞİMDİ.
SOĞANI YAPTIM GEÇ ADET OLDUM İNCİRE BAŞLADIM PZT. KLOMENE BAŞLAYACAM.

bakalım bu ayki sonuç ne olacak.bu arada ben pcoluyum ve bende yumurta oluşmuyor dedi doktor.incirle oluşur inşallah.rahim filmi çekilmedim,eşime de herhangi test yapılmadı bakalım ne olacak bu ay..

mrb arkadaşlar doktorum bana da pko teşhisi koydu. pko olanlarda kilo alımı gözleniyo fakat ben yıllardır 48-50 kilo arası gidip geliyorum 1.70 boyum var çok zayıfım. sadece tüylenme var ama o da çok az. geçen ay doktora gittim dr hiç bir tedaviye başlamadı. 3 aylık evliyim dr um 6 ay içinde seni gebe kalmış olarak görcem dedi. her ay adet oluyorum ama düzensiz bir şekilde hatta son reglim 12 gün falan sürdü. tam gününde olmuyo ama yine de her ay oluyo. çok canım sıkılıyo bu duruma. bir an önce hamile kalmak istiyorum

Kızlar adetim başladı ... bitmesine yakın hem usg ye girerim hem de klomene başlarım yeni ay yeni umutlar :)
öpüyorum hepinizi....

rahim filminden ya da iltihaptan dolayı da canım olabilir ateş.... hem ateşe takmamak gerek bak bu gün de yüksekti benim ama regl oldum canım... 36 saat sonra ancak çatlıyor... benim 18. günde çatladı.... ama tabi iğneyi beklemeden kendiliğinden çatlayacağı varsa onu Allah bilir ama sanmam.... düşünme şimdi bunları pazts ilişki olsun sırtına yastık koy bacaklarını da havaya dik :)) komik geliyor ama çok etkiliymiş gerçekten de.... sonrasını da Allah a bırak artık düşünme canım aklın rahat olsun....

evet ultrasonda baktır, doktor çatlayıp çatlamadığını görür canım

karabocuq canım soğanla kisti geçenler çok var. ama senin kist de ne kadar inatçıymış yahu:44:

canım geldi adetim baktıracağım 2 gün geçsin de kist yoksa hemen klomene başlıyorum :))

Son düzenleme:

merhaba
çok zayıf olmak da pko ya neden olabiliyor doktorum dedi o da hormonal dengeyi bozuyor....55 kilo senin hamileliğe başlamak için ideal kilon olur bence... yine de zayıf olmakla çok şanslısın biz kilo vermeye çalışıp ilaçlar kullanıyoruz sen de 5 kilo alarak adet siklusunu takip et adet siklusun kaç günse mesela 24 günse 24-14 =10. günün yumurtlama günündür... adetinin uzun sürmesi kötü 12 gün demişsin, yumurtlaman muhtemelen adetinin son günlerine denk geliyor o günlerde ilişki olmalı bu da nasıl olacak bilmiyorum... mesela 1 hafta sürdü adetin diyelim 8-9-10. günlerdeki ilişkiye dikkat et aslında gebe kalma şansın kilolu olanlardan biraz daha yüksek ....aklına takılan bişey olursa sor.... bol yeşil salata ve omega yani balık ye vitamin iç bence gebe kalman zor olmayacak arkadaşım....eşinin değerlerinde de sorun yoksa bence 3 ay içinde rahatlıkla kendini takip ederek hamile kalabilirsin...üstelik yeni evli olduğun içinde aklını rahat bırak hemen olmalı olacak diye kendini kasma o da hormonların bozulmasına neden oluyor...hele bebek fikriyle ilişkiye girmek de çok yanlış... sen kendini takibe al dediğim şekilde ve yediklerine özen göster olur senin bebeğin neden olmasın ki?

Son düzenleme:
kızlar bu gün forum çok sessizdi.....yasmin yazmadın bişey????? merak ediyorum.
öpüyorum sizleri çıktım ben....

oh canim rahatlarsin ins kist yoktur. Bu arada ben yastik koyup saatlerce yattigimda hamile kalmadim hic yatakta beklemedigim zamanlarda kaldim. o yuzden suanda hic dikkat etmiyorum yatmaya.olacagi varsa oluyor

bicim canım hiç aklımda yok bu ay bebek fikri bi tuhafım.. eşim desen çok yoğun çalışıyor.. akşam eve geldiğinde hiç hali kalmıyor.. çalışmalar nasıl olcak bilmiyorum bu ay.. rahim filmi de çekildim diye ihtimalin artacağı fikri bende olumlu etki yapıyor ama akşamları yorgun eş de çok gıcık bir durum :))
bu arada o yataktan çıkmama ayakları kaldırma fikri çok komik geliyor ama insan her yolu deniyor valla :))) nasip kısmet herşey ama bizden elden birşey gelecekse en iyisini yapmalıyız :)))
ben ayaklarımı dikmesemde kalkmıyorum yataktan.. bu da etkili olabilir :)) bir keresinde ayaklarımı kaldırsam belime yastık koysam dedim de eşim delimisin divanemisin dedi :))) bende utandım bir daha da diyemedim :)) şimdi sadece kalkmıyorum.. Rabbim sağlıkla versin de bebeklerimizi..
bugün hiç kasık ağrım olmadı.. çok merak ediyorum yumurtalar ne alemde :) pazartesi sabah 8.45de randevum var :)

kızlar bu gün forum çok sessizdi.....yasmin yazmadın bişey????? merak ediyorum.
öpüyorum sizleri çıktım ben....

canım yazamadım ne zamandır dün cok geldik eve hemen uyumuşum. ben dayanamadım perşembe test yaptım evde negatifti... hiç üzülmedim o gün hala bi umut vardı..
bu sabah kalktım akıntım kanlı yanı adetım başladı ama hala tam olarak kan gelmıyor seninde mi böyle oldu canım ya koyu kahve akıntı başlamıs şimdide..
kısmet değilmiş bu ay diyip sonraki aylara bakalım diyemeyeceğim.. bugun doktordan randevu alayım dedim ayrılmıs hastaneden nereye gittiğinide söylemiyorlar.. aynı hastanede daha önceden gittiğim doktor vardı o da dogum izninden gelmemiş hala yani bu ay malesef tedavim yarım kaldı devlet hastaneleri 15 gün sonraya randevu veriyor..offf off adet olduguma uzulmedım de ne bu doktorlardan cektıgım benım 1 ay tedavı oluyorum 1 ay bos gecıyor.. canım cok sıkıldı
acaba bu ay metformın ıcerıklı ılaclardan mı ıcsem dıyorum doktorlar vermeden de içmek ne kadar doğru çok kararsızım yardım edin bi fikir verin arkadaşlar..

busmai naber canım? nasılsın ?

iyiyim canım sağol beklenen adet tarihim yaklaşıyor bakalım ne olacak. sen de iyisin inş.
yastık falan fasa fiso ,canını sıkma hiç.olacağı varsa oluyor. benim arkadaşım hemen duş alırmış, hamile kaldı hesapta yokken. baksana spiralle bile hamile kalanlar var.

merak etme içebilirsin zaten bunlar şeker düşüklüğüne yol açmıyormuş. doktor hiç bişey ölçmeden al dedi bana glukofen alabilirsin gunde 1 tane 850 mg. ben tıp fak. kadın-doğum kitabında okudum pko lulara metformin önerilir yazıyordu.

oh canim rahatlarsin ins kist yoktur. Bu arada ben yastik koyup saatlerce yattigimda hamile kalmadim hic yatakta beklemedigim zamanlarda kaldim. o yuzden suanda hic dikkat etmiyorum yatmaya.olacagi varsa oluyor

haklısın aslında geleceği varsa gelir de bu yöntemler daha fazla sperme şans tanıyormuş ondan dedim ben... e bizim de şansa ihtiyacımız çok....

canım inşallah olacak aklımda yoktu deme olsun de...inşallah randövun iyi geçecek.... uyumadan geliim yazayım dedim normalde bu saate kalmam da cumartesi böyle... eşin ne derse desin boşver sen ince bir yastık koyarsın belinin altına hem belin rahatlar...

ya üzüldüm ama testler doğru çıkmaz kırmızı kanaman başladı mı? lekelenme tarzı ise yeleşme kanaması da olabilir mi????doktora gitme imkanın olamayacaksa 1 ay ara ver ve metformin busmainin dediği gibi kullan canım.... zaten klomenin etkisi diğer aylarda kendini gösteriyormuş ya yine şansın olur....kendin akıntıdan ateşten takip edersin...

Arkadaşlar, herkesin bahsettiği bu Klomen nedir, aydınlatabilir misiniz? Ben yukarda bahsettiğim gibi PKO'luyum ve yeni evliyim, doktorum 3-5 ay kendi haline bırakıp gelmemi, gelince doğum kontrol hapının tam tersi olan bi ilaç vereceğini söyledi.. Sanırım yumurtlamayı tetikleyen bir hap... Klomen bu mudur? Öyleyse, çözüm getirme oranı nedir? Yan etkisi çok mudur, nedir? Mesela kilo aldırır mı? Kullananlar bildiklerini ve yaşadıklarını anlatabilir mi? Teşekkürler

merhaba iadara82

klomen yumurta geliştirici bir ilaç ben 4 ay kullandım ve herhangi bir yan etki görmedim kendimde ama hormon ilacı olduğundan kilo alınabildiğini duydum bende kilo problemide olmaı 5 gün kullanıyorsun bu ilacı adetliyken daha sonrada takiple dr bakıyor yumurtalarına büyüyüp büyümediğine yeterli olgnluğa erişincede çatlatma iğnesi vurulur ben bu şekilde kullandım klomeni buarada bende her ay yumurta gelişti ben 6 ay tedavi gördüm son 2 ayda femara diye bir ilaç kullandım klomenden daha etkili bir ialç onda yan etki olarakta inanılmaz bir bel ağrısı ne oturabiliyordum ne ayakta durabiliyordum etkilli ilaç olduğundan bel ağrım normalmiş femara kullandığım aylarda ise üçer üçer yumurtam oluştu benim deneyimim bu şekilde şuanda da bicim arkadaşımız klomen tedavisi görüyor

kızlar bana yardım edin lütfen, yazdıklarınızı takip ediyorum ama henüz forumda aktif bir kullanıcı olamadım. dün doktora gittim, bana kist olarak düşünme ama normalde insanlarda 3-5 tane yumurta olur sende 10'un üzerinde küçük küçük var dedi ve bunlar tam olarak büyüyemiyolar dedi.(ismini söyledi ama telaştan çok aklımda tutamadım sanırım polikistik overdi,o yüzden buraya yazıyorum) ama adetlerim 33 günde falan oluyor, dolayısıyla bu durum mühim değil geçte olsa adet oluyorsun dedi. önemli bir durum yok, ovulasyon geç oluyor o kadar dedi ama benim kafam karıştı. ilaç falan yazmadı ama bir takım tetkikler istemişti sonuçlar çıkınca görüşelim dedi. akçama doğru sonuçlar çıktı mı diye aradım, süt hormonu yüksek çıkmış bi ara uğra ilaç yazayım dedi. kafam iyice allak bullak oldu. bana bir akıl verin nolur, durumum nedir,ne yapmam gerekiyor? internetten biraz araştırdım bunlar gebe kalmak için engelleyici durumlar olduğu yazıyor.

klomen yellooww arkadaşımın da bahsettiği gibi yumurta geliştirici ilaçtır genelde adetin 5. günü başlanır ve 5 gün sabah1 akşam 1 içilir adet 10. ve14. günler arası ultrason takibi yapar doktorun ve kaç yumurta geliştiğine bakar ya da gelişmemişse bekletir... yeterli büyüklüğe geldiğinde 24mm gibi çatlatıcı iğne yapar ve gebelik oluşması için ilişki günleri verir...%70 gebelik şansı mevcut tabi eşinde sorun yoksa ve tüpler açıksa....

yukarıda iadaraya yazdıklarımı oku canım.... benzer tedaviler uygulanıyor adetin düzenli ve yumurtlaman düzensiz adet görenlere göre daha fazla oluyordur.... korkma süt hormonu için içeceğin ilaç sonrasında da gebe kalman mümkün endişe etme... karbonhidratlı besinleri ve tatlıyı az tüket kilon hep normal düzeyde kalsın....

busmai nasılsın canım

yasmin sana yazdım topicte okudun mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…