Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

evet polikistik over. yumurtlamaya engeldir. düzenli adet görmeniz yumurtlamada sorunun olmadığını gösteriyor ama yumurtanın kalitesi iyi olmayabilir bazen; o zaman da doktor sizi bizim kullandığımız gibi yumurta geliştirici ilaçlara başlatabilir. bilmeniz gereken en önemli şey, kilo almamaya dikkat etmek. bu pko yu olumsuz etkiler.
süt hormonu(prolaktin) bazı insanlarda yüksek olabilir. hamile kalmaya engel olur, ilaçla düşürülebiliyor ,doktor ilaç yazacakmış tamam bir sorun yok. hormon düşürülünce hamile kalmanıza engel de kalmaz. endişe edecek bir durum yok.

bıcımcım yerleşme kanaması değilmiş malesef adetim başladı... doktorların hepsi ya izinde ya hastane değiştirmşler doktorda kaldı yanı..metformın tarzı ılaçlar kullanayım diyorum bari bu ay onu arastıyordum hangısı daha iyi diye?

hepsi aynı canım ama benim 2 doktorum da glukofen söyledi.

canım farketmiyor ki glifor kullan istersen.... hepsi aynı çünkü....
senin de adetin benimki gibi çok çok mu geliyor?
gliforu ilk 10 gün 850 mg günde 1 adet iç canım sonra günde 2 ye çıkartırsın.... o ilaç da yumurtlamanı sağlayacaktır...çünkü klomenli tedaviden yeni çıktın...

iyiyim kuzucum sen nasılsın keyfin iyidir artık adetin geldi bir nikaha gideceğim bugün eşimle, onun dışında sakin bir pazar günü..

ben de iyiyim canım evet rahatladım tabi de ilaç ve iğnenin etkisi herhalde sancılı adet gördüm biraz kıvranıyorum....ama güzel geldi adetim bu ayyani kist varsa bile eminim gitmiştir... yarın doktorumla görüşüp gün alacağım....
canım inşallah bu ay sana çok güzel haberler getirsin :)

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım ben coktan alıp kullanacagım da eşimi ikna etmeye çalışıyorum sizin yazdıklarınızı anlatıyorum.. doktor neden vermiyor madem hamile kalmayı kolaylastırıyor diyor. o da haklı ama diyorum her doktor ya bilmiyor yada işine gelmiyor ağzından 2 3 cümle fazla çıkacak ya zor geliyor galıba...

evet hayatım okudum dünkü yazdıklarını. haklısın klomenın etkısı devam eder inşallah bi kac ay. acaba incir kürü falan mı yapsam bu arada?

yok bence incir ara sıra ye tabiki günde 1 adet cevizle birlikte ama kür halinde yapmana gerek yok busmainin dediği gibi glukofen i al ve başla canım...

benim doktorum bana dediki dirençli pko hastalarının hepsine yazıyorum metformini ancak seni öyle görmüyorum dedi... kistlerin dirençli değil temizleniyorlar dedi bana sende pkodan çok yumurtlama tembelliği ya da olmaması durumu var dedi bu sebeple bana vermemiş ben görüştüm doktorumla....ama dirençli pkoluların hepsine veriyormuş...

canım benim hala çok gelmiyor ama çok agrım var sanırım iğnenin etkisi... busmaıye dedıgım gıbı esımı ıkna etmeye calısıyorum sımdı bu ılacları neden doktor vermıyor dıyor bırsey olur dıye korkuyor.. ama yarın eczaneden alacagım canım.. ınşallah canım ya aslında benım sana soracagım baska bırsey var
klomen kullanırken rahım agzı yaram oldugunu anlamıstık cok kasıntım vardı.. hazır ara vermısken onu tedavı ettıreyım dıyorum.. ne zaman gıtmem gerek ve nasıl olacak doktor donduralım demıstı smear testım ıyıymıs ..senınde vardı sanırım sen dondurmusmuydun..

canım ben özel hastanede 175 tl ye dondurma işlemi yaptırmıştım çok şükür Allah ıma iyileşti şimdi düzenli smear veriyorum 6 ayda bir bozuk hücre vs olmasın diye dondurma işlemi ile yakma aslında çok farklı değil ancak yakmada uyuşturmak gerekiyor acıyor dondurma işleminde hiç acı hissetmiyorsun....

banada klomene direnç gösteren hastalara veriyoruz demişti.. aman ya bı hapla birsey olmaz ben glukofen alayım gitsin ben inciri her gün yiyorum zaten canım cevizi yemiyorum ama

teşekkür ederim canım çok soru sordum ama şimdi adetim bitince gitsem olur demi bide 1 ay ilişki yokmus sanırım dondurduktan sonra ?

banada klomene direnç gösteren hastalara veriyoruz demişti.. aman ya bı hapla birsey olmaz ben glukofen alayım gitsin ben inciri her gün yiyorum zaten canım cevizi yemiyorum ama

günde 1-2 adet ceviz sen de ye eşine de yedir canım yumurtalıklar için çok faydalı o da...

hepsi aynı canım ama benim 2 doktorum da glukofen söyledi.

teşekkür ederim canım yarın eczaneden alıp başlayım... ne güzel bi hava var dışarda benim eşim malesef calışıyor nikahtan sonra değerlendirin bu havayı bence:)

teşekkür ederim canım çok soru sordum ama şimdi adetim bitince gitsem olur demi bide 1 ay ilişki yokmus sanırım dondurduktan sonra ?

adetin biter bitmez git canım ve 10 gün ilişki yasağı demişti bana 1 ay dememişti bir haftalık fitil vermişti ....bence sen yine de rahim ağzı tam temizlenene kadar bence hamile kalma ekimi geçir kasımda klomenle tekrar denersin hem rahimağzı gebelikte çok önemli biliyorsun

canım ben de 5 ay gittim doktora kullan demedi. metformin kullanayım mı diye sorduğumda "kullan,fayda görenler çok" dedi. bu ilacı kilo vermek isteyenler insülin direnci olanlar bile alıyor. ben de başta korkuyordum başlasam mı diye. seni anlıyorum. ama yumurta kalitesi çok önemli bizde. ben bir boş gebelik bir de kimyasal gebelik geçirdim yumurta kalitesizliğinden olduğunu düşünüyorum. metformin yumurta kalitesini arttırıyor. bizim genlerimizde var şeker.

sağol canım ya içimde hiç ama hiç umut yok. geçen ay kimyasal gebelik geçirdiğim için bu ay rahim bebeği tutmaz gibi geliyor ama keşke dediğin olsa..
canım adetin çok geliyor çünkü bu ay yumurtan vardı. olsun şimdi rahmin güzelce bir temizlenir ve yeni aya daha güzel başlarsın. geçen ay kullandığın klomenin etkisi ve bu ay kullanacağın klomenin etkisi birleşince daha iyi olur gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…