Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

canım iyi doktor bulmana çok sevindim tedavin iyi bir şekilde devam edecek eminim...
doktorun usg yaparken vajinal mı yoksa karnından mı yapması doğru diye soracaktım
vajinal usg de idrara sıkışmak gerekmiyor ve daha net görünüyor yumurtalıklar ben bundan sebep tercih ediyorum.... diğerinde çok sıkışmak gerekli beklemek zor oluyor idrara sıkışık vaziyette...ama onda da görünür...
slm kızlar sonuçlarımı aldım bilen varsa yorumlarsa sevinirim

FSH 7,35

LH 7,09

E2 23,1

PROLAKTİN 8,41

TSH 0,98

sonuçların iyi Lh ın biraz daha düşük olsa daha iyi olacaktı canım.... Fsh E2 prolaktin normal ancak Tsh biraz düşük... içtiğin bitkiler mi düşürdü acaba?
gebelik için uygun değer 2.0 ile 3.0 arası canım doktorların dediği bu sen de bir doktoruna sorarsın....

belkide olabilir bitkilerden dolayı elimdeki kağıtta referans aralığına bakıyorum 0,34 - 5,2 yazıyor buna göre normal dedim ama tabi sende haklı olabilirsin onu sormak lazım doktorum yok biliyorsun cnm başka doktora başlıycam bir kaç ay sonra

arkadaşlar bana adanada hem pko için hem de gebelik olursa inşallah hamileilk boyunca takip için doktor önerin lütfenn......

Arkadaşlar bugun test sonuçlarım çıktı.
Ve Prof. İbrahim Saraçoğlundan Allah 100.000 kez razı olsun.
Değerlerimin Hepsi normale dönmüş.

Eski Değerlerim
TSH değerim 0.88 olması gerekenler ise 0.34 -5.60 Normal
TS3 değerim 5.08 olması gerekenler ise 2.5 -3.90 Yüksek
TS4 değerim 1.90 olması gerekenler ise 0.61 -1.12 Yüksek

Yeni Değerlerim
TSH değerim 1.19 olması gerekenler ise 0.34 -5.60 Normal
TS3 değerim 3.71 olması gerekenler ise 2.5 -3.90 Normal
TS4 değerim 0.85 olması gerekenler ise 0.61 -1.12 Normal
TSI değerim 10.31 olması gerekenler ise 0 -14 Normal

Tüm değerlerim Normale döndü.
25 gün gibi bir kısa dönemde ama 6 ay kadar dere otuna devam edecem ibrih Saraçoğlu 6 ay kadar devam edin diyor sitesinde.

bunu buldum sanırım bende dereotu yemeğe başlıycam :))

slm kızlar naber nasılsınız gyman canım degerlerin iyi gibi maşallah dereotu ne işe yarıyorr

slm kızlar naber nasılsınız gyman canım degerlerin iyi gibi maşallah dereotu ne işe yarıyorr

saolasın canım ya dere otu tsh düşüklüğü yada yüksekiliği içinmiş şimdi baktım bicim düşük biraz demişti ama doktor yengem var ona sordum yorum yapsın diye referans aralığını sordu ona göre sonucun gayet normal dedi her testin referans aralığı farklı olurmuş benimki 0,34 - 5,2 buna göre normal dedi

Hipotiroid (tiroidin yavaş veya az çalışması)

Tiroid bezinin az çalışması durumunda T3 ve T4 hormonları az üretilir. bunun sonucunda metabolizma yavaş çalışmaya başlar. Bu hastalığa Hipotiroid denir. Genelde kalp hızı azalır, bağırsak hareketleri yavaşlar ve kabızlık şikayetleri ortaya çıkar. Hipotiroid hastalarının önemli özelliklerinden birisi de çok kolay kilo almalarıdır. Kadınların %2 sinde, erkeklerin ise %0.1 inde hipotiroid rahatsızlığı görülmektedir.

İbrahim Saraçoğlu Tiroid Tedavisi için Dereotu Kürü

İbrahim Saraçoğlu, hem hipertiroid, hem hipotiroid için dereotu kürünü önermektedir. İbrahim Saraçoğlu, dereotunda bulunan iki ana etkin maddenin, tiroid hormonları olan T3 ve T4′ü dengelemede yeterli olabildiğini söylüyor. Yani tiroid bezi hızlı çalışıyor ise yavaşlatıyor, yavaş çalışıyor ise hızlandırıyor. Neticede hem hipotiroid hastaları hem de hipertiroid hastaları için dereotu faydalıdır.

anladım canım hadı tedavın hayırlı olsun :)

Tsh ın yüksek olması kötü elbette yüksek olmasındansa düşük olması daha iyi canım hele 2.50 larda olursa süper olur doktorun dediği bu benim de oynuyor devamlı da ordan biliyorum.... stres çok etkilermiş bu hormonu....benim ilk seferde 4.70 çıkmıştı yüksek denmişti sonraki ölçümde 2.80 çıktı doktorum çok iyi dedi... bazen de 1.50 falan çıkıyor.... sürekli oynuyor yani....

Son düzenleme:
arkadaşlar bana adanada hem pko için hem de gebelik olursa inşallah hamileilk boyunca takip için doktor önerin lütfenn......

Canım adanayı hiç bilmiyorum ben bilen arkadaşlar yardımcı olurlar... senin orada tanıdıkların varsa onlara sorman daha iyi olur bence canım tanıdık arkadaş dost tavsiyesiyle gitsen daha iyi olmaz mı?

Son düzenleme:
doktorum izne çıkmış usg kontrolü yaptıramadan başlayacağım klomene ama doktoru aradım sordum başlayabilirsin sorun olmaz dedi... iğne yedin çatlamıştır zaten 1 adetti yumurtan dedi....aklımı rahatlattı...Kızlar ben yarından sonra 2. klomen ayıma başlıyorum hayırlısıyla inşallah su gibi geçer ve sonuç alırım....

ben yemek hazırlayacağım kızlar görüşürüz öpüyorum sizleri....

Son düzenleme:
benim e2 hormonum çok yüksekti.200 gibi bişeyler.ne işe yarıyor e2 kötü bişeymi sizce yüksek olması.

canım yaptırdığın testin referans aralığı nedir bende yengeme sordum doktordur benimki düşükmü diye hemen referans aralığını sordu benim testin
0,34 - 5,2 sonucum 0,98 ve buna göre normal dedi her yerin testinin referansı farklı olur dedi tabi ben kadın doğumcuya sorucam bunu belki o başka birşey söyler

arkadaşlarrr pko kilo vermeyi zorlaştırıyormu?belli bi kiloya inince drum kurtulucağımı söyledi,sizce zor kilo vermmeme sebebmi?

arkadaşlarrr pko kilo vermeyi zorlaştırıyormu?belli bi kiloya inince drum kurtulucağımı söyledi,sizce zor kilo vermmeme sebebmi?

evet kesinlikle öyle kilo vermek şart bu rahatsızlıkta o yüzden kilosu fazlalar metformin içeren ilaçlar kullanıyorlar daha rahat kilo verebilmek için

evet kesinlikle öyle kilo vermek şart bu rahatsızlıkta o yüzden kilosu fazlalar metformin içeren ilaçlar kullanıyorlar daha rahat kilo verebilmek için

doktorum bana farlutal yazdı 2ay kullandım oldum sonra yine olmuyorum,ne gibi ilaçlar tavsiye ediliyor lütfen yardımcı olunn(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…