doktorum bana farlutal yazdı 2ay kullandım oldum sonra yine olmuyorum,ne gibi ilaçlar tavsiye ediliyor lütfen yardımcı olunn(
canımm ateşinden anlaşılan henüz yumurtlaman olmamış
bu arada akıntı durumunu işaretlersen çok önemli bir ipucu olur
hem ff için hem bizim için
şansın bol olsun
canım kaç ay klomen kullandıktan sonra doktor rahim filmi çektirme kararı aldı.bide klomen kullanırken her ay yumurta gelişip istediğin olgunluğa geldimi.
doktorum izne çıkmış usg kontrolü yaptıramadan başlayacağım klomeneama doktoru aradım sordum başlayabilirsin sorun olmaz dedi... iğne yedin çatlamıştır zaten 1 adetti yumurtan dedi....aklımı rahatlattı...Kızlar ben yarından sonra 2. klomen ayıma başlıyorum hayırlısıyla inşallah su gibi geçer ve sonuç alırım....
ben yemek hazırlayacağım kızlar görüşürüz öpüyorum sizleri....
adetin 3-4-5. günleri yaptırılabilir canım ertelemene gerek yok bence... zamanına yazık... zaten 1-2 gün hormonal sonuçta çok şey değiştirmez...arkadaşlar bişey sormak istiyorum adetin 3. günü hafta sonu olursaa
hormon testı hangı gun yapılmalıdır sizce ?
canım yaptırdığın testin referans aralığı nedir bende yengeme sordum doktordur benimki düşükmü diye hemen referans aralığını sordu benim testin
0,34 - 5,2 sonucum 0,98 ve buna göre normal dedi her yerin testinin referansı farklı olur dedi tabi ben kadın doğumcuya sorucam bunu belki o başka birşey söyler
canım ya başka bir doktora baktırsaydın keşke.. geçen ay benimki iğneye rağmen çatlamamıştı eğer hatırlarsan.. yani iğnenin garantisi yok.. ayrıca kafanı bulandırmak istemiyorum ama bugün senin yumurtanı benim doktora söyledim, çünki acaba benimki küçük mü kalıyor diye tedirgin olmuştum.. ama açıklama yaptı.. ve dediğine göre 25mm'den büyük yumurtalar kist olarak değerlendirilir, çatlama ihtimali düşüktür ve sağlıklı olmaları da pek beklenmez dedi.. ve hatta tohuma kaçmış yumurta bile diyebiliriz bunlara diye ekleyip baya bir güldü.. çok eğlenceli anlatımı doktorun bayılıyorum ona :)) ee bunu da duyunca ben hemen sana ileteyim dedim, baktır yumurtana.. bir de kist oldu ise bu sefer klomen sıkıntı yaratmasın..
ben sabah erkenden doktora gittim, koltuğa oturdum.. bakalım bakalım ne kadar olmuş bebekler dedi :)) dedim yok ki..! aa neden öyle diyorsun dur hele bir bakalım dedi.. ve sonrada haklısın yok cidden de dedi :))) sonra gezinirken yumurtalıkların üstünde bir tanesini gördük :) 14 mm olmuş.. 18mm'ye ulaşırsa çatlatma iğneni yaparım dedi yoksa geçti bu ay dedi.. baya bir üzüldüm aslında.. Rabbim hayırlısını versin.. doktor eğer olmazsa bu ay önümüzdeki ay kesin iğnelere geçiyor.. klomenin dozunu artırmaya gerek yok dedi.. direk iğnelere geçelim garanti olsun işimiz yeter artık zaman geçiyor dedi.. kafam çok karışıyor.. acaba bıraksam tüm uğraşları da bitkisel şeylere mi yönelsem.. bitkiselci doktorlara gidip mi çare arasam.. sonuçta hormon değerlerim çok normal, herhangi bir sıkıntım yok.. off offf, ne zormuş bebek sahibi olmak..
arkadaşlarrr pko kilo vermeyi zorlaştırıyormu?belli bi kiloya inince drum kurtulucağımı söyledi,sizce zor kilo vermmeme sebebmi?
benim e2 hormonum çok yüksekti.200 gibi bişeyler.ne işe yarıyor e2 kötü bişeymi sizce yüksek olması.
Kızlarrrrrr sımdı ben yarın klomene baslıyorum ayın 9unda bıtcek.Doktor ayın 13unde gelın dedı.Bu ayın 9u ve 13 arası ılışkı olursa gebe kalma sansı var mı yoksa yumurtaların buyumesı 13unde baslayacagı ıcın mı doktor o zamanda gelın dedı.Yanı ılacı bıter bıtmez yumurtalar gelışmış olacak mı? :44:
hmm anladım, zaten 1 ekımde adet olmuştum tam 13.gunu cagırmasındakı sebep bellı. Teşekkur ederımmilaç biter bitmez yumurta gelişme ihtimali çok zayıf adetinin 13-14. günleri muhtemelen gelişmiş olacak yani kontrol amaçlı çağırıyor doktor ilişki günlerini söyleyecektir...
hmm anladım, zaten 1 ekımde adet olmuştum tam 13.gunu cagırmasındakı sebep bellı. Teşekkur ederımm
pko da insilün direnci olduğundan evet kilo vermek zorlaşıyor bu direnci kırmak için dengeli beslenme diyet egzersiz vs gerekiyor gyaman arkadaşımın da dediği gibi metformin içerikli şeker hapları işe yarıyor...
iyi akşamlar kızlar bişey sorcam bende pko görünümü var bir tarafta ama tahlillerim güzelmiş adetimde düzenli 1 2gün önce veya sonra olurum.ama bu ay ovulasyon testi ve ateş ölçme yöntemini deniyorum ve 18.günüm olmasına rağmen yumurtlamadım sanırım.sorum şu diyelim ki yumurtladım ama çatlamadı yinede zamanında adet olurmuyum?
Bende sizin gibi PKO'luyum ve tedavi görüyorum.Ne zaman bu konuyla alakalı canım sıkılsa tekrarladığım cümlelerim var.
Bana çok iyi geliyor sabah kalktığımda akşam yatarken sürekli tekrarlıyorum, sizinlede paylaşmak istedim.
Şu andan itibaren hamileliğimin gerçekleşmesine izin veriyorum.
Sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek için bütün koşullara sahibim.
Yaradanın yaratıcı gücüne minnettarım.
Yaratıcılığımda dengedeyim.
Hayata güveniyorum.
Doğru yerde doğru zamanda doğru şeyi yapıyorum.
Kendimi olduğum gibi kabul ediyor ve onaylıyorum.
Sonradan sahip olduğum herşeye şükrederek dua ediyorum ve bebeğim olduğunda yaşayacağım sevinci hayal ediyorum.
MORAL bizim gibi hastalarda çok önemli sabır işi bizim işimiz
ALLAH'ın izni ile bunuda aşacağız...
evet yumurtlama olmasa da adet görmek mümkünmüş....
hımm saol cnm.o kötü işte.doktorlar hep yumurtlama yoksa adet çok gecikir 35günden uzun sürede adet olunur derler.demek bunun da geçerliliği yok.
kızlar merabalar benim de hormon bozuklugu sorunum var bu ay tedaviye başlayacagız.. benim LH HORMON 16.39 bu deger cok mu yüksek.. bilgisi olan varmı ? fsh de7.50 gibi bişeyy..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?