Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

sevgili alv sana da sonsuz teşekkürler. sanırım sen de kilo vermeye çalışıyorsun. hadi bakalım ha gayret, beraber vereceğiz kiloları inşallah!

kızlar bugün dr.a tekrar gittim evet pkoymuş adetin 2.günü tekrar gidicem çocuk için tedaviye başlıycaz dedi bide ben kilolu değilim daha kolay olur dedi inşallah öle olur bide tedavisi yokmuş bu hastalığın eğer çocuk istemeseydin sana dianne35 verirdim ama şu an veremem çocuğun olduktan sonra kullanırsın dedi

yaren arkadaşım belki haklı olabilirsin ben doktorumun bana dediği kadar bilgiye sahibim o bana ileride çocuk sahibi olmak istediğinde bu biraz zor olabilir dedi zaten şu anda öyle bi derdim olması imkansız hem bekarım hemde yaşım daha çok küçük die düğünüyorum ama internetten araştırdıım kadarı ile pko lu olupta hamile kalamayancı tüp bebk yöntemini uygulayıpta hamile kalan bayanlar oldukça fazlaymış allah herkesin yardımcısı olsun...

benım durumumda olan yada bı tavsıyesı olan varmı lutfen cwp yazın,bu arada sogan kurunude yaptım ama ıse yaramadı:jeyyar::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Merhaba,
Bende 4 ay glukophage kullanıp sadece 3 kilo verebildim ve o kadar da yememe dikkat ettim.Şimdi kilolardan kurtulabilmek için zayıflama hapı kullanıyorum. Bende kilo başlı başına bir dert ( Bu arada soğan kürünü uyguluyorum ve şükürler olsun sayesinde adet oluyorum. 1 kutu yasmin, 1 kutu farlutal üstüne 4 ay adet olamadım. İlaçlar bile etki etmedi en sonunda soğan suyu ile 2 aydır düzenli regl oluyorum.
Kullandığım bir doğum kontrol hapı yok şu an. Sana sormak istediğim soğan kürünü ne kadar denedin? Eğer bir kür uyguladıysan yılma tekrar dene derim.

arkadaşlar bende pko hastasıyım aşırı kilom var şimdi kilo vermeye çalışıorum dr banada glukofen verdi fakat sabah akşam yarım tok karnına dedi kullananlar varsa nasıl kullanıorlar paylaşırsanız çok sevinicem

merhaba arkadaşlar. bende pco luyum. ve glukofen tedavisi görüyorum. adetlerim inanılmaz düzensiz. ve şimdi göğüslerimin uçlarında şiddetli bir acı mzellikle sol yumurtalığımda bıçak saplanması gibi bir ağrı var. ve yumurtlama döneminde olan akıntı bende 10-15 gündür devam ediyor. mide bulantım hafif var ama glukofendende olabilir diye düşünüyorum. korunmadığım için hamile olma olasılığım da var. ama ben nasıl anlayacağım? yani adetimin gecikip gecikmediğini anlayamam zaten düzeni yok. hamilelik testini yapsam belki şu an erken ona da güvenemem. beta hcg testi yaptırsam acaba zamanı gelmişmidir onu da bilmiyorum. çok kafam karıştı ne olur yardım edin

a.s.a.s.merhaba arkadaşlar, ben de 1.5 aydır kullanıyorum glucophage'ı ve pko belirtilerim yok olmaya başladı. inanın bu kadar etki edeceğine ben bile inanmıyordum. ama zamanında adet oldum, sivilcelenmelerim saç dökülmelerim, cildimin yağı hepsi azaldı. umarım git gide daha da iyi olur. şimdi hamile kalmayı bekliyorum. ben de şu ovulasyon günlerini hesaplayamamaktan muzdaribim. sanırım o günlerde bir sıvı geliyormuş yumurta akına benzer. döllenmeye en müsait günler bu bir kaç günmüş diye okudum. ben de o günleri iyi değerlendirmek istiyorum.
aranızda daha ikinci ayından hamile kalanları da okudum çok sevindim. benim de içimde büyük bir umut var ins çok geçmeden sonuç alırım herkes alır.

MERF ben de seninle aynı sorunları yaşıyorum. ama ben geç de olsa adet olana kadar bekliyorum ve aşağı yukarı adet olacağım zamana kadar kendimi gözlemliyorum. adet belirtileri klasik zaten biliyorsun sivilceler, sancılar öyle olunca anlıyorum ki adet olucam. ama ben de bu belirtileri bebek sanıp kendi kendime çok idrar testi yaptım. biras sabır işi diyorum ki hamileysem eğer bunlar adet belirtileri değilse nasılsa sonunda öğrenicemsüprizzzzz ve inan o bekleme sürecini keyifli bir hale getiriyorum. test şimdiye kadar negatif çıktı ama insan adet olabildiğine bile sevinebiliyor. ben ilacımı içiyorum, dua ediyorum, bekliyorum, üstüme düşenleri veriyorumkaydirigubbakcemile3 ümitsizliğe kapılmadan bekliyorum canım. bilmem benim yöntemim sana faydalı oldu mu
hoşçakal

merhaba arkadaşlar, ben de 1.5 aydır kullanıyorum glucophage'ı ve pko belirtilerim yok olmaya başladı. inanın bu kadar etki edeceğine ben bile inanmıyordum. ama zamanında adet oldum, sivilcelenmelerim saç dökülmelerim, cildimin yağı hepsi azaldı. umarım git gide daha da iyi olur. şimdi hamile kalmayı bekliyorum. ben de şu ovulasyon günlerini hesaplayamamaktan muzdaribim. sanırım o günlerde bir sıvı geliyormuş yumurta akına benzer. döllenmeye en müsait günler bu bir kaç günmüş diye okudum. ben de o günleri iyi değerlendirmek istiyorum.
aranızda daha ikinci ayından hamile kalanları da okudum çok sevindim. benim de içimde büyük bir umut var ins çok geçmeden sonuç alırım herkes alır.

MERF ben de seninle aynı sorunları yaşıyorum. ama ben geç de olsa adet olana kadar bekliyorum ve aşağı yukarı adet olacağım zamana kadar kendimi gözlemliyorum. adet belirtileri klasik zaten biliyorsun sivilceler, sancılar öyle olunca anlıyorum ki adet olucam. ama ben de bu belirtileri bebek sanıp kendi kendime çok idrar testi yaptım. biras sabır işi diyorum ki hamileysem eğer bunlar adet belirtileri değilse nasılsa sonunda öğrenicem ve inan o bekleme sürecini keyifli bir hale getiriyorum. test şimdiye kadar negatif çıktı ama insan adet olabildiğine bile sevinebiliyor. ben ilacımı içiyorum, dua ediyorum, bekliyorum, üstüme düşenleri veriyorum ümitsizliğe kapılmadan bekliyorum canım. bilmem benim yöntemim sana faydalı oldu mu
hoşçakal

Galadrıel 1981 Çok teŞekkÜr ederım. EĞer sabredebılırsem edıcem ama yok edemezsem beta hcg yaptırıcam:)

benim birkaç sorum olacak. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse cok sevinirim.

pko hastalığı nasıl anlaşılır, adet düzensizliği ve kıllanma haricinde. illede test yaptırmak gereklimi? test nasıl yaptırdınız?

bende adet düzensizliği değil ama regl dönemi fazla kanama oluyorum ve hormon bozukluğunu yansıtan türde sivilce problemim olduğunu söyledi doktor.
tedavi de sadece doğum kontrol hapı kullanarak mı tedavi ediliyor.

doğum kontrol hapı kullanarak bu hastalığın tam olarak üstesinden gelen varmı acaba?

merhaba monalisa 76. pko çok farklı belirtiler gösterebiliyor. bende adet düzensizliği, tüylenme ve kilo var. yani çoğu var. ama hormon testlerin gayet normal çıktı ve sivilce sorunum yok. yani bence dr a gitmende fayda var. eğer hamilelik düşünmüyorsan doğum kontrol hapı veriyorlar. ama eğer düşünmüyorsan glukofen vb ilaçlar veriyor. bildiğim kadarıyla bu hastalığın tedavisi diye bir şey yok. yani yanlış anlaşılmasın duruma göre tedavi var. yani amaç her ay sağlıklı adet gördürmek ve yumurtlamanın ve çatlamanın gerçekleşmesi.

zayıflama hapı ıse yaradımı ve hangısını kullanıyosn ıyıce arastırdın mı bıraktktan sonra daha fazla alırsan noolucak dikkat et bence.:sm_confused::sm_confused:sogan kurunude bı kere denedım hatta 12 gun yaptım bısey olmadı sımdı baska bı doktora gıttım glukophage devamdedı farlutel verdı onu kullanıp tahlıl yaptırıcam bakalım bu doktorda cozemezse tekrar yapıcm soganı

tsk cnm bilgi içina.s.zaten dr tedaviye başlıycaz demişti yarında gidiyorum bakalım ne diycek bu arada bugünden itibaren soğan kürünüde başladım inşallah iyi sonuçlar alırım:Saruboceq:
İnşallah cnm.Bi yap bakalıım soğan kürünü..Ben gebelik düşündüğüm için yapamıyorum çünkü..Hoşçakallla.s.

bıktım walla ben bu hastalıktan. yumurtlamıyorum bi türlü son 3 ayda hiç olmadı bu ay bi tane minik yumoşum oldu ama gene hiç ümidim yok dr.um çok yawaş tedavi konusunda. ağı yol alalım masrafınız olmasın diyor ama banada beni oyalıyo gibi geliyo. her ay gidiyorum ilaçlar da aynı değişmiyo gene gidiyorum gene aynı bıktım ben sürekli dr.a gitmekten :uhm:

Hayırlısı olsun cnm..Allah tan ümid kesilmez,hangi ilaçları kullanıyosun?

pko en iyi ultrasonda anlaşılır ,tabi yanı sıra yapılacak tahlillerde var.fakat her tecrübeli kadın doğum uzmanı ultrasonda yumurtalıklardaki kistleri görür ..bende bir pko luyum ve 8 ay kadar glukophage kullandım ve epey bi kilo verdim son 4 ay adetlerim düzene girdi,bebek istemiyorsan d.kontrol hapı veriliyor istiyorsan şeker dengeleyici haplar veriliyor ..tedavisi tam olarak yok ömür boyu seninle oluyor bu kistler ve kimi zaman kayboluyor kimi zaman çoğalıyor ..

monolisa 76 adlı arkadaşım pkonun bisürü belirtisi var mesala sivilceler,fazla tüylenme,adet olamama,hamile kalamama ama pko hastalığı ancak hormon testi kan tahliliş idrar tahlili ve ultrasonda anlaşılır.. benim doktorum bana açlık ve tokluk kanı idrar tahlili ultrasyon ve rontgen istedi böyle anlamıştı doktorum pkolu olduğumu ancak doğum kontrol ilaçlarıyla diane 35,farlutal ya da yasmin gibi ya da glukofen tarzı ilaçlarla geçebilecegini söyledi ama doğum kontrol ilaçları vücutta su topladığı için doktorum bana glucophage adlı ilacı verdi bu ilaç hem kilo vermemizi sağlıyormuş hem kan şekerini düzenliyormuş hem iştahımızı kesiyormuş hemde vücutta fazla olan suyun atılmasını sağlıyormuş... bu hastalık berbat bi hastalık allah herkesin yardımcısı olsun...

Kullandığım hapı söleyince herkesin tüyleri diken diken oluyor:)) Lida kullanıyorum, fakat herhangi bir yan etki görmüyorum. Bünyeden bünyeye ve kilo fazlalığına göre değişiyor yan etkisi. 7 kapsülde 1 kilo gitti. Yani haftada 1 vericem gibi. Aşırı bir kilo kaybı olmadığı içinde korkmuyorum açıkçası.Haftada 3-5 kilo verdim diyenler oluyor. Bu beni korkuturdu. Sen ilaçlarını tamamla bakalım. İnşallah adetin düzelir. Ben soğan kürüne pazartesi tekrar başlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…