Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

merhabalar..bende pko olduğumu bugün öğrendim..Rabbim herkese hayırlısı sağlıklı evlatlar versin..zor bir sürece giriyorum sanırım..bugün aanladım. beni de alırmısınız aranıza:80:

inşallah olur canım ama 15 gün yaptıktan sonra yine 15 gün yapma dediğim gibi
peki sen metformin falan kullanıyormusun bitkisel şeyler yada hayıtsuyu gibi

canım glifor kullanıordum ama işte yumurtam catlamayıp kiste dönüşünce bıraktım daha fazlada buyumesın dıye gercı doktorum dewam edebılırısn ona demıstı ama ben kıst tamemn gıtsın öle tekrar baslayacagım

soğan yarıycak eminim canım çok takma şu kisti bende klomenle dört yumurta büyütmüştüm çatlatma iğnesi kullandığım halde biri çatlamadı kaldı tekrar kontrole bile gitmedim bıraktım zaten doktoru regliyle büyük ihtimal gider demişti öylede oldu zaten soğan çatlatır eminim bak akıntında oluyor ne güzel için temizleniyordur

herkeslere iyi geceler diliyorum..
yumurtam büyüyor kesin.. sağ kasığımda ağrım var.. zaten iki yumurtam da sağ tarafta ohh oohhhh büyüsünler yarın akşama kadar..

yarın sabah görüşürüz kızlar..
hepiniz iyi ki varsınız

evet canım benı uzen kıst yuzunden cocuk tedavısıne dewam edemıorum benı bu uzuyo inş sogan suyu işe yarr bakalım hayırlısı rabbım en dogru zamanı bılıodur demekkı daha zamanı var.

inş canım hayrlı haber verırsın artık bı hamıle haberı duyalım ya bızede moral olsun

:26:ama ben adet olmadım adet olmadan yumurtlayabılırmıyımki

canım herşey mümkün sağlıklı yumurtlama olmuyor ki bizlerde zamansız olabilir erken ya da çok geç olabillir belli olmaz ki... her zaman umut vardır yani... bizim bebeklerimiz genelde sürpriz geliyor biliyorsun...

merhabalar..bende pko olduğumu bugün öğrendim..Rabbim herkese hayırlısı sağlıklı evlatlar versin..zor bir sürece giriyorum sanırım..bugün aanladım. beni de alırmısınız aranıza:80:

merhaba....amin...
sürecin zorluğunu azim, irade ve sabırla yeniyoruz bizler umarım sen de tedavi sürecinde bunları başarırsın...

canım günaydın nasılsın?
ben senin yumurtaların aynı yumurtalıkta olduğunu bilmiyordum ay ne zor birbirlerine baskı yaparlarsa cumaya kadar kendiliğinden de biri ya da ikisi birden çatlayabilir bilgin olsun... çünkü toplam ebatları yumurtalık boyutunu aşacağından muhtemelen basınç ile dışarı atılacaklardır zaten :))
ama sen iğneni ol tabi canım ne güzel maşallah

hoşgeldin.. herkes için zor bir süreç değil buraya gelenler hep hamile olup çıktılar biz dinazoruz artık.
şunu bil ki pko luysan çok özel bir kadınsın ve her doktor senin dilinden anlayamaz. iyi bir doktor , iyi önbilgi, sabır ve sağlıklı yaşam şart..

termale gitmekten vazgeçtik belki hamileyizdir diye herşeyden geri kalıyoruz, ağrımız olunca ağrı kesici bile almıyoruz ama hep elde var sıfır...
canım bence sen pilatesi bıraktıysan ondan kilo almışsındır. çünkü ben de bu ara sporu bıraktım hemen kilo aldım.
bir de gün içinde hep su içmeyi unutuyorum ya bir bardak su içiyorum o da ilaçları içmek için. bir bardak bile değil, yarım bardak. su içmeyi sevmiyorum ne olacak benim halim..

ikisi de sağda mı canım maşallah :)o zaman tutarsa büyük ihtimalle ikiz olacak çünkü sağ yumurtalığına ulaşabilen spermler ikisini de döller.
sen de iyi ki varsın

vay be dört yumurta.. ne güzel işte süper cevap veriyor yumurtalıkların,siz eşine tahlil yaptırdınız mı? burda bi arkadaş vardı ona 5 yumurtası var diye çatlatma iğnesi vurmadılar ve ilişki yasağı koydular esraay mıydı. o ne oldu acaba?

Günaydın kızlar...
Biz az önce doktor randevumuzdan geldik.
Bebişimiz 2.5 cm olmuş ve herşey yoludaymış çok şükür.
2 hafta sonra ikili test için gideceğiz.İnşaallah onuda güzel bir şekilde atlatırız.

Rabbim sizlerede en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eylesin inşaallah.
Dualarımdasınız her daim....

canım doğru bildin platesi bıraktım sayılır haftada 1 falan yapıyorum... ama bol su içiyorum ben....az az yiyorum...iştahlı biri değilim zaten... sen neden içemiyorsun su bu konuda kendini zorlaman gerekecek... normal su içemiyorsan biraz ılık iç limon sık hem zararlı toksinleri vücuttan atıyor limonlu ılık su...ama mutlaka iç... hem hamile kalırsan ki inşallah kalacaksın ilk dönemlerde alacağı besin su ve sıvı olacak....canım çok haklısın bebek geldi gelecek diye ki kesinliği yok dediğin gibi...hep bir şeyleri ertelemek zorunda kalıyoruz ama elimiz boş dönüyoruz bu nedenle artık sen de çok sıkıldın haklısın ama bak umutsuz arkadaşlarımızın da ummadıkları anda geldi melekleri demek ki bizlerin de öyle olacak canım.... şu günlerimizi değerlendiremiyoruz hayatın her döneminde bebek bekler gibiyiz böyle de olmaz ki.... ben bu ayki denemeden sonra eğerki olmazsa kendimle daha çok ilgileneceğim ve bebek düşüncesinden uzaklaşacağım Allah ıma bırakacağım artık ne zaman verirse o zaman gelecek....üstüne düştükçe anladım ki sadece sıkıntı ve stres yaratıyor...ne kendine hayrın oluyor ne de başkasına....

canım çok sevindim...
maşallah ya senin bu güzel günlerini görmek ne hoş gerçekten de senin adına çok mutluyum .... ne evrelerden geçtin sen de.... ama yolda bebeğin ve inşallah sağlıkla kavuşacaksın bebeğine canım....
eee anlat bakalım nasıl gidiyor hamilelik?

günaydınlar herkesee
adetim 5 gün geçtii hala gelen giden yok
tahlilimide bu yuzden yaptıramadım tabii
şimdide korkuyorum yarın olursam hafta sonuna gelecek diye
bakalım ne zaman gelecek
yazdıklarınıza yabancı kalıyorum pek bişey anlamıyorum daha hiç bi bilgim olmadıgından
insan basına gelince uzmanlasıyo her konuda degılmı :)

merhaba adetin 5 günü geçtiyse gebelik testi yapıp gebelik yoksa eğer adet söktürücü kullanabilirsin... çünkü adet gecikmesi bir çok soruna yol açıyor... sen de hep gecikme yaşıyor musun böyle benim gibi? ben ilaç içmesem 60 gün geçiyor bırak adeti yumurtlama dahi olmuyor....
ilaç tedavisi görüyorum...
sen de ihmal etme... düzensizlik varsa adet gelecek diye bekleme... yap testini sonra da duphaston ya da progestan ile getir adetini...

evet benımdee hep düzensiz oluyor bazen 1.5 ayda bir bazen 2 bazen 1 ay 1 haftaa erken olmadı hıc bı zaman
o kadar yıldır ılk defa gecen ay ve oncekı ay 1 inden 1 ine olmuştum
adacayı ıcmıstım baya bi etkisi oldu galbaa
bu ay pek içmedim gene aynı oldu
istersen sende bi dene ada cayını adetle baslayıp 15 gün içiyorsun sonra hamıle olma durumu oldugu ıcın bırakıyorsun
benım kist oldugu yenı cıktı ortaya doktor sadece glifor verdi su anda
tahlilden sonra vericektir sanırım
peki o bahsettğin ilaçları doktor vermeden kullanmanın bir zarar olmazmı ?
hiç kullanmadım cunkı de
birde demişsin yaa yumurtlama dahi olmuyor bunu nasıl biliyorsun kendinmi yoksa doktor mu soyledi
değin gibi adetin geç gelmesi bende kilo alımınaa yol actı sanırım en cokta

ancak gelebildim nete :)) teşekkür ederim iyiyim.. inşallah çatlamazlar birbirlerini itiştirip.. çünki doktor cuma akşamına kadar çalışma yok dedi.. spermler beklesin biraz dedi.. aşılamada da böyle yapıyoruz dedi... 3-4 günlük perhizden sonra sperm alıp aşılama yapıyoruz onun gibi düşün dedi :)) bu akşam 5-6 arası iğneni vurul dedi.. cuma da istediğiniz saatte çalışma dedi.. 3 gün üst üste.. sonra gün aşırı.. bu arada progestanı sen çatlatmadan kaç gün sonra kullanmaya başladın? bir de 100lük mü verdi 200lük mü? nasıl kullandığını merak ettim..

ikisi de sağda mı canım maşallah :)o zaman tutarsa büyük ihtimalle ikiz olacak çünkü sağ yumurtalığına ulaşabilen spermler ikisini de döller.
sen de iyi ki varsın

ayy evet ikisi altlı üstlü duruyorlardı usgde :)) biri küçücüktü ilk kontrolde, ama dün sabah ikisi de hemen hemen aynı boyutlara ulaşmışlar.. ayy bana zaten herkes ikiz olacak senin çocuğun deyip duruyor.. ilk klomen ayımda 3 yumurtam vardı benim.. 3ü de çatladı :)) ama tutmadı.. nasip kısmet bu işler.. Rabbim hayırlısını versin..

acaba şimdi sağ yumurtalığımda oldukları için çalışma sonrası sağ tarafıma mı yatmalıyım ki?

evet yumurtalarım büyümüştü bayağı ama sonuç alamadım rahim filmi çektirdim temiz hormon testinde tsh düşük çıktı 0,98 şimdi onun için uğraşıcam birde eşime baktırıcam gerçi onun 3 tane olmuş aldırtmış yani biri ilk eşinden ikisi sevgililerinden benden önce ama doktor yinede bakılması lazım üstünden geçmiş bayağı demişti

bilenlere bisey sormak istiyorum..
klomenden sonra yumurta takibi karindan ultrasonla da yapilabiliyor mu yoksa alttan ultrasonla mi takip edilmek zorunda????

bilenlere bisey sormak istiyorum..
klomenden sonra yumurta takibi karindan ultrasonla da yapilabiliyor mu yoksa alttan ultrasonla mi takip edilmek zorunda????

karından da olabilir ama vajinal usg daha başarılı gösteriyor :)
birde karından bakıldığında idrara sıkışık olmak gerekiyor ki, yumurtalık ile idrar torbası karıştırılmasın diye..
eğer doktorun alttan usg yapmak isterse bence engel olma, sonuçta herşey bebeklerimiz için :)

alttan olmuyor ki korkup kasiliyorum eski bir vajinismus vakasi oldugum icin (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…