canım turuncu arkadaşımın da dediği gibi gözünü korkutma daha sonra doktor da önerecektir metformin kullanırsın sen de ama önce adetini getirmen gerekli progestan 100 lük sabah 1 akşam 1 10 gün içiyorsun ilaç bitiminden sonraki 4.gün adeti başlatır bu hap...10 gün içmek istemezsen progestan 200lük sabah akşam 5 gün içebilirsin..adet tarihin geçtiğinden 10 gün içmene bile gerek yok aslında hemen söktüredebilir....bide internetten ne kadar araştırsanda bazen yanlış şeylerde ögrenebiliyorsun
ama burda yaşayanlar cok var
deneyimlii insanlar olunca sora sora ögrenicez artık bizde :)
pekii siz kullandıgınızdaa kaç günde adet olmuştunuz ?
testi yapmadım ilacı aldıgım gun yaparım neden bilmiyorumm bu ay içimden hiç gelmiyor test falan yapmak garip bi durum oldu böyle bu ay
sadece hap tedavisiyle olduguda oluyordur değilmii
böyle iğne falan deyince bi tuaf oluyorum ben
inşallah iyi bir sonuc alırsın bu kadar caba bu kadar dediğin gibi zor bi süreçten sonra
inşallah uzun sürmez
dinleniyorum canım çok sağol ayaklarım da hep buz gibi... bence bu sivilcelenme hormon haplarından oluyor canım çünkü bende hiç sivilce çıkmazdı erkenlikte bile sivilce çıkarmadım hiç ben bu ne şimdi böyle 7-8 tane çıktı çok bağırıyor sentetik hormonlar sonucu olduğunu....tabi ki ikinci aydan sonra dinlenmelisin ben de öyle yapmıştım canım .iyi geliyor. geçmiş olsun bu arada.
bende de sivilceler çıktı ya aşırı derecede,kendimi çok çirkin hissetmeye başladım. acaba ilaçlardan mı, ya da kilo aldığım için mi?
tamam canım meyve tüketiyorum eşim de hazırlar bana meyve sağolsun... iyi bakıyor bana ....Canım çok geçmiş olsun...Dediğin gibi daha 2 ay önce antibiyotik falan kullanarak iyileşmiştin.Tekrar hasta olmuş olman vucut direncinin biraz düştüğünü gösteriyor gibi.Dikkat et canım kendine.
Artık kış meyveleride çıkmaya başladı.Bol bol nar ,mandalin tarzı vitamin açısından zengin meyveler tüketmeni öneriyorum.Dikkat et kendine canım.
selam millet.. ben geldim.. dün aniden yatılı misafirim geldi ve az önce gittiler.. kuzenim ve güzeller güzeli kızı.. tabii dün çalışma günümüzdü.. bugünde ve yarın :))
neysee işte bende herşey aynı devam.. ateşim bugün düştü..
bu arada ben hamama gittim bugün dayanamadım kuzenim gidelim deyince.. bi güzel kese yaptırdık filan falan.. inşallah sıcağın da etkisi olur bu ay bi ümit işte..
bu arada fertility çizgiyi sildi :)) yeni durumu paylaşıyorum
359ae6 Ovulation charts on FertilityFriend.com
kendinize iyi bakın, gece gelebilirsem görüşürüz.. gelemezsem de yarın görüşürüz.. herkese şimdiden mutlu pazarlar diliyorum..
benim ergenlikte vardı sivilcelerim ,22 yaşıma kadar falan sürdü. sonra düzeldi. doğum kontrol hapı da olumlu yönde etkilemişti sanırım. ama şu an ilaçlardan heralde. haklısın. yalnız bu ilaçta 3. ayım ,şimdiye kadar yoktu bu kadar. daha çok hormon üstüste binince daha fazla sivilce oldu heralde.dinleniyorum canım çok sağol ayaklarım da hep buz gibi... bence bu sivilcelenme hormon haplarından oluyor canım çünkü bende hiç sivilce çıkmazdı erkenlikte bile sivilce çıkarmadım hiç ben bu ne şimdi böyle 7-8 tane çıktı çok bağırıyor sentetik hormonlar sonucu olduğunu....
çirkin hissetme bak gelecek meleklerimiz onlar için katlanıyoruz napalım...
selam millet.. ben geldim.. dün aniden yatılı misafirim geldi ve az önce gittiler.. kuzenim ve güzeller güzeli kızı.. tabii dün çalışma günümüzdü.. bugünde ve yarın :))
bu arada ben hamama gittim bugün dayanamadım kuzenim gidelim deyince.. bi güzel kese yaptırdık filan falan.. inşallah sıcağın da etkisi olur bu ay bi ümit işte..
kendinize iyi bakın, gece gelebilirsem görüşürüz.. gelemezsem de yarın görüşürüz.. herkese şimdiden mutlu pazarlar diliyorum..
tabi ki ikinci aydan sonra dinlenmelisin ben de öyle yapmıştım canım .iyi geliyor. geçmiş olsun bu arada.
bende de sivilceler çıktı ya aşırı derecede,kendimi çok çirkin hissetmeye başladım. acaba ilaçlardan mı, ya da kilo aldığım için mi?
sen tedavinde şu anda hangi aşamadasın canım?inşallah yılbaşına kadar hepimizin olacak canım :))
kızlar ben geldim mi siz olmuyorsunuz karşılaşamadık bi türlü....
pazartesi yumurta kontrolüne gideceğim bakalım ne diyecek doktor... zaten ağrı ve akıntı başladı oysaki 7. günüm...anlamadım ne oluyor erkencikten gelişesi mi tuttuki benim yumurtanın...:))
ya bide arkadaşlar benim size soracağım bikaç şey var.
1_geçen ay azıcık lekelenmem geldi doktor o 1. gün dedi ilaca başladık klomene 5 gün kullandım 6. gün nette şey yazıyordu beyaz soğanı ince ince dilimleyip sumakla yemek soğan kürü etkisi yapar diyordu ve ben 6. 7. günü yedim sumaklı soğanı.8. günü bir adet oldum aman yarabbi hatta o kadar çok akıntım geldi yumurta akıntısı gibi ve kan karışık gitti klomenle oluşan yumurta dedim 11. gün kontrole gittim ve sonuç hiç yumurtlama olmamış.
sizce soğan o yumurtayı çatlatmış olabilirmi, 2 günlük beyaz soğan klomenin etkisini yok etmiş olabilirmi.
2-bide sonra adetim 15. günü ben soğan kürüne başladım hazır yumurta yok dedi ya doktor.bu arada bende gaz çok yaptı ama sonra alıştım.15 gün sonunda adet olmam lazımdı olmadım üstüne 2 hafta geçti bende çok sevinmiştim soğanın ilk ayında hamileyim diye tabiki yok maalesef adetim geldi hemde gene çok ama çok yoğun ki ben 1 haftada 1 pedi tam dolduramayan insanım bu ay ne kanama oldu sormayım üstüne sancısıda feciydi kistleri azaltıyor dedim soğan.bu ay doktora gittim pcon çok ileri düzey değil dedi benim ileri düzeydi yıllardır var tüylenme sivilcelenmede var tabiki.acaba soğan kürü kistlerimi 1 ayda bayağı azaltmış olabilirmi çok mantıklı gelmiyor bana.
3-azıcık lekelenme geldiğinde onu ilk günmü kabul ediyorsunuız yoksa bekleyip çokğalması ve adet sancısı olduğunuz günmü 1. gün oluyor klomen için soruyorum.
4-ha bu aradabu ay klomenle beraber incir kürünüde yapıyorum soğan sonra incir demiş saraçoğlu o yüzden.bakalım geçen ay olmayan yumurtam soğan ve incir ve klomenden sonra bu ay oluşacakmı.
Canım çok geçmiş olsun...Dediğin gibi daha 2 ay önce antibiyotik falan kullanarak iyileşmiştin.Tekrar hasta olmuş olman vucut direncinin biraz düştüğünü gösteriyor gibi.Dikkat et canım kendine.
Artık kış meyveleride çıkmaya başladı.Bol bol nar ,mandalin tarzı vitamin açısından zengin meyveler tüketmeni öneriyorum.Dikkat et kendine canım.
Canım okuduğum kadarı ile sende grip olmuşun.Çok geçmiş olsun.
Bol bol meyve tüketin canım.
Bu arada yumurtlama dönemindeki akıntıya çok dikkat edin.Bende o yumurta akı kıvamında akıntı olduktan önce ve sonra 3-4 gün arka arkaya bir beraberlik olmuştu.
Şuanda ben adet tarihine göre 9+4 günlüğüm ama ultrasona göre 9+3 günlüğüm.Yani bu demek oluyor ki tam yumurta akı kıvamındaki akıntı gününde hamile kalmışım.
Birde ben hamile kaldığım ay adetten hemen sonra gün aşırı şeklinde,tahmini yumurtlama dönemindede her gün beraber oldum.Öyle ayaklarımı falan yukarı kaldırmadım,sadece ilk 10 dk falan kalkmadım o kadar.
Tabi metformini unutmamak lazım.Ben gebeliğimi tabi önce rabbime sonra bu ilaç ile yumurtlamaya borçluyum.
Canım ben sadece metformin kullanarak hamile kaldım.Okuduğum kadarı ile daha çok yenisin.Sakın gözünü şimdiden iğneyle falan korkutma.Herşeyi zamana bırak ve kendine iyi bir doktor seç.O seni en güzel şekilde yönlendirecektir.
Unutma pko çaresiz değildir...
bu arada fertility çizgiyi sildi :)) yeni durumu paylaşıyorum
359ae6 Ovulation charts on FertilityFriend.com
benim geçen ay klomen kullanırken 1 adet çıktı önemsemedim onu adet döneminde 1 tane olur diye ama bu ay öyle böyle değil acıyor yüzüm güldüğümde acıyor yani sivilcelerbenim ergenlikte vardı sivilcelerim ,22 yaşıma kadar falan sürdü. sonra düzeldi. doğum kontrol hapı da olumlu yönde etkilemişti sanırım. ama şu an ilaçlardan heralde. haklısın. yalnız bu ilaçta 3. ayım ,şimdiye kadar yoktu bu kadar. daha çok hormon üstüste binince daha fazla sivilce oldu heralde.
çok kötüsünnnnn, ben de gitmek istiyordum hamamasana da mutlu pazarlar canım.. tutsun inşallah yumurtalar
inşallah bu ay incir de etki etsin ve sonuç alırsın hemen canım...bende klomenin 4. ayındayım ve bu ay inanılmaz sivilce oldu.sanırım dediğiniz gibi hormonlardan kaynaklanıyor.
canım aşama olarak kloemenin 4. ayındayım.ama 3. ayında hiç gelişmemişti diğer sayfada yazmıştım gerçi tekrar kopyalayayım.3. ay sonunda soğan kürü yaptım şimdide 4. ay incir ve kloemeni aynı anda yapıyorum bakalım sonuç ne olacak.
teşekkür ederim :) dinleniyorum fazla fazla... adet süren uzuyorsa canım metformin kullan sen de istersen düzenli adet olursan yumurtlama da düzene girer...ben klomen içiyorum ve gelişiyor şimdilik yumurtalar bu nedenle şu anda metformin kullanmıyorum ama gelişmeseydi ben de kullanacaktım...bicim ve ecrin geçmiş olsun kızlar.bu ara herkes grip işyerinde de herkes hastaydı.mevsim geçişleri ya dikkat edin kendinize bol bol meyve ve sebze tüketin.
turuncu nasılsın canm nasıl gidiyo hamilelik?kaçıncı haftadasın?canmya ben o yumurta akı kıvamında akıntıya güvenemiyorum adetten sonra oluyo adetime yakın yine oluyo ben hiç anlayamıyorum.şuan adetimin 45.günü artk ilaçsız adet olamıyorum.perşembe günü dr.a gidicem.sen kaç ay metformin kullanmıştın canm?
canım merhaba naber
bence hamama gitmekle çok iyi yapmışsın çünkü benim drum kaplıcanın falanda iyi geldiğini söylemişti ve ben ilk hamileliğimde kaplıcalara gitmiştik ve saunayada girdik beraber eşimle ve ordada beraber olduk balayına gitmiştik ve evliliğimin 2. ayında hamile kaldım inşaallah hepiniz hayırlısıyla bebişlerinize kavuşrsunuz
buarada bicim ve ecrincim geçmiş olsun dikkat edin kendinize
bicim tamda tedavi esnasında hasta mı oldun arkadaşım iyice dinlende iyileşmene bak canım
turuncu nasılsın canm nasıl gidiyo hamilelik?kaçıncı haftadasın?canmya ben o yumurta akı kıvamında akıntıya güvenemiyorum adetten sonra oluyo adetime yakın yine oluyo ben hiç anlayamıyorum.şuan adetimin 45.günü artk ilaçsız adet olamıyorum.perşembe günü dr.a gidicem.sen kaç ay metformin kullanmıştın canm?
Merhaba canım..
Çok iyim teşekkür ederim.Gebelik bulantısı falan yaşamadığım için çok rahat ve güzel geçiyor hamilelik.
Canım eğer akıntıya güvenemiyorsan adetten hemen sonra hiç askatmadan gün aşırı diyorum ben.
Ben adetten hemen sonra başlayıp önce gün aşırı sonra tahmini yumurtlama döneminde hergün aksatmadan devam ettim.
Birde ben metformini 4 ay kullandım ve 5.ci ay hamile kaldım.3 ay kullandıktan sonra 33.gün regl olmuştum ilk defa.
Birde bende ultrasonda kistler görünüyordu ama hormonlarda sıkıntı yoktu.Yani lh 4.93 fsh 4.96 .Denklik vardı yani.
Unutmadan kilo vermekte çok önemli gerçekten.Ben 69 ile metformine başladım,birazda kendimi sıkarak 65e kadar düştüm ve hamile kaldım.
Rabbim inşaallah sizlerede en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşaallah.
benim geçen ay klomen kullanırken 1 adet çıktı önemsemedim onu adet döneminde 1 tane olur diye ama bu ay öyle böyle değil acıyor yüzüm güldüğümde acıyor yani sivilceler( ayy ya kadın olmak her yönden sabır istiyor...
inşallah bu ay incir de etki etsin ve sonuç alırsın hemen canım...
teşekkür ederim :) dinleniyorum fazla fazla... adet süren uzuyorsa canım metformin kullan sen de istersen düzenli adet olursan yumurtlama da düzene girer...ben klomen içiyorum ve gelişiyor şimdilik yumurtalar bu nedenle şu anda metformin kullanmıyorum ama gelişmeseydi ben de kullanacaktım...
canım sorma ya ben çok sık hasta olurum bir de bunun soğuğu karı kışı var ne yapacağım ben ya.... bebeğim gelsin ama engel olmasın bu grip bana...:81:artık sonuç almak istiyorum .....her ihtimale hazırlıklıyım gerçi ama pozitifi görmek istiyorum....yoruldum sanırım biraz....
bu arada takvimini takip ediyorum baya büyüdü ufaklığın maşallah usg de artık çok daha net görüyorsundur değil mi canım?
o zaman üşütmemeye dikkat ediceksin canım ayaklarını patiksiz dolaşma üstünden yeleğin eksik olmasın hem yumurtalarda sıcağı severmiş
canım artık miniğimi net olarak görüyorum şükürler olsunki ama her gittiğimdede her hareketinde gözlerim dolu dolu izliyorum nedense ağlamamak için zor tutuyorum kendimi rabbim sizlerede nasip eder inşaallah bunu her zaman diyorum bütün samimiyetimle her zaman diyorum beklemekte yoruyor insanı ama napıcaksın nasip kısmet birde ilaç tedavisindeykende her ay umutlanıyorsun hiiç aklından çıkaramıyorsun bebişinin zamanı hayırlısıyla bu ay olur inşaallah
okudukça burayı hem stres oluyorum hemde girmeden yapamıyorum.
bugün adetimin 5. günü hayıt tohumu çayına başladım. 1. gününden itibarende bal çörek otu tarçın karışımını yatarken ve uyanınca yiyiyorum.
kısa zamanda da kuru incir alıp yemeye başlıycam. kürünü bir daha ki ay yapmak istiyorum.
önceki ay d.k. hapını bıraktım bu ay 45 günde adet gördüm bakalım bu nasıl olcacak.
canım stres yapıyorsan aklını uzaklaştır çünkü stres 1. düşman hormonlar için....
inşallah bu uyguladığın kürler sonrasında cevap alırsın... zamanında gelir adetin....
'Bitkisel protein' de denilen yulafta bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri bulunuyor.
Yulaf, pek çok derdin devası olan bir tahıl. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu tazeleyip adeta yeniden yapılandırıyor. Yüksek dozdaki enerji verici özellikleri nedeniyle sınavlara hazırlanan öğrencilere, bebek bekleyen anne adaylarına, sporculara, soğuk havalarda çok üşüyenlere,
inşallah canım elimde olsa keşkee...
üşümey azaltmak için yulaf tüketmelisin. bak minik bir alıntı kopyalıyorum sen yine googleden bakarsın.
aktara döndük iyice
ayy valla çok iyiymiş ben alayım yulaf hem zaten severim de sütle yenince güzel olur.... çok sağol canım napalım kendi kendimizin doktoru olmayı da öğreniyoruz :))
ee ben geldim bicim sen yok oldun..
neyse ben şimdi az gidiyorum.. belki yine gelirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?