Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

yaşayacaz tabikidee bu duyguyu allahın izniyleee

iyi düşünüyorum zaten canım biraz ilaçlarını aksatıyor eşim ama vitamin falan veriyorum düzenli bakalım hayrılısı artık 1sene oldu düzelme olmustur inş.

1 sene olduysa canım kesin iyileşme olmuştur diye düşünmek gerekli.... ne zaman belli olacak peki?

yarının randövusunu bu günden alamıyor musun canım...inşallah diğer yerden de haber gelsin en iyisi olsun...smear sonucunu da iste mutlaka...o da önemli... rahim ağzı kontrolü açısından.... her şey yolunda gitsin...

diğer kızlar nerde yaa busmai gyaman biricik35 falan

gyaman doktora gidecekti biriciğin sanırım netinde sorun var canım....
busmai sabah gelmiş çıkmış galiba tuncss da arada geliyor gelir birazdan herhalde...

benim ütü yapmam gerekli yarın için aciller var.... şimdi çıkıyorum netten... ama akşam yine gelirim ben :))

Son düzenleme:
1 sene olduysa canım kesin iyileşme olmuştur diye düşünmek gerekli.... ne zaman belli olacak peki?

amelıyattan 3ay sonra test yapıldı sayı yükselmişti morfolıjı %0 dı amelıyattan once sonra %1 oldu amelkıyatn 6ay sonra tekrar test yapılduı sayı yine yksek morfolojı %2 olmustu ama hareket hep aynıydı %0 doktoru sayı morfolojı iyi dedi gerci morfoloıjı normalde 5den yüksek olması gerekıyormus ama bizim %2oldu şimdilik harekerlşde sorunum var dedı ilaç falan verdi aralıkda gel dedı bende eşimle konustum aralıkda gdecegıne bu ay sonu git kaç aydır ilaç kullanıyrsun zaten dedım yok olmaz aralıkda gitcem dedı ısrar edınce o zaman kasımda giderim dedı kasımda muayne olcak sonra test yaptırcak testin sonucu 1günde falan cıkıyor hemen bakalım belki ikna edersem bu ay sonu yaptrıtırım :) hemde bende tedavıye başlayacam diyeyecem test falan yaptırcam yaa

tamam canım kolay gelsin grss işini bitir hemen geel :)

canım bence ikna et eşini hem senin tedavinde yarım kalmasın kaldığı yerden devam etsin... eşinin umarım son değerleri hepsinden iyi çıkar...
görüşürüz :)

bugün şu göbeğimdeki yağlanmadan diyetisyene gittim.aşırı bi kilom yok ama göbek erimiyo.kaçgündür morelim bozuk diyetisyene gideyim dedim.diyetisyende ne suratsız bi kadınmış.bi hastalığın varmı dedi bende pko dedim.tahlil istedi devlette yaptır orda ücretsiz dedi.Allahtan onu düşündü kedine muayene için 50tl verdikten sonra.normalde muyene 30tl.diyetisyen özele giriyomuş ondan 50ymiş.hastana zaten özel.özelin özeli oluyo heralde:)açlık insülün düzeyi ve bikaç bişey daha bakılması gerekiyomuş.ona göre tekrar gitcem.bende de var pko dedi.hatta dr.da aynı hastanede benm gittiğim dr.muş.kadın konuşmaya acizdi bende gıcık oldum sorup durdum.siz evlimisiniz çocuğunuz varmı nasıl oldu zor oldumu felan.kolay oldu felan dedi.zaten kadın zayıftı.gerçi bi diyetisyenn kilolu olması tuaf olurdu.bu açlık insülün düzeyi ne anlamadım.niye bakıcak buna.kadın benm anlamadığım şekilde anlattı.bu dr.ları anlamıyorumya ben zaten anlasam tıp dilinden dr.olurdum.biraz bizim anlıcamız şekilde anlatmıyolar.

Canım şöle anlatayım, bizim gibi pko lularda hormon dengesizlikleri nedeniyle insilün direncimiz artıyor. Tamamen yumurtlama bozukluğu nedeni ile. Bizim gibi insanlarda genelde şeker hep düşüktür, azcık bile acıkınca elimiz ayağımız kesilir, midemiz bulanır. Bunun nedeni insülün direnci canım Yani normalde kanda olması gereken glikoz miktarı bizda daha düşük.Aslında yeteri kadar şeker alıyoruz ama bir nedenden ötürü hücreler handaki şekeri emiyor, böylelikle hücrelerde fazla şeker depolaniyor ve kandaki şeker oaranı düşüyor. Fazla depolanan şekerde belli bölgelerde yağlanma ve kilo problemine yol açıyor maalesef. Hatta pko olanların ileride şeker hastası olma riski fazla. İşte bu nedenle yumurtlamaya yardımcı ve insilün direncini baskılayıcı metformin bazlı şeker ilaçları kullanıyoruz. Umarım yardımcı olmuşumdur canım. Allah tez zamanda hepimizi Anne yapar umarm

canım bizlerde yaşayacağız hayırlısıyla hepimiz yaşayacağız bu güzel günleri :))
sen şimdi ne aşamadasın? nasıl gidiyor her şey yolunda mı canım...

inşallah canm bazen sabırla bazen sabırsızlıkla bekliyoruz o günleri.canm benm adetimin 45.günü test yaptım negatif adette olmadım.adet olmayı bekliyorum perşembe dr.a gidicem.3aydır felan doğal haline bıraktık onun öncesinde de 2ay klomen+çatlatma iğnesi kullanmıştım.adetlerim iyce düzensizleşti canm artk ilaçsız olamıyorum.çok can sıkıcı bi durum.verdiğim kilolardan birazını geri aldım bunalım takılıyodum bi diyetisyene gidip kendime geleyim dedim işte bugün.öyle bakalım perşembe dr.m ne dicek.
sende çarşamba çatlatma iğneni olcan heralde inşallah yumurtan gelişmiştir ve 2.ayında tutar canm benm.

teşekkür ederim canm işte dr.lar da böyle anlatmıyoki.açlık insülin düzeyi normalde kaç olmalı.normalin üstü yada altı nasıl bi tehlike oluyo.ilerde şeker hastası olup olmıcamımı gösteriyo.inşallah canm hepimiz anne oluruz bi gün.

ay ınanamıyorummmmmm 50 kişi falan var dese inanırım herhalde allah ımmmmmmm bu bir mucızeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
inşallah darısı basınızaaaaaaa
inanın kafayı yıcem su andaaaaaa

merhaba denizikızı

benimde tahlil sonucum 850 civarı çıkmıştı şükürler olsunki şuanda 18 haftalığız hamilesin canım tebrik ederim rabbim hayırla sağlıkla eli ayağı düzgün bir şekilde kucağına almayı nasip etsin
darısı burda isteyen herkesin başına inşaallah rabbim sizlere nasip eder bu duyguyu

yolun yarısına az kalmış sizinde :)
teşekkür ederimm
şuandaki tek isteğiniz sağ salim eli ayagı duzgun sekılde kucagınıza almaktır degılmı sızınde
inşallah tum yasamayanlar yasar bu duyguyuu inşallah

bngl canım sakın üzme kendini adet düzensiz falan diye... metformin içiyor muydun sen? o düzene sokuyormuş ondan mı istedi açlık kan şekeri onun sınırı 110canım 110 altında çıkarsa iyi yani.... adetini söktürücü ile getirip bence hormon testlerini de yaptırırsın sorun kalmaz canım....hamile değilim diye de üzülme.... yine başlarsın tedavilere canım...şu testlerini bir yaptır hele...

Son düzenleme:

ne güzel ne detaylı anlatmışsın faydalı oldu... bana vermedi doktor... klomen kullanıyorum... bakalım çarşambaya belli olacak ne olduğu....yumurta geliştiyse iğnemi olacağım heyecanlıyım :)
inşallah bebeklerimiz gelecek canım....

Son düzenleme:

süper anlatmıssın valla keşke doktorlarda böyle ilgili olsa ama nerde insilün direncin var ilaç yazıyorum al iç insan bi açıklama yapar ama bizded kabahat var sormuyoruz şahsen ben sormuyorum çünkü doktorun yanında moralım 0oluyorr hep aklımdakı herşey giidyorr malesef ama bundan sonraki tedavi sürecimde herşeyi soracam inş.

iyi doktor bu sebeple çok önemli işte canım... doktora gidip geldikten sonra kendini iyi hissetmiyorsan ve daha çok moralin bozuluyorsa tedavi olmaz öyle....soru işaretleri ile dönüyorsan olmaz...
öncelikle senin, anlatım tarzıyla içini rahatlatacak, güven verecek bir doktora ihtiyacın var demek ki....
ben yemeklerle uğraşıyorum kızlar salata yapayım bari gidip... kimseler yok nette hayrolsun :))

Son düzenleme:
kızlar ya bişi sorcam size bı kac gundur ara ara basım dönuoo acaba sogan suyu tansıyonu düşürrmüki ondan olabılırmı baska bıse ıcmıorum kullanmıorum nedenını buna bagladım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…