Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Selam kızlar, uzun zamandır giremiyordum aslıda bakıp çıkıyordum
geçen hafta eşimin doktor sonuçları belli oldu ve sonuçlar çok kötü; sayı, ileri hareket ve morfoloji sonuçları çok sarstı bizi
doktor tüp bebek dedi
ama ben kaçıyorum açıkcası 86 kiloayla nasıl tüp bebek yapılır diye...
glukofen acayip halsizlik yapıyor ve spr yapmaya 2 dklık gücüm bile yok...
doktor bunun normal olduğunu söylüyor hele boynumda beter bir ağrı var sanki kırılıyor liflerinden boynum...
sordumhücrelerin gösterdiği doğal reaksiyon gibi birşeyden oluyormuş ama sürekli yatmak istiyorum...
kafam çok çok karışık, tüp bebekten korkuyorum rabbimin gücüne gitmesin benim daha bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabileceğimden şüphelerim var tüp bebekle ikiz olursa ne yaparım diye düşünüyorum...
günaha giriyorum böyle yaparak ya elimde o umut da olmasaydı diyoru ama işte bir garip beynimin içi....
eşimin ailesi çıkan sonucu duyunca sen gittin mi sana ne dedi diye soruyorlar, ki bunu daha önce belirtmeme rağmen (doktor 60 kiloya düşersem tedavisiz bebek sahibi oalcağımı söylemişti bu pkodan korkma demişti çünkü kilo artışım sonrası çıktı pko bende)
bir daha bir daha soruyorlar ve ben usanmadan aynı cevabı veriyorum yahu niye hala bende bir kusur (resmen aramaya çalıştıkları şey bu) bulmaya çalışıyorlar???
bir de dillerinden hayırlısı olsun lafı çıkmıyor, olsun da tüp bebek olsun...
Allah sağlıklısını hayırlısını versin demek yok...
off doldum gene yaaa.....

merhaba fatunuz :80:canını sakın sıkma kim ne derse desin ne kusur ararsa arasın sonuçta sen ve eşin ne durumda olduğunuzu biliyorsunuz :44::44:gerisi vız gelsin tırıs geçsin kusura bakma biraz argo konuştum ama...canım bendede pko var bende yaklaşık bir yıldır bununla uğraşıyorum benimde pko evlendikten sonra oldu kilo artışı ile tabii bende ilk başta korktum tedirgin oldum ama atlattım artık düşünmüyorum bile sende düşünme canım herşeyin hayırlısı mevlam uygun gördüğü zamanda herşeyin en iyisini veriyor geri boşş canımm

Amin....
Mevlam ne eylerse güzel eyler....
Hazır hissetmiyorum kendimi ve bunu kimse anlamıyor, eşim anlıyorum diyor ama o kendini hazır hissettiği için olsun çok istiyor, beni kırmaktan korkuyor...
nişanlandığımda 60 kiloydum evlendiğimde 68 evliliğimin ilk 4 ayında 79 kiloya çıktım
şimdi 86 kiloyum
eşim aşkım nişanlandığımızda manken gibiydin diyor içim cıızzz ediyor biliyorum biliyorum da o günlere dönecek şevk azim istek yok içimde kendimi tanıyamıyorum...

ya şöyle bir 70 kiloyu görsem hırs yapıp 52 kiloya düşücem ama (ideal kilom 52)
her gece rabbim bana bir mucizeni göster sabah kalktığımda metabolizmam hızlı olsun ve çabuk kilo vereyim diye du8a ediyorum...

ah ahh sorma canım o sıkıntı bende de var bende evlendiğimde 56 kg dım ama şimdi 79 lardayım ben yaklaşık 2 yıl diyet yaptım tık bile demedi bir gram dahi zayıflayamadım sonra kendiliğinden yani diyeti falan bıraktıktan sonra 7 kg falan verdim ama tekrar geri aldım nasıl oldu bende anlamadım şuan bir çabam yok zayıflamak için ama doktorum zayıflamam gerektiğini söylüyo sadece 7 kg ver yeter diyor ama gel görki ben yapamıyorum..bu ay bakalım ne olacak hayırlı haberler duyacakmıyım yumurtalıklarım çatladı adet başlama tarihimde 15 i tahlil yapıcam bakalım hayırlısı ne olur banada dua edin hayırlı haberler alırım inşallah

merhaba canlarım,

bende uzun süre girmedim, bazen bu konu beni sıkıyor da.....moralimi yüksek tutmaya daha doğrusu düşünmemeye çalışıyorum...

reyyan ne oldu ne bitti anlıyamadım ama hakkında hayırlısı olsun....boşanmak çok zor birşey ama mutlaka vardır bir bildiğin..

bicim:

sadece kısa son yorumunu okuyabildim. hastanede usg mi bozuktu? hay allah, şansa bak ya!!!

bugün tekrar baktırıcaksın heralde? haberlerini okurum burdan....

Yok arkadaşım kilo veremiyosun bende kafayı yemek üzereyim.Millet silip süpürüyor sofrayı ben bir dilim ekmek yiyorum ama nafile üstüne üstlük yürüyüş yapıyorum,glukopage kullanıyorum nafile olmuyor kilo veremiyorum.Bence bu ilaçta bir halta yaramıyor.Ne hastalıkmış bee.Ömrümü yedi...

bende glukopage kullanıyorum bana yaradı aşırı derecede mide bulantısı yapıyor aslına bakılırsa benim yemekle aram pek fazla yok genelde ben stresle kilo alıyorum birde tatlıyı çok seviyordum ve yiyiyordum da ama glukopage kullandıktan sonra tatlıdan da nefret eder oldum yani tatlıda hayatımdan çıktı baktığım zaman sadece hayatımda stres kaldı kilo aldıran o streside kendim yapıyorum açıkcası :)) inşallah bebişlerimiz olunca bu bu hastalığı unutucaz..

Aslında sadece bebek iiçin değil hamilelik sırasında ve sonrasında sağlık için de kilo vermek şart
düşünsene boyum 162 kilom 86 hamilelikte sıkı takiple (ki istemiyorsam en sıkı takip bana vızzz gelir) 10 kilo alsam olucam 96
yuvarlana yuvarlana g iderim artık küre gibi gideceğim her yere...
ya hamilelikteki psikoloji ve loğusalık psikolojisi????
ben şimdi bile kendime bakıp beğenmiyorum kendimi o zamanlarda ne olurum kim bilir???

İçtiğin suyun bile kilo yapması dedikleri şey bu işte....
Allahım kötüsünden beterinden korusun...
gene çok şükür çaremiz var tedavi olabiliyoruz rabbim dermansız dert vermesin....

Aslında aynı şehirde olsak şöyle pkolu hatunlar beslenme ve kilo kontrol merkezi falan oluştursak kendimize

3 beslenme uzmanı her gün yediklerimizi düzenlese hatta büyük şehirlerde olduğu gibi evlerimize işyerlerimze kadar öğünlerimizi getirse,
hergün gidip o merkezde sohbet edebilsek dertleşe bilsek yöntemlerimizi,tedavilerimizi konuşsak birlikte spor yapsak....
evet evet bence bizi ancak böyle bir şey paklar...
damdan düşnenin halinden damdan düşen anlar çünkü...

İçtiğin suyun bile kilo yapması dedikleri şey bu işte....
Allahım kötüsünden beterinden korusun...
gene çok şükür çaremiz var tedavi olabiliyoruz rabbim dermansız dert vermesin....

Tedavimiz yokki.Bu ilacı kullanmak bizi tedavi etmiyor.Yada kilo vermek bizi tedavi etmiyor sadece kötüye gitmesini engelliyor.İşte bu insanın morelini bozuyor boşa kürek çekmek gibi bişey yani.

Tedavimiz yokki.Bu ilacı kullanmak bizi tedavi etmiyor.Yada kilo vermek bizi tedavi etmiyor sadece kötüye gitmesini engelliyor.İşte bu insanın morelini bozuyor boşa kürek çekmek gibi bişey yani.

Bunu düşünme işte...
doktor ban en hep pkoluydun ancak kilo artışın bunun ortaya çıkmasına neden oldu ğer zayıflarsan ve ideal kilona düşersen tekrar eskisi gibi olur, düzenli regl görür hormon değerlerinin hep düzgün çıktığı zamanlara dönersin demişti...
ki bunu gördüğüm kişiler oldu
pko görüntüsü yok olan, hormonları düzelmiş regli düzenli....
ben bittim dersek biteriz, düzelmem dersek düzelmeyiz....
2 hafta önce kendime pkolu manda diyordum buradaki kızalr bana moral vermek için ellerinden geleni yaptılar...
moral çok önemli srets de pkonun kankası rsmen sters eşittir daha da çoğalan pko....

selam kızlar çok garip bir şey oldu
akşam çok üşüdüm ve yatağa elektrikli battaniyye koydum sabah yedide ölçüyorum ateşimi ama yanlışlıkla altıya kurmuşum bir ölçtüm 36,9 dedim akıllı elektrikli battaniye var ondan çıktı ateşin sonra saati sekize kurdum ölçtüm 36,6 bu ölçüler ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bugün reglimin 14. günü ve biraz önce yumurta akı gibi akıntım geldi uzayan cinsten sanırım sıcak battaniyede yatmak iyi geldi çünkü genelde hep üşürüm ben yumurtam belkide ondan çatladı merak ettiğim o akıntı gelince yumurta çatlamış oluyor geçmi kalmış oluyorum bu gece ilişki olursa yararı olabilirmi

çok dogru söylüyorsun arkadasım kesınlıkle katılıyorum sana :) yukardakı düşüncende süper keşke öyle merkezler olsada gitsek :))) eşin için üzüldüm canım varikosle falanmı var benim eşiminde degerleri düşüktü varıkosel cıktı amelıyat oldu şimdi düzeliyor çok şükürrr sizin sorun ne bizede aşılama dedıler onumuzdekı aylar testi tekrarlayacaz inş.dahada artmıstır degerler size doktor eşin için ilaç falan vermedimi peki.insanlarıda kafana takma sakın dinleme duymamazlıkdan gel benim kaynanamda cocuk cocuk diyordu eşimde sorun cıkıncaa daha lafını bile etmez oldu.sabret biraz umaraım herşey güzel olacak

aramıza hoşgeldin canım bende glucophage kullanıyorum ilk 1hafta miğde bulantsı yapmıstı ama şimdi tık yok vücut alıştı galıba.bende çikolatayı çok seviyordum deli gibi tatlı bişeyler arıyordum ama şimdi istemiyorum bilee :)

Off ben bu olayları daha hiç bilmiyorum yaaa
ama bi yerde okumuştum geri sayfalrda akıntı gelince çatlamaya yakın mı oluyr çatlıyor gibi bir şeydi sanırsam yanlış bilgi vermiyeyim...
canım dünyaya gelecekse rabbim yazmışsa hamile kalırsın elbet...
ben çok gördüm 2 defa regl olup 3 aylık hamile olanı...
İnşallah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder rabbim sana...

ne süper olur deği mi ama???
Öyle bir merkez olsa....
Çok mu hayalperestim yahu ben???
Canım eşimde sperm sayısı düşük çıktı ileri hareket yok ve morfoloji tamaıile bozuk
doktor tüpbebeğe başvrun istemiyorsanız hemen bir ilaç var ama sigorta karşılamıyor çok pahalı onu alın ancak yarar sağlama oranı
%30 demiş
doktor biraz bana garip geldi eşim de hiç bilgi vermiyor dedi
başka doktor baktık bir prof var ancak özelde ve kurum anlaşması yok muayene ücreti 300 tl eşim de sigarayı bıraktı biraz da bitkisel destek başladı 1 ay sonra gideyim ona böyle üst üste olmasın dedi...
o da çok gerildi kıyamıyorum ona da...

vallahi ben o insaları hi anlamıyorum ne yani bebeğimizin olmamasının nedeni ben olunca ya da eşim olunca ne değişecek???
ben olursam daha mı memnun olacaklar???
hayata nasıl bakıyorlar bunlar???
eşimin sonuçları çok normaldi 2 sene içinde olumsuza döndü sigara faktörü yüzünden...

erkek tarafı çaktırmıyordu ama kilolu olduğum için şişkoluğundan doğuramıyor hamile kalamıyor diye bakıyorlardı...
sonuçları duyunca hala sen gittin mi sana ne dedi diye soruyorlar...
ve hala hhhaaa kilodan demek diyorlar...

Yok yok ben cis olduğuma kesin eminim artık...
benim de canım ilaç nedeni ile tuzlu ve tatlı istiyor (ki tatlı şeyleri hep sevmişimdir)
ama etten tiksindim.. ki etçil biriyimdir sebze çok yemem
töbe töbee....

Tamam canım morel çok önemli biliyorum ama ben çok zayıfkende aynı sorunu yaşıyordum.43 kiloykende pko luydum 65 kiloyum yine pko luyum.Çok pozitif olduğum zamanlarda oluyor ama insan hep mutlu yada stressiz olamıyor.Özellikle tartıya çıkınca ve bir kilo daha aldığını görünce iyi güzel şeyler düşünemiyosun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…