Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum bende 3 senelik evliyim ilk 6 aydan sonra korunmadık hala olmadı doktotora gittik bana pko dedi 3 kere çatlatma iğnesi denedik olmadı ben şimdi ne yapacağıma karar veremedim tüp bebeğemi geçsek,birde pko olanlar aşılama yapılabiliyomu merak ediyorum fikir verirmisiniz

evet aşılama yapılabiliyor bana dr 3 kere çatlatma iynesi normal yolla ilişki dedi ondan sonra 3 kere aşılama dedi ozamanda olmazsa tüp bebek dedi canım benim bildiğim kadarı ile böyle

hsg yi doktorun yaptırıyor yada seni yönlendiriyor bildiğim kadarı ile çünki benimde doktorum ben yapıyorum diye söyledi ama hünüz yaptırmadım biraz pahalı bir olay acıkcası

teşekkür ederim arkadaşım bende sorayım doktoruma .Özel hastaneye gitmiştim 300 lira dediler.Oda düşündürmüyor değil yani.

teşekkür ederim arkadaşım bende sorayım doktoruma .Özel hastaneye gitmiştim 300 lira dediler.Oda düşündürmüyor değil yani.
canım sana 300 ytl çok iyi demişler benim dr 450 ila 650 arası dedi. o acıdan birazdaha beklemeyi uygun gördüm ama olmassa yaptıracam tabiii

cnm dün sana cvp yazmıştım ama gönderememişim sanırım,ay nsbcim moralim sıfır inan hala yok bnm adet ilaç biteli 7. gün bugün ,adet gelmiyoki yumurtlaqma falan yok nasıl bebeğim olcak bnm çok moralim bozuk çok(
soğan kürünü 3 gün yapıp bıraktım zaten hiçbişey istemiyo cnm,şu marankinin kürü nasıl bişey?adetin ilk günü başlanıyo sanırım?öptüm cnm çk saola.s.

kızlar 30 yaşında 1 çocuk annesiyim 13 yaşımdan beri ilk kez adetim gecikti ve dr gittiğimde pko olduğumu ve bunun genetik olduğunu söyledi ultrasonda göstermese belki inanmazdım. ilk denememde hamile kaldım . çocuk düşünmüyordum şimdilik maabeni bir telaş aldı şimdi kendimi çok kötü hissetim şu an farlutal içiyorum. başıma ilk kez geldi. ne yapacağımı şaşaırdım.kilo sorunum yok ama çok çok az tüylenme vardı.adet gecikmemde olmazdı birde doğum yaptım yani ne iş anlamadım.

bende yıllardır pko hastasıyım bende bütün belirtileri var maalesef kilo ve kıllanma en büyük derdim bir sürü doktora gittim hiçbiri işe yaramadı ne bir ilaç verdiler nede başka birşey önerdiler sadece kilo ver dediler ama bu hastalık zaten kilo aldırıyor ben ne yapacağımı şaşırdım şimdi 1 yıldır aynı doktora gidiyorum glucophage ve yasmin verdi sonrada proscara başladı glucophage sürekli açlık hissimi dizginledi ama kilo veremiyorum benim derdim bebek değil sadece kilo vermek istiyorum artık çok bunaldım bu hastalık yüzünden

merhaba arkadaşlar bende pkoluyum bunu 5 ay önce adet düzensizliğim için doktora gittiğimde öğrendim doktorun söylediklerine inanamamıştım beni en çok üzende zor hamile kalabilmemdi klomen kullandım fakat yumurtalarım çatlamıyordu sonra çatlatma iğnesi kullandım üç ay fakat sonuç hüsran arkadaşlar doktor bundan sonra hangi tedaviyi uygulayacak acaba aşılamaya geçebilirmi arkadaşlar sizce herrşeye rağmen her ay daha da ümitleniyorum sabır çok önemli arkadaşlar allah herşeyin hayırlısını versin umarım hepimiz zamanı geldiğinde buraya hamileyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim diye yazacağız:Saruboceq::1hug:

kızlar bende bişi sorucam bende 2 ay önce pko olduğumu öğrendim 2,5 yıllık evliyim çocuğum yok dr.a gittim bana dianen35 die bi ilaç vericekti fakat çocuğum olmadığını söyleyince vermedi başka bi tedaviye başlıycaz dedi ve regl olunca 2.günü gel dedi
bende 2 aydır regl olamıyorum kesik kesik oluyo olunca gidicem fakat neden regl zamanı çağırdı onu anlamadım nasıl bi tedavi yapıcak bilen varmı

horman testi yapacaktır belki...

Merhaba arkadaşlar bende pko hastasıyım 28 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim bu rahatsızlığın tüm belitilerini yaşıyorum. Bekarlığımdan beri bu hastalıkla mücadele ediyorum ve son 4 yıldır her sene 7 kg fazlalaştı kilom şuan 81 kiloyum. Bir sürü doktara gittim bunca yıl boyunca her doktorun söylmiş olduğu ortak şey kilo kontrolu bende bunu sağlamaya çalışıyorum. Ve bu rahatsızlığı yaşayan herkeze de ilk önce kilo dengesini korumalarını tavsiye ediyorum.
Umarım çocuk sahibi olmak isteyen herkez biran önce bu arzusuna kavuşur

ya kızlar ben 3 aydır glucopech günde 2 tane 850 mg.kullanıyorum. ona rağmen geçen ay leke leke oldum ancak. bu ay da günü geldi hala olmadım test te yaptım ama negatif. benim gibi olanlar varmı yaa. ilaca rağmen olamıyosam bilmiyorum nasıl çocuk sahibi olucam. üfff canım çok sıkılıyo doktora görünsemmi karar veremedim. normalmi ki acaba

ben de pko.yum. bebiş için tedaviye başlıycağımız ay sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. ilaçsız adet olamıyorum neredeyse. oğlum şimdi 6 aylık oldu. tekrar dr.a gidicem. smear testi yapcak ve sanırım doğum kontrol hapı vercek yeni kistlerin oluşmaması için. emzirirken d. kontrol hapı kullanabilir miyim bilmiyorum...

slm bnde pko luyum ve bn artık bıktım napcamı bilmiyorum ilaçsız adet göremiyorum
ve hamilede kalamıyorum bu yüzden
iki hamilelik yaşadım ama erken doğumla kaybettim 1 senedir hamile kalmak için uğraşıyorum ama olmuyo dr zayıflıcaksın diyo biraz kiloluyum ama iki hamileliğimide pko luyken kaldım şimdi olmuyo bnm gibi sorunu olanlar varmı ve aranızda cerrahpaşada tadavi gören varmı
,

Merhaba arkadaşlar,
ben de pkoluyum. Ama şimdi hamileyim :CüvCüv: :) Allah isteyen herkese hamile kalmayı, hayırlısıyla doğum yapmayı ve hayırlı evlat nasip etsin.
İnşallah ben de hayırlısıyla bu sefer kaybetmek istemiyorum. Doktor seçemiyorum, güvenemiyorum.. Bi de bu problemi halletsem kontrollü bi şekilde hamilelik geçirmek istiyorum.
Hepinizi öpüyorum, inşallah hayırlı haberlerinizi bekliyorum :1rolleyes:

Esinay hamile olmana çok sevindim umarım sorunsuz ve keyifli bir hamilelik geçirirsin.

Nazi3418 pko rahatsızlığında kilo vermek çok önemli bende tedaviye başlamak için doktora gittim bana ilk önce şu kilolarından kurtul ozaman işimiz daha kolay olcak dedi. Bende şimdi yediklerime dikkat ederek ve spor yaparak kilo vermeye çalışıyorum birde sogan suyu kürünüde uyguluyorum.

Sağol mc_mel, hepimiz için hayırlısı..
Benim fazla kilom yoktu ama hormon düzensizliği nedeniyle sanırım doktorum bana Glucophage verdi, o ilaç çok zayıflatıyor. iyice çöp gibi oldum.. biraz mide bulantısı yapıyor ve iştahsızlık, üstüne bi de ishal, zayıflamamak imkansız :)
Eğer doktorunuz bu tarz bir ilaç verdiyse lütfen aksatmayın..
Benim tereddüdüm doktorum bu ilacı hamile kalınca da bir iki ay kullanacaksın dedi. Ama bazı doktorlar hamile kalınca kesinlikle kullanmamalısın diyorlar, prospektüsüne baktım hamile iken kullanmamayı tavsiye ediyor.
Güvenecebileceğim bir doktor bulsam kafam rahatlayacak..:sm_confused:

Son düzenleme:
Esinay ben henüz hamile kalmadım fakat tedavi görüyorum glucophage hapını bende kullanıyorum ve doktorum bana bu hapı verirken hamile kaldıgın zamanda bu hapa belirli bir süre devam edicez demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…