bizde öyle valla krize girdik resmen.. bakalım artık Allah'ın takdirine kaldı işimiz.. doktor da öyle diyor.. sen elinden geleni yapıyorsun.. Allah ne zaman kararladı ise o zaman olacak diyor..
yumurtalar çatlamış derken? bu ölçülerdeki yumurtaların sadeec 17.7 mm olanı çatlamış olabilir.. çünki 18mmden sonra çatlıyor yumurtalar ve günde ortalama 2mm büyüdüğü varsayılıyor.. diğerleri küçük kalmıştır.. ama en azından tek yumurta da olsa çatlamış, bunu teyit ettirmen de iyi.. ben mesela bunu yapmıyorum.. iğneden sonra hiç gitmiyorum doktora.. ama çatladığını hissettim bu ay.. eminim yani çatladığından.. benim de doktorum 3 gün aralıksız çalışma sonra gün aşırı diyor.. hayırlısı olsun inşallah tutmuştur..
bicim canım.. 18 mmden sonra yapılıyor iğne.. ve iğneden sonra da hemen çatlama olmuyor belli bir süre geçiyor ve bu sürede de yumoşlar büyümeye devam ediyor.. benim son kontrolümde biri 17 diğeri 16 mm idi.. ertesi günün akşamına verdi iğneyi.. yani biri 20 mmyi bulmuş olmalı diğeri de 19 filan.. amaaan hesap yapmaya gerek yok.. Allah'ın ol demesine bakıyor işte herşey.. ne zaman yazdı ise o zaman olacak bebeklerimiz..
umut var dimi bendeee :) sagol arkadaşım bu ay 2hafta grip oldum ondan boyle sabıttı galıba bakalım bekleyelım 45gün falan olsun adet olmazsam o dediğin ilacı alacam bende
sagol canım gecen ay 45 gün oldum diye hatırlıyorum ama yanlısmı hatırladım acaba şimdi c.tesi kadar bekliyeyim eger adet olmazsam yada yumurtlama olmazsa test yapayım bişey yoksa hemen başlıyayım ilaca
kesinlikle öyle yap canım... hem progestan ile gelen adet daha yoğun ve tedavi edici oluyor işe de yarar belki...
sonra da metformine devam edersin o da etkisini göstermeye başlar herhalde artık yavaş yavaş...
ben işlerime devam edeyim kızlar görüşürüz öptüm :*
cnm benm böle kötü düşünme bnm yan komsumda hamile onada doktor kesenın ıcınde bebgı göremıorm demıs ılk gıttıgınde görmustu sonra bi kac gn sonra yıne gıttı ve gorduler bebegı sakın kötu seyler dusunme inş duycaksn kalp atslarını canm
olumsuz düşünceleri çıkar aklından lütfen.. bak doktorda kesenin büyümesi iyi demiş.. lütfen olumsuz düşünme.. sağlıkla bebeğin dünyaya da gelecek..
için rahat etsin başka doktora da git.. ama çok da telaşla sağda solda birşeyler okuma.. internet çok güzel bir ortam ama bir çok zaman da kafa karıştırıcı bir ortam..
ee kızlar yok olmuşsunuz hepiniz..
canım arkadaşımda aynı şey olmuştu boş kese vardı embriyo görünmüyordu ısrarla gebeliğine devam etti ve şimdi sağlıklı bir oğlu var.... yani sakın sıkma canını.... bize de yaz merakta bırakma...doktor alalım demiş ona boş kese diye o tam 2 ay beklemiş... ve sonunda kalp atımları gelmiş embriyo da tabi... sakın üzülme...
öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler..hayatımın şimdiye kadarki en zor günlerini yaşıyorum,dilerim benim ve hiç kimsenin başına böyle ve bundan daha üzücü olaylar hiç gelmesin...
bugün başka bir doktora daha gittim..daha gelişmiş bir ultrasonla vajinal olarak baktı ve yolk sac kesesinin olması gerekenden büyük olduğunu,embriyonun da gelişiminin 5+5 iken durduğunu söyledi...ne kalp atımı ne başka birşey..sadece bebeğim artık yaşamıyor..
progestan kullandığım için aslında ölü olan embriyonun sadece atılması gecikiyormuş..içim rahatlasın diye iki gün arayla kanda Bhcg ölçtürebileceğimi,eğer iki gün içinde Bhcg değeri ikiye katlanmazsa hiçbir ümit olmadığını söyledi doktor..bugün kan verdim ve sonucum 14000 civarında çıktı..iki gün sonra tekrar kan vereceğim,ama doktorun hiç ümidi yok..rahim içinde kanama gördüğünü söyledi.benden henüz gelen giden bir kanama yok..belim ve bacaklarım feci ağrıyor ve çok üşüyorum..dünden beri de ağlıyorum..allah böyle birşeyi hiç kimseye yaşatmasın..
canım benım cok üzüldüm ya ama nolursun üzülme sen ayakta dur ki oda senden güç alıp tutunsun allahtan hiçbir zaman umut kesilmes her seyi rabbim bilir.inş degerin istediğin gibi çıkar aklından kötü düşünceleri cıkar yat dinlen uzan kendine stres ypma canımbenm
teşekkür ederim,çok sağol.öyle kötüyüm ki.doktor hiç ümit yok dedi...bekliyorum ama cuma ya da cts kürtajla alınacak bebeğim eğer değer yükselmezse...bu çok acı bir süreç...
iğne olmazsak klomenden sonra kendi kendine çatlarmıcanım klomenle devam edebilirsin önemli olan gününde usg baktırman ve iğneyi olman yoksa doktor çok önemli değil o aşamada... doğum zamanı gebelikte doktor çok önemli...
çok yakın bir arkadaşımın çok övdüğü bir doktor vardı onla telefonda konuşturdu beni geçen akşam yaptıklarımı anlattım doktoru hsg yi hormon testlerini yaptırcağımı söyledim adam bana klomen kullandım dedim ben klomen kullandırmıyorum dedi başka birşey dedi ama anlayamadım tam neydi çok merak ediyorum bütün testlerini yaptır öyle gel dedi bakalım belki ona gidip görüncem
ayy soğan bende yaradımı yaramadımı hala anlamıyorum.2. ayını yapsammı yapmasammı diye düşünüyorumcanm ben 3ay denedim ilk ay olmuştum adet ama ozaman ilaçta içiyodum sonraki aylarda olmadımya.çok inanarak içmiştim ama bende pek işe yaramadı soğan o yüzden bıraktım yapmıcam başka.bazılarıda çok memnun kalmış bilemem belki sende işe yarar her bünye farklıdır sonuçta dimi?
Kızlar yumurtalıklarımda hareket var :)) hadi hayırlısı.... yarınki usgyi sabırsızlıkla bekliyorum....umarım istenenden fazla büyüme olmamıştır sızlama var yumurtalıklarımda... bir an önce yarın olsun.... :)) insan, içinde olan biteni bilmeyince çok merak ediyor....sabır artık bir gün daha diyorum...umarım ana binadaki usg ağrıza çıkarmaz da bu defa bakılırım detaylı valla bende bu şans varken o da bozulur kesin :))
biçim ben bugün gittim doktora aslında dün gitmem lazımdı bugün çok büyümüş dedi doktor iğnede yaptırmadı.ya iğne olmazsam o kiste dönüşmezmi acaba.ya bide ben klomenle incir yaptım ya sanırım fazla gelişti.çatlasın diye soğan kürü yapsammı acaba ya çatlamazsa diye korkuyorum.ya da yarın başka bi doktoramı gitsem.ayy umarım seninkide çok gelişmemiştir.i. saraçoğlu incir+havuç çatlaması için demiş onumu yapsam kafam çok karışık gerçekten.ama şunu anladım incir yumurta geliştiriyor gerçekten benim hiç yumurtam böyle büyümedi yani.ahhh bide çatlasa.
canım bence ona başla soğanı bırak olası gebelikte bile bu hapı veriyor doktorlar ki sen daha adetini olamadın içmelisin bence... adetin biter gidersin kontrole bu ilacı dediğim gibi 6 gün içsen yeterli belki de içerken başlar adetin o zaman içmeyi kesersin... 4 gün bol bol kanama olur bu hapla...
ben masabaşı bilgisayar kullanıyorum diğer türlü her tarafım tutuluyor koltukta olmuyor bilgisayar...
hayırlısı olsun müjdeli haberlerini alalım inşallah..bende klomen işi yaramadı 2 ay üst üste kullandım hiç bir etki yapmadı daha sonra bana femara verdi o çok iyi geldi yumurtalığım büyüdü ve iğne verdi onunla daha çok büyüdü ve peşinede çatlatma iğnesi verdi inşallah bu ay hamişimdirr
iğne nasıl bişey.fiyatı ne kadar bilgi verirmisin biraz
EFE123
ben o akıntıyı hiç görmüyorum desem yeri bazısında dışarı çıkmaz içerde kalabilirmiş... tedavi ile bile azıcık gördüm....
ama içtiklerinden bence hayıt ve metformin işe yaradı canım....
bende görmüyorum o akıntıyı ya.bence bende hiç yumurtlama olmadığı için görmüyorum.ama hatırlıyorum 1 kere 2 sene önce görmüştüm ne olduğunu anlamadım eyvahh içimde bişey oluyor dedim ve eşimle 1 hafta ilişkiye girmedim kötü bişey sandım.ne salakmışım ya.
bende görmüyordum işte hayatım evlenmeden önce dikkat etmedim belkide ama evlendikten sonra bir kaç kez gördüm oda işte bu şeyleri içince oldu klomende bile olmamıştı :44:
neler içiyorsun canım soğan incir filanmı
öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler..hayatımın şimdiye kadarki en zor günlerini yaşıyorum,dilerim benim ve hiç kimsenin başına böyle ve bundan daha üzücü olaylar hiç gelmesin...
bugün başka bir doktora daha gittim..daha gelişmiş bir ultrasonla vajinal olarak baktı ve yolk sac kesesinin olması gerekenden büyük olduğunu,embriyonun da gelişiminin 5+5 iken durduğunu söyledi...ne kalp atımı ne başka birşey..sadece bebeğim artık yaşamıyor..
progestan kullandığım için aslında ölü olan embriyonun sadece atılması gecikiyormuş..içim rahatlasın diye iki gün arayla kanda Bhcg ölçtürebileceğimi,eğer iki gün içinde Bhcg değeri ikiye katlanmazsa hiçbir ümit olmadığını söyledi doktor..bugün kan verdim ve sonucum 14000 civarında çıktı..iki gün sonra tekrar kan vereceğim,ama doktorun hiç ümidi yok..rahim içinde kanama gördüğünü söyledi.benden henüz gelen giden bir kanama yok..belim ve bacaklarım feci ağrıyor ve çok üşüyorum..dünden beri de ağlıyorum..allah böyle birşeyi hiç kimseye yaşatmasın..
adetimin bugun 28günü ama hala yumurtlama olmadı
ben bugün gittim doktora aslında dün gitmem lazımdı bugün çok büyümüş dedi doktor iğnede yaptırmadı.
ya iğne olmazsam o kiste dönüşmezmi acaba.
ya bide ben klomenle incir yaptım ya sanırım fazla gelişti.çatlasın diye soğan kürü yapsammı acaba ya çatlamazsa diye korkuyorum.y
a da yarın başka bi doktoramı gitsem.i. saraçoğlu incir+havuç çatlaması için demiş onumu yapsam kafam çok karışık gerçekten.
ama şunu anladım incir yumurta geliştiriyor gerçekten benim hiç yumurtam böyle büyümedi yani.ahhh bide çatlasa.
ben bugün gittim doktora aslında dün gitmem lazımdı bugün çok büyümüş dedi doktor iğnede yaptırmadı.
ya iğne olmazsam o kiste dönüşmezmi acaba.
ya bide ben klomenle incir yaptım ya sanırım fazla gelişti.çatlasın diye soğan kürü yapsammı acaba ya çatlamazsa diye korkuyorum.y
a da yarın başka bi doktoramı gitsem.i. saraçoğlu incir+havuç çatlaması için demiş onumu yapsam kafam çok karışık gerçekten.
ama şunu anladım incir yumurta geliştiriyor gerçekten benim hiç yumurtam böyle büyümedi yani.ahhh bide çatlasa.
yataktan aşağı sallıyon kendini? canlandıramadım gözümde vallahibenim eşim çok kızıyor ben öyle ayaklarımı filan kaldırınca.. olacağı varsa olur ne üstüne düşüyosun filan diyo.. bende o kalkıp duşa gidince çıkana kadar kaldırıyorum bacaklarımı o çıkarken hemen düz pozisyona geçiyorum ama belime yastık muhakkak koyuyorum.. bu ay özellikle doktor rahim filmi sonrası olasılık çok yüksek deyince daha bi dikkat ettim..
bi de böle tam çalışma günlerinde biri geliyor ya gıcık oluyorum.. gelme de diyemiyorsun.. çok sinir bozucu oluyor
bacakların havaya dikilmesindeki mantık spermlerin daha hızlıca rahme doğru hareket edebilmelerini sağladığından canım... başka bişey yapmana gerek yok.... olacağı varsa her türlü tutar...
herkes nerde ne yapayım ben arkadaşlar fikir verin lütfennnn
biçim nerdesin ya sen hep cevap verirdin herkese gel artık ya.
çalışıyorum..ufacık bi ümit de olsa onu korumaya çalışıyorum..bu kabustan uyanmak istiyorum.canım ne diyeceğimi bilemiyorum.inşallah kötü bişey yoktur olumlu düşünmeye çalış inşallah bütün terslikler yok olur.
maşallah..sabretmeye çalışıyorum..çok teşekkür ederim hepinize..canım herşeyin hayırlısı ama allahtanda umut kesilmez benim yengeminde ilk çoçuğunda kese boş demişlerdi ama şimdi oğlu var 11 yaşında sabret dua et canım
teşekkür ederim gyaman..evet herşeyde bir hayır vardır diyorum,sağlıksızmış demek ki diyorum,yine olur diyorum..ama ne yapsam kendimi teselli edemiyorum..çok çok farklı bir duyguymuş.yaşamadan bilemezdim,belki aranızda yaşayanınız vardır bu durumu.ki Tanrım kimseye yaşatmasın.ama tesellileriniz için çok teşekkür ederim..dilerim sizler bebeklerinize en kısa zamanda sağ salim kavuşursunuz..canım üzülme Rabbimin vardır bir bildiği hem dur bakalım daha kesin bir şey yok ben kaza geçirdim doktorlar sabaha çıkmaz dediler aileme benim için hemde bir kaç tanesi kahrolmuşlar ama bak dimdik ayaktayım o yüzden üzüpte kendini daha çok zarar verme bebişine Rabbim yanında ve yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?