- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
- 323
canm ya çok üzüldüm.hamileyim haberini verdiğin günü hatırladımda nasıl sevinmiştik.üzülme demek çok saçma ama canm bizim elimizden ne gelir verende alanda Allah.lütfen böyle düşünüp sabret.benm iş yerinde bi arkadaşımında böyle olmuş kürtajla almışlar bebeğini 2ay sonra tekrar hamile kalmış ve şimdi bebeği 9aylık.çok zorlu bi süreç ama sabretmeye çalış.buda bizim sınaımız neyapalım.
ne kadar üzüldüm su an bilemezsinn ne zor bişeydir düşünemiyorum
dün hamıle olduugmu ogrendım bende ama hep bir korkuu var bu çok kötu bısee
inşallah Allah tan ümit kesilmezz
eger olmazsada vardır bir sebebii belki öylesi daaha iyi
tabı bu sozler canının acısını dındırmezz
Allah ım yardım etsin hepimizee
canım benim söylenecek hiçbirşey olmasa gerek.. ama unutmaki Allah'tan umut kesilmez.. kimbilir belki de bir anda bir mucize gerçekleşir.. lütfen canını sıkma.. bunda da bir hayır vardır..biz her zaman buradayız, yanındayız.
inşallah bicimcim..fazla ümitlendirmiyorum kendimi hüsrana uğramamak için..kalp atışlarını hiç alamamıştık zaten.2,3 mm embriyo..bu da 5+5'e tekabül ediyormuş.zaten kan değerinde artış olmadıysa sanırım beklememin bir anlamı olmayacak..çok üzüldüm ama bence değerin katlanacak eğer ki operasyon için zamanın varsa daha alınması için 2 hafta daha bekle bazen geç geliyor embriyo canım.... ben olsam beklerdim nasıl üzüldüm bilemezsin...( kalp atışlarını daha önce duymuş muydun bu çok önemli duyduysan ve şimdi yoksa bebeğin gitmiştir ama hiç olmadıysa geç gelişme ihtimali yüksek ve bebeğin gelebilir... örneğini arkadaşım yaşadı diyorum sana lütfen kuvvetli ol...
senin adına çok sevindim canım..umarım herşey yolunda gider ve sağ salim bebeğini kucağına alırsın..bicim :))))
doktoraa gittim
ve ekseyi gördum
10 a 14 mm dedi
5+5 mişim
ama kistim falan olmadıgını soyledıı
vee ben glıforu 10 gun falan ıctım ya oncesınde hamıle kalmısım
yanı glıfor un ne kadar etkısı var bu durumda onu bılmıyorum sımdı
kıst olmamasına sasırdım ınsan kıme ınanacagını ssasırıyor vallahı
alttan muayne etti bu aradaa şimdilik aklıma gelenler bunlar
10 gun sonra kalp atışını duyabılırız dedi
oo maşallah size.. inşallah kalp atışı da sağlıkla duyulacak.. Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmeni nasip etsin.. hayırlısı ile kucağına da al.. ve bizlere bol bol dua et..
hadi gözün aydın arkadaşım keseyi görmüşsün inş.kalp atışlarınıda duyarsın canım benım darısı başımıza inş.
bicim :))))
doktoraa gittim
ve ekseyi gördum
10 a 14 mm dedi
5+5 mişim
kızlar bu aralar sizleri pek takip edemiyorum durumumdan dolayı..aklım çok dağınık..ama birkaç şeyi paylaşmak istedim..bu konularda baya bilgi sahibi olduk buralarda paylaşa paylaşa ve tabi birbirimizin doktorlarının neler dediğini de paylaştığımız için faydalı olduğunu düşünüyorum.
öncelikle son doktorum çok içten bir şekilde metformini iyi ki kullanmışsın eminim hamile kalmanda etkili olmuştur dedi.bu çok önemli,lütfen metformin hakkında doktorunuza danışın(bu ilacı kullanmayanlar).metformin yumurta kalitesini arttıran bir ilaç,yumurta kalitemiz arttıkça sağlıklı bebek dünyaya getirme şansımız artıyor..ayrıca bu ilaç regl düzenlemeye yardımcı oluyor.
ikinci olarak, ilişki günlerinizi bence kesinlikle "her gün" olarak belirlemeyin.çünkü spermlerin kalitesi düşüyor bu da düşük riski ve sağlıksız embriyo demek oluyor.gün aşırı ilişki spermlerin olgunlaşmasını sağlayacaktır.(ben bu ay yumurtlama günlerinde "her gün" denemiştim,çok büyük olasılıkla sağlıksız spermlerden kaynaklanan kromozomal bir bozukluktan dolayı bebeğimi kaybetmiş olabilirim..tabi böyle olduğu belli değil,fakat yüksek bir ihtimal..doktorun dediğine göre ilk 8 haftada gerçekleşen düşüklerin 40 tane sebebi varmış...)
son olarak da lütfen stres yapmayın..çok günü gününe ateş tablosuydu,vajinal akıntıydı vs fazla uğraşmayın..biraz oluruna bırakın..sizlere dediğim gibi bütün bunları gelecek sefer için kendime de diyorum..oluruna bıraktığınızda doktorlar da klomen, çatlatma iğnesi vs yöntemlerle yumurta takiplerinizi yaptığında emin olun hamile kalacaksınız..çünkü stres herşeyi mahvediyor..kendinizi ve eşinizi rahatlatın..romantik günler,rahatlatıcı aktiviteler yapın..yumurtam ne zaman çatlayacak,ateşim düştü mü vs tüm bunların üzerinde lütfen fazla düşünmeyin..tabiki araştırın,özellikle doktorlarınızın doğru bir yol izlediğinden emin olmak için hepimize sorun,doktorlar da insan ve onlar da zaman zaman yanılabiliyor çünkü..ama güvendiğiniz bir doktor bulduğunuzda oluruna bırakmayı deneyin.
biliyorum demesi kolay,ama inanın yapması da kolay..ben hepimizin bir gün sağlıkla bebek sahibi olacağımıza inanıyorum..tüm bu yaşadığımız süreçler çok yıpratıcı biliyorum,ama hepsi geçecek..bakın bebeğimi kaybetmekteyim, ama ümidimi, ümitlerimizi hiç bırakmamak istiyorum..
doktorumun dediği gibi "Öyle ya da böyle,bir bebek kucağa alınacak."
dilerim sizlere biraz olsun umut olabilmişimdir.
tabi canım bekle 27 sini zaten ben de geç haber vereceğim sabırla bekleriz canım :)hahaha benden herkes umutlu da.. bir ben bilemiyorum işte.. Allah'ım gülsün yüzümüze de tutsun inşallah.. bende 27sine kadar bekleyeceğim bakalım hayırlısı olsun inşallah..
sağol canım inşallah Allah ım verirse olacak mucizem yoksa zor...bicim canım inş.yumoşların büyür ve pişerr bu ay güzel haberlerinzi alırız :)
bence yumurtlaman başlamış olabilir bu aralar öyle anladım ben canım.... geç oluyor bu ay demek ki yumurtlaman...Kızlar az önce beyaz bi akıntım oldu 1damla kadar yumurta beyazı gibi ben yumurtluyormuyum bugun yanı 3gündür ateşim 36,5 galıba yumurtluyorum bide sağ kasıkda hafif agrı varr sizce yumurtluyormuyum
canım çok sevindim çok iyi haber bu demek ki doğru hesaplamışım keseyi görmeniz harika ne ilaç içiyorsun şimdi....sakın endişe etme 10 gün sonra eminimki kalp atımlarını da duyacaksın stres telaş bunlardan uzak dur ve keyfini çıkart arkadaşım :))bicim :))))
doktoraa gittim
ve ekseyi gördum
10 a 14 mm dedi
5+5 mişim
işte canım o zaman umut var bir süre daha bekle bence.... ne geldi hcg sonucun katlanmıştır değer inşallah kese büyürse embriyo da bakarsın görünür ve gelişir olmayacak bişey değil...inşallah bicimcim..fazla ümitlendirmiyorum kendimi hüsrana uğramamak için..kalp atışlarını hiç alamamıştık zaten.2,3 mm embriyo..bu da 5+5'e tekabül ediyormuş.zaten kan değerinde artış olmadıysa sanırım beklememin bir anlamı olmayacak..
merhaba progestan ilacı için adeti getirtsin yasmine gerek yok...benim kızımında 15 günlük soğan kürü geçen cuma bitti.fakat faydası olmadımı ne,adeti gecikti 5 gün felan doktorada götüremiyorum okulunu bahane ediyor,gitsem ne olacak diyor yine yasmin verip yollucak diyor,bu ay hapsız olarak gelmedi adeti,soğan suyundan sonra ne kadar zaman sonra geliyor acaba biraz daha beklesek mi?
canm dr.n seni niye iyce bilgilendirmeden gönderdi.çok büyüyünce çat.iğnesi olmuyomuymuş.evet ozaman kist olur tekrar bi sor bence.incir kürü yapmışsın zaten şimdide incir ve havuç yap çatlatsın.ama yinede sor dr.na.sana söylemeliydi.iğne yapmıyon ama ne olacak öyle gönderilirmi?benm dr.m hep sonraki aşamayı söyler öyle gönderir.
keşke druna sorsaydın ama benimde bildiğim kadarıyla çatlamayan yumurta kiste dönüşebilir ama druniğne vurunma dediyse bir bildiği vardır canım
oo akıntı olduysa ihtimal çok yüksek.. boş geçme bu günlerini arkadaşım.. ateşini ölçmeye de devam et, yarın ateş düşer ve sonra yükselirse yumurtlama oldu deriz..
arkadaşlar eski doktorumla telle görüştüm bana dediki geçti iğne vakti artık dedi.ama duphaston kullanın dedi.acaba duphaston kiste dönüşmesinimi engellemesi çatlaması için mi bu konuda fikri olan varmı.
ayyy soğanmı yapsam acaba o çatlamasını sağlarmı.ayyy ne salak doktora gitmişim ben ya gerdi beni yaaa
duphaston kisti engellemez ama adetini çok getirir yani kistinin atılmasını sağlar ve adet görmen için iç demiştir doktorum çünkü bu yumurta kendiliğinden çatlamazsa adet göremezsin... ondan demiştir duphastonu her durumda içmen faydalı canım....ama şu yumurta kontrollerini neden düzgün götüremiyor bu doktorlar ya benim de bu ay aksilikler oldu...
dediğin gibi su anda keyfını cıkarmaya calısıyorum bırazda olsun kafam rahat etti
dediğin gibi dogru hesap etmişsin :)
elevit verdi folbiol zaten dun almıstım
bulantı ve agrı kesıcı verdı onları almadım sımdılık kullanmayı dusunmuyorum bakalım
artık o zamana kadar normal bı sekılde davranmaya calısıcam ustunee durmamayaa calısıcam ne kadar baaşrabilirsem :)
bicimmm duphastonla kist atılıomuukii ayy bendemi içsemm ondannnn alıppp
canım sana progestan iç deyip duruyorum ya günlerdir soğan kürünü bırak diyorum bu sebepten diyorum işte :)
elbette faydası olacaktır... hem olası gebelikte bebeği korur soğan kürü düşüğe neden oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?