Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

inşallah bicimcim..fazla ümitlendirmiyorum kendimi hüsrana uğramamak için..kalp atışlarını hiç alamamıştık zaten.2,3 mm embriyo..bu da 5+5'e tekabül ediyormuş.zaten kan değerinde artış olmadıysa sanırım beklememin bir anlamı olmayacak..

senin adına çok sevindim canım..umarım herşey yolunda gider ve sağ salim bebeğini kucağına alırsın..

benim kızımında 15 günlük soğan kürü geçen cuma bitti.fakat faydası olmadımı ne,adeti gecikti 5 gün felan doktorada götüremiyorum okulunu bahane ediyor,gitsem ne olacak diyor yine yasmin verip yollucak diyor,bu ay hapsız olarak gelmedi adeti,soğan suyundan sonra ne kadar zaman sonra geliyor acaba biraz daha beklesek mi?

oo maşallah size.. inşallah kalp atışı da sağlıkla duyulacak.. Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmeni nasip etsin.. hayırlısı ile kucağına da al.. ve bizlere bol bol dua et..

hadi gözün aydın arkadaşım keseyi görmüşsün inş.kalp atışlarınıda duyarsın canım benım darısı başımıza inş.

teşekkur ederım darısı sızlerın başına inşallah arkadaşlar ınanın ıcımden gelrek dua ediyorumm
inşallah kalp atışlarınıda duyarım dedıgınız gibi
inşallah saglıklı bi şekilde nasip eder Allah ımm
nasıl heyecanım var anlatamam kalbım kut kut atıyor

kızlar bu aralar sizleri pek takip edemiyorum durumumdan dolayı..aklım çok dağınık..ama birkaç şeyi paylaşmak istedim..bu konularda baya bilgi sahibi olduk buralarda paylaşa paylaşa ve tabi birbirimizin doktorlarının neler dediğini de paylaştığımız için faydalı olduğunu düşünüyorum.
öncelikle son doktorum çok içten bir şekilde metformini iyi ki kullanmışsın eminim hamile kalmanda etkili olmuştur dedi.bu çok önemli,lütfen metformin hakkında doktorunuza danışın(bu ilacı kullanmayanlar).metformin yumurta kalitesini arttıran bir ilaç,yumurta kalitemiz arttıkça sağlıklı bebek dünyaya getirme şansımız artıyor..ayrıca bu ilaç regl düzenlemeye yardımcı oluyor.
ikinci olarak, ilişki günlerinizi bence kesinlikle "her gün" olarak belirlemeyin.çünkü spermlerin kalitesi düşüyor bu da düşük riski ve sağlıksız embriyo demek oluyor.gün aşırı ilişki spermlerin olgunlaşmasını sağlayacaktır.(ben bu ay yumurtlama günlerinde "her gün" denemiştim,çok büyük olasılıkla sağlıksız spermlerden kaynaklanan kromozomal bir bozukluktan dolayı bebeğimi kaybetmiş olabilirim..tabi böyle olduğu belli değil,fakat yüksek bir ihtimal..doktorun dediğine göre ilk 8 haftada gerçekleşen düşüklerin 40 tane sebebi varmış...)
son olarak da lütfen stres yapmayın..çok günü gününe ateş tablosuydu,vajinal akıntıydı vs fazla uğraşmayın..biraz oluruna bırakın..sizlere dediğim gibi bütün bunları gelecek sefer için kendime de diyorum..oluruna bıraktığınızda doktorlar da klomen, çatlatma iğnesi vs yöntemlerle yumurta takiplerinizi yaptığında emin olun hamile kalacaksınız..çünkü stres herşeyi mahvediyor..kendinizi ve eşinizi rahatlatın..romantik günler,rahatlatıcı aktiviteler yapın..yumurtam ne zaman çatlayacak,ateşim düştü mü vs tüm bunların üzerinde lütfen fazla düşünmeyin..tabiki araştırın,özellikle doktorlarınızın doğru bir yol izlediğinden emin olmak için hepimize sorun,doktorlar da insan ve onlar da zaman zaman yanılabiliyor çünkü..ama güvendiğiniz bir doktor bulduğunuzda oluruna bırakmayı deneyin.
biliyorum demesi kolay,ama inanın yapması da kolay..ben hepimizin bir gün sağlıkla bebek sahibi olacağımıza inanıyorum..tüm bu yaşadığımız süreçler çok yıpratıcı biliyorum,ama hepsi geçecek..bakın bebeğimi kaybetmekteyim, ama ümidimi, ümitlerimizi hiç bırakmamak istiyorum..
doktorumun dediği gibi "Öyle ya da böyle,bir bebek kucağa alınacak."
dilerim sizlere biraz olsun umut olabilmişimdir.

ayy cok guzel canım benım masallah inş saglıcakla kucagınada alırsın bebişine ve kendine cok cok iii bak

canım ck güzel seyler sölemişsin ama işte elimizde değilki gerci ben bu aralar baya bi rahatım sadece kistimn gitmesi için ugrasıorum adet olmayı beklıorm ama olamıorm bir türlü bugün kasıklarm cok agrıo sanrım gelcek iki kasıgımda feci seklde agrıo hepimin hakkında hayırlısı neyse o olur inş.zaten kafamıza takmasak her sey yolunda gitcek ama takmadanda olmuoki insan ister istemez aklına getirioo her seyii

hahaha benden herkes umutlu da.. bir ben bilemiyorum işte.. Allah'ım gülsün yüzümüze de tutsun inşallah.. bende 27sine kadar bekleyeceğim bakalım hayırlısı olsun inşallah..
tabi canım bekle 27 sini zaten ben de geç haber vereceğim sabırla bekleriz canım :)
bicim canım inş.yumoşların büyür ve pişerr bu ay güzel haberlerinzi alırız :)
sağol canım inşallah Allah ım verirse olacak mucizem yoksa zor...
Kızlar az önce beyaz bi akıntım oldu 1damla kadar yumurta beyazı gibi ben yumurtluyormuyum bugun yanı 3gündür ateşim 36,5 galıba yumurtluyorum bide sağ kasıkda hafif agrı varr sizce yumurtluyormuyum
bence yumurtlaman başlamış olabilir bu aralar öyle anladım ben canım.... geç oluyor bu ay demek ki yumurtlaman...
canım çok sevindim çok iyi haber bu demek ki doğru hesaplamışım keseyi görmeniz harika ne ilaç içiyorsun şimdi....sakın endişe etme 10 gün sonra eminimki kalp atımlarını da duyacaksın stres telaş bunlardan uzak dur ve keyfini çıkart arkadaşım :))
işte canım o zaman umut var bir süre daha bekle bence.... ne geldi hcg sonucun katlanmıştır değer inşallah kese büyürse embriyo da bakarsın görünür ve gelişir olmayacak bişey değil...
merhaba progestan ilacı için adeti getirtsin yasmine gerek yok...

keşke druna sorsaydın ama benimde bildiğim kadarıyla çatlamayan yumurta kiste dönüşebilir ama druniğne vurunma dediyse bir bildiği vardır canım[/QUOTE]

gerizekalı doktor hiç bişey demediki.kistede dönüşür demedi üstüne üstlük.ayy başka doktora gideyim diyom saat oldu 4 yarına kalsam iyice büyücek bozuldu psikolojim resmen ya.

kaç mm iken vurmadı iğne kızdım doktoruna bence olmalısın o iğneyi yoksa kistle uğraşırsın canım benim de çok büyüktü geçen ay 26mm di yumurtam çatlatma iğnesi oldum ben...bir de kaç kere yazdım bu topiğe hormon ilacı alırken bitki kür vs karıştırmayın diye canım demek ki hepsine birden yanıt verdin çok hızlı gelişti yumurtan...

hiç bilmiyorumki kaç mm söylemedi gerzek doktor.

ev gezmesine gittik dışarıdaydım canım ya...iğneyi olman gerekliydi.... anlamıyorum bu doktorları offf....kaç mm dedi yumurtan için sana ölçüp söylemesi gerekliydi nasıl doktor luk bu ya????başka doktor da baksın tam öğren kaç mm 26mm ye kadar çatlatma iğneni olabilirsin gebelik de tutar canım benim doktorumun dediği bu tabi adetinin kaçıncı günü bu önemli birde...yumurta 22 mm yi geçtiyse kendi kendine zor çatlar ancak iğne çatlatabilir...[/QUOTE]

arkadaşlar eski doktorumla telle görüştüm bana dediki geçti iğne vakti artık dedi.ama duphaston kullanın dedi.acaba duphaston kiste dönüşmesinimi engellemesi çatlaması için mi bu konuda fikri olan varmı.
ayyy soğanmı yapsam acaba o çatlamasını sağlarmı.ayyy ne salak doktora gitmişim ben ya gerdi beni yaaa

keşke druna sorsaydın ama benimde bildiğim kadarıyla çatlamayan yumurta kiste dönüşebilir ama druniğne vurunma dediyse bir bildiği vardır canım

gerizekalı doktor hiç bişey demediki.kistede dönüşür demedi üstüne üstlük.ayy başka doktora gideyim diyom saat oldu 4 yarına kalsam iyice büyücek bozuldu psikolojim resmen ya.

kaç mm iken vurmadı iğne kızdım doktoruna bence olmalısın o iğneyi yoksa kistle uğraşırsın canım benim de çok büyüktü geçen ay 26mm di yumurtam çatlatma iğnesi oldum ben...bir de kaç kere yazdım bu topiğe hormon ilacı alırken bitki kür vs karıştırmayın diye canım demek ki hepsine birden yanıt verdin çok hızlı gelişti yumurtan...

hiç bilmiyorumki kaç mm söylemedi gerzek doktor.

ev gezmesine gittik dışarıdaydım canım ya...iğneyi olman gerekliydi.... anlamıyorum bu doktorları offf....kaç mm dedi yumurtan için sana ölçüp söylemesi gerekliydi nasıl doktor luk bu ya????başka doktor da baksın tam öğren kaç mm 26mm ye kadar çatlatma iğneni olabilirsin gebelik de tutar canım benim doktorumun dediği bu tabi adetinin kaçıncı günü bu önemli birde...yumurta 22 mm yi geçtiyse kendi kendine zor çatlar ancak iğne çatlatabilir...[/QUOTE][/QUOTE]

ayy catlamayan yumurta kiste cevirioo canım yaaa benmde basımdan gectı böle bi olayyyy 2 aydırda o kısstten kurtumak ıcın ugrasıorum deli etti benii gitmio bi türlüü

dediğin gibi su anda keyfını cıkarmaya calısıyorum bırazda olsun kafam rahat etti
dediğin gibi dogru hesap etmişsin :)
elevit verdi folbiol zaten dun almıstım
bulantı ve agrı kesıcı verdı onları almadım sımdılık kullanmayı dusunmuyorum bakalım
artık o zamana kadar normal bı sekılde davranmaya calısıcam ustunee durmamayaa calısıcam ne kadar baaşrabilirsem :)

doktorum da klomen benzeri ganophen isimli ilacı vardi.Adetin 3.Günü başlayıp günde 3 defa olmak üzere toplam beş gün içiliyordu.Sonra Adetten sonraki 22.Gün başlayıp Toplam 6 gün kullandığım (Günde 2 defa) duphaston verdi.Duphaston eğer döllenme gerçekleştiyse bebeği koruyormuş eğer döllenme gerçekleşmediyse Adet görmeni sağlıyormuş.Bana doktorum bu açıklamayı yaptı.Duphastonu 6 gün kullanıp bıraktıktan 3 gün sonra adet görüyorsun,tutmadıysa

duphaston kisti engellemez ama adetini çok getirir yani kistinin atılmasını sağlar ve adet görmen için iç demiştir doktorum çünkü bu yumurta kendiliğinden çatlamazsa adet göremezsin... ondan demiştir duphastonu her durumda içmen faydalı canım....ama şu yumurta kontrollerini neden düzgün götüremiyor bu doktorlar ya benim de bu ay aksilikler oldu...

bicimmm duphastonla kist atılıomuukii ayy bendemi içsemm ondannnn alıppp

canım benim çok iyi verdiği ilaçlar da iyi bence sakinliğini koru her şey çok yolunda şeklinde düşün her zaman çünkü aklına kötüyü getirmenin sana yararı değil zararı olur...
keyfini sür bence arkadaşım.... :) gülümse....iyi düşün... zaten risk görse söylerdi doktor 10 gün beklemek de çok uzun değil zaman geçer canım :)

kızlarr bu konuda bilgisi olanlar lütfen beni aydınlatabilir mi?? böbrek taşı düşürdüğüm için ultrasona girdim ve ultrason da 4 e 3.5 cm lik bi kistim olduğunu söyledi dr sağ yumurtalığımda ve çatlamak üzere dedi onada çok ayrıntılı soramadım bu ne demek oluyo acaba bi de dün gece çok kötü kasık ağrım oldu (

bicimmm duphastonla kist atılıomuukii ayy bendemi içsemm ondannnn alıppp

canım sana progestan iç deyip duruyorum ya günlerdir soğan kürünü bırak diyorum bu sebepten diyorum işte :)
elbette faydası olacaktır... hem olası gebelikte bebeği korur soğan kürü düşüğe neden oluyor...

preogestanla duphaston aynı ilaçmı oluo ay yazdırayımda sağlık ocagından yarın alayım barii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…