Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

slm kızlar..Ben ilk adet olduğumdanm beri pkoliyim:çok üzgünüm:2.5 yıl doğum kontrol hapı tedavisi gördüm ama ilacı bırakınca herşey yine eski haline geri döniyo şimdi doktorum glukofen verdi 9 ay kullanmamı söyledi ama ben kullanmak istemiyorum artık ilaç kullanmaktan bıktım(2 aydır adet görememe rağmen)Ben de aynı durumdaydım ama şimdi geçti diyen varsa lütfen yazsın ilerde çocuğum olmayacak diye çok korkuyorum....

mrb buket senin adına çok sevindim be gibi bi tedavi gördün?Düzensizlik sorunun var mıydı?

hayıtla ne yaptın canım yazarsan çok sevinirim.başka ilave bişey kullandın mı

arkadaşlar adetimin 11 ve 14 günü doktora gittim henüz olgunlaşmış yumurta yoktu benim adet düzensizliği kilo kıllanma kist vs. polikistik overi gösteren bi belirtim yokken doktor polikistik oversin ddi 16.günde gl yumurtaya bakalım ddi hormon değerlerimde normal yumurtam olgun laşırmı tedaviye grek kalmadan çocuğum olurmu yardımınızı bekliyorum

RABBİM HERKESE NASİP ETSİN

:enbuyukkk:arkadaşlar adetimin 11 ve 14 günü doktora gittim henüz olgunlaşmış yumurta yoktu benim adet düzensizliği kilo kıllanma kist vs. polikistik overi gösteren bi belirtim yokken doktor polikistik oversin ddi 16.günde gl yumurtaya bakalım ddi hormon değerlerimde normal yumurtam olgun laşırmı tedaviye grek kalmadan çocuğum olurmu yardımınızı bekliyorum

RABBİM HERKESE NASİP ETSİN

merhabalar.ben de pcosluyum ve hastalığımtekrarlıyor ilaçtan sonra.evleninceye kadarilaç kullanmak zorundaymışım.bugünara kanama oldu ilk defa... kendimden korkuyorum

merhabalar bende ilk adetimden beri düzensizlikle savaşıyorum 7 aylık evliyim çocuk için tedavi oluyorum

Merhaba arkadaşlar,

Doktorumun tavsiyesi üzerine 6 aydır d.kontrol hapı kullanmıyordum.ıki aydır gene regl olmuyorum. Cumartesi günü doktora gittim. Kistlerin neredeyse yok denecek kadar azalmış dedi. Ben bunu doktorum inanmasa da 3 ay uyguladığım soğan kürüne bağlıyorum.Kistler azalsada yumurtlama düzenli olmadığı için regl olamıyorsun ama anatomik olarak yumurtalık ve rahimde hiçbir anormallik yok dedi.Bebek düşünüyorsanız ona göre tedavi, reglim düzene girsin istiyorsan ona göre bir tedavi uygulayacağım dedi. Ben hala bebek konusunda tam kararlı değilim.Hastalığım olmasa 1 yıl daha ertelerim. Ama tekrar doğum kontrol hapı kullanmaya başlayıp sonra hamile kalmakta zorlanıcam diye de korkuyorum.Ben gibi bebek konusunda kararsız kalıp ona göre sadece regl düzenleme tedavisi olup sonrasında bebek isteyince problem yaşayanlarınız oldu mu?

bende pkoluyum....4 yıldır evliyim..hiç korunmadım..doktorum dogumkontrol hapı 2 ay kullandır ve bende suanda yok görünüyor pko lar...hamiş degilim ama...mirmirmirmir

:Saruboceq: evet canım bende bu tedavi yüzünden çok sorun yaşadım.bu yaz evleneli 3 sene olacak.ilk yıl düşünmedik bebek 1. yılın sonunda pco teşhisi kondu.ve doktorum banada sordu önce pco tedavisimi bebekmi diye bende pco dedim.diana 35 kullanmaya başladım. 6 ay sonra bacağımda felaket bir ağrı ve şişlikle doktora gittimde hemen acilden hastaneye yatırdılar.bacak damarımda kan pıhtısı oluşmuş.ve doktorlar kullandığım doğum konntrol ilacı diana 35 den dolayı olduğunu söylediler.diana 35 yan etki yapmış.kan pıhtısı için asprin comadin falan kullanmaya devam ederken 5 ay sonra tesadüfen hamile kaldığımı öğrendim.fakat bebeğim gelişemediği için 8 haftalıkken almak zorunda kaldılar.ve aradan 7 ay geçti 2 hafta önce yine tedaviya başladık.bu sefer hem pco için serophene.hemde kan pıhtılaşması için hergün fragmin iğne oluyorum.
ama benim yaşadıklarım herkes için geçerli değil tabiki.
ve en önemlisi asla isyan etmedim asla karamsar olmadım herşey Allah'tan.herşeyde vardır bi hayır.bi zamanı vardır mutlaka bu kadar sıkıntıdan sonra inşallah yüzümüz güler.hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

merhaba arkadaşlar.. ben de pco luyum bunu öğreneli daha 3 hafta oldu ilk zaman çok üzüldüm neredeyse yerden yere attım kendimi bebek konusunda zorlanacağımızı düşündüm hatta hiç bebeğim olmayabilir diye bile düşündüm korkunç günler geçirdim açıkcası.. benim adet düzensizliğim yok hiç bi zaman da olmadı ama aşırı saç dökülmesi bi anda hızlı kilo alma iştahı kontrol edememe durumları vardı ama çok kilolu değilim boyum 164 kilom 56. geçen ay türkiyeye gelirken uçakta kanamam oldu ertesi gün hapı kullanmıştım onun yarttığı bi kanamaymış ben daha öncede 3 kez kullanmıştım bi sıkıntı olmamıştı kanama olunca içime bi kurt düştü acaba hamileydim bebeğe mi bişey oldu uçakta basınçtan falan diye düşündüm doktora gittim gitmez olaydım tamam o da işini yapıyo ama bütün moralimi alt üst etti.. senin overlerin polikistik yapıda dedi daha önce burada okuyordum o tarz vakaları, yani dedim yani yumurtalıklarında kistler var dedi.. doğum kontrol hapı verdi yolladı ama bi türlü ikna olamadım ultrasonun kağıdını bile vermedi bana çok iyi bi doktor tavsiye ettiler ona gidiyorum şimdi ilk muayenede iltihapın var çok dedi kültür alalım önce bi onu halledelim sonrada hormon testi yapalım dedi. kültür sonucu verdiği antibiyotik ve fitili kullandım bitti.bu cuma da hormon tesitimin sonuçlarını alacağım..ona göre ilaç tedavisini başlıycaz ama ben doğum kontrol hapıyla tedavi istemediğimi söyledim tamam dedi. artık nasıl bi tedavi yapacak bilmiyorum. çok sıkıntılı bi süreç oluyo benim için benim eğitim hayatım hala devam ediyor allah nasip ederse seneye diplomayı alacağı onun için bebeği hemen yapmadık şimdi bu rahatsızlığı herkesten saklıyoruz eşimle çünkü aile büyükleri bu konuda çok endişelenecek biliyorum çünkü onlar torun istiyo haklı olarak ben de çok istiyorum bebek ama okulumun da bitmesi lazım bilemiyorum kızlar burada uzun uzun şimdi ne yazmış bu kız demeyin kafam çok karışık sizce ben napıyım eşimde şu an türkiyeye gelemedi işinden dolayı burada bu konuda yalnız kaldımmafoldumben temmuzda gelecek. sizce bebek için hemen başlayalım mı bu arada ben doğum kontrol hapı kullanmıyorum ne şu an kistler için ne de kkorunma amaçlı hiç de kullanmadım.. sizce bebek için hiç düşünmeden başlayalım mı? doktorum senin moralin çok önemli bu tedavide dedi ben dediğim gibi ilk zaman kahroluyordum. şimdi daha yüksek tutuyorum moralimi. buarda ben ıssırgan otunu kaynatım içiyorum bide çörek otu bal karışımını yaptım hergün bunları mutlaka yiyip içiyorum.. şifa niyetine inşallah faydasını göreceğim.. bide soğan kürü yapacağım onu çok duyuyorum.. inşallah faydasını görürüm...bundan sonra sık sık yazarım buraya olumlu tedavi sonuçlarını size de yol gösterici olur inşallah... ama bana akıl verin ben napıyım bebek konusunda:gitme:

merhaba arkadaşlar ben de pko luyum 2 yıllık evliyim ve hiç korunmadım. 6 ay klomen kullandım metformin de verdi dr ama kulanamıyorum yan etkileri yüzünden. artık bebek istiyorum rabbim isyan ettirmesin hayırlısıyla hepimize nasip etsin inşallah. geçen hafta dr gittim ilgilenmedi bile özel dr. gittim tüp bebek merkezine git dedi.kocaeli tıpı aradım kurum 3 yılıık evli olmayınca masrafları karşılamıyormuş. özeli aradım doktor izinde ..... depresyondayım galiba rabbim isyan ettiemesin..:sinifsinif: dualarım sizlerle:çok üzgünüm: .

bir de adetimin 3. günü incir kürüne başadım bu gün adetimin 9. günü. bu kürü kullanan var mı acaba?

Dediğin gibi hakkımızda hayırlısı olsun. Sana da çok geçmiş olsun.Umarım dilediğin zaman bebişine kavuşursun. Bende uzun yıllar diane 35 kullandım ama öyle bir etki yaşamadım. Belli olmuyor işte. İlaçlarımı aldım, inan kullanmaya başlayamadım korkudan.Sonra problem yaşarım diye korkuyorum. Bu arada doktor bana bu kez yeni bir d.kontrol hapı verdi. Adını burdan verebiliyor muyum bilmiyorum. Adı Yazz, yurt dışında Yaz olarak geçiyor. Bu hap yurt dışında varmış ama Türkiye ye yeni gelmiş. Kullanan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi lütfen? ACİL :çok üzgünüm:

kızlar acip saçlarım dökülüo pcoslamı alakalı bu durumm ya napcam nolur biş diinnn

canım yapacak bişi yok hormonlarının dengeye girmesi için tedavi olacaksın benim de aynı şekilde çok fazla dökülüyo saçlarım kullanmadığım bitkisel şampuan kalmadı hiç biri bi işe yaramadımafoldumben cuma günü çıkacak sonuçlarımdan sonra belli olacak kullanacağım ilaçlar bakalım inşallah o zaman duracakmış saç dökülmem...:Saruboceq: zor yavrum bu pco insanı bin yerden dertli ediyo... ama hiç moral bozmaya gerek olmadığını anladım ben.. saçım dökülüyomuş dökülsün diyorum kafamın dışı değil içi önemli allah akıl sağlığımızı korusun... herşey beynimizde bitiyo arkadaşlar ilk günler stres yaptım ağladım harapettim kendimi kendime kötülük ettim...lmaz: hormonların hepsinin merkezi beyin ve bizim mutluluk durumumuza göre yansıyo hepsi bünyeye.. hiçbir şey bizden kıymetli değil hiç birşeye üzülmeyin ve sadece hedefiniz sağlıklı kilo vermek ve stresten uzak durmak olsun bu şekilde bu hastalıktan kurtulacağız bebeklerimize kavuşacağız..:ecrin_bebek::Saruboceq: zafer bizim olacak stresin ve pconun değil:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…