Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaşlar bende pko var 2 yıldır evliyim ve cocuk istiyoruz olmadı ben kendimde sağlıkçıyım aslında baya bilgim var ama her bilgi heryerde kullanılmıyor malesef , tanıdığım çok ii bi doktor var infertilite uzmanı bende ona gittim tabiki oda bana adetin 3.günü rutin olan LH,FSH,PROLAKTİN 17 HİDROKSİPROGESTERON VE DHEA tahlilleri yaptırdı,pco olduğum için LH VE FSH da dengesizlik var olduğu belli oldu,daha sonra SİS yaptırdı rahim durumum için sonra eşimden spermiyogram ve kruger istedi onlarda gayet ii çıktı en son bide hsg istedi sen özelsin herşeyine bakalım öle başlayalım tedavine dedi hsg de çektirdim tüplerim acık cıktı adetimin 3. günü serophene 50 mg başlattırdı bugun 3.gün 5 gün içip gene gidicem yanına yumurtalar olgunlaşınca catlamasını sağlıyıcı ilaç vericek tahminen ama ben genede bu ilaçla beraber incir kürünüde yapıorum haşlayıp suyunu içiorum yumurta oluşumu için birebir tavsiye ederim inş bu ay gebe kalırımmm nedersinizz.. umut ediyorum ve allahımın izniyle inş hepimiz istediklerimize ulaşırız

inşallah canım hepimizin umudu bu yönde.bende bu ay serophene kullandım.1 hafta oldu biteli.çalışmalarada başladık.hepimiz için hayırlısı olsun inşallah seninde bu ay tutarda güzel haberler verirsin.

amin canım inşallah... allah hepimize şifa ve bebek versin:CüvCüv:

bende bugün büyük bi üzüntüyle güne merhaba dedim 2002 den beri pklyum. tüylenme -kilo-sivilce- regl düzensizlikleriydi belirtileri ilk olarak dian 35 doğm kontrol hapını kullandım sancılı ağrılı çok kötü regl dönemleri atlattım sonra doktorum glucophage verdi ikisini beraber kullandım. inanılmaz bi değişim geçirdim kilo verdim tüylerim döküldü 6 ay sonra dktrm beni tanıyamadı güzelleştim 1 yıl dvm edip ara verdim bir ay sonra herşey en başa döndü. sonra doktorum yasmin verdi bir yılda o .ara verince hastalık en başına döndü gene , 2009 dayız ve ben gene farlutal kullandım tahlillerden sonra diane35 ama bu defa çok rahatsızım resmen balon gibi şişiyorum gece uyanmalrı terleme ve acayip bi saç dökülmesi tüylerimdeki kalınlaşma siyahlaşma doktorum kilo vermen gerk demişti ama kaldım 85 de veremiyorum bi türlü zor günler geçiriyorum napacağımı bilmiyorum ben de burda paylaşmak istedim sorunlarımı
umarım hepimizde bir an önce sağlığımıza kavuşuruz herkese güzel günler diliyorum

canım çok geçmiş olsun.sorunlarımız hemen hemen aynı.kilo artışı tüylenme sivilce adet düzensizliği.ama daha önce hiç gece uyanması terleme şikayetleri duymamıştım çünkü bende de oluyo bu yüzden olabileceğini tahmin etmiyordum.Allah bir an önce şifamızı versin.

Bende katıldım aranıza.Bugün dr pco için teşhiş koyup tedaviye başladı.1 yıla yakındır evliyim.evlendikten sonra kilo alımı,tüylenme ve düzensizlik başladı.ergenliğimden bu yana hep ağrılı olurdu adetim.Eşimede spermiyogram yaptırdı.Ona normal dedi.şimdi 5 günlük klomen tedavisi verdi.sonra bakalım ne yapacağız.Kafam çok karışık.mafoldumben
Bugün bir sürü yazı okudum pco hakkında...Rabbim hepimize sağlık ve hayırlı evlatlar versin:Saruboceq::çok üzgünüm:

amin canım inşallah ama moralini yüksek tutman senin herşeye 1 adım önde başlaman demek bunu unutma bizim şu anda sermayemiz moralimiz...

Merhaba arkadaşlar doktorum (maalesef) bana da pco teşhisi koydu. Bende sadece sivilcelenme sorunu vardı. Bu nedenle cildiyeye gittim, oradan ultrasonografi derken bir şekilde bu hastalıkla tanışmış oldum. Şu ana kadar hiçbir şekilde adet düzensizliğim olmamıştı ve yazılanları okuduğumda pkolu arkadaşların hemen hemen hepsinde adet düzensizliği olduğunu gördüm. Şuanda hiç bir ilaç kullanmıyorum, doktorum vermedi. Bu arada çocuk da istiyoruz.Hepimiz için hayırlısı artık, inşallah bir an önce isteyen herkes hamile kalır. Ben de buradan bu mutlu haberleri alırım...Birbirimize destek olalım, çünkü bu hastalığı en iyi anlayacak olanlar yine bizleriz.

Merhaba arkadaşlar banada haziran 27 pko teşhisi konuldu. 4 yıllık evliyim bu seneye kadar bebek düşünmüyorduk, bu sene başından itibaren düşünmeye başladık. Doktora gittim kilo sorunum olduğu için bana glukofen verdi 3 aylık ve folik asit verdi. Ben tabiki ilacı ihmal ettim bu üç ay içerisinde. Sonra üç ay sonunda doktora gittim tekrar tabi kızdı bana ilacı içmedim diye ultrasonla baktı herhangi bi problem yok dedi gayet sağlıklısın dedi. Folik asite devam etmemi söledi. Benim şubat ayından beridir adetlerim düzensiz, tüylenme problemi, sivilcelenme, saçlarda dökülmelerve aşırı derece şişkinlik kilo artışı oldu. bu son gittiğimdede pko hastalığım olduğunu söledi. Tekrar glukofen verdi mutlaka kilo vermemi istedi. Artık önceki gibi yapmıyorum hergün düzenli ilaçlarımı içiyorum. Diyete başladım ve ayrıca bir haftadır soğan kürünü uyguluyorum inş güzel bi sonuç alırım. Şuan için herhangi bir değişiklik olmadı glukofen iştahımda bir azaltma yapmadı. iki haftada bir kilo vermiştim akşam tartıldım iki kilo almışım delircem nasıl oluyor böle kafayı yemek üzereyim. Diyetteydim şimdi hepten azattım yediklerimi. Artık bu seferde kilo artarsa napcam bilmiyorum. Bu kez gayet istikrarlıyım. Allah herkesin gönlüne göre versin. Dualarını kabul etsin arkadaşlar. Ahhhhh bu kilo sorunu ahhhhhhh ömrüm bununla geçti ve geçecek sanırım mafoldumben

canım meraba öncelikle geçmiş olsun burda yazan herkese ilk tavsiyem ne olur moralini yüksek tut oluyor sana da bu tavsiyede bulunacağım ben de öğreneli henüz 1 ay olmadı bu rahatsızlığımı ilk zaman çok zor oldu ama şimdi gayet iyi hissediyorum kendimi glukofen'e başlıyorum bugün hormon testlerim da sadece lh\fsh oranı yüksek çıktı zaten bunları sebebiymiş ama diğerleri gayet normal çıktı testesteron, tsh vs.. yani benim adet düzensizliğm falanda yok sadece saç dökülme sorunum var..
2 kilo aldım dedin ya canım belki şişlik olabilir yani moralini bozma önce moral.. strese hiç gelmeyecek bi rahatsızlığımız var hep beynimizden salgılanan hormonlar sonucu yaşıyoruz bu sendromu onun için önce beyinlerimizden stresi sıkıntıyı bi atalım sonra çok dua edelim hepimiz yavrularımıza da sağlığımıza da kavuşalım...a.s. bu arada ben henüz bebek için bi çalışmada bulunmuyorum ama bu sene içinde bekleyin güzel haberlerimia.s.

bende de yok canım adet düzensizliği maşallah diyelim kaydirigubbakcemile328 günde bir olurum hiç bi sorun yok ama işte bu çok kompleks bi hastalık yani herkes de başka başka oluyo belirtiler..
sana da geçmiş olsun canım tabiki buradan birbirimize moral olacağız tedavi aşamalarımızı yazacağız..a.s.

ha bu arada ben glukofen ve gizli prolaktin için dostinex kullanmaya başladım benim doktorum göğüslerimi çook sıktı ve sarı bi sıvı geldi aslında hormon testinde prolaktin normal çıktı ama yinede bu ilacı kullanmam gerektiğini söyledi ben de hala göğüslerimi çoook sıktığı için o sıvının geldiğine inanıyorum yani kabul etmiyorum prolaktinimin yüksek olduğunukaydirigubbakcemile3

bende de yok canım adet düzensizliği maşallah diyelim kaydirigubbakcemile328 günde bir olurum hiç bi sorun yok ama işte bu çok kompleks bi hastalık yani herkes de başka başka oluyo belirtiler..
sana da geçmiş olsun canım tabiki buradan birbirimize moral olacağız tedavi aşamalarımızı yazacağız..a.s.

Elifcim peki doktorun hastalığın için hangi düzeyde olduğunu söyledi.Çünkü pkonun en belirgin özelliği adet düzensizliği.Şükür ki şimdilik yok bende. Ama hastalığı öğrendikten sonra korkar oldum düzensizlik yaşar mıyım diye? Doktor bunun doğuştan olduğunu söyledi ama bende önceki kontrollerde de hiç birşey çıkmamıştı.Sadece son birkaç aydır sivilcelenme sorunum çıktı o kadar. Bende progesteron hormonu yüksek çıktı. İlk zaman bende çok kötü oldum ama şimdi şükür ediyorum. Düşününce çok daha umutsuz durumda olan insanlar var. En azından bizim umudumuz var. alkisalkisalkis

canım ben de daha 2008 kasım ayında kontrole gittiğimde böyle bişeyden hiç bahsedilmemişti yani doktorum hangi aşamada olduğunu söylemedi ama ben 1 senelik bir mevzu olduğunu düşünüyorum çünkü yumurtalıklarımın şekline sıralanmış kistlere bakıyorum çok fazla değil bilemiyorum doktorum da bunun önceden var olan birşey olduğunu söyledi ama dedğim gibi ben strese bağlı olarak son 1 yılda olduğunu düşünüyorum kaydirigubbakcemile3 birde böyle ikna olmama durumum var benimkaydirigubbakcemile3
benim adet düzensizliğim son bir ayda iki doktor değiştirmeme bağlı olarak oldu malesef yani ilk kanamam ertesi gün hapından oldu sonra gittiğim doktor yasmin verdi onu bıraktım 5 gün kullanıp bide çekilme kanaması oldu şimdi yine adet oldum be neden bilmiyorum ilaçlara başlayalı iki gün oldu her halde ondan yada bilemiyorum en son muayenede bir yumurtam gelişmişti sanırım gene yumurtlama olmadığı için erken oldum adet bilemiorum:1no2: doktorum bundan sonra normal seyredeceğini söyledi inşallah bir ayda 4 kez adet oldum artık yeter yani bide çok ağrılı olur benim adetlerim mafoldumben

Arkadaşlar bugün kan testi yaptırdım ve sonuç ha-mi-le-yim! Mutluluktan ayaklarım yerden kesildi. Bu ay ilk kez pkolu olduğumu öğrendim,çok üzüldüm. Meğer hamileymişim. Ama daha çok küçük bebişim.Ultrsonda haftaya cumartesi bakacak doktor. Siz de sakın umudunuzu kaybetmeyin.

canım çok sevindim.tebrik ederim.Allah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallahhh.
adetini ne kadar gecikmişti.belirtiler varmıydı yani sen hiç şüphelendinmi?

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:dance::CüvCüv:zemuszemusopuyorumnanaktana.s.
canım çoooook sevindim maşallah allahım nazarlardan saklasın çok şanslısın sen çok inşallah bizlerde senin gibi bu güzel haberi vereceğiz buradan :Saruboceq: Allah istedikten sonra herşey mümkün canlarım imkansız diye bişey yok

merhaba arkadaşlar; aranıza yeni katıldım ,uzun zamadandır siteyi takip ediyordum ama kayıt olmamıştım .doktorum pkos oldugunu söyledi buna baglı olarakta adet düzensizligim var.2 yıllık evliyim ve anne olmak istiyorum .arkadaşlar dr bana cleocin vajinal krem,azomax ,biteral vajinal tablet verdi aranızda kullanan var mı? adetimin 3. günüdende de aşılama yapılacak galiba nasıl olacagını bilmiyorum ama bilgisi olan var mı?şimdiden çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…