Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Cevapladığın için teşekkür ederim,opuyorumnanaktan Doktor rahimde kist var dediğinde de beynimden vurulmuşa dönmüştüm "hadi alın onu, nolucak şimdi, nezaman iyileşicem" filan diye sayıklmaya başlamıştım doktorda panikleme önemsiz dedi ama yinede insan başkalarına da sorma ihtiyacı hissediyor :kedi:

KIZLAR BURAYA SİZLERE UMUT OLMAK İÇİN YAZIYORUM..İKİ SENELİK EVLİYİM..BİR SENEDİR KORUNMUYORUZ FAKAT BEBEK SAHİBİ OLAMADIK BİR TÜRLÜ..BİR ÇOK DOKTORA GİTTİM BANA AŞILAMADAN TÜP BEBEĞE KADAR UZUN YOLLAR ÇİZDİLER,ÇOK DEFA YIKILDIM,SOKAKLARDA AĞLADIM,HAYATA KÜSTÜM,İŞİ BIRAKTIM,KENDİMİ EVE KAPADIM..FAKAT 21 ŞUBAT 2009 GÜNÜ "HAYIR" DEDİM KENDİNE BÖYLE İŞKENCE YAPAMAZSIN.BU KADAR GÜÇSÜZ OLAMAZSIN."O TARİHLERDE BİR ARKADAŞIMIN İSTANBUL'DA BİR DOKTORU VARDI BURSA'DAN KALKIP ORAYA GİTMEYİ GÖZE ALDIM.İÇİMDE GARİP BİR HİS VE DEĞİŞİK BİR GÜÇ VARDI.DOKTOR BANA POLİKİSTİK OVER SENDROMU TEŞHİSİ KOYDU AMA "BU GEBELİK İÇİN ENGEL DEĞİL" DİYEREK BENİ HEP RAHATLATTI..GLUKOPHAGE KULLANDIM DÖRT AY BOYUNCA,FOLIC ASID KULLANDIM.İLK AY KLOMENLE DENEDİK VE 1 TANE 21 MM YUMURTAM OLUŞTU,ÇATLATMA İĞNESİ VE DOKTORUN VERDİĞİ SAATTE BİRLİKTELİK ARDINDAN BİTMEK BİLMEYEN BEKLEYİŞ VE HÜSRAN; TAM GÜNÜNDE REGL OLDUM..DOKTOR "BU İLAÇ HER AY İÇİLMEZ BU AY DİNLENDİRELİM SENİ." DEDİ.BİR SONRAKİ AY YİNE KLOMEN KULLANDIM FAKAT O DA NE BU SEFER HİÇ YUMURTA YOKTU.DOKTORUM HEMEN "GONAL F 450" ADLI İĞNEYE BAŞLAMAMI İSTEDİ.BİR HAFTA HERGÜN KARNIMDAN İĞNE YAPTI EŞİM..İĞNELER BİTTİĞİNDE DOKTORA YUMURTALARI KONTROLE GİTTİK VE O GÜN 11 HAZİRAN 2009'DU YANİ İKİ HAFTA ÖNCE PERŞEMBE GÜNÜ.DOKTORUM "BEŞ TANE YUMURTAMIZ OLDU İŞLER YOLUNDA GİDERSE ÇOĞUL GEBELİK BİLE ELDE EDEBİLİRİZ" DEDİ VE OVITRELLE ADLI ÇATLATMA İĞNEMİ OLDUM.YİNE TAKVİMLİ BİR BİRLİKTELİK SÜRECİ BAŞLADI.BEŞ GÜN DURMADAN ÇALIŞTIK HATTA DOKTORUMUN BİRLİKTE OLMAMIZI İSTEDİĞİ GÜN O SAAT ARALIĞINDA İKİ SEFER DENEDİK.DOKTOR "İKİ HAFTA SONRA TEST YAP VE BANA HABER VER." DEDİ AMA BEN İĞNEMİ OLDUKTAN BEŞ GÜN SONRA YANİ GEÇEN SALI GÜNÜ DAYANAMAYIP TEST YAPTIM İDRAR TESTİNDE HAYATIMDA İLK DEFA ÇİFT ÇİZGİYİ GÖRDÜM,HEMEN GİDİP BİR DE KAN TESTİ YAPTIRDIM SONUÇ 29,17 YANİ POZİTİFTİ.İNANAMADIM HEMEN DOKTORUMU ARADIM VE BANA "ÇATLATMA İĞNESİNİN İÇİNDE HCG DENEN HAMİLELİK HORMONU VAR,DAHA ONU ATMADIN VÜCUDUNDAN İĞNE TESTLERİ YANILTMIŞ BELLİ Kİ!" DEDİ VE YİNE YIKIM YİNE HÜSRAN..MAHVOLDUM GİBİ HİSSETTİM BİR ANDA..FAKAT DAHA DOKTORUMUN İSTEDİĞİ İKİ HAFTALIK SÜRENİN DOLMASINA YAKLAŞIK ON GÜN VARDI.DÜN DOKTORUM HERŞEYİN YOLUNDA OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN ARADI..SABAH DAYANAMAYIP İDRAR TESTİ YAPMIŞTIM VE YİNE SİLİK DE OLSA İKİNCİ ÇİZGİYİ GÖRMÜŞTÜM AMA BU SEFER DOKTORUMU ARAMAMIŞTIM.HEMEN DURUMU SÖYLEDİM "BU SEFER OLABİLİR GİT KAN TESTİ YAPTIR" DEDİ.SONUÇ 66,55 YANİ POZİTİFTİ.AZ EVVEL DE KENDİSİNE BİLDİRDİM SONUCU.TEBRİK ETTİ VE "DAHA ÇOK KÜÇÜKTÜR GÖREMEYİZ.3-4 TEMMUZ GİBİ GEL BAKALIM." DEDİ.BENİM ZORLU YOLUM BURADA BİTTİ ŞİMDİ DUALARIM BEBEĞİMİ SAĞLIKLA KUCAĞIMA ALMAK İÇİN.BU YAZIYI SİZE UMUT OLMAK İÇİN YAZIYORUM.İNANCINIZI KAYBETMEYİN,HEPİMİZİN YÜZÜ BİR GÜN GÜLECEK.
SİZİ ÇOK SEVİYORUM KIZLAR.
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Tebrik ederim, umarım bebişini sağlıkla kucağına alırsın opuyorumnanaktan

senağlama ağlattın beni senağlama adına çok sevindim canım zaten bizim tek engelimiz stres sıkıntı canım polikistik overi bazı kadınlar bilmiyo bile evleniyolar çocukları oluyo teee yıllar sonra öğreniyolar biz bildiğimiz için biraz stres yapıyorum bu çok rastlanan bi durum aslında pco çoğu kadında var ben de ilk zaman çok ağlıyordum üzülüyodum ama artık benimde hayırlısıyla bebeklerim olacağınmı bildiğim için içim çok rahat allahıma çok dualar ediyorum henüz 1 yıl daha bebek onun geleceği için zor olur diye bekleyeceğiz benim üniversitemin bitmesini daha sonra onun için çok güzel imkanlar hazırlamak istiyorum stres için de olmasın bebeğim rahat içinde dursun karnımda hatta bebeğim değil bebklerimalkisalkisalkisyerimsenibena.s.

sakın ağlama..stresten uzaklaş ve zaferini kutla ok?
hepinizi çok seviyorum...

sevgili senhande. çok çok tebrik ederim seni.. inşallah rabbim önce sana sonra tüm isteyen bizlere hayırlı haberler almayı nasip eder.. AMİN..

Edacım bana da pko teşhisi konup da burada yazılanları okumaya karamsarlığa düştüğüm oldu. O yüzden önce buradaki arkadaşlarımla paylaşmayı uygun gördüm Çünkü onların buna ihtiyacı var Okuduğum her hamile haberinde bende daha bir umutlandım ve şimdi hamileyim. Bugün kandil hepiniz için ayrı ayrı dua ediyorum canım siz de beni ve bebişimi unutmayın emi?:CüvCüv:

Sevgili Burçin ne iyi etmişsin de yazmışsın. Burdaki arkadaşlarımızın desteğe ve morale ihtiyacı var.Biz de elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz. Bebeğin hayırlısı olsun canım. Ben de bebeğimi inşallah:Saruboceq: pazartesi ultrasondan görücem. KİB:lepi:

çok güzel allah herkese yaşatsın TEBRıK EDERıM

bende dün öğrendim pcos lu olduğumu çok üzüldüm kendimi çok kötü hissettim bende sadece son zamanlarda kıllanma vardı vede adet sancısı 1,5 yılda gebe kalamayınca gittim doktora hormonlarım iyi sadece pcos var dedi ve eşimden sperm tahlili istedi ona göre tedavi uygulayacakmış inşallah olur bebişim inşallah burdaki isteyen tüm arkadaşlarında olur

Son düzenleme:
burçin hayırlı olsun bebegini saglıkla kucagına al tatlım..bende pkoluyumm. şimdi pkolarım gitti sanırım..3 ay dogum kontrol hapı kullanmışdım.3 ayan sonra klomen yumruta çatlatma ignesi ve yumurtalarım çatladı..sonuç hüsran..şimdi eşimde sorun var..bakalım tatlım hayırlısı olsun cümlemiz için.

Pekı benım Şımdı ne yapmam gerekıyor doktor hıÇ bıŞey sÖylemedı

Bende Pko için tedavi görüyorum bişiy sormak istiyorum .
Yasmin kullanıyorum ama ilacı kendim alıyorum.
Kadın doğum uzmanına gidip yazdırsam ssk. karşılarmı ???

dogum kontrol haplarını ssk karşılıyormu bilmiyroum arkadaşım..
ben özele gidiyordum ücret vererek aldım ilacı..3 ay kullandım..
pko için..diane35

ersu tatlım pko kesin var ise bebek de düşünüyorsan doktorun yumruta takibi yaptırıyor..yumurtaların ebatlarına bakıyor gün aşırı çagırıyor muayeneye klomen hap kullanıyorsun tabikide yumurta çatlayacak duruma geldiginde ise hemen çatlatma ignesi vuruyor.ve 36 saat içinde eşinle birlikte oluyorsun..tabi ben klomenden takıp öncesinde diane35 hapı kullandım 3 ay sonra klomen kullandım...herkes farklı tedavi görüyor arkadaşım..en iyisi sen doktorunla görüşş

sağol bilgilendiğin için

pko hamiile kalan arkadaşlarımız var tatlım..pko luların çok dikkat etmesi gerekiyor..hamile kalırlar ise düşük oranı yüksekmiş bana doktorum söylemişti...

kızlar sizin için ibrahim saraoğlunun sitesinden alıntıladım.
A. Sert - 12.06.2009 17:58
Hocam, pco hastasıyım. Burada okuduğum hasta görüşleri için \"acaba kendilerimi yazıp yayına koyuyor\" diye düşünüyordum. Soğan kürünüzü sadece 15 gun uyguladım, o ay reglim gelmeyınce kendı kendıme bu tezımı de dogruladım \"hani getirmedi reglimi, yalanmış\" diye. Nisan ayında kürü uyguladım, mayıs ayında regl oldum, ve bu ay hazıran:):):)HAMİLEYİM!İyiki varsınız...
bihter - 12.06.2009 15:02
biz yaklaşık 4 yıldır istememize rağmen çocuk sahibi olamıyorduk.eşim ilaç tedavisi oldu,bi sonuç alamadık.sperm sayısı normalin altındaydı.tüp bebek önerdiler,bu esnada öğrendik ki benim de tüplerimden biri tıkalıymış,tüp bebekle bile şansımızın %30 olduğunu söylediler.2 kere mikroenjeksiyon denedik,ama olmadı.nerdeyse bütün umutlarımızı kaybetmiştik.sonra sizin keçiboynuzu kürünüze başladık ve daha kürün 2.ayında hamile kaldım. nasıl mutlu olduğumu anlatamam.Allah sizden razı olsun İbrahim hocam, Allah'ıma şükürler olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…