Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

doktorunuz ne önerdiyse uygulayın.

bu bahsettiğiniz ilaçların içerikleri aynı...ayrıca progestan hamilelikte de kullanılıyor lekelenmelerde düşüklere karşı...

mrhba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım,9yıldır pko hastalığım nedeniyle kullandığım doğum kontrol haplarının yan etkisi olarak kan pıhtılaşmasına bağlı sol bacağımda derin ven trombozu oluştu kalp damar dr.umun isteğiyle birdaha kullanmamak üzere doğm kntrl haplarını bıraktım.şuanda dvt tedavisi görüyorum ve hapları bıraktığım içinde adet göremiyorum,kadın doğum doktorum ise farlutal isimli ilaçla bunu düzenleyebileceğimizi söylüyor ancak bu ilaçta yine sorunlar yaşatırmı doğum kontrol hapı gibi korkuyorum,çünkü prospektüsünde trombolik rahatsızlıklar durumunda kullanılmamalı yazıyor..benzeri durumlar yaşayanlarınız varsa bana yardımcı olurmusunuz lütfen(
birde dvt hastası iken gebe kalan ve doğum yapan arkadaşlar varmı?

firdevscim doktorun böyle bi rahatsızlığın olduğunu biliyormu bilr bilr vermişse farlutalı kullan o zaman bir pkolu olarak o ilaçtan çok kullandım ama senin durumunda birinde nasıl olur bilemem

Merhabalaar.. :)
Arkadaşlar ben bugün tüylenme rahatsızlığımdan dolayı yaptırdığım testler sonucunda, hormonlarımın bozuk oldugunu, erkek hormonlarımın kadın hormonlarımdan daha fazla oldugunu öğrendim ve 17 yaşındayım. Doktorum, "kist yok fakat adet döneminde olduğun için kist kaybolmuş olabilir, daha sonra tekrar bakalım" dedi. Kist olmadan, sadece hormondan kaynaklanan da Polikistik Over mi oluyor ? Yoksa sadece kist olunca mı oluyor? Başlığı ve rahatsızlıklarınızı inceleyince kendime benzettim de.. Biraz bilgilendirirseniz çok sevineceğim zira hastalığım hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim. :'

Merhaba pko bende dioformin kullanıyorum 3 ay oldu başlayalı doktorum hamile kalıncada devam edeceksin dedi.adet düzensizliği var bende adetler düzene sokacak dedi ama bugün tam 30 gün adet olmam lazım olamadım daha.Ama netten okuduğum kadarıyla diaforminde glukofen,glikofaj gibi metformin etken maddeli bir şeker ilacı.Pko kular için çok iyi olduğu söyleniyo inşallah faydasını görürüz canm

firdevscim doktorun böyle bi rahatsızlığın olduğunu biliyormu bilr bilr vermişse farlutalı kullan o zaman bir pkolu olarak o ilaçtan çok kullandım ama senin durumunda birinde nasıl olur bilemem

evet rahatsızlığımı bilerek verdi bu ilacı ama birtürlü doktorlara güvenemiyorum,bu duruma geldim yani artık

polikistik over sendromunda yumurtalıkta küçük küçük kistler oluyor,genellikle adet düzensizliği,tüylenme,kilo alma,bel çevresinde kalınlaşma gibi belirtileri var.bir de elinde tahlil sonuçların varsa LH değeri ile FSH değerine bakabilirsin LH değerinin herzaman FSH değerinden düşük olması gerekiyormuş aksi bir sonuç varsa pko hastasısın.inşallah değilsindir..

arkadaşlar aranızda günlük iğnelerle hamile kalan varmıııııııııııııı bende başlıcamda merak ediorumm hamile kalan varsa yazsın lütfen paylaşın deneyimlerinizi

ya ben deçok duydum bu ilaçların pkolulara hamile kalmada ve adet düzeninde yardımcı olduğunu ama doktorum bana hiç öyle ilaçlar azmadı ben de hiç sormadım ama söylesemmi acaba :uhm:

arkadaşlar aranızda günlük iğnelerle hamile kalan varmıııııııııııııı bende başlıcamda merak ediorumm hamile kalan varsa yazsın lütfen paylaşın deneyimlerinizi

canım benim deneyimim yokta bi arkadaş kullanmıştı eğer yanılmıyorsam senin dediğin iğneler yumurta geliştirmek için. eğer o iğnelerdense evet benim arkadaşım hamile kaldı ve şimdi bi oğlu varsırnaşık şey

ya ben deçok duydum bu ilaçların pkolulara hamile kalmada ve adet düzeninde yardımcı olduğunu ama doktorum bana hiç öyle ilaçlar azmadı ben de hiç sormadım ama söylesemmi acaba :uhm:

cnm ben 2 yıldır tedavi görüyorum 2 negatif aşılama geçirdim tedavilerim ilk olarak iğneyle başlamıştı.ama sonuç alamayınca başka bir doktora gittim o da klomenle yumurtaları geliştirelim dedi ama yumurtalar 10 mm de kaldı.yani klomenle falan olcak gibi değil dirençliydi benim yumurtalar:bbo:
bana metformin etken maddeli diaformini verdi onu kullanıyorum yılın sonunu kadar bekliyeceğim bu ilaçlada sonuça alamazsam 3. aşılam ve tüp bebeğe geçmek istiyorum .
Sende doktoruna danış bakalım .Belki sanada verebilir.

kaç ay klomenle tedavi gördün canım bende serophene kullanıyorum da geçen ay günde üç tane alarak sadece 13 mmlik 1 yumurtam vardı önümüzdeki ay günde 4 kullanıcan dedi doktor bakalım inşallah istediğimiz seviyede geliştirebiliriz yine de olmazsa söylerim doktoruma bakalım ne diycekbenneyaptımki

arkadaşlar merhaba,
ben 17 yaşından beri pkoliyim zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum nişanlıyım 10 ay sonra düğünüm var nişanlım hemen bebek istiyorum tedaviye şimdiden başlamalımıyım yoksa bi ilaçsız mı denemeliyiz önce karar veremedim sıkıştım kaldım önce soğan kürünün deneyim mi acaba ne önerirsiniz arkadaşlar

sen zaten hastalığını erken teşhis ettirip tedavisine başlamışsın bile,pko lu olanlara çocuk düşünmüyorlarsa hormonlarını baskılayıp daha fazla kist oluşumunu engellemek için doğum kontrol hapı veriyorlar,çocuk sahibi olma konusunda çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum ama yinede bi doktora gidip danışmanda fayda olacağını düşünüyorum.geçmiş olsun

Çok teŞekkÜr ederım ama korkuyorum yınede bebŞım olmaz dıe sadece doĞum kontrol hapıu kullanıyorum hanı belkı glucaphage verır belkı dıye

sanki kendi yaşadıklarımı okumuş gibi oldum.bende poc olduğum teşhisi konulduktan sonra doğum kontrol hapına başladım.7-8 ay kadar kullandıktan sonra bacağımda şişme ve felaket bi ağrıyla doktora gittiğimde dvt geçirdiğimi öğrendim.kalp merkezini yoğun bakım katında 1 hafta yattm.ömrüm boyunca artık doğum kontrol ve hormon takviyeleri yasaklandı.dvt tedavim bitti hatta geçen sene dvt tedavisi gördüğüm sırada (asprin comadin ve doxium ilaçları kullanıyordum)hamile kaldım ama bebeğimi 8 haftalıkken kalp atışları duyulmadığı için alınmak zorunda kaldı.kadın doğum doktorum 2 ay önce bebek tedavisine başladı.adetimi getirmek için farlutal ilaç verdi yumurta gelişimi içinde serophene verdi.dvt geçirdiğim için farlutalın tehlikeli olabileceği içinde FRAGMİN 2500 adlı bir iğne verdi iğneyi hergün (adetli günlerde olmuyosun) vuruluyorsun.kan sulandırıcı bir iğne ve doktorum hamilelik olduğu takdirde 9 ay boyunca hergün 1 tane vurulacağımı söyledi.
öyle işte canım bizim durumumuz biraz riskli olduğu için dikkat etmeliyiz.kesinlikle iyi bir doktora gitmelisin.dvtninde önlemini alması lazım doktorunu bu konuda kesinlikle uyarmalısın.
Allah bir an önce şifanı versin.İnşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.:Saruboceq:

Çok teŞekkÜr ederİm ama korkuyorum yİnede bebŞİm olmaz dİe sadece doĞum kontrol hapıu kullanıyorum hanİ belkİ glucaphage verİr belkİ dİye

ben hiç d.kontrol hapı kullanmadım,doktorum eğer erken dönemde başlayıp bugüne kadar kullanmış olsaydım şu an tedaviye bile gerek kalmayacağını söyledi ve bir çok örnek verdi.evlenmeden önce pko tespit ettiği kızlar varmış,hemen d.kontrol hapına başlatmış,evlendikten sonra hepside hemen hamile kalmışlar.30 yaşına gelmiş,bugüne kadar hiç bir tedavi uygulamamış olan BENim bile durumum çok vahim değilken (ufak bir tedaviyle hamile kalabilirmişim)senin hiç hiç korkmanı gerektirecek bir durum yok.doktoruna git danış,hemen çocuk istediğini belirt,belki d.konntrol hapını bıraktırıp glucophage kullanmanı önerebilir,sağlıklı bir bayan bile d.kontrol hapını bıraktıktan sonra hamile kalabilmesi için en az 6 ay hapın etkisinin geçmesi için süre veriyor doktorlar.10 ay sonrada inşallah güzel haberlerini alırız buradan :)

:) Çokkkkkk teŞekkÜr ederım derın64 ıÇımeee serın sular serptınnn :) tabı yıne danıŞmakta fayda var ıyıkı varsınızz tekrar Çook teŞekkÜr ederımmmmmm

esmacım içime su serptin valla evt yumurtalarım gelişip çatlaması için kullanıcam bende hergün iğne olucam adını henüz bilmiorum bakalım yarın dr gidecem adını gelince yazarım inş bu iğnelerle beinde bebişim olur allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…