selam ben de 2 aydır progestanla hamile kalmaya calışıorum dr um verdi bır de diaformin diye bi ilaç glukofen ve glukopaj ile aynı.ama prospektüsünde gebelikte kullanılmamalı diyor ben baslamadım dr um de izinde napmalıyım sizceya hamileysem çocum zihinsel engelli olur dıe korkuorum
:1no2:
firdevscim doktorun böyle bi rahatsızlığın olduğunu biliyormu bilr bilr vermişse farlutalı kullan o zaman bir pkolu olarak o ilaçtan çok kullandım ama senin durumunda birinde nasıl olur bilemem
Merhabalaar.. :)
Arkadaşlar ben bugün tüylenme rahatsızlığımdan dolayı yaptırdığım testler sonucunda, hormonlarımın bozuk oldugunu, erkek hormonlarımın kadın hormonlarımdan daha fazla oldugunu öğrendim ve 17 yaşındayım. Doktorum, "kist yok fakat adet döneminde olduğun için kist kaybolmuş olabilir, daha sonra tekrar bakalım" dedi. Kist olmadan, sadece hormondan kaynaklanan da Polikistik Over mi oluyor ? Yoksa sadece kist olunca mı oluyor? Başlığı ve rahatsızlıklarınızı inceleyince kendime benzettim de.. Biraz bilgilendirirseniz çok sevineceğim zira hastalığım hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim. :'
arkadaşlar aranızda günlük iğnelerle hamile kalan varmıııııııııııııı bende başlıcamda merak ediorumm hamile kalan varsa yazsın lütfen paylaşın deneyimlerinizi
Merhaba pko bende dioformin kullanıyorum 3 ay oldu başlayalı doktorum hamile kalıncada devam edeceksin dedi.adet düzensizliği var bende adetler düzene sokacak dedi ama bugün tam 30 gün adet olmam lazım olamadım daha.Ama netten okuduğum kadarıyla diaforminde glukofen,glikofaj gibi metformin etken maddeli bir şeker ilacı.Pko kular için çok iyi olduğu söyleniyo inşallah faydasını görürüz canm
arkadaşlar aranızda günlük iğnelerle hamile kalan varmıııııııııııııı bende başlıcamda merak ediorumm hamile kalan varsa yazsın lütfen paylaşın deneyimlerinizi
ya ben deçok duydum bu ilaçların pkolulara hamile kalmada ve adet düzeninde yardımcı olduğunu ama doktorum bana hiç öyle ilaçlar azmadı ben de hiç sormadım ama söylesemmi acaba :uhm:
cnm ben 2 yıldır tedavi görüyorum 2 negatif aşılama geçirdim tedavilerim ilk olarak iğneyle başlamıştı.ama sonuç alamayınca başka bir doktora gittim o da klomenle yumurtaları geliştirelim dedi ama yumurtalar 10 mm de kaldı.yani klomenle falan olcak gibi değil dirençliydi benim yumurtalar:bbo:
bana metformin etken maddeli diaformini verdi onu kullanıyorum yılın sonunu kadar bekliyeceğim bu ilaçlada sonuça alamazsam 3. aşılam ve tüp bebeğe geçmek istiyorum .
Sende doktoruna danış bakalım .Belki sanada verebilir.
arkadaşlar merhaba,
ben 17 yaşından beri pkoliyim zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum nişanlıyım 10 ay sonra düğünüm var nişanlım hemen bebek istiyorum tedaviye şimdiden başlamalımıyım yoksa bi ilaçsız mı denemeliyiz önce karar veremedim sıkıştım kaldım önce soğan kürünün deneyim mi acaba ne önerirsiniz arkadaşlar
mrhba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım,9yıldır pko hastalığım nedeniyle kullandığım doğum kontrol haplarının yan etkisi olarak kan pıhtılaşmasına bağlı sol bacağımda derin ven trombozu oluştu kalp damar dr.umun isteğiyle birdaha kullanmamak üzere doğm kntrl haplarını bıraktım.şuanda dvt tedavisi görüyorum ve hapları bıraktığım içinde adet göremiyorum,kadın doğum doktorum ise farlutal isimli ilaçla bunu düzenleyebileceğimizi söylüyor ancak bu ilaçta yine sorunlar yaşatırmı doğum kontrol hapı gibi korkuyorum,çünkü prospektüsünde trombolik rahatsızlıklar durumunda kullanılmamalı yazıyor..benzeri durumlar yaşayanlarınız varsa bana yardımcı olurmusunuz lütfen(
birde dvt hastası iken gebe kalan ve doğum yapan arkadaşlar varmı?
Çok teŞekkÜr ederİm ama korkuyorum yİnede bebŞİm olmaz dİe sadece doĞum kontrol hapıu kullanıyorum hanİ belkİ glucaphage verİr belkİ dİye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?