selamlar...bende bir pko hastasıyım.3 yıllık bir evliliğim oldu.bu dönem içerisinde bebek sahibi olamadım(bunu bir şans olarak görüyorum çünkü boşandım) kötü giden bir evliliği kurtarmak adına bir dönem bebek sahibi olmayı istedim ama ozamanda olmadı.tedavi gördüm yine olmadı.pkoden dolayı doktorum yasmin kullanmamı söyledi.ama kullanmaya başladıktan 4 ay kadar sonra eşimden ayrıldım.buna rağmen toplam 2 yıldır kullanmaya devam ediyorum.bıraktıktan sonra adet olamamaktan korkuyorum.bildiğiniz gibi çok sıkıntılı bir dönemdir adet olamadığınız dönem.şuanda bir doktora gidip bu ilacı bırakmak ve bu pko rahatsızlığımdan tamamen kurtulmak istiyorum.ama güvenebileceğim bir doktor bulamadım henüz.ilerde allah kısmet edrse anne olmak istiyorum.tedaviye şimdiden başlamak en iyisi sanırım.Ankarada bu konuda uzman bildiğiniz bir doktor varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.şuan moralim çok ama çok bozuk.kullanılan bütün ilaçlar hormon dengesiyle ilgili ve gerçekten hangi doktora gideceğimi nereden başlayacağımı bilemiyorum.paylaşımlarınınz için şimdiden tşkler.......
paylaşımınız için tşk ederim.en büyük korkum kilo almak ve en önemliside anne olamamak.çünkü dediğim gibi daha önce bu tedavi yöntemlerini kullandım ama yinede bir çözüm olmadı.şeker hapı ise çok fena şekilde mide bulantısı yaptı.(doktorum bunun normal bir etki olduğunu söyledi) bu hastalığın kesin çözümlü bir tedavi yöntemi olmaması en kötü yanı.umarım en kısa sürede bulunur tedavisi.soğan kürünü bende duydum ama uygulayamadım.çünkü iki öğün peşpeşe yani ya sabah öğle yada öğle akşam uygulanırsa sonuç alınabiliyormuş.bende çalıştığım için uygulayamadım.bu konuda bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz arkadaşlar.sabah akşam kullansam bir sonuç alabilirmiyim.aranızda sabah akşam kullanıp faydasını gören oldumu acaba??birde ankarada önerebileceğiniz bir doktor varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
ne demek canım içini az da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana bende o iğnelerin adını bilmiyorum da arkadaşım yaptırdığı için ne işe yaradığını biliyorum inşallah sende hayırlısıyla bebek sahibi olursunesmacım içime su serptin valla evt yumurtalarım gelişip çatlaması için kullanıcam bende hergün iğne olucam adını henüz bilmiorum bakalım yarın dr gidecem adını gelince yazarım inş bu iğnelerle beinde bebişim olur allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin
merhaba. bende pko lu olduğumu kısa süre önce öğrendim. sizinle adım adım herşeyi paylaşmak istiyorum. bekarken adet düzensizliğinden dolayı yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. bir yıl önce evlendim. ilk dört ay doğum kontrol hapına devam ettim. sonra bebek için bıraktım. ilk aydan sonra adet olamadım. dr.um pko lusun dedi ve süreç başladı. ilk olarak farlutal (günde 2tane ) altı gün kullandım. yedi gün sonra regl oldum ve reglimin 4.günü muayene oldum. reglimin 5.günü klomen adında başka bir ilaca başladım. beş gün günde iki tane olarak içtim. bitirdikten üçgün sonra muayeneye gittim. normalde yumurtlamış olmam gerekiyordu çatlatma iğnesini alıp bebiş yapma yolunda ilerleyecektim ama muayenede bir tane bile yumurta yoktu. dr.um progestan adlı ilaca başlayacağız dedi. bir gün sonra günde üç tane progestana başladım.on gün içtim. şimdi adet olmayı bekliyorum hormon tahlilleri için. sonuçlara göre yol haritasını çizicez dr.umla. gelişmelerden haberdar ederim sizide. allahım inşallah hiçbirine gerek kalmaz. her geçen muayene moralimi bozuyor.
merhaba. bende pko lu olduğumu kısa süre önce öğrendim. sizinle adım adım herşeyi paylaşmak istiyorum. bekarken adet düzensizliğinden dolayı yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. bir yıl önce evlendim. ilk dört ay doğum kontrol hapına devam ettim. sonra bebek için bıraktım. ilk aydan sonra adet olamadım. dr.um pko lusun dedi ve süreç başladı. ilk olarak farlutal (günde 2tane ) altı gün kullandım. yedi gün sonra regl oldum ve reglimin 4.günü muayene oldum. reglimin 5.günü klomen adında başka bir ilaca başladım. beş gün günde iki tane olarak içtim. bitirdikten üçgün sonra muayeneye gittim. normalde yumurtlamış olmam gerekiyordu çatlatma iğnesini alıp bebiş yapma yolunda ilerleyecektim ama muayenede bir tane bile yumurta yoktu. dr.um progestan adlı ilaca başlayacağız dedi. bir gün sonra günde üç tane progestana başladım.on gün içtim. şimdi adet olmayı bekliyorum hormon tahlilleri için. sonuçlara göre yol haritasını çizicez dr.umla. gelişmelerden haberdar ederim sizide. allahım inşallah hiçbirine gerek kalmaz. her geçen muayene moralimi bozuyor.
kızlar merhaba,
ben cumartesi dr.a gittim ve çok sayıda küçük kistler çıktı bu şekilde olan varmı???
daisy verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ancak şunu anlamadım farlutal i kullanırken coumadin kullanıyomuydun?yoksa coumadin tedavin bittiğinde başladığın için önlem amaçlımı o iğneleri verdi doktorun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?