Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

selamlar...bende bir pko hastasıyım.3 yıllık bir evliliğim oldu.bu dönem içerisinde bebek sahibi olamadım(bunu bir şans olarak görüyorum çünkü boşandım) kötü giden bir evliliği kurtarmak adına bir dönem bebek sahibi olmayı istedim ama ozamanda olmadı.tedavi gördüm yine olmadı.pkoden dolayı doktorum yasmin kullanmamı söyledi.ama kullanmaya başladıktan 4 ay kadar sonra eşimden ayrıldım.buna rağmen toplam 2 yıldır kullanmaya devam ediyorum.bıraktıktan sonra adet olamamaktan korkuyorum.bildiğiniz gibi çok sıkıntılı bir dönemdir adet olamadığınız dönem.şuanda bir doktora gidip bu ilacı bırakmak ve bu pko rahatsızlığımdan tamamen kurtulmak istiyorum.ama güvenebileceğim bir doktor bulamadım henüz.ilerde allah kısmet edrse anne olmak istiyorum.tedaviye şimdiden başlamak en iyisi sanırım.Ankarada bu konuda uzman bildiğiniz bir doktor varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.şuan moralim çok ama çok bozuk.kullanılan bütün ilaçlar hormon dengesiyle ilgili ve gerçekten hangi doktora gideceğimi nereden başlayacağımı bilemiyorum.paylaşımlarınınz için şimdiden tşkler.......

malesef bu hastalıktan tamamen kurtulmak diye birşey yok.bulabileceğiniz en iyi doktor bile size bu hastalığın sadece semptomlarını (gebe kalamama,kilo artışı,kıllanma,cilt bozukluğu vs.)tedavi edebileceğini söyleyecektir.bu hastalık vücutta bulunan dominant bir genden kaynaklanmaktaymış ve hangi genin buna sebep olduğu hala bilinmediğinden dolayı hastalığın tedaviside yok.uygulanan tedavi yöntemleride belli: d.kontrol hapları,metamorfin (şeker hapı) ilaçları.ama soğan kürü uygulayıp çok menun kalan arkadaşların yazılarını okudum,
Prof. Dr. Ibrahim Adnan SARAÇOĞLU : Soğan Kürü kürü ve Kür Tedavisi
bu sayfayı bir inceleyin isterseniz.bu kadar da moralinizi bozmayın lütfen.geçmiş olsun

paylaşımınız için tşk ederim.en büyük korkum kilo almak ve en önemliside anne olamamak.çünkü dediğim gibi daha önce bu tedavi yöntemlerini kullandım ama yinede bir çözüm olmadı.şeker hapı ise çok fena şekilde mide bulantısı yaptı.(doktorum bunun normal bir etki olduğunu söyledi) bu hastalığın kesin çözümlü bir tedavi yöntemi olmaması en kötü yanı.umarım en kısa sürede bulunur tedavisi.soğan kürünü bende duydum ama uygulayamadım.çünkü iki öğün peşpeşe yani ya sabah öğle yada öğle akşam uygulanırsa sonuç alınabiliyormuş.bende çalıştığım için uygulayamadım.bu konuda bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz arkadaşlar.sabah akşam kullansam bir sonuç alabilirmiyim.aranızda sabah akşam kullanıp faydasını gören oldumu acaba??birde ankarada önerebileceğiniz bir doktor varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

rica ederim.ben yine sana ankarada iyi bir doktor önerme konusunda yardımcı olamayacağım ama diğer soruna cevap vereyim yerimseniben
ibrahim saraçoğluna kendi sitesinde sık sorulan sorular bölümünde bir bayan çalıştığı için sabah-öğlen içmesinin mümkün olmadığını,sabah hazırlayıp termosa koyup öğlen içmesinde bir sakınca olup olmadığını sormuş,verdiği cevabı aynen kopyalıyorum buraya :

"Soğan kürünün yapıldıktan hemen sonra bekletmeden ılık ve taze olarak içilmesi gerekir.Dilerseniz sabah-akşam, dilerseniz sabah-öğlen, dilerseniz akşam yemeği öncesi ve akşam yatarken olmak üzre günde 2 kez, taze hazırlanıp içilmesi gerekir. Mühim olan en erken 5 saat arayla günde 2 kez 15 gün uygulanmasıdır. Termosta bekletilip içilmesi uygun değildir. Sağlığınız daim olsun."

ben de çalıştığım için sabah akşam içmeyi planlıyordum,senin yazını görünce teraddüte düştüm ve araştırdım bu yazı çıktı karşıma.bu arada sorulan sorular arasında yasmin kullanırken uygulamanın bir sakıncası varmı diye bir soru sorulmuş,uygulayabilirsiniz demiş ama metamorfin ilaçları kullanırken aynı anda bu kürü uygulamayı önermiyor.

çok teşekkür ederim tekrar.en kısa sürede başlıyorum kullanmaya.şuanda yasmine devam ediyorum ama bu elimdeki kutu bittikten sonra bırakıcam.inşallah faydası olur hepimize.ilaç kullanmaktan fenalık geldi artık :) ne varsa doğal yöntemlerde var.ayrıca hayıt suyununda pko e faydalı olduğunu duydum.onuda denemeyi düşünüyorum.kullananlardan olumlu yanıtlar var.

ne demek canım içini az da olsa rahatlattıysam ne mutlu bana bende o iğnelerin adını bilmiyorum da arkadaşım yaptırdığı için ne işe yaradığını biliyorum inşallah sende hayırlısıyla bebek sahibi olursunhihoyyyt

sevgili PKO'LULAR....kendımı bıldım bileli pko luyum. kıllanma, adet düzensızlıgı, saç dökülmesi şekere düşkünlük mevcut.ancak kılo almıyorum,zayıfım ve sanırım bu zayıflıgım etkılı olmuş olacak hamıleyım. tedavı görmedım. eşimle 5 ay kadar cocuk yapmak için ugrastık 6.ayda artık doktora gıderek tedavı ile hamıle kalmaya karar verdım. ama zamansızlıktan doktorra gıdemedım o ay cocuk yapmak içinde ugrasmadım inanın. bir ay öncesındede sogan suyunu denemiştim. umudunuzu kaybetmeyın dıye söylüyorum. her pko 'lu illa o hormon ilaçlarına boğulmak çeşit çeşit tedavilere maruz kalmak zounda deıl. inanın burayı okudukça moralım bozuluyordu cunku herkes tedavı gördüğünü anlatıyordu.hamıle kaldıgım süreçte bu sıteye hıc gırmiş olmadıgımı farkettım. tabııkıde bilgi alışverişi güzel, ama moralınızı bozacagınızı düşünüyorsanız bu konudan başka bir şey düşünemez hale gelıyorsanız bu siteye gırmeye ara verin ınternette araştırma yapmayın.çokıstedıkce olmuyor inanın işin psikolojik boyutu cok etkili...yapılacaklar kısaca :zayıflayın,soğan suyunu tiksinerek bile olsa için ,kafanızda bebek yapmaktan başka şeylerde düşünün psikolojik boyutunuzu düzeltin....hepsi bu!inanın hepimiz tedavı görmek zorunda değiliz. kistlerim bebişimin yan tarafında duruyor...bebişim onlara inat 3 aydır içimde benimle:):lepipuyorumnanaktan:CüvCüv:

merhaba. bende pko lu olduğumu kısa süre önce öğrendim. sizinle adım adım herşeyi paylaşmak istiyorum. bekarken adet düzensizliğinden dolayı yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. bir yıl önce evlendim. ilk dört ay doğum kontrol hapına devam ettim. sonra bebek için bıraktım. ilk aydan sonra adet olamadım. dr.um pko lusun dedi ve süreç başladı. ilk olarak farlutal (günde 2tane ) altı gün kullandım. yedi gün sonra regl oldum ve reglimin 4.günü muayene oldum. reglimin 5.günü klomen adında başka bir ilaca başladım. beş gün günde iki tane olarak içtim. bitirdikten üçgün sonra muayeneye gittim. normalde yumurtlamış olmam gerekiyordu çatlatma iğnesini alıp bebiş yapma yolunda ilerleyecektim ama muayenede bir tane bile yumurta yoktu. dr.um progestan adlı ilaca başlayacağız dedi. bir gün sonra günde üç tane progestana başladım.on gün içtim. şimdi adet olmayı bekliyorum hormon tahlilleri için. sonuçlara göre yol haritasını çizicez dr.umla. gelişmelerden haberdar ederim sizide. allahım inşallah hiçbirine gerek kalmaz. her geçen muayene moralimi bozuyor.

canım bozma moralini,daha önce bir arkadaşa daha söylemiştim,erken yaşta d.kontrol hapına başlamış olmak pko hastalığında işi çok çok kolaylaştırıyor ve sağlıklı bir kadının bile d.kontrol hapının etkisinde çıkması 6 ayı buluyormuş (bir çok doktor tanıdığımın söylediği).içini rahatlatacaksa sana bir örnek vereyim,bir tanıdığım,hiç bir sağlık sorunu yok,1 sene d.kontrol hapı kullandı,çocuk istedikleri ay doktora gitti,hemen o ay istiyordu bebek,bu nedenle doktor klomen verdi işini kolaylaştırmak için ve bu kişinin o ay sadece 1 yumurtası oldu çok sağlıklı olmasına rağmen çünkü d.kontrol hapını yeni bırakmıştı.sakın strese girme,kafanı kötü düşüncelerle doldurma,stres hormon değerlerini çok etkiliyor.tahlil sonuçlarına göre durmunun ne olduğu net olarak belli olur.geçmiş olsun

mrb arkadaşım bekarken bende pkolu olduğumu öğrendim yaklaşık 2,5 sene önce 7 cnm kadar büyümüş kistim doktorum doğum kontrol hapı verdi 2 ay kullan dedi 2.kutu bittiğinde ilacı kes adet görceksin adetinin 2.günü gel dedi bi dahaki ay fakat ben ggitmedim.bu şekilde bitti bu.1yıl önce evlendim ilk aylarım normaldi fakat 3.aydan sonra aadetim yine düzensiz olmuştu.doktora gittiğimde bu seferde sol overde 3 cmlik kist gördü bu bişey değil dedi önemli değil dedi ilaç verdi kullandım sürekli farlutal kullanıyordum adet görmek için bu hormon bozukluğuna yol açıyormuş geç de olsa farkettim kıllanmam tüylenmem kilo artışımı desem hepsi oluştu bende bu sefer özel doktora gittim tedavilerimi anlattım neler kullandığımı anlattım tedaviye başladık doğum kontrol hapı verdi adetimi düzene sokmak ve tüylenmenin etkisini azaltmak için bebekde istemiyordum zaten 4 aay kadar kullandım en son 4 gün önce adetim bittti bebiş istediğimiz için hapı bıraktım geçen gün doktora gittim kist fln yok dedi çok şükür bu dertten kurtuldum.şimdi de rahim içi yara var dedi onun için fitil ve krem verdi yarın alcam kullanmaya başlıcam inş.smear testi fln yaptı bebek istiyorum dedim bakalım hayırlısı artık

daisy verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ancak şunu anlamadım farlutal i kullanırken coumadin kullanıyomuydun?yoksa coumadin tedavin bittiğinde başladığın için önlem amaçlımı o iğneleri verdi doktorun?

Ben de şu an 26 yaşımdayım. 18 yaşımda ve bekarken 6 cm.lik bir kistim ve küçük boyutlarda birkaç kistim olduğu tespit edildi. Ne adet düzensizliğim, ne fazla kilom ne de tüylenme vb. vardı. Yalnız arada akıntının kanlı gelmesinden ve bacaklarımın ağrısından anlamıştım. Vee hiç doğum kontrol hapı kullanmadan açık ameliyat oldum! Aradan yıllar geçti, evlendim ve yaklaşık bir yıl korunmayıp çocuk sahibi olamayınca başka bir doktora gittim. Meğer polikistik overli olmak için illa kistinin olması gerekmiyormuş! Yani yumurtam yeterli olgunluğa erişip çatlamıyormuş. Hormonlarımda da bir sorun olmamasına rağmen... Ayrıca rahim filmi de çektirdiğimde ameliyat yüzünden tüplerimin birinin tıkandığını da öğrendim. Dört aydır tedavi görüyorum, tabi yumurta tıkalı taraftan gelince o ayki tedavi de boşa gidiyor. Kimsenin gözünü korkutmak istemem ama ameliyatı ennnnn son düşünün. Doktorunuz ameliyat derse en az iki doktora daha görünün. Bazı doktorlar ameliyata, bazısı da ilaç tedavisine daha yatkın. Yıllardır kontrole gide gele bunu öğrendim.

Son düzenleme:
teşekkür ederim derin umarım ki tahlillerde herşey normal çıkar önceden bu kadar bebek isteyen biri değildim ama şu tedaviye başladım başlayalı başka bişey düşünemiyorum. biran önce hamiş kalsamda bebiş mağazalarına saldırsam diye bekliyorum dört gözle:))

kızlar merhaba,
ben cumartesi dr.a gittim ve çok sayıda küçük kistler çıktı bu şekilde olan varmı???

rica ederim..farlutal kullanmaya başladığımda coumadini bırakalı 6-7 ay olmuştu.doktorum farlutal verince yine pıhtı olabilir ihtimalini önlemek için iğne verdi.

bende pko var çok üzülüyorum ayrıca prolaktinimde yüksekti neyse o düştü pko için tahliller yapıldı ama dokotrum hasta olduğu için bakamadı yumurtlamanın 13 . gün gel dedi bu gün 15. gün hala iyileşmediği için bakamadı çok üzülüyorum allahımdan mucize istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…