Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

cknm yasmin ilo aldırıyor yan etkileri de var ben diane 35 kullanmıştım çok şükür pko geçti doktorun yanlış bilgi vermiş bende evlendiğimde 60 kiloydum 1 yıı 2 ay oldu 74 kiloyum şimdi

cknm yasmin ilo aldırıyor yan etkileri de var ben diane 35 kullanmıştım çok şükür pko geçti doktorun yanlış bilgi vermiş bende evlendiğimde 60 kiloydum 1 yıı 2 ay oldu 74 kiloyum şimdi

sağol cevabın için canım bende evlendiğim de 49 kiloydum doğum yaptım ikizlerim var 2,5 yaşın da 74 kilo aldım şimdi de pko çıktı ne yapıcam bilmiyorum tedaviyle geçiyormuş pko ama tekrarlayanlar da çokmuş burda öğrendim bunu doktorum da bana böyle dedi.kafam karıştı ya hapa başlamadım daha öğrendiklerim de hiç olumlu değil galiba başlamıycam ben de daha fazla kilo almak istemiyorum.konuşucam doktorumla.

bende pkoluyum mafoldumben adetlerim düzensiz..vajiyi yeni aştım şimdide bunu derdi başladı uzun süreli ilaç kullanmak istemiyorum sanırım ialaçlar gebe kalmayı zorlaştırıyo napcam şaşırdım yaaa soğan kürüne başlıcam bakalım

ben de pkomuşum. ama bir şey dikkatimi çekti burdaki bütün bayanlar evliler ama ben daha bekarım ve bu tip haplardan hep kulanmak zorunda kaldım. ilerde bana bi etkisi olur mu?

bi taraftan da evlenmeden tedavi daha iyi bebek sahibi olmayı da engelliyor pko. ama içimde bi yan etki olabilir kuşkusu da var.

bu arada ben yasmin kullandım kilo almadım...

evet hala adet olmadım ilaç biteli 21 gün oldu. bugün kan testi yapıldı hemile değilim:çok üzgünüm: doktorum progestan dan sonra kesin olman gerekiyodu nasıl olmaz dedi. sonuç diane 35 verdi ve adet olunca hormon tahlilleri yaptır dedi. benim gibi olan varsa yazsın neolur moralim çok bozuk

slm arkadaslar öncelıkle hepınıze gecmıs olsun .bende bekarlıgımdan berı pkodan cok cekmıs bırıyım her belırtısı bende mevcuttu evlendım 1 sene korunmadım ve 1 yılın sonunda melegıme kavustum.
4 ay klomen kullandım ve tek bır yumurtam bıle olusmamıstı dr dırek tüp bebege gecelım deyınce beynımden vurunmusa döndüm.sonrakı ay bal cörekotu tarcın karısımını yapıp yedım ve o ay melegımle uzun yolculugumuz basladı.suan cok şükür kollarımda.sızde umudunuzu yitirmeyın sakın dılerım rabbım ısteyen herkesın kollarını bebişle doldurur...belkı sızlere umut olur dıye yazdım bunları pko yenılemeyeck bır hastalık degıl bunu unutmayın...

teşekkürler söylediklerin için banada tüp bebek yolu görünüyo dediler. şu karışımı tam yazarmısın nasıl yaptın nekadar yedin

bende progestan kullanıyorum 5 gün sabah akşam içiyorum 3 veya 4 günü adet oluyorum.bende o karışımı denedim bu ay ama bişe yok senağlama sanırım biraz daha kullansam iyi olcek

rica ederim cnm ALLAH bağışlasın ikizlerini inş. tez zamanda bende anne olurum
canım ben 1 kere kullandım yasmini korunmak içindi burda yazılanları okuyunca bende öğrendim yan etkilerini doktorum bana diane 35 verdi 4 ay kullandım çook şülür pko fln kalmamış ama ben her ihtimale karşı 6 ayda bir test yaptırcam nolur nolmaz

amin sağol canım allah tüm isteyenlere versin.sana da çifter çifter versin inş. kaydirigubbakcemile5
ben de adet oldum bugün dördüncü günüm ama hapa başlamadım.acaba diyorum diane 35 e başlasam mı doktorum bursa da fakülte de her zaman gidemiyorum sonuçta oda doğum kontrol hapı ve kullananlar çok memnunmuş araştırdım.of kafam karmakarışık oldu ya.

amin cnm sağol eşimin ikiz kardeşi varmış ama ölmüşler belki genetik olurda benimde ikizlerim olur ama yaşasınlar:)walla cnm araştırdığıma göre kilo sorunu oluyor maalesef her ilaçta sonuçta hormonu etkiliyor ben çok kilo aldım evlendikten sonra işten ayrılmam ve bazı olaylar kilo almama sebep oldu bu yüzden hapı fln bıraktım

Merhaba benim bir sorum var ben 18 yaşındayım.Sancılı adet olduğum için doktora gittim.Ben de pko varmış öyle dedi.(Benim geçen sene çene bölgemde tüylenme var diye cildiye uzmanına gittim adetimin üçüncü günü gidip test yaptırdım değerlerim normal çıktı doktor bir sorun yok dedi istersen biyoder kullan dedi).Ve ben kilolu birisiyim bu doktor ultrasonda baktıktan sonra pko dedi.Bana yasmin ilacını verdi.Bir de ergenlikten olan sivilcelerim var.Sizce bu ilacı kullanmalı mıyım bir de başka bir doktora gideyim mi?Çünkü kafam çok karıştı bu hastalık hakkında bir bilgim yok.Eğer cevap verirseniz çok iyi olur.

merhabalar bende pko luyum sizinle peylaşımda bulunmak benim için iii olur die düşündüm....umarım benide aranıza kabul edersiniza.s.

canım merhaba.:
pko :Normalde adet döngüsünün ilk gününden itibaren olgunlaşmaya başlayan yumurta hücresini barındıran içi sıvı dolu kesecik, yani folikül, çeşitli nedenlerle gelişememekte ve gelişimin yarıda kalması, her defasında yumurtalıklardan birinde milimetrik boyutlarda bir kistin oluşmasıyla sonuçlanmaktadır.
yaniko aslında çatlaması gereken folikülün çatlayamayıp 2-3 cm çapında kalmasıdır....
pko da en belirgin belirtiler şunlardır:
adet düzensizliği,
tüylenme,
kilo alma,
gebe kalamama

bazen hormon testlerinde çıkmaya biliyo yani bir kadının bütün hormonları normal seviyede olmasına karşın pko olabiliyor....yasmin'i evlenmeden önce bende kullandım diğer ilaçlar gibi çok yan etkisi olmuyo doktorun sana yasmin vermsinin sebebi şu yasmin çatlamayan folikülün çatlamasını sağlar böylece hem rahmin iç tabakasının kalınlaşmasını önler hemde folikül çatladığı için yeni kist oluşumunu engeller....YALNIZ,bazen doktorlarda yanlış teşhis koyabiliiyor....sen bekarsan yüksek ihtimalle sana normal usg (karnından)bakıştır.eğer çok güvenmediysen içinin rahat etmesi için başka bir doktora daha gitmen senin için daha iiii.....çünkü pko belirtileri bir çok farklı hastalık belirtilrinede benzer.....yok yere ilaç kullanmandan iii dir..ayrıca bana doktorum glukopen die bir ilaçda vermişti ki hala kullanıyorum...pko lu kadınların şeker hastalığı riski fazla olduğu için ama sana vermemiş bu biraz garip....istersen başka bir doktora daha görün...ve bunun nedenini de sormayı ihmal etme.

çok teşekkür ederim ablacım nette araştırdım biraz aklımda çok sorular vardı başka bir doktor gitmek istiyorum en azından herşeye iyice bir baksın ona göre tedaviye başlayayım içim hiç rahat değildi beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim..

rica ederim canım benim ;yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.......hayatım sana bir öneri daha internetten araştırırken önce ''''''kadının anatomisi'''''''' yaz önce öyle bir incele....bende ilk pko olduğumu öğrendiğimde işte, folikül,over falan bunlar ne neremde die düşündüm durdum...bu da pko yu anlamayı zorlaştırıyo.....sonra kadın anatomisi die girdim önce onları öğrendim sonra pko yu tek okumayla anlıyosun . zaten
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan .....

slm arkadaşlar.bende mayıs ayında pko lu olduğumu öğrendim.ancak bende hormon sonuçları normal çıkmıştı,fazla kilomda yok.önce doktor doğum kontrol hapı verecekti ama bebek isteyince farklı tedavi uyguladı.geçen ay progestan kapsül verdi sabah 1,yatmadan önce 2 tane içtim.bittikten 10 gün içerisinde adet olmazsan gebelik vardır demişti.ayrıca progestan hamile kalmana da yardımcı olur demişti.ilaç bittikten sonra adet belirtileri oldu ama adet olmadım.ve bugün hamile olduğumun sonucunu öğrendim.darısı bebek isteyen tüm çiftlere.....
Şunuda söyliyeyim pkolu olduğumu öğrendiğimde çoğu okuduğum yazılar olumsuz gibiydi ama doktor herkeste farklı olabilecegini söyleyip beni rahatlatmıştı.sizde sıkıntı yapmayın.

Canım bebeks Çok sevındım allah kucaĞını almayı nasıp etsın tedavı gÖrdÜn mÜ gebe kalmak ıÇın bende pkoluyummmmmmmmmm

canım allah hayırlısıyla bebeşini sağlıkla sıhhatle kuucağına almayı nasip etsin inşallah .....hayırlı olsun...eeeeeeee sen bir halayı hak ettin hadi bakalım darısı bizim başımıza:teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:

merhaba arkadaşlar ben de tahliller yaptırdım, lh:9.14 fsh:5.81 çıktı ( adetin 3. günü ) 4 farklı dr gittim hiçbir dr benden bu tahlilleri istemedi pco falan demedi , ben düşüklerim ve sonrasında da 6 aydır hamile kalamadığım için kendi isteğimle yaptırdım . lh nin fsh den yüksek olmasının pcos belirtisi olduğunu netten öğrendim, bu arada evlendiğimden bu yana 10-12 kilo aldım 21.gün progestoran tahlili de yaptıracağım , bu da pcos teşhiisinde önemli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…