Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

ben 9 aylık evlıym pko hastasym hc korunmadk dktr tedavısıne basladk progstan kklndm suan klomen kllnıyrm hocayada gttm hala bırsey yk olmayack dıe korkuyrm

mrb duayı hergünmü okudunuz. bizede nasıp olur inş

hayrlısı olur inş

Bende pcoluyum ve 3 kez hamile kaldım 1 tanesi tedaviyle 2si trdavisiz kendiliğinden oldu ama maalesef hepsini kaybettim her şeyin başı stressss.... stres yapmayınca oluyo tecrübe ettimm yani

PKO luyum ve 30 yaşındayım geçen yıl evlendim... İlk defa bu ay çocuk için deneme yaptık ama benim pek umudum yok maalesef pkodan ötürü... Bir türlü kilo veremiyorum oturarak çalışıyorum 2 aydır diyet yapıyorum 4 kg anca verdim

Canım pco isen %100 insülin direncin vardır dahiliye uzmanına git ve insülin direncime baktırmak istiyorum pco hastadıtım de 2buçuğun üstünndeyse şeket ilacı kullanman gerekir ve rahatlıkla zayıflarsın ben onu kullanınca diyetle ilk 40 günde 13 kg sonrasında 2 ayda diyetin temposunu düşürdüm 18kg vardim

yıllardır Diaformin kullanıyorum zaten ama pek düzenli kullanmadım geçen sene 10 kg verdim ama yine geri aldım şimdi bebek için diyet yapmaya çalışıyorum ama bu sefer çok hızlı değil

yıllardır Diaformin kullanıyorum zaten ama pek düzenli kullanmadım geçen sene 10 kg verdim ama yine geri aldım şimdi bebek için diyet yapmaya çalışıyorum ama bu sefer çok hızlı değil
İlacı değiş hepsi aynı görevi görüyo ben glukofen kullanmıştım bi ara glifor kullandım diaforminde kullandım şimdi ismi yazılışı böyle değil ama glukofaj die ilaca geçtim belki içeriğinde farklılık olur

hangisini kullanarak kilo verdin canım

Merhaba hanimlar, bana 3ay once duwuk yaptigimda doktorum pko bawlangici goruyorum sende dedi. Pek onemsemedim. Bu ay cok kotuyum. Hem hamile kalmak istiyorum hemde bu dertle yuzyuzeyim artik. Pkolulara sorum buki, pkolularda adet gecikince hamilelik belirtilerimi yaraniyor? Cunki belim agriyo, sol kasigim fena kramplar agrilar oluyor, midem bazen fena bazen normal ve en esas goguslerim cok wiwti ve uclari cok agriyor el vuramiyorum cok kotu bir haldeyim hamilelik icin kandan analiz verdim cikmadi;( artik 3gun gecmiw vaktimden, genelde 35gunde bir olurum metformin kullanmaya bawlicam ama adet gormeden bawliya bilirmiyim? Hamilelik ola bilme ihtimalini hic duwunmuyorum bile

Bende pcoluyum ve 3 kez hamile kaldım 1 tanesi tedaviyle 2si trdavisiz kendiliğinden oldu ama maalesef hepsini kaybettim her şeyin başı stressss.... stres yapmayınca oluyo tecrübe ettimm yani
merhaba canım. öncelikle Allah sabır versin. çok zor bir durum. ama ne güzel sorunun yok ve hamile kalabiliyorsun. düşüklerinin sebebini söyledi mi doktor? eğer belli bir sebep bulamıyorlarsa yeni öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. erkekte varikosel olması düşüklere sebep olabiliyormuş. yani spermlerle ilgili bir sorun. spermlerin sayısı,hareketi ve şekli önemli. eğer sperm şekli bozuk olursa gebelik düşükle sonuçlanıyormuş. benim eşim de bir buçuk ay önce bu yüzden ameliyat oldu. eşine de mutlaka test yaptırın derim. inşallah bir faydası olur

Merhaba arkadaşlar ben de umut olsun diye yakın arkadaşımın hikayesini paylaşmak istiyorum. arkadaşım üniversite yıllarında adet olamadığı için doktora gitmiş ve doktor PKO hastası olduğunu söylemiş. tabii o zamanlar hiç böyle bir şey duymadığı için arkadaşım anlamamış. sonra doktor demiş ki: üzülme. bak sen de okumuşsun meslek sahibi olacaksın. herkes çocuk sahibi olacak diye şart yok,falan demiş.yani resmen felaket senaryosu yazmış.

neyse arkadaşım evlendiğinde 12.ayda hamile kalmış. tabii ilaçlarını düzenli kullanıp glisemik indeksi düşük beslenerek.
iki yıl sonra yani şimdi tedavisiz ikinci bebeği oldu.

bana da iki ay önce doktor en düşük seviyede PKO teşhisi koydu. Bana biraz sadece teşhiş olsun diye söyledi gibi geldi. Çünkü hiçbir düzensizliğim yok. tiroid hastalığım yok. sadece insülin direncim var diye böyle dedi sanki. tabii 18 aydır çocuğumuz olmuyor dedim diye de olabilir. sonra bir sperm testi yaptırdık ki eşimin hiç hareketli spermi yokmuş. bir buçuk ay önce ameliyat oldu. inşallah bundan sonra olur. herkes için hayırlısı olsun inşallah

O
ayri bi testmi? Sperm sayimi ve anatomisinin incelendigi testler yapildi cok sukur bisey cikmadi.dusuklere bisey diyemiyolar ama kurtaj olduguma test yaptirdik 1kromozom fazla cikmisti tekrar olma olasiligi %1in altindaymis

O

ayri bi testmi? Sperm sayimi ve anatomisinin incelendigi testler yapildi cok sukur bisey cikmadi.dusuklere bisey diyemiyolar ama kurtaj olduguma test yaptirdik 1kromozom fazla cikmisti tekrar olma olasiligi %1in altindaymis
Evet canım o testten bahsediyorum. Sayı ve morfoloji ölçülüyor. Bir şey çıkmadıysa demek ki şekil bozukluğu yok. İnşallah bundan sonra olur canım. Allah hepimizin dualarını kabul etsin.

Merhaba arkadaşlar bende pko luyum.8 ay bazen de sene de bir regli olduğu mu bilirim.ben 18 yaşındayken çıkmıştı bu sorun doktor ilerde çocuğun olmaz düzenli ilaç kullanmadan demişti.o zamanlar annenin ve babamın CAHİLLİĞİ yüzünden tedavi olamadim ve 30 yaşındayım hala gecikiyor regli dönemim.gecen sene zarfında evlendim.hiç korunmadigim halde 8 yıl olmadı cocugum.bir suru tedavi gordum en iyi hastanelerde.ilaçlar hiç bir ise yaramadı.en sonunda usanmiştim bıraktım tedaviyi.iki sene ara verdim sonra tekrar başlama kararı aldım tam laparoskopi yapılacaktı ardından tüp bebek olacaktı ki laparoskopi olacağım gün ameliyathanede makinanın arızası sebebiyle ağlayarak eve döndüm.aradan bir ay geçti midem bulanıyor basım ara ara dönüyordu iş arkadaşlarımın ısrarı üzerine test aldım yaptım sonuç hamileyim inanmadim uç tane daha aldım uç test hamile gösteriyordu iki gün sonrada hastaneden bir telefon gel su gün ameliyatı yapalım dediler hamileyim dedim doktora şaşırdı.o gün bozulmasaydi parça hamile oldumu bilmeyerek ameliyat olacaktim ve bebeğim gidecekti.şimdi bir ay sonra uç yaşına girecek oglum var.umut adı umudumuz bizim.yanı diyeceğim her şeyin sonu sabir.zor bir durum gerçekten ama tedaviyi sabırla devam etmek gerek onun yanı sırada her zaman her yerde söylerim kalpten yürekten yüce rabbimize dua edelim.umarım anne olmak isteyenlerin de bir gün gerçekleşir hayalleri

Harikaaa ne kadar güzel bir hikaye Allah çok büyük, uzun ömürler versin evladınıza inşallah teşekkürler paylaştığınız için

Harikaaa ne kadar güzel bir hikaye Allah çok büyük, uzun ömürler versin evladınıza inşallah teşekkürler paylaştığınız için
Umut olur belki diye paylaş mak istedim.bende yaşadığım için zor bir durum bilirim.doğum yaptığım halde hala regli olamiyorum çare yine ilaç almak.bende tesekkur ederim size amin inşallah allah tüm annelerin çocuklarını önce kazadn hastalıktan beladan korusun ömrünü de uzun eylesin insallah

ne güzel yazmışsınız Yüce Rabbim en kısa zamanda bizede nasip etsin her ay hayal kırıklığına uğramaktan yoruldum Allahım duy bu aciz kullarının senini Ya Rabbim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…