Pike cim slm.bende pkoluym maalesef.3.kez gonol f e başladım diğer 2 defasında tek yumurta gelişti senin 2 3 yumurtan gelişmiş ne güzel ben neden böyle oluyorum.
Epey bi araştırdım bu konuyu ve oldukça ilgimi çekti. Gerçekten bir sürü makale var bu konu hakkında. Senin dr Bursa'da imiş.. Bunu da öğrendim zemuszemus
Şimdiye kadar bir çok doktora gittim klomen verip birden fazla yumurta oluşumunun normal olduğunu söylediler... klomen miktarını azaltmayı dahi denemediler :sinifsinif: belkide yanlış yerde arıyorum çareyi.. gerçekten işi bilen iyi bir doktor nereden bulacağım ki :bbo:
merhaba bende de pco var yani ben bunu yeni ögrendim kim bilir nezamandir vardi bendeki pco belirtileri neredeyse hic yok sadece 1 saglikli cocuktan sonra 5 tane hamileligimin 1 tanesi kendiliginden düstü digerlerinin kalbi durdu bu 4 sene icersinde oldu tabi ben bu arda doktor doktor geziyorum hic bisey bulamiyorlar belirtide yok taki kan sekerime bakmayi akil edene kadar yüksek kan sekeri bu kistleri olusumunu sagliyormus suan tedavim belli sadece seker hastalarina verilen medformin adinda bir ilac 2 aykullanicam sonra catlatma ignesi ama kafamda karismadi degil yaziyi okuyunca gayet mantikli geliyor bilmiyorum rabbim herseyin hayirlisini versin
ii akşamlar kızlar ben de pcosluyumm ve tedaviye başladım 2inci ayımda hamile kaldım şuan daha çok yenii serophene içtim ben bide glugopage allhım tüm isteyenlere nasip etsin ben çok üzülüyodum çünküü
hadi inşallah güzel sonuçlar alırız hepimiz. hayırlısıyla..
low-dose step-up ile devam eden tedavimde:
günlük 75'lik gonal f'den 37,5 unite iğne vuruyorum her gün.
regl döneminin 9. günü (iğnenin 8. günü) bir adet 9,4 mm'lik yumurta vardı. onun aynı dozda öne çıkıp büyümeye devam etmesini bekliyoruz.
rahim tabakası kalınlığı yaklaşık 6 mm.
inşallah güzel sonuç elde edersin..
ben dün doktora gittim... yeni bir doktor... dediki klomenle 3-6 ay arası sonuç alınamamışsa aşılamaya geçilmeli.. bana aşılamaya geçmeyi önerdi... pcos yumurta gelişimini engellediği gibi gebelik oluşmasını engelleyen rahim tabasında açıklanamayan birşeyede sebep oluyor ve yumurta olsada gebelik olmuyor dedi =((
ne yapacağımı şaşırdım... aşılama için merkezmi arasam? yeni bir doktor mu bulsam? yoksa beklesemmi? püüffff
sagol cnm insallah dedigin gibidir ve biran önce kurtulurum bu beladan hepimiz icin herseyin hayirlisini versin rabbim :Saruboceq:bizde de doktorların ilk sorguladıkları şeylerden biri kan şekeri. çünkü pkos'la bonus gelen bir sonuç bu, ya da tam tersi :)
bende şekerle ilgili problem yok ama, seninki sorun çözülünce yok olacak bir pkos o zaman, ki bu çok iyi.
geçmiş olsun.
klomenle 2 kere denedikten sonra aşılama yapmıştı ilk doktorum. ama şimdi gittiğim direk eşimin değerlerine bakarak aşılamaya gerek yok dedi. "adamın değerleri iyi ya, o işini halleder, neden aşılama yapalım" dedi.
sonuçta erkekte sorun yoksa, kadında yumurtlama sorunu varsa aşılama sadece boşa para harcamak olabilir.
düzgün bir doktor bulmak gerçekten de çok zor.
kızlar merhaba,
ben değerlerimi yazmaya devam ediyorum, belki ilerde bir işe yarar:
regl döneminin 13. günü (iğnenin 12. günü) yumurta 15 mm olmuş, rahim kalınlığı 8 mm. değerler oldukça iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?