PKOS'lu hanımlar, dikkatte okuyun !

Canım çok sevindim, RABBİM İnşallah bana bunu nasip eder, bende bu ay aşılama yaptırıyorum , yarın doktora gidicem bakalım yumurtacıklarımın durumu nasıl...
ALLAH herkese hayırlı evlatlar nasip eder inşallah...zemuszemus

merhaba arkadaslar
tup bebek hakkinda cikan yeni genelge icin tepkimizi gosterelim
tek yurek olalim
kimse bizden anne olma hakkimizi alamaz
lutfen yetkili yerlere mail gonderelim sesimiz ne kadar cok cikarsa etkimizde o kadar fazla olur

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BİMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKİM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

pike ve lapaci öncelikle tebrik ederim çok sevindim allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
pike sana bişey sorucam bende dün hormon tahlillerimi yaptırdım doktorum istedi pkodan şüphelendiği için.2 aydır adet olamıyorum ilk defa gecikti ben normalde her ay düzenli adet olurdum ilk defa iki aydır olamıyorum.6 yıllık evliyim.bende senin gibi çok zayıfım kıllanmada yok.yumurtada oluşuyo ama hiç ilaç kullanmadan kendi kendine 2-3 yumurta oluyo ya fazla büyüyo ya büyümüyo ve kendiliğindende çatlamıyo.ancak iğneyle çatlıyo.ben 2 sene önce endometriozisten ameliyat oldum ve tüplerim çok ii durumda değildi.gerçi rahim filmi çektirdim açık çıktı.ama işlevini tam olarak yerine getiriyomu bilinmiyo.o yüzden laparoskopi olmayı önerdi doktorum.hem tüpleri düzeltmek hemde yumurtalıkları delmek için.ikisini birden düzeltmek istiyo.laparoskopiden sonra yumurtlama takibi olmazsa aşılama ve en son ihtimalde tüp bebek yaparız dedi.şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum sence ne yapmalıyım.senin yöntem bende tutarmı bilmiyorum çünkü tüplerin durumunu bilmiyorum.bide benim fsh: 5.54 lh: 18.77 normal değil tabiki.seninki nasıldı merak ettim fsh ve lh değerlerin neydi?

çok teşekkürler biozard... inş tez zamanda sende hamile kalırsın... :Saruboceq:

biraz geç yazıyorum kusura bakma bilgisayarım yoktu uzun süredir.

önce ilk diyeceğim şey, sakın iyice araştırmadan laproskopi falan yaptırma. iyice gerekli olduğuna emin olmadan yaptırma. ben de beklerken olacakmış gibi gelmiyordu ama şimdi anlıyorum ki hamilelik çok doğal, normal bir şey ve illa ki zamanı gelince oluyor. bak benimki normal yoldan. 1,5 sene sonra, demek ki en az 2 sene normal yolu denemek gerek. olmayacağını kimse iddia edemez.

aşılamadan, tüp bebekten önce az dozda gonal f ile tedaviyi denemeni öneririm. inşallah allah gönlüne göre verir.

Merhaba Pike
Sizin yazınızı okuduktan sonra ben de Gürkan Bey e başladım. Hormon tahlillerim normal çıktı. Sadece lh, fsh değerlerimde ters orantılı ama değerleri normal sınırlar içinde. 1 ay sonrada iğne tedavisine başlayacak. ığne tedavisinde kullandığı iğne Gonal-F mi? ortalama bu tedavi ne kadara mal oluyor?ınşallah sizin gibi benim de şansım iyi gider.

ya kızlar ben 15 gün marional iğne kullandım.yumurta oluşmadı.iğne biteli 2 gün oldu ve regl başladı bu ne ya çıldırıcam bi fikri olan söylesin lütfen ...(((

bence Gürkan Bey'e gitmekle iyi etmişsiniz. inşallah güzel sonuçlar alırsınız.

ben gonal f kullandım evet. ilk ayda hamile kaldığım için tedavi sadece 15 günlük iğne olmakla sınırlı kaldı, gonal f ilaçları toplamda sanırım 800 tl'ye mal oldu.

inşallah sen de birkaç ayda gebe kalır ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsin :)

Kızlar bende hamileyim. İlk aşılamamdı ve tuttu. Sadece moralinizi yüksek tutun ve hep pozitif düşünün şimdilik 4 haftalık gebe gözüküyorum 16 nisan da keseyi görmeye gideceğiz, umarım hiçbir aksilik çıkmaz, Dualarım KADINLAR KULÜBÜNDE TÜM ÇOCUK İSTEYEN KADINLARA...

kızlar ben pco lu değilim ama sizlere birşey sormak istiyorum.
hormon değerlerim iyi 14gün değilde 16.gün yumurtlamam oluyor kendim hissedebiliyorum bunu akıntı ağrı falan oluyor ateşim yükseliyor falan.....
eşimdede sorun yok bi hsg kaldı mayısta onuda çektircem inş temiz çıkar diyelimki temiz çıktı bundan sonra bana ne verirler klomen gibi ilaçlardanmı verirler ve bunlarla hamile kalma şansım yüksek olurmu doktoruma sordum ama bi hsg gelsin bakarız dedi ama çok merak ediyorum ilaçmı yoksa hemen aşılamamı derler hsg sonucu temiz çıkarsa.

Kızlar inanın gözlerim doldu çabanızı öğrenmenin hemen ardından mutlu haberlerinizi okuyunca... Ben de PCOS'luyum, daha 18 yaşında ameliyat geçirdim. Ama kistim yok, hormon değerlerim normal. Doktor PCOS sana şöyle bir uğrayıp geçmiş dedi yerimseniben Polipim vardı, geçen ay onu aldırdım. Bu ay da incir kürüne başladım. Bende de ilginç bir şey olmuştu tedavi sırasında: 1 tablet klomen, 2 tablet klomen, gonal, menogon... 8 ay uğraştık. Sonra klomeni yarım tablete indirdik. ılk defa iki yumurtam oluştu! Bu hormonlara akıl sır ermiyor.

pike merhaba canım yorumlarını okudum bu gürkan bey hangi hastanede canım bende bidahaki ay aşılama yaptırıcam 4 yıllık evliyim 2 düşüğm oldu biri kalbi oluşmadan kanamam başladı ve kürtaj oldum biride adet öncesi bir gebelik oldu kendi kendine düştü. eşimin spremleri yüksek fakat hareketlilik yavaş biraz eğer aşılamam birdahaki ay denememde tutmazsam hiç beklemem senin doktoruna giderim canım hangi hastane yazarsan sevinirim.

merhaba,

bu yolda size de hayırlı haberler almak nasip olsun inşallah.

internetten gurkan uncu diye ararsanız, nasıl ulaşabileceğiniz konusunda bilgi alabilirsiniz.

Sağol canım teşekkürler bu arada senin nasıl gidiyor hamilelik kaç haftalık oldun. daha önce hiç kalmışmıydın. yani benim gibi düşük filan oldumu

Merhaba arkadaşlar, bu sayfayı gördüğümde hemen dikkatimi çekti. ıyiki de çekmiş. Bir arkadaşımın ısrarlarına rağmen Gürkan Bey'e gitmeyi erteliyordum. Pike'nin yazısını okuduktan hemen sonra başladım. Zaten yazmıştım. ığne tedavisine başladık, yani Pikenin bahsettiği low dose step up tedavisine. Ve ilk denemede hamile kaldım. O kadar uzun zaman başka doktorlarla vakit kaybettim ki! Şu an hala hamile olduğuma inanamıyorum. Pikeye burada paylaştığı için binlerce kez teşekkür ederim. Allah ona ve tüm hamilelere bebeklerini hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin inşallah

merhaba arkadaşlar bende pcos hastasıyım 1,5 senelik evliyim şu an bebek istiyoruz genç kızlık dönemlerimde diane 35 ilacını vermişti doktorum uzun yıllar içtim ben bu ilacı.şimdi çevremden gelen ısrarlarla başka bi doktora gittim hormon testi yaptırıdım erkeklik hormonu yüksek çıktı bende de
doktor yine diane 35 ilacını bide ek olarak 2 adet hormon ilacı daha yazdı 3 ay kullanıcakmışım ve daha sonra tekrar hormon testi olucakmış ama ben henüz ilaçları almadım karar vermedim bu hormon ilaçları acaba yen etki yapar mı arkadaşlar benim durumumda olanlar nasıl bi tedavi izlediler ve başarısı ne oldu çok merak ediyorum doktor 1 veya 2 sene olabilir dedi bebek için ben de ümitsizliğe düştüm umarım cvp yazarsınız arkadaşlar...

slm aranıza yeni katıldım 1 yıllık evliyim hamilelik olmayınca doktara gittim pko yok ancak lh yüksek geçen sene baska bi rahatsızlıkta verdiğim tahlilde hersey normal 1 yıl içinde nerdeyse 5 katına(geçen sene 4 bu sene 20) cıkması sizce neden olabilir suan diane 35 kullanıyorum hayıt tohumunu sordum ancak dokktor kesinlikle kullanma dedi kafam cokk karısık lütfen yardımcı olun

inan o kadar mutlu oldum ki bunu okuduğumda :)

inşallah sorunsuz devam ediyordur hamileliğin. tebrikler.

hanımlar,

ben hamileliğimin 6. ayını tamamladım çok şükür, bir kızımız olacak inşallah.

gürkan bey'e ulaşmak isteyenler ismini internette aratabilir.

pko hakkında sorusu olanlar ise, diğer başlıklara bakabilirler, pko hakkında yazılmış çok şey var.

allah isteyen herkese nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…