- 7 Ağustos 2011
- 4.305
- 6.725
- 198
- Konu Sahibi Limonsarisi
-
Elalemi çeken sizsiniz insanı zorla insanlıktan çıkarmasınlar herkes aile terbiyesi aldı ama herkesin sabrının bir sınırı var. Kötü gelin olmayla alakası yok herkes yerini haddini bilecek sizin kararlarınıza saygılı olmayı öğrenecek. Aileniz sizi bir birey olarak yetiştirdi ezik olarak değil. İyi gelin diyecekler diye sindirirseniz kendinizi eşinizi yer bitirirsiniz bu gidişle. Son olarak kamu spotu ömür gidiyor durduramıyoruzBu sefer kendi ailemden veto yiyorum kötü bilmesinler seni biz seni güzel yetiştirdik saygılı ol kötü davranma falan filaaan. Eşimin ailesi bu kadar yakın olmasa sorun olmayacak ama 5 dklık mesafede oturuyoruz keşke başka bi şehirde yaşama şansımız olsa
Al işte....Eşimin ikinci anneden olan küçük bi kız kardeşi var babası o kıskanıyor yanında bebeği sevme dedi diye onlar varken sevmiyor desem yeridir
Dinlemez ki. Kendinden başkası önemli değil onun için. Kendi işi herşeyden önemlidir. Anahtarı ver işim var dedi eşim ne kadar anlatmaya çalışsa da dinlemedi vermek zorunda kaldı
Benim babamda öyledir gerçekten çok iyi anlıyorum sizi misal Bayram'da gideriz yanına kendisi tüm planı yapmıştır sadece kendi arkadaşlarına gidilecek sadece kendi istediği şeyler yapılacak ama en sonunda tartışmayı bırakıp pasif direnişe geçtim dediği şeye tamam diyorum ama gittiğimiz yerde onu tek başına bırakıyoruz haliyle sıkılıyor bu defa kendisi dönelim kalmayalım ne gerek var demeye başlıyor tavsiye ederim pasif direniş yapın düğüne gideriz mi dedi tamam diyin hatta gidin ama geç kalkın düğünden yorulsun bıksın vs anca böyle başa çıkılıyor çünkü despot insanlarla yıldırma politikası ileDinlemez ki. Kendinden başkası önemli değil onun için. Kendi işi herşeyden önemlidir. Anahtarı ver işim var dedi eşim ne kadar anlatmaya çalışsa da dinlemedi vermek zorunda kaldı
Evde tadilat yaptılar alınacak ıvız zıvır süs eşyası falan var. Çok büyük eşyalar değil muhtemelen bi milyoncu tarzında yerlerden alacaklarTatile gitmekten daha onemli olan araba ihtiyaci sebebini merak ettim
Küçük bebeğim olduğu için öyle yapamıyorum ve düğüne gerçekten birlikte gitme imkanımız yok eşim babası kayınvalidem iki görümcem ve ben bebekle arabaya sığamayız. Benim bebek eşyaları çok olur diye düşünürdüm hep ama yok onlar 2 günlük şey için en az 3 valiz hazırlıyorlarBenim babamda öyledir gerçekten çok iyi anlıyorum sizi misal Bayram'da gideriz yanına kendisi tüm planı yapmıştır sadece kendi arkadaşlarına gidilecek sadece kendi istediği şeyler yapılacak ama en sonunda tartışmayı bırakıp pasif direnişe geçtim dediği şeye tamam diyorum ama gittiğimiz yerde onu tek başına bırakıyoruz haliyle sıkılıyor bu defa kendisi dönelim kalmayalım ne gerek var demeye başlıyor tavsiye ederim pasif direniş yapın düğüne gideriz mi dedi tamam diyin hatta gidin ama geç kalkın düğünden yorulsun bıksın vs anca böyle başa çıkılıyor çünkü despot insanlarla yıldırma politikası ile
Eşim babasından çekiniyor annesiz büyüdüğü için babasına minnet borcu var ama bunu abartıyor. Ben üzülünce daha çok üzülüyor biliyorum herşeye tamam demiyorum olaylar ben yokken gerçekleştiği için kızsamda eşime kızıyorum çaresiz hissediyor kendini. Ne babasına bişey diyebiliyor ne de banaEşiniz bulmuş sizin gibi sesini çıkarmayan bir kadını keyfine bakıyor. Kocanızın babasının keyfi için tatil planınızı engellemesi sorundan öte terbiyesizlik. Babası küsüyormuş, sizde küsün,babası alınıyormuş sizde alının. Nasıl böyle bir muameleyi kendinize layık görüyorsunuz. Eşinizin sizi çok sevdiğini, çok mutlu olduğunuzu mu düşünüyorsınuz. Anlattıklarınıza bakılırsa sevginizde mutluluğunuzda sizin herseye tamam demenize bağlı. Siz bu şekilde mutluysanız sorun yok.
Uzun bir aradan sonra derdimi paylaşıp fikir almak istediğim güzel insanlar merhaba.
Benim oğlunun evlendiğini başka bir aile kurduğunu hala anlamayan bir kayınpederim var. Sürekli onun planlarına uymamızı bekliyor. Ne yaptıysak ne dediysek bu durumu değiştiremedik. Bu bayram için tatil planı yapmıştık. Normalde sevmem bayramda tatile gitmeyi aileyle vakit geçirmek akraba eş dost ziyareti yapmak, bayramdan bayrama gördüğüm aile büyüklerinin hayır dualarını almak bana daha cazip gelirdi ama gerçekten tatile ihtiyacım vardı ve eşimin başka zamanı yoktu. Ama iptal etmek zorunda kaldık çünkü araba kayınpederime lazımmışşşş. Bizim arabayı işi olduğu zaman sizin işiniz var mı diye sormaz bile anahtarı bırak der olay biter sen istediğin kadar konuş dinlemez.
Bu durumu kendi babama söylesem alın benim arabayla gidin der biliyorum ama bayram et telaşı derken araba ona lazım olacak babamı da mağdur etmek istemediğim için öyle birşey diyemiyorum. İçimde patlayan tatil hevesim yüzünden dün akşam işten yorgun gelen eşim dinlenirken ona patladım çok yalnız kalıyorum sende hemen uyuyorsun bari kalk sohbet edelim diye adamı zorla uyandırdım bir iki fırçaladım sonra ben yattım. Kıyamam sabah işe giderken öpe koklaya gitti ama benim içimdeki kırıklık geçmedi. Bayramın son günü bodrumda düğün var bayramı tatilde geçirip ordan düğüne geçecektik. Düğün eşimin akrabasının. Kayınpederim şimdi hep beraber düğüne gider geliriz diye plan yapmış. Arabaya sığamıyoruz hep beraber sıkış tepiş gitmektense eşime sen git dedim o da sen olmazsan gitmem ben diyor ama düğünü olacak kuzenini de çok seviyor. Gitmezse içinde kalacak biliyorum.
Hadi tatile gidemiyoruz bari bayramda aileme gidebileyim değil mi ama o da olmayacak araba olmayınca. ( ailem başka şehirde yaşıyor)
Otobüsle gidin diyebilirsiniz küçük bebeğim var klimalar otobüsün kalabalığı cesaret edemiyorum. Çok uzun oldu biliyorum ama çok üzüldüm kendimi çok mutsuz hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum
33 yaşında adam tepki gösteremiyor işte. Küçük desem değil babam yaşlı diyor daha kaç sene yaşar belli değil diyor ( babası daha 60 yaşında değil) ölüm yaşla değil anlatamıyorum bana da kıyamıyor değişik alternatifler bulmaya çalışıyor. Araba kiralayalım diyor para basmıyoruz ki sonuçta.Burada en buyuk suclu esiniz bence. Bu yasa gelmis hala cekiniyor mu. Adam resmen kafasina gore konusuyor soyle yapin boyle yapin. Biliyor ki karsisindakiler uygulayacak. Esinizin artik tepki gosterme zamani gelmis.
Eşimde öyle diyor ama istemiyorum adam iyice alışıyor ben arabayı alsamda bakıyorlar başının çaresine diye. Hepten başa çıkamayacağız diye korkuyorum parada basmıyoruz ki kiralamada pahalıBence bayram için bir araç kiralayın, planınızı iptal etmeyin
Kırmasın ama bu denli uzun boyluda olmasın. Tatile gidemiyorsunuz sırf kayınpederinizin canı öyle istediği için ve üzgünüm eşiniz böyle davranmaya devam ederse siz daha çok plan iptal edersiniz.Eşim annesiz büyüdüğü için babasına düşkün onu kırmak istemiyor. Adamda kendini acındırmayı çok iyi biliyor. Bizi götüren olmaz biz nasıl gideriz diye ağlanmaya başlıyor. Evet 2 senedir evliyim 2 senedir kayınpederimin bütün planlarına uymak zorunda kalıyoruz. Eşime defalarca güzelce anlattım yeri geldi kavga ettim ama babam da ihtiyacı olmasa istemez demekki çok lazım babam bizi çok düşünür kötülüğümüzü istemez düşüncesinden kurtaramadım. Adam kılıfına uyduruyor herşeyi küçük bebekle tek başınıza tatil zor olur bodruma düğüne hep beraber gidince x ablan (cici kaynanam) size yardımcı olur. Öyle diyorlar ama geçen haftaki düğünde x abladan en ufak yardım göremedik oynamaktan yardım etmeye fırsat bulamadı zaar
Onlarda da cici kayınvalidem den olma küçük görümce var küçük dediğime bakma 9 yaşında ama çocuğa 2 yaş muamelesi yaptıkları için binemezler öyle uçağa otobüse falan. Daha hala annesinin kaşıkla yedirdiği annesiyle babasının arasında yatan kendi başına tuvalete gidemeyen bi çocuk. Bebek gibi davranıyorlarKırmasın ama bu denli uzun boyluda olmasın. Tatile gidemiyorsunuz sırf kayınpederinizin canı öyle istediği için ve üzgünüm eşiniz böyle davranmaya devam ederse siz daha çok plan iptal edersiniz.
Ayrıca otobüs var uçak var var oğlu var yani,ağlanıyorsa kimse bizi götürmüyor diye,binsin gitsin.
katılıyorum. Insanlar üç günlük hayatlarini niye el icin yasar nasil buna göz yumar biz cinnetciler bunu anlayamıyoruz. Varsin kötü gelin olun, neyiniz eksilecek ki? Aile olamamissiniz aile! Daha kötü ne olabilir?Bir cinnete bakar herşey
Of yazık çocuğa ya. 9 yaşında hala kendi öz bakımını yapamıyor ailesi yüzünden,çok üzüldüm. Kızım 2 yaşından beri bu dediklerinizi yapıyor kendi başına ,o çocuk okulda ne yapıyor ki ben anlamadım.Onlarda da cici kayınvalidem den olma küçük görümce var küçük dediğime bakma 9 yaşında ama çocuğa 2 yaş muamelesi yaptıkları için binemezler öyle uçağa otobüse falan. Daha hala annesinin kaşıkla yedirdiği annesiyle babasının arasında yatan kendi başına tuvalete gidemeyen bi çocuk. Bebek gibi davranıyorlar
Aile bir tuhaf ya. Utanmıyorda tatile gitmeyin,anahtarı bırakın demeye. Hatta abartıp ne gerek var tatile bile demiş. Düğüne gider döneriz tatil olur hesabı. 50 yaşında çocuk yaparken genç (9 yaşında kızı varmış) ama otobüse binip gitmeye gelince bizi kimse götürmez diye ağlanıyor. Öylede utanmaz. Yaşlıysan çocuk yapmasaydın,gencim yaparım diyorsan bir zahmet başının çaresine bakıver,ağlanma yaşlıyım diye.Ayyy cok kizdim esinize
Ne demek anahtari vermek zorunda kalmak? Vermesin yaa
Yuruyerek git baba derim ben olsam
Yaşlıysa çocuğu neden yapmış ki daha 9 yaşında diyorsunuz. 50li yaşlarında çocuk yaparken yaşlıyım dememiş şimdi mi ağlanıyor yaşlıyım diye. Eşinizde bunu göremiyormu ben anlamadım.33 yaşında adam tepki gösteremiyor işte. Küçük desem değil babam yaşlı diyor daha kaç sene yaşar belli değil diyor ( babası daha 60 yaşında değil) ölüm yaşla değil anlatamıyorum bana da kıyamıyor değişik alternatifler bulmaya çalışıyor. Araba kiralayalım diyor para basmıyoruz ki sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?