- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Ayyyy ben çok güldüm yazınıza bendee diyip böğürme kısmında özellikle bak ne güzel bebiş geliyor evin neşesi tadı tuzu geliyor hem atandıktan sonra gelseydi ücretsiz izin Alman bebekle ilgilenmen zor olurdu aile de uzakta bakıcı kreş uğraşmazsın büyüyene kadar. iyi tarafından bak bence keske benimde ummadığım anca beklemediğim bi anda çıkıp gelse umutlarımı yeşertse gönlümüzün evimizin tadı tuzu gelse ama tüp bebekle bile gelmedi o haber kimseye tam manasıyla anlatamıyorum derdimi buraya yazıyım bari bi okuyan dua eder belki
Bende kiz istiyordum hatta ogrenince nasil agladim doktorun yaninda ve kan alinirken hic susmadan, hastane onunde, evde 2 gun. O kadar ki herkes cinsiyeti icin arayamadi beni uzmemek icin. Dogumda sezeyanda uyaniktim ilk sordugum kizmi oldu. Simdi 3.5 yasinda oglum ona her baktigimda iyiki seni dogurmusum diyorum ki zor bir cocuktur. Simdi 2. Si kiz olsun isterim ama simdi o kadar keskin degil fikrim. Erkek olursa oglum cok mutlu olacak olsun diyorum. Ki bizim ailede hic kiz yok hep torunlar oglan.. insan kucagina alinca degisiyo hersey. Allah saglicakla dogum versinSelam kizlar.
Hepinize saglik,sihhat dilerim. Cunku kalkip kendin isinizi gucunu,yemegini,temizligini yapamayinca o durumda olunca istemek de cok zor.
Simdi bir hastaligim yok Allaha şükür,olanlari da anladim ziyadece.25yasindayim. 1 yil olacak evliyim ve 4 aylik da hamileyim. Ilac kullanmama ragmen,o ay duzensiz ictim diye heralde Kpssye hazirlanirken,bir baktim gebelik var. Ogrendigimde şok oldum. Kabullenemedim. Hic hazir degildim. Bekar evimde,ailemden ayri yasadim,okudum hep. Evliligi oturtayim,guzel yemekler yapmayi ogreneyim,atanayim ozel okullarda calismanin bir garantisi yok diye dusunuyordum. Esim de dogru insan mi diye arada yokluyordum kendimi. Evlenince bazi seyler farkliydi cunku...
Gel gelelim ilk aldirayim dedim daha var mi yok mu belli degildi,kese varsi sadece kalbi atmadan aldirayim dedim cesaret edemedim,korktum. Gel zaman git zaman 4 aylik oldu. Bulanti,kusma,halsizlik... cok zordu benim icin. Ailelerimiz de uzakri,arkadasim da yok. Bi kocanin eline baktim yemek yapsa yesem diye,ortalığı toplasa vs.. calisiyor bir yere kadar yapabiliyor acim diye agladim ama kimse yok yemek yapacak,verecek. Şampuanından tutun,bulasik deterjanina her sey koktu 3 ay salonda koltukta yattim sadece. Kilo verdim. Disarida yedimse yaramadi cikardim... 2 gun once cinsiyetini ogrendik. Kiza benziyor denildi kendimi ona alistirdim. Biliyorum icinizde kizanlariniz olur,ama kiz olur bana yoldas olur diye cok istedim ama erkekmis. Erkek evlat kotu mü hayir tabii ki,hatta anneye daha duskun olur derler. Ama ne bileyim gonulden biri geciyor iste. Kpssde olmadi. Gonlumce gelirim de yok,hala yemek yapamaz haldeyim ve cinsiyeti ogrenenince esim aa tuh bee ben kiz istiyordum dedi. Ben deeee diyip böğürerek aglayasim geldi ama olsun dedim alistirayim diye.
Allahim affet boyle dusundugum icin ancak hem plansiz,istemedigim anda oldu ve gonlumden gecen de olmayinca cok kötü hissettim. 16.haftada sanirim ki kesin cinsiyettir. Vardir bir hayri elbet. Dert mi bu anlattigim degil,paylasacak birini aradim sadece. Cunku etrafinda herkes kendi derdinde. Ailem bana biraz kizdi atanip cocuk yapaydin diye. Sizlere yazayim dedim... iste boyle. Biraz kabullenememek...
Ben de gizlice agladim,ayni zamanda aglarken kizfim kendimene salakca ağlıyorsun diye. Gececektir. Cok heves etmenek etsek de hayrini düşünüp kabul etmek gerek topici acinca yazilanlarla daha iyi oldum,sagolun siz de. Evlat evlattir.Bende kiz istiyordum hatta ogrenince nasil agladim doktorun yaninda ve kan alinirken hic susmadan, hastane onunde, evde 2 gun. O kadar ki herkes cinsiyeti icin arayamadi beni uzmemek icin. Dogumda sezeyanda uyaniktim ilk sordugum kizmi oldu. Simdi 3.5 yasinda oglum ona her baktigimda iyiki seni dogurmusum diyorum ki zor bir cocuktur. Simdi 2. Si kiz olsun isterim ama simdi o kadar keskin degil fikrim. Erkek olursa oglum cok mutlu olacak olsun diyorum. Ki bizim ailede hic kiz yok hep torunlar oglan.. insan kucagina alinca degisiyo hersey. Allah saglicakla dogum versin
Simdi uzuldugunuze ilerde guleceksiniz emin olun. Durduk yere yanima gelip yanagimi oksuyor annem seni seviyom mis gibi kokuyorsun diyorya dünya duruyor. Kizmis erkekmis farketmiyor o ve sen kaliyorsun içine sokasın geliyor kucaklamaktan. Yasadiginiz guzel gunler dilerim ve agladiginiz gunleri gulerek hatirladiginiz.Ben de gizlice agladim,ayni zamanda aglarken kizfim kendimene salakca ağlıyorsun diye. Gececektir. Cok heves etmenek etsek de hayrini düşünüp kabul etmek gerek topici acinca yazilanlarla daha iyi oldum,sagolun siz de. Evlat evlattir.
Coook tesekkur ederim,sagolun. Oglunuzla nice guzel anlariniz olsun,kardesi de gonlunuzce olsun hayirlica. TesekkurlerSimdi uzuldugunuze ilerde guleceksiniz emin olun. Durduk yere yanima gelip yanagimi oksuyor annem seni seviyom mis gibi kokuyorsun diyorya dünya duruyor. Kizmis erkekmis farketmiyor o ve sen kaliyorsun içine sokasın geliyor kucaklamaktan. Yasadiginiz guzel gunler dilerim ve agladiginiz gunleri gulerek hatirladiginiz.
Hislerin gayet normal. Hemen hemen hepimiz hamileliğin başlarında böyle hissettik. Hormonlardan. Kendini suçlu hissetme.Selam kizlar.
Hepinize saglik,sihhat dilerim. Cunku kalkip kendin isinizi gucunu,yemegini,temizligini yapamayinca o durumda olunca istemek de cok zor.
Simdi bir hastaligim yok Allaha şükür,olanlari da anladim ziyadece.25yasindayim. 1 yil olacak evliyim ve 4 aylik da hamileyim. Ilac kullanmama ragmen,o ay duzensiz ictim diye heralde Kpssye hazirlanirken,bir baktim gebelik var. Ogrendigimde şok oldum. Kabullenemedim. Hic hazir degildim. Bekar evimde,ailemden ayri yasadim,okudum hep. Evliligi oturtayim,guzel yemekler yapmayi ogreneyim,atanayim ozel okullarda calismanin bir garantisi yok diye dusunuyordum. Esim de dogru insan mi diye arada yokluyordum kendimi. Evlenince bazi seyler farkliydi cunku...
Gel gelelim ilk aldirayim dedim daha var mi yok mu belli degildi,kese varsi sadece kalbi atmadan aldirayim dedim cesaret edemedim,korktum. Gel zaman git zaman 4 aylik oldu. Bulanti,kusma,halsizlik... cok zordu benim icin. Ailelerimiz de uzakri,arkadasim da yok. Bi kocanin eline baktim yemek yapsa yesem diye,ortalığı toplasa vs.. calisiyor bir yere kadar yapabiliyor acim diye agladim ama kimse yok yemek yapacak,verecek. Şampuanından tutun,bulasik deterjanina her sey koktu 3 ay salonda koltukta yattim sadece. Kilo verdim. Disarida yedimse yaramadi cikardim... 2 gun once cinsiyetini ogrendik. Kiza benziyor denildi kendimi ona alistirdim. Biliyorum icinizde kizanlariniz olur,ama kiz olur bana yoldas olur diye cok istedim ama erkekmis. Erkek evlat kotu mü hayir tabii ki,hatta anneye daha duskun olur derler. Ama ne bileyim gonulden biri geciyor iste. Kpssde olmadi. Gonlumce gelirim de yok,hala yemek yapamaz haldeyim ve cinsiyeti ogrenenince esim aa tuh bee ben kiz istiyordum dedi. Ben deeee diyip böğürerek aglayasim geldi ama olsun dedim alistirayim diye.
Allahim affet boyle dusundugum icin ancak hem plansiz,istemedigim anda oldu ve gonlumden gecen de olmayinca cok kötü hissettim. 16.haftada sanirim ki kesin cinsiyettir. Vardir bir hayri elbet. Dert mi bu anlattigim degil,paylasacak birini aradim sadece. Cunku etrafinda herkes kendi derdinde. Ailem bana biraz kizdi atanip cocuk yapaydin diye. Sizlere yazayim dedim... iste boyle. Biraz kabullenememek...
Yorumlari okumadim.Selam kizlar.
Gel sarılalım. Ana olurken cekilenler... resmen.Yorumlari okumadim.
2 yildir evliyim, evlenmeden önce de 2.5 sene birlikte yaşadık. Bilerek hamile kaldim ama testen sonra 2 günde zor kabul ettim. Hala acaba mi dedigim oluyor. Mide bulantisi ve istahsizlik 4 ay yasadim, 6.ay en iyi ayimdi
Duzen bozuluyor, insan kendinden iliskisinden ve geleceginden emin olamiyor. Hamilelikte ozgurlugum cok kisitlandi, üstüne her durumdan tek basina cikabilecek biriyken attık bana bagimli olacak bir canli dolayisiyla kocamla ekip calismasi yapmak zorundayim.
Yani hepimiz yasiyoruz bunlari, bunalim vs degil, insan olmanin getirdikleri bunlar. Geçecek.
Ve kiz istiyordum ama erkek, hala alisamadim
yapmayın etmeyin.kucucuk masum bebek.melek o.kiz olsun erkek olsun evlat be.onu çok sevin.allahin emaneti o.Selam kizlar.
Cok haklisiniz. Evin kirli kalisi ve temizleyememek bile etkiledi beni. Silkinip bir dua edecegim. Sagolun.Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın inşaAllah. bence çok sıkıldınız hiçbir şey yapamamaktan o yüzden böyle olumsuz davranışınız. dua edin kendinizi sakinleştirin gerçekten geçer bu zamanlar aklınıza geldiğinizde ya kendinize çok kızarsınız ya da doğru olan buydu dersiniz.
Cok guzel yazmissiniz. Artik biraz daha farkindayim. Tesekkur ederim.Bazen insanın istediği hayal ettiği şeyler olmadığı zaman plansız giden şeylerde eklenip hayaller ertelendiğinde bunları hissedebiliyor sizi anlıyorum. Fakat sadece şunu diyeceğim şuan kanınızda bir masum var ve hayata gelmek için bekliyor sadece düşünmeniz gereken şey onun nasıl bir insan olacağı ona neler katabileceğiniz olsun. İyi insan yetiştirmek önemli. Şuan plansız 2.ye hamileyim. Başta çok korktum fakat hatırladım da ilk bebeğime de aynı şeyi hissetmiştim. İnsan her türlü korkuyor çünkğ bir hayat veriliyor elinize ve al şekillendir deniyor. Uykusuz geceler kaka kokulu odalar gazı desen ayrı ve daha birçok şey fakat sonra bie gülüyor bir kokuyorsun arkadaş diyorsun s.ç kafama s.ç ama hep gül hep bak hep koklayayım. O yüzden sadece şunu bilin ki o çok masum ve size ihtiyacı var. Ben hala kızıma bakıp ağlarım şuanda da ağlıyorum çünkü çok masumlar ya. Çoook çıkarsız seviyorlar. Kız veya erkek olma düşünceleri var ya ona sığmayacak kadar masumlar çaresizler çoookk.
Sevindim. Hakkınızda her zaman hayırlısı olsun inşallahCok guzel yazmissiniz. Artik biraz daha farkindayim. Tesekkur ederim.
Ya benim karnim bile yok. 57 kilo,171 boy. Hic kilo almadim. Cok yemisim de şişkinlik olmus gibi sadece. Bel yanlarim kalinlasti o da ondan fark ediliyor. Haklisiniz. Bunu aşacağım. Anne olacagimin bilincine iyice girsem kiz erkegi ayirt edemem. Ayirt etmeyenler anne olmuslar cunku. Ben kendimi ana gibi olacakmis gibi hissedemiyorum henuz. Olacak insallah.
Hafif bas agrim olsa agri kesici almaya alıştım bunlar agir geldi. Isin bir de o yuzu var. Hayırlısı olsun bakalim9 ay kustum oğlum 7 yaşındaydı kahvaltı falan idare ettik
Ammaaaaaa doğurunca o günleri mumla aradım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?