Plasenta previa

inşallah canım..ben de 5i gibi falan gidicem ikinci doktoruma.güzel haberlerle şenlendiririz burayı inşallah..

1 gun varmis aramizda.. Insallah sendede sorun yoktur.. beylikduzu medicanadaki dra gidrceksin sanirim... Sen dogumu cerrahpasadami yapacaktin? Ayy artikim takip edemiyorum bu ara beynim cok yoruldu galiba... Zaman azaldikca sanki gecmiyor gibi geliyor bana sanki daha once geciyorduda...daha cok var cokk su eylulude bi atlatsam ekim gelse keske cok basim agriyor diyetten bikmis durumdayim nasil gecicek bu zaman boyle hic tadim tuzum keyfim kalmadi gibi bu ara bide evde oturuyor olmamin buna etkiside epeyce fazla sanirim gezmek istesemde gezemiyorum amannnnnn offfff bunaldim iyice..

eve t canım doğru hatırlıyorsun medicanadaki burcu hanıma gidicem bu sefer.bir de rıza madazlıya gidiyorum.rıza bey cerrahpaşada yapıcam dedi ama ben istemiyorum.bakalım gidişata göre bakıcaz.inşallah verdiğim kararlarda pişman olmam.
aynen canım zaman hiç geçmiyor bir de havalardan çok bunalıyoruz onun da çok etkisi var.bak sen daha öndesin az kaldı sayılır 2 aycık.benim 3 ayım var.aman erken merken olmasın da ne yapalım bekleriz..yeterki kanama olmasın.bebecikler yeterince büyüsünler yoğun bakıma girmesinler.senin zaten Allahın izniyle endişe etmeni gerektirecek bir durumun kalmadı.sadece şekere dikkate devam.ediyorsun da zaten.azıcık dişini sık canım.yavrularımıza kardeş getiricez ne güzel ailelerimiz genişleyecek..böyle güzel şeyler düşünelim..

hayırlısı olsun canım ... durumuna göre bence karar ver doğumu nerede yapıcana onun içinde zaten zamnın var daha... benim karnım çok büyüdü sanırım hareketlerimde çok ksıtlandı bunalmamın s ebebi o yoksa şuan 30 haftalık oldum kaldı geriye 8 haftacık geçer sanırım oda bide uyuyamıyorum yattım yatağa döndüm döndüm en snunda kalktım ( neyseki bu günlerde geçicek bişekilde hayırlısıyla hepimiz bebişlerimizi kucaklıcaz bugünlerde geçmişte kalıcak elbet güzel anılar biriktiricez.. çocuklarımız abi abla olucaklar yanlız kalmayacaklar .. vallal sırf oğlumun kardeşi olsun diye yaptım bu bebişi yoksa alışmıştım rahata..

ben de dün ablamla seni konuştuk.hemen herkesden bahsediyorum.:)
ilk seferde rahmi mesanenin yarısını alırım demişti ve alttan bakmıştı.bu kez mesaneyi sordum açınca göreceğiz dedi.belki rahmi de ona göre alır ki ben riske girmek istemiyorum.alması gerkiyorsa alsın.mesane zamanla büyüyormuş canım.ama bıçak değmemesi daha iyi.ameliyat ne kadar sürer diye sordum;en zor ameliyatım bir saat sürer dedi.benim ki de bir saat sürermiş.
seketeri hanımda hocanın eli çok hızlı demişti.orda hastalar vardı ailesinde previa olan iki kişi olmuş.tüp bebekmiş ikisi de.mesaneye yapışmış demiş.ama ameliyatta rahmi bile bırakmış.kadın3 kızı varmış bir erkek istiyormuş.5 ay önce olmuş ameliyatını.kanserli hastalar vardı.hepsi öve öve bitiremedi hocayı.başka hastanelerin rahim,yumurtalık hepsini alırım dediği vakaları ilaçla tedavi etmiş.
ateş hocanın beni etkileyen en önemli yanı sakinliği.şimdiye kadar gittiğim tüm doktorlar psikolojimi çok çok bozmuştu.artık ölümü düşünür olmuştum sürekli.ilk gittiğimde sormuştum ameliyattan ne kadar korkmalıyım diye.ödüm patlıyordu zaten.hiç korkma,korkacak hiç bir şey yok demişti.halbuki bana iki gün önce zeynep kamildeki doktor neler demişti.
ameliyata kadar gelmene gerek yok,yorulma dedi.
ameliyattan bir hafta önce hastanede kan tahlillerim yapılacak.biraz uzak ama gidebilirim inşaALLAH.
böyle işte canım.yatarak bekliyeceğim.
küçük ablam gelecek ama o doğuma bir kaç gün kala gelir sanırım.kış boyu annem tadavi gördüğü için hep ona baktı.eşi de yalnız kaldı.şimdi erkenden çağırmayayım diyorum.yiğenim var, üniversiteyi kazandı.kaydı vs. var.müsait olduğunda gelebilir sanırım.

günaydın canım.nasılsın,temizlik başladı mı?
annesinin kızı prenses gibi olmuş.sağlıklı,hayırlı yaşasın.
sen de çok güzel olmuşsun arzucuğum.kalabalık aile ne kadar güzel.Allah mutluluğunuzu daim etsin inşaALLAH.

Son düzenleme:

canım yaa içim umutla doldu valla bakarsın tüm organcıkların yerinde durur Allah kerim sen ve bebiş iyi olun da..insanın doktoruna güven duyması çok güzel bişey.adam zor vakalarla uğraşmaya alışmış sen onun için rutin bir operasyon olacaksın soğukkanlı doktor kimbilir neler görmüş.herkesi dikine mi kesiyor ben bunda biraz tedirgin oldum yatay kesik sanki daha kolay iyileşir gibi.
hangi hastanede olacaksın canım?bu arada tarih te verdi mi?

Gittim canim saol. sormadim o da bisey anlatmadi .artik kurcalamiyorum 6 eylul karar verdi kismetse. bebis iyi cok sukur
Simdi mobilya nakiyoruz buyuk kizima
hayırlısı artık.
ablamızın da mobilyaları hayırlı olsun şimdiden.

yatay kesince plesantayı kesiyor canım.kanama olmasın diye dikey yapıyor.
ben çok egzersiz yapardım önceleri,sordum dikey kesince ilerde yapabilir miyim diye yaparsın dedi.
tabi görüntü olarak pek hoş olmayaak.

Sonunda mobilyalarimiza karar verdik. Yarin siparisi vercez. hafta ici gelir dediler. Ne zor boyle buyuk seyler almak. canim cikti. 11 gun cabuk gecer mi ? sona yaklasiyorum. insallah hepimize guzel sonlar yaxilmistir. son yaklastikca benim korkum artiyo. silkinmek lazim.

doğru anladım canım.rıza hoca yatay yapıyormu.herkesin tekniği farklı.artık görüntü düşüneceğimiz en son şey napalım iyi olalım da tek sorun o olsun bu arada facedeki ateş hocanın videolarını kardeşime izletecektim yok olmuşlar sende de yok mu?sayfayı iptal mi ettiler acaba?

Benimkide ,diger dikise yakin kescez dedi ama yatay dikey bahsetmedi.damarlanmanin az oldugu yerden kescez demisti. bakalin ne yapcak.sormiycam.

güle güle kullanın canım hayırlı uğurlu olsun.korkmakta çok haklısın çok az kaldı çünkü.valla 11 gün kolay geçer Allahın izniyle.bir de bana bak daha 3 ayım var asıl bana zaman geçmez.sen atlattın zor günleri vuslata yaklaştın..hiç korkma ferah ol canım sen metanetlisin.

Saol canim. daha guzeli sizin olsun.daha 4 ay var 3 ay var dedigim gunleri o kadar net hatirliyorum ki
.geciyo walla. bi bakmisin senin de gecmis.
ben bugunlerde huzursuzum biraz. sanirim bunun sıkıntısı.doktoru degistirmis olmak da tedirgin ediyor. birden buyuk paralar harciyoruz. hastane de en az 7000 tutacak. bunaldim galiba.

yatakta uyuyamadan yatmaktan kafayi yiycem. ilk aylarda mide sorunundan yatamadim. sonra nedenini anlamadigim seklde uykusuz kaldim. simdi zaten mumkun olmuyor. naapcam bu uykusuzlukla bilmiyorum. Dogumdan sonra zaten mumkun olmuyor. (insallah yani, ona raziyim :)) hava da cok isindi gene yaaa. ben bugunlerde mizmiz mi oldum acaba? bugun bizimkileri sinemaya gondereyim bari. aksam zaten anneme gidecek kizim. dugune gidecekmis sonra da anneannesinde kalacakmis. ilk defa ayri kalicam kizimla. ayri kalmaya biraz alissin belki dogumdan sonra gerekir diye bi deneyelim demisler.e bende alisaym di mi? bu gece hic uyuyamam artik
su an ben kendimi cekemiyorum . herkesten uzak durmak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…