- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.921
fburak beni utandırdınpepukeye teşekkür etmeyi unuttum sağol canım bizi merakta bırakmadığın için
fburak beni utandırdınpepukeye teşekkür etmeyi unuttum sağol canım bizi merakta bırakmadığın için
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlanırlar ve evlerine çıkarlar...Rabbim sağlıcakla inşallah...Ben de çok korkuyorum her an başlayacak kanamam diye...doktor bana da rahim almaya kadar gidebilir dedi...ben çok üzülüyorum ilk bebeğim diye...rabbim en azından inşallah bu bebeğii bana bağışlar...Dağcı hangi hastaneye gidiyordu bilen var mı? istanbulda mı acaba..
daha güzel haberler duymak isterdik ama yinede şükür Allaha inşallah hepimize daha sağlıklı doğumlar nasip eder.doğum yapan arkadaşlar da en kısa zamanda bebeklerine kavurşurlar.çok giremediğim için nete çok takip edemiyordum ama dağcının durumu benimkine benzediğinden onun durumunu daha da merak ediyordum.benimde plesantam maalesef total.önce yapışık olabilir diyen doktorum 3 hafta önceki kontrolümde olmayabilir dedi bakalım bu cumartesi ne diyecek...dağcının hamileliği boyunca kanamaları oluyor muydu bilen arkadaşlar var mı....birde benim çok fena midem ağrıyo acilde serum aldım dün ama hala geçmedi...bunun sebebine dair bilgisi olan yada mide ağrısı yaşayan var mı....tansiyon düşüklüğümde cabası...
kızlar Dağcı sabah doğum yaptı.gece aniden kanaması başlamış ve hemen hastaneye koşmuşlar.ilaç kar etmemiş sabah erkenden de doğuma girmiş.rahmini almışlar.mesaneye dokunulmamış çok şükür.2 ünite kan vermişler.bebiş 2kg 100gr doğmuş.biraz sıvı yutmuş midesini yıkamışlar.şu an gözetim altındaymış.arkadaşımız iyi çok şükür 2 gün sonra taburcu olacak.bebeğin ne zaman taburcu olacağı bellii değil.ben kardeşimle marmara forumda gezerken aradı.cepte ismini görünce irkildim anladım bişeyler olduğunu biraz stres bastı.ortam kalabalık olduğu için pek konuşamadım.ama sağolsun güzel arkadaşım o haliyle beni arayıp durumunu bildirdi.ben de eve gelir gelmez sizi haberdar edeyim dedim.bu ağustos ayı maşallah çok bereketli çıktı doğuran doğurana..
inşallah dağcı da yavrusu da bir an önce taburcu olurlar mutlu sağlıklı evlerine dönerler.o da kurtuldu Allahın izniyle..darısı hepimize inşallah..
Kizlar pepukenin dedigi gibi mersennede kacgundur kayip yine..
Umarim hersey yolunda gidiyordur...
detayını ben de bilmiyorum canım.doktoru zaten rahmi alacağını söylemişti.bunu bilerek doğuma girdi.zaten bir daha çocuk
düşünmediği için de pek umursamıyor.kanamasına izin vermeden rahmi aldılar.yoksa daha çok kan takviyesi alırdı.
ben doktoruma sorduğumda hormonları üreten yumurtalıklar,rahim sadece bebek için gerekli demişti.ama adet te olmuyorsun rahim gidince.bu kadarını biliyorum.artık ilerleyen zamanlarda durumumun gidişatına göre eğer bende de yapışıklık varsa
alınacak o zaman araştırır soruştururum.şimdi düşünmek istemiyorum.
evet sayfamız bu ara ilerlemiyo sayıca azaldık.kames doğurunca haliyle yavrusunun derdine düştü şimdi dağcı da öyle.asıl mersenne oratlıklarda yok.inşallah iyidir...
Geldim kızlar, buradayım. Hafif depresyondayım. Annemden uzaktayım,özledim, doğumumda da muhtemelen burada olamayacak hacıya gidecek, hamileliğimin 5. haftasından beri görmüyorum zaten, memlekette. Bir dahaki ay eve temizllik için birisini alacağım, eşim illa ki tek başına durma yoksa sen de yorulursun, en azından annem gelsin, gecesinde de bizde kalır, evi toplarsınız dedi. Ben bütün bunları annemle yapmak istiyordum, hem onu görmem için bahane olur diye düşünmüştüm, aradım annemi, anne en azından doğumdan önce 1 kere gel, 1 günde olsa bizde kal,özledim seni, hem de böyle böyle temizlik falan yapılacak,kızımın eşyalarını toparlayacağım, beraber yaparız dedim. Annemde sağolsun, kızım gelemem, gelsem bile 1 geceden fazla kalamam dedi, çoook üzüldüm. Ben tam anne kuzusuyumdur, onu o kadar özledim ve yanımda olsun istiyorum ama gelemem deyince bir şey diyemedim, bir şey desem yanlışlıkla kalbini kırarım diye korktum ama akşamdan beri durup durup ağlıyorum. Kanama olmasın, düşük olmasın, yok plasenta dinlensin v.s. derken 5 ay full yattım, yanıma tek kişi gelmedi,merak edip bir şeye ihtiyacın mı var demedi, şimdi iyiyim ama, kendimi yetim gibi hissediyorum valla. Eşimin ailesi sağolsun ilgileniyorlar ama onun anne baba yaşlı, anne birde burası için uzak diyor, o yüzden o da pek gelmek istemiyor. Durumlar böyle işte, yakında toparlarım kendimi.
Geldim kızlar, buradayım. Hafif depresyondayım. Annemden uzaktayım,özledim, doğumumda da muhtemelen burada olamayacak hacıya gidecek, hamileliğimin 5. haftasından beri görmüyorum zaten, memlekette. Bir dahaki ay eve temizllik için birisini alacağım, eşim illa ki tek başına durma yoksa sen de yorulursun, en azından annem gelsin, gecesinde de bizde kalır, evi toplarsınız dedi. Ben bütün bunları annemle yapmak istiyordum, hem onu görmem için bahane olur diye düşünmüştüm, aradım annemi, anne en azından doğumdan önce 1 kere gel, 1 günde olsa bizde kal,özledim seni, hem de böyle böyle temizlik falan yapılacak,kızımın eşyalarını toparlayacağım, beraber yaparız dedim. Annemde sağolsun, kızım gelemem, gelsem bile 1 geceden fazla kalamam dedi, çoook üzüldüm. Ben tam anne kuzusuyumdur, onu o kadar özledim ve yanımda olsun istiyorum ama gelemem deyince bir şey diyemedim, bir şey desem yanlışlıkla kalbini kırarım diye korktum ama akşamdan beri durup durup ağlıyorum. Kanama olmasın, düşük olmasın, yok plasenta dinlensin v.s. derken 5 ay full yattım, yanıma tek kişi gelmedi,merak edip bir şeye ihtiyacın mı var demedi, şimdi iyiyim ama, kendimi yetim gibi hissediyorum valla. Eşimin ailesi sağolsun ilgileniyorlar ama onun anne baba yaşlı, anne birde burası için uzak diyor, o yüzden o da pek gelmek istemiyor. Durumlar böyle işte, yakında toparlarım kendimi.
canımya kıyamam çokmu uzaksınız ben şunu anladımki eskiler yani anneler akrabalar eskiden böyle durumlar olmadığı için buduurmlara ya inannmıyorlar yada bişey olmaz zannediyorlar ben olsam bende üzülürdüm ama bir taraftanda cesaretlenirdim kendi kendime yeteceğim için hiç üzülme belki annende gelmek istiyordur ama vardır geçerli bir sebebi dediğin gibi hacca gidecek gelen gideni olacak uğurlamak içinsıkma canını geçecek merak etme
Sağol canım. Aslında annemler İstanbul'da oturuyor, sadece yazın yaylada kalıyorlar, orayı yazlık niyetine kullanıyorlar,arabayla 3-4 saat. Hacı için gelip gidenleri İstanbulda ağırlayacak ama İstanbul'a erken gelmek istemiyor. Halbuki orada işi yok, istese gelebilir yani. Ben bazen çok sivri dilli olurum, o yüzden hiç birşey demedim anneme, ağzımdan yanlış bir şey çıkmasın diye. Ama arada, kayınvaliden gelemiyor mu dedi bir de ona üzüldüm.İçimden, anne sen gelmiyorsun o niye gelsin dedim ama, ona demedim tabii. İlk 3 ay düşük tehlikem olduğunu da biliyordu canım. Annem bazen empati yeteneğini kaybediyor ne yazık ki, yoksa o da duygusaldır. Bir de benim her şeyi tek başıma halletmeme alıştı sanırım, nasıl olsa bunun da üstesinden gelir diyor herhalde. Halbuki ablam olsa ne yapar ne eder kadını üzer buraya getirtir ama ben üsteleyemedim üzülmesin diye, kendim üzülürüm dedim
Takma kafana diyip teselli etmeye calismak bos. ben de gercekciyimdir. uzuldum walla. Ama anneni en iyi sen tanirsin. niyeti sebebi en iyi sen bilirsin.
Sadece bebegini uzmemeye calis canim.
Bu arada hastanenin ekstra faturaladiklarini ogrendim. keyfini yerine getir yazayim.
Sen ogrenmediysen hala gene moralini bozcam cunku.
Sağol canım, ben 16 yaşından beri çalışıp kendi ayakları üstünde duran biriyim, annem biraz bu özelliğime güveniyor. Bir de duygusal olmadığımı düşünüyor çevremdeki herkesin düşündüğü gibi :) Geçer yakında.
Sen hastane masraflarını yaz bakıyım canım, merak ettim valla, Allahım çook olmasın diyeceğim ama bahsettiğimiz hastane için pek mümkün görünmüyor :)
Bussuru yazdim gitmis yaa
4 sene oldu ben isten ayrilali.bayaga degistim. yoksa sanirsan senle ortak yanimiz cok cikacakti.
Tutardan ziyade durum kotu. zaten bi ton para.
Bebek bezi,islak mendil,hasta bezi,sut sagma mak. kirasi,meme ucu,kremler vb. yani verilen hersey. tuvalet kagidini sanirsam ana paraya eklemisler.het ihtiyaci evden goturmek laxim.bunlarin hepsini ilk dogumumda hastane vermisti.
Bebise de 3 set istemisler.
ah canım benim ya anlıyorum seni zordur kesin ...
insan annesini böyle zamanda yanında istiyor bu çok doğal ...
anneninde kendine göre sebepleri vardır mutlaka ama gelse çok iyi olurdu senin için(
Kİzlar slm
Ben çok zor elde ettim gebeliğimi ve basından beri az kanamalarım oldu. Dün gece baya bı kanmam oldu acile gittim. Plasenta kısmen aşağıda bu sebep olabilir dedi. 13. Haftada tada böle erken donemde bu sebepten kanamasi olan oldumu? Bebeğimi kucağıma alma ihtimalim var mı?
Bebek bezi: Tamam, zaten yanımızda olur.
Islak mendil, hasta bezi tamam
süt sağma mak. kirası: umarım kullanmaya gerek kalmaz
meme ucu krem v.s. enterasan geldi. Bu kremler niye kullanılıyor kızlar. Doğum yapar yapmaz yara mı oluyor ki? Sanmıyorum. Amaç ne. Ayrıca insaf diyorum, doğum parası 10.000 TL ye yakın zaten, bir tuvalet kağıdınıda karşılasınlar artık. Ücretsi kuaför, lohusa şerbeti ve fotoğrafçı vereceklerine, önce temel ihtiyaçları karşılasınlar.
Sana bunları kim söyledi canım. Ben geçen haftalarda hastaneye sormuştum ama bir şey dememişlerdi. Bir de acaba bu masraflar da sigortadaki doğum teminatından karşılanmıyor mu? Ben bu hafta Eminönüne gitmeyi planlıyorum, aslında yarın gidecektim ama son anda vazgeçtim. Hasta bezini falan oradan alırım. Ablama ilk doğumunda çok gerekmişti. İsteğim normal doğum ama istekler her zaman gerçekleşmiyor. Sezeryan ihtimaline karşı hasta bezi bulundururum. Normal doğumda da kanama oluyor mu acep :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?