- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.941
günaydın kızlar yarın saat 11:30 da randevum doktorum idrar tahlili istemişti acaba öğleden sonra gidip yaptırsammı?yoksa yarın sabahki idrardan yapılan dahamı düzgün çıkar sizce ne yapayım?
Ne yazık ki zor canım, bu belki annemin 3. torunu, ama benim ilk çocuğum. Hadi lohusalığı geçtim, yanımda olamayabilir,ona yapacak bir şey yok,mecburi (inşallah normal doğum yaparımda lohusalıkta kimseye ihtiiyacım olmaz, 1 günde ayaklanırım, sezeryan olursa birisinin kalması mecbur olacak evde yanımda, o kişi annem olmazsa da çoook üzülürüm, o zaman sütten kesilirim diye korkuyorum valla ). Ama şu an tamamen keyiften dolayı İstanbulda değil. Şimdi ablam arasa annemi, anne hastayım, zaten burada kimsem yok, tek başımayım v.s. v.s. deyip anneme duygu sömürüsü yapsa annem gelir. Annem aslında duygusal ve vicdanlı birisidir. Ama sorun bende sanırım. Bunca yıldır güçlü ve duygusuz olmama o kadar alıştı ki, şimdi durum o yüzden bu halde. Amaaan neyse ne, daha ağlamayacağım, eşim akşam eve geç geldi, gözlerimi gördü kıpkırmızı, hemen birşey mi oldu v.s. dedi. Yok alerji gibi birşey dedim, pinokyo oldum :) Ağladığımı gören pek yoktur. Küçükken de birşeye üzülürsem gece kafamı yorganın altına sokar, gizli gizli ağlardım :) :)
Benin ilk emzirmede kanamisti. 40 -50 gun oyle gitti. cok aci cekiyodum emzirirken.fotografcidan felan haberim yoktu. Sigorta ekstra defiklerimi karsilamiyor. gecen hafta bir arkadas dogum yapti. onun anlattiklari.cok fazla samimi olmadigim icin soramadim anlsttiklari bunlar.cihangir beydi doktoru da.hasta bezi migroslarda var.
Simdi nasil bilmiyorum ama 5 sene kadar once metropolitan bunlari yigmisti odaya. kremler losyonlar vs. benbu yuzden sadirdim.
Normal dogumda gerekir. kesi de atabirler.
Bizim hem erken hem sezerysn. Sut insallah gelir ama tedbirli gitcem ben.
İnşallah iyi haberlerle gelirsin. Tahliller genelde 3 saatte falan çıkıyor sonuçları. Yarın belki zor yetişir. Eğer henüz yapmadıysan bugün git bence. Günün ilk idrarı olması lazım ama. Bugün yaptıysan yarın sabah çok erken git ki, sonuçlar doktora yetişsin canım.
canim ball ne dicem bazen dusunemiyolar sanirim onlar sorun yasamadigindan..
Ben ogluma dogum yaptim ozaman Annem calisiyordu bir tek ilk dogum yaptim gun hastanede yanimda kaldi ... Cuma eve ciktim Cumartesi ve pazar kaldi Pazartesi ise gittiler yanliz kaldim .. ates siddetli agri oluyorum oglan acikti agliyo susmaz.. kalkip bakamiyorum Ben agliyorum bagira bagira cocuk agliyo perisanlik diz boyu....
Esimi aradim hemen geldi dr agittim antibiyotik verdi kendini cok yormussun dedi...
Cocugu bir tek emzir koy baksinlar yat yorulma sakin dedi...
Ozaman Anneme cok sitem etmistim beni bakmadiniz olumden dondum diye..
Annemde ne biliyim iyiydin biseyin yoktu dusunemedim dedi..
Biz dogum yapar eve gelir temizlikte yapardik yatmazdikki dedi..
Bide disarda sezeryan olupta amann ne var onda diyenler vardi... Hos belki bende oyle hastalanmasam yorulmasaydim aynisini derdim belki ne var onda diye...ama malesef dogumdan 4 gun sonra basladi siddetli agrilarim dinlenince gecti tabikide...
Bazen bizim psikolojimixi anlayamiyolar ne var bizde dogurduk diyolar...
Ben hic bir ek ucret odemedim.. ozaman 750 tl idi onu verdim ciktim...Bebek bezi: Tamam, zaten yanımızda olur.
Islak mendil, hasta bezi tamam
süt sağma mak. kirası: umarım kullanmaya gerek kalmaz
meme ucu krem v.s. enterasan geldi. Bu kremler niye kullanılıyor kızlar. Doğum yapar yapmaz yara mı oluyor ki? Sanmıyorum. Amaç ne. Ayrıca insaf diyorum, doğum parası 10.000 TL ye yakın zaten, bir tuvalet kağıdınıda karşılasınlar artık. Ücretsi kuaför, lohusa şerbeti ve fotoğrafçı vereceklerine, önce temel ihtiyaçları karşılasınlar.
Sana bunları kim söyledi canım. Ben geçen haftalarda hastaneye sormuştum ama bir şey dememişlerdi. Bir de acaba bu masraflar da sigortadaki doğum teminatından karşılanmıyor mu? Ben bu hafta Eminönüne gitmeyi planlıyorum, aslında yarın gidecektim ama son anda vazgeçtim. Hasta bezini falan oradan alırım. Ablama ilk doğumunda çok gerekmişti. İsteğim normal doğum ama istekler her zaman gerçekleşmiyor. Sezeryan ihtimaline karşı hasta bezi bulundururum. Normal doğumda da kanama oluyor mu acep :)
Dediğiklerin doğru canım. Ama benim yanımda muhtemelen 1 gün bile kalacak insan olmayacakKayınvalidem çok iyi insan kalır ama ne bileyim pek istemiyorum. Normal doğum yapabilirim inşallah, o zaman pek ihtiyacım olmaz sanırım. Çünkü sezeryanda mutlaka başkası gerekiyor, ablamdan biliyorum, hiç ayağa kalkamamıştı. Ne yapıyım en kötü kayınvalidem ya da eşimin kardeşi kalır :) Ama insan içten içe üzülüyor işte. Ama annelerde haklı, zamanında kimsesiz doğurmuşlar, hatta annem beni evde doğurmuş :) Şimdi biz hastanelerde rahat rahat ortamlarda olunca onlar da rahatlıyor. Ama ben anneme sarılıp yatmak istiyorum :)
Ben hic bir ek ucret odemedim.. ozaman 750 tl idi onu verdim ciktim...
Bebegin ilk tahlilleri vs icine dahildi...
Sutum gelmedi mamayida ordan verdiler... Bir tek biberon aldirdilar..
Gogus kremi cok lazim olcak canim Malesef catliyor aciyor oyle minicik masum bebecikler ama ceneleri pek kuvvetli hele bide hemen sut gelmezse sinirlenip iyice hirslanip oyle bi emiyolarki benim gogsumden kan gelmisti resmen...
Ben burda okudum o kremi inference surmek gogus catlagini engelliyormus... bende erkenden basladim surmeye bi umut Insallah olmaz diye... Cok acimisti ozaman gogsum emzir surekli diyolardi sut gelmesi icin oyle bir aciyordu gelin siz emzirin diyordum...
Ehh ben de o zaman meme için bir krem alırım. Marka v.s. öneriniz var mı peki, bir de bu kremin adı ne tam olarak. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam meme için farklı kremler var galiba, bir forumda okumuştum. Biri ucunu çıkartsın diye, biri yaralara falan... Umarım emzirme konusunda ablama ve anneme çekmişimdir, ablamın maaşallahı vardı.
Canım senin ki erken doğum olmayacak ki inşallah. Sezeryanda zaten hep 38. haftada alıyorlar. İnşallah herşey yolunda gidecek, az kaldı iyi haberlerine. Yanlış hatırlamıyorsam bizim hastanede 5 poz fotoğraf ücretsiz + lohusa şerbeti + kuaför ücretsiz hizmetler. Ne kadar saçma ama, bunlar ücretsiz ama 20-30 TL. lik şeyler ekstra ücretli :)
Kızlar ben bugün Eminönüne gideceğim,belki keyfim yerine gelir, yarım saate kadar evden çıkarım. Varsa bir isteğiniz, bakmamı istediğiniz birşey söyleyin. Eminönünü hiç bilmiyorum ama umarım Havuzluhanı rahatlıkla bulurum. Başka tavsiye ettiğiniz yer var mı orada. Bir de kumaş almak istiyorum. Kızımın yatağına ne yazık ki uyku seti v.s. bulamadığım için biraz da kendim bir şeyler dikeceğim :) hem vakit geçer.
Kreme bu kadar tavsiye olduğuna göre almak farz oldu :) Ben sanırım ablama çekmişimdir deyip almam diyordum , o hiç kullanmadı, ilk emzirişinden itibarende süt fışkırdı, ama yapımız pek benzemiyor zaten, o yüzden krem alayım ben. Benimkiler bir de minnacık, gelmez falan, tedbirimi alayım. Son 1 ay kala bol bol pekmez yiyim diyorum bir de.
Kreme bu kadar tavsiye olduğuna göre almak farz oldu :) Ben sanırım ablama çekmişimdir deyip almam diyordum , o hiç kullanmadı, ilk emzirişinden itibarende süt fışkırdı, ama yapımız pek benzemiyor zaten, o yüzden krem alayım ben. Benimkiler bir de minnacık, gelmez falan, tedbirimi alayım. Son 1 ay kala bol bol pekmez yiyim diyorum bir de.
Valla ben sonra gogus koruyucu silikon la emzirmrk zorunda kaldim... Oyle alisinca 2 sene oyle emdi... Onsuz verince almiyordu... O koruyor ama Ben sevemedim o silikon olayini....
kızlar bana yardımcı olurmusunuz dunden berı rahmımde agrılar vuruyor bu normal mı hıç boyle bırseyle karsılaşan oldumu aranızda cok korkuyorum bebışıme bırsey olacak dıye..
günaydın kızlar yarın saat 11:30 da randevum doktorum idrar tahlili istemişti acaba öğleden sonra gidip yaptırsammı?yoksa yarın sabahki idrardan yapılan dahamı düzgün çıkar sizce ne yapayım?
BEn de meme ucu kremi vardi Lansinoh lanolin gibi biseydi ama asiri yaralarda iyi gelmiyo. ama hastanede yara olunca ekstra seyler vermislerdi.2 ayri kremi karistirip kullaniyordum ama walla hatirlamiyorum simdi. Ben eczaneden sorup alicam. Birisi hafif uyusturan bir krem vardi ya. Digeri de tedavi amacli. Bunlari suruyodum ardindan sari bir su var eczanelerde de satiliyor onunla silip emziriyodum. Hastane bana 2 sise vermisti yetti. Her defasinda bu isler bayaga bir yorucu oluyordu Tabi birde emzirdikten sonra surdugum birsey vardi. onu da bulmak lazim. Hepsini ogrenince yazarim ben burdan.
İnsallah ihtiyaciniz olmaz tabi.olursa da 5-10 neyse hastaneden de alinir da ben taktim ya hastaneye simdi 3-5 kurus hesapliyo diye..Yanimda gotururum. Zaten sigorta ayakta yok benim. Herseyi ben odiycem.
Misir carsisindan dumduz ciktiktan sonra 2. sola don. Yolun sonuna kadar gidip, sağa don. Yolunun uzerinde kom outlet olacak ona da bak. Belki yeni gecelikler gelmistir yari fiyatina bulursun guzel birsey :) Dumduz yuru ta ki karsinda kocaman havuzlu han yazisini gorene kadar. Bu sekilde gidersen kolay bulursun.
Kumas icin mahmutbeye giricen ama bilmeyene de zor. Artik o kadar da ucuz degil oralar bu arada. Bulamazsan kasma, heryerde bulursun kumas bence.
Benim tam 38 olmiycak ama ne bileyim gene de erken geliyor simdi. Hem sezeryan, hem sıkıntılı gecerse, gelmezse sutum diye tirsiyorum tabi.
İlk dogumum da sezeryan ama oncesinde normal bekledigimiz icin sancisini cektim. oyle gelmisti sutum. ZZaten 41 . haftaydi. Oyle cok sutum de olmamisti benim. Bakalim bunda ne olacak. Safak 7 sayilir :)
kızlar bana yardımcı olurmusunuz dunden berı rahmımde agrılar vuruyor bu normal mı hıç boyle bırseyle karsılaşan oldumu aranızda cok korkuyorum bebışıme bırsey olacak dıye..
Rahim genisliyor yerlesiyor o haftalarda ama ne kadar aciyor nasil bir aci o onemli. doktorunla konussan iyi olur. Agrilar genelde normal. Kanamayla birlikte gelirse sorun. Ben de en bastan beri agri yasiyorum sık sık.
Verdiğin tarifi yazdım, ben şimdi çıkıyorum kızlar. İnşallah beşiğimize uygun bir yatak takımı buluruz kızımla. Gitmişken başka şeylerdfe alırım tabii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?