Plasenta previa

Hayirli olsun. cok sevindim.Allah anali babali buyutsun

tebrik ederim canım.ne mutlu sana.yavrunu güle güle büyüt inşallah.darısı hepimizin başına..

yanlış mı anladım anne gelininde aklı kalarak mı sana geliyor?sen yanlış anlıyor olmayasın canım?insanın öz kızı gelininden önce gelir muhakkakki.biz hormonlar yüzünden fazla duygusal ve alıngan oluyoruz belki de..

ben geçen sene feci bir plasenta vakası yaşadım annemin herşeyin farkında olması lazım.ama öyle evine geleyim yemek yapayım falan olayı yok yani.kendi imkanlarımızla yaşıyoruz.allahtan eşimin iş saatleri çok esnek genelde evde ve bana az çok yardımcı oluyor.kızım da büyük bana çok ihtiyacı yok çok şükür.kimsenin benden iş güç beklediği yok ama buna rağmen insan annesinin hep olmasa da arada destek olmasını bekliyor..

havuzlu hanin altindan kullan-at camasir al dicem. Hastanede kulanir atarsin kolay olur. Bir de yalniz olursan ugrasmassin siyirir atarsin.
iiyi alisverisleer. :)

Geldiim, ama çok yoruldum. Beklediğim kadar büyük bir yer değilmiş han. Zar zor uyku seti aldım kızıma. Beşiğe göre 90x40 cm. yoktu hiç biryerde bende park yataklara uygun 60x120 cm. lik aldım mecburen. Nevresim takımı alayım bir de dedim ama ama onlar çok daha büyük ve standart boy 100x150 cm. o yüzden alamadım. Sonra kızımın ıvır zıvırını koymak için beyaz bir sepetim vardı, onu süslemek için süs malzemeleri falan aldım, 2 tane patik, alt değiştirme bezi, ağız mendili, kendime emzirme sütyeni aldım. Bu arada bugün yazdığın kullan at çamaşırı görmedim ama daha önceden de söylemiştin onu, aklıma geldi bir kaç yere sordum ama kimsede yoktu.

Bu arada yol tarifin harikaydı gerçekten. Eminönüne gittim tarifin sayesinde kimseye sormadan elimle koymuş gibi buldum, çok teşekkür ederim :)

Yuppiiii, prensesimizin küveze girmemesine çoook sevindim, Allah analı babalı büyütsün. Dağcıda çok iyi, daha ne olsun. Bir de Kamesimiz muradına erse ve kızına kavuşsa her şey mükemmel olacak.

Niye böyle annelerimiz yaaa Benimde annemle aram çok iyidir canım. Ablam ya da abim ne zaman annemi bunaltsa annem hemen beni arar, ben onu bir güzel rahaaatlatır, onların bilerek üzmediğini falan anlatırım. Ama beni hiç rahatlatan yok. Ablamla aramı daha önce anlatmıştım zaten, hamileliğimin başından beri görüşmüyoruz, ileride konuşsam bile onu asla affetmem. Ama anneciğime en ufak kin güdemem, canı sağolsun. Lohusalığımda dünyada 1-2 hafta kalmaz canım yaa. 2 gün kalırsa yatar kalkar dua ederim, o da hacıdan dönmüş olursa. Ama diyorumya hata (hata değil ama) bende, ablam gibi anneme eziyet etsem, duygu sömürüsü yapsam kalır yanımda ama ona da benim gönlüm rağzı olmaz. Bugün annem Eminönünde olduğumu öğrendi, kızım niye tek gidip kendini yoruyorsun,dikkat et dedi Anneciğim tavsiye ver o zaman, kiminle gelseydim dedim, annem var ama yok, ablam var ama yok dedim,bir tek eşim var yazık o da çalışıyor (en yakın arkadaşımda çalışıyor), yoksa onunla gelirdik dedim, sonra sesi üzüldü birden, bende üzüldüm. O yüzden bir daha laf atmayacağım Eşim ararsada çok üzülür canım yaa, annem de benim gibi duygusallığını belli etmeyen biri çünkü. Üzüntüden hasta olur valla. Onun içi şimdi rahat (herkese dediği gibi) mersenne nasıl olsa tek başına halledebilir, benim kızım hem akıllı hem becerikli v.s. ablası gibi değil. Evet ablam gibi değilim ama 40 yılda bir azcık ilgi istedim. Annem bir de rahatsız derecede düşünceli insan sağolsun, doğum için değil ama mesela normalde eşim rahatsız olur v.s. diye de kalmak istemiyor. Doğumumla ilgili Allah'tan iki önemli dileğim var. Birincisi kızım sağlıklı doğsun, ikincisi normal doğum yapayım.

Güzel arkadaşım annelerimiz bizi sevmez mi ben de çok iyi biliyorum seviyorlar, şüphem bile yok ama ilgi gösterme konnusunda biraz kabiliyetsizler ne yazık ki :) :) Ben hastalık gibi konularda çok hassasım. 1 kere görüştüğüm birisi arayıp ben hastayım dese, gelip hastaneye götüreyim derim ve inan yapmışlığım var. Ben daha yaklaşık 17 yaşındayken rahmetli yengem kanser yüzünden hep hastanede kalıyordu ben çalışıyordum o dönem. Annem hassas olduğu için hastanede kalamaz, onun yerine ben geceleri yengeme sabaha kadar uyumadan refakatçilik yapıp sabah uykusuz işe gidiyordum, bu şekilde 1-2 hafta kalıyordum. Geçen sene evlendikten sonra eşimin annesi hasta oldu, hemen ben eşime aşkım gel anneni hastaneye götürelim ilgilenelim dedim, hastaneye götürdük çorba falan yaptım. Halbuki kızı var başka oğlu var. Kızı şimdi grip olsa anne gider 1-2 gün kızıında kalır mesela. Herkese karşı bu kadar hassas olunca ( ki yine yaparım) azıcık benzer davranış görmek istiyorum sanırım.

Amaaaan neyse nee amma uzattım haaa Allahın izniyle bundan da alnımın akıyla, kimseye muhtaç olmadan çıkarım inşallah.

Bu arada senin doğum yapıp bebeciğini kucağına aldığını görmeden ölsem gitmem buradan :)

Yalnız değilsin canım, bak hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz. Annenin gelini ne kadar şanslı :) Oluyor canım böyle şeyler, annelerimiz sağolsun ne diyelim. Ben büyüttüğümüzü düşünmüyorum , insanın hem en güzel hem de en zorlu anlarında en sevdiği kişilerden ilgi beklemesi normal bence. Umarım hiç birimizin kimseye ihtiyacı kalmaz,bebeciklerimizle tek başımıza mutlu,mesut ilgilenebiliriz :)

Hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün, çok sevindim. Darısı bizlerin başına.

Kızlar topiğimiz bir anda yeni ve beklenmedik sabırsız bebeklerle doldu. Darısı bizlere.

Mersenne canim kolay bulmana sevindim.
Kullan at camasir en alt kattaydi.keske sorsaydin. ben gecen haftamiydi gene ordan aldim.bakirkoyde de var ama iki kati fiyati.
Aldiklarini gule gule kullanin insallah.
Bu annelet mevzusu cok derin. annemlerin her isine kosarim. pek cok islerini hallederim. ablamin da oyle. ama annem de her ihtiyacimda yanimdadir sukur. bi doktor isim olsun ya da bi yere gidecek olsam babam hemen gelir. dogumumdan beri araba kullanamiyorum. insallah mevzu yanlis anlasmadir. ben de abimle gorusmuyorum. bi sebebi bile yok. baxen sinirden agliyorum.
İnsallah annen seni yaniltir. hep guclu gorunmek zorunda olmadigimi isten ayrilinca anladim. Sende hep guclu olmaya calisma. birazda icimizi gorsunler.zaten demirden degiliz duygularimiz var. ve mevzu sadece karsimizdakilerin durumu degil. di mi ama

Sağol canım aldıklarımızı hepimiz güzel günlerde kullanacağız inşallah :) Vallahi derin mevzu bunlar yaa, yapacak bir şey yok, annemin huyu böyle ne yazık ki, sadece arada içerliyorum, hormonlarında etkisi var sanırım Abimle aramızda 2 yaş fark var, küçüklüğümden beri çok iyi anlaşırız, ama her ikimizde ablamla anlaşamayız, 40 yaşına geldi ama halen dünyanın onun etrafında döndüğünde sanıyor O, herkes her an onun işini yapmak zorundadır yoksa zindan eder cadı :) Bu arada araba niye kullanamıyorsun canım, doğumdan sonra demişsin ama şu an hamileliğin ileride olduğu için mi öyle dedin, yoksa önceki doğumda mı birşey mi oldu.

Üst katlarda o kadar mağazaya sordum ki sonra yorgunluktan en alt kata sormayı unuttum sanırım. En alt katta zaten 1 tane çok büyük mağaza var, o da bir üst kattaki aziz bebeye aitti sanırım. Ayrıca çok ilgisizlerdi, biri telefonla konuşuyor, biri çay içiyor ben orada sorumu cevaplayacak birini arıyordum, sıkılıp erken çıktım mağazadan. Yalnız Eminönünde insan kalabalığından ölecekmişim gibi hissediyorum, hele o pasajda bir bunaldım ki anlatamam, iyi ki şimdiden gitmişim, sonraki haftalarımda gitmem imkansız herhalde. Ben gelinliğimi bile 1 saatte beğenmiştim ama bugün uyku seti bulmak için 3-4 saat harcadım, tam bir eziyet :)

Biraz önce odamda kullanacağım kızımın sepetini süslemeye başladım, gecenin köründe, deli miyim neyim, şimdi de kendimi durduramıyorum Bitirince sizinle paylaşırım.

Ben kapı süsü, şeker sepeti falan pek düşünmüyorum ama sizler için bir broşür aldım belki faydası olur.

50 adet bebek şekeri
1 adet şeker sepeti
1 adet takı yastığı
1 adet kapı süsü
7 metre kapı tülü
hoşgeldin bebek yazısı (simli köpükten)
6 adet lohusa bardağı
1 adet kristal cibinlik

Hepsi 120 TL. Arada istemediğiniz malzeme varsa fiyattan eksiltiyorlar, haberiniz olsun. Ürünler fena değildi.

120 tl mi guzelmis fiyati... Havuzlu handami?
Bir Ben gidemedim suraya sanirimda gidemicem kendime guvenemiyorum hic belim yuzunden....
Nasip kismet artik ya bazi gecicem bende bu seker olayindan yada bakicam buralardan... Zamanim var daha hayirlisiyla...

Sakin ordan almayin kizlar. ben sekerimle sepetimi ordan aldim. suslu bebek. sepet yanlis geldi. sekerleri de pahalisindan almama ragmen com ozensizdi. okuzler kagidina isimden buyuk suslu yaxip tel nolarini yazmislar. danki bedava verdi.simdi sokup kendimiz yapistiricaz.
O tarafta festival baslamis o yuzden cok kalabaliklasti. sanirim bir ay daha devam etcekmis.
Ben pek beceremem sepet alicam. yoksa cok isterdim kendim susliyim.venuste begenmistim cikolata ile.
Fazla takmamak lazim bazi seyleri.
Alt kat aziz bebenin miymis. bilmiyodum
ilgisizler ama bazi seyler ucuzdu. yenidogan uclu mendil 10 tl den almistim. yigmadigima pisman oldum.

Canım pelin bebek diye bir mağaza, Pelin Bebek Odası Süsleri Kapı Süsü Sünnet Hastane Düğün Anı Defteri Kına havuzlu han İmalat Toptan, pasajın üst katında. Ben çok sıkıldım handa, uyku seti bulsamda alıp gitsem dedim. Alışveriş yapmayı pek sevmiyorum, internetten almaya alışmışım :)

Canım senin dediğin yer değil, fbraka söyledim, pelin bebek diye bir yer orası. Ben çikolatayı en son Pelitten alacağım ya da kahve dünyasından şeker çikolata alıp süslerim. Ben oradan bir de 12 li ağız mendili aldım. Bu mendillerde kumaş cinsine dikkat ediyormusunuz,standart mı, bana hepsi aynı geldi ben de aldım. Sonra dedim, ağzına burnuna süreceğim, acaba belli bir kumaş cinsi var mı?

Kızlar şimdi Kamesle mesajlaştım, bugün Çağla kuzumuz aslında taburcu olacakmış ama gece burnundan ve ağzından kan gelmiş, o yüzden yarına kadar takip edilecekmiş, iyi giderse yarın taburcu olacakmış prensesimiz. inşallah önemli değildir, kızımız bir an önce annesine kavuşur, Kames te yaşadığı tüm zorlukları bir anda unutur.

suslu bebek olmasin da. onunla ugrasyorum simdi. Duzeltiyoruz ettikleri halti. onlarin da brosuru vardi ayni kampanyayla. o sandim. bir ton da para verdik. sadece 50 tane bebek sekeriyle kucuk sepetine 150 TL verdim.
pelitten bebek cikolatasi icin tanesi 6 tl den basliyo dediler. o kadar vermeyi dusunmuyorum. normal cikolata da ya 114 TL ya da 124 TL dediler kilosuna. hatirlamadim simdi tam. venus'un cikolatasini da severim. iki cesitti .95 TL birinin kilosu 75 TL birinin kilosu. ciklatadan once cok guzel sepetler vardi. cikolata koyup cok guzel susluyorlar. sepeti de oradan alacagimdan cikolatayi da ordan alicam. zaten daha da uygun. renkli sekeri ilave koydurcam. haci muhittin haci bekir gibi :) bir lokumcu var ya. orada cok guzel renkli sekerler var. eve lokum da alicam zaten. cikolatanin yanina bunlari koydurcam. guzel duruyor.

ben cok severim canli canli alisveris yapmayi.zaten aldim da aldim. cikmasam daha iyyidi. bebek dogunca hep internetten aliniyo zaten. simdi elimde olsa gene giderim carsi pazar. bugun annemler gitti eminonune aklimda kaldi walla. sana bi de kahveciyi tarif etseydim taze kahve cektirip alsaydin keske. pek guzel kokuyor. eve gelip giden cok olur diye aldim ben. yani ben sira bekleyemedim o gun babam gecen gidince aldi
gene gidersen eminonune mutlaka cektir mis gibi taze kahve.

mendil icin annem yumusacik tulbent alip isliyor kenarlarini, pek yumusak oluyor. alismisiz biz tulbente.kizimda da onu kullandim. ama cok degisecegini sanmiyorum. eldivenleri de agizlarina sokuyorlar. ayni kumas. ikisi de tertemiz yikaniyor. rahat ol bence.

gule gule kullanin aldiklarinizi.

insallah onemli birsey degildir yaa. burundan ve agizdan neden kan gelir ki.

Şeker ve sepetini çok pahalıya almışsın canım. Peki şeker aldıysan neden ayrıca çikolata alıyorsun, beğenmediğin için mi çeşit olsun diye mi? Ben 30-50 tane çikolata alırım herhalde. Aslında kendim kurabiye yapmak istiyorum ama normal doğum yaparsam zamanını denk getiremem diye çekiniyorum. Çok güzel şekilli,renkli, şeker hamurlu kurabiye yapıyorum, misafirlerim yemeye kıyamıyor :) Doğum zamanı yapmayı becerirsem onları bir de çubuklara takıp poşetler, süslerim :) Kahveyi genelde malatya pazarından alıyorum canım, ama hamileyken içmiyorum eşim de pek kullanmaz o yüzden almadım. Ama doğuma yakın alıp evde tutacağım gelenlere. Mısır çarşısında malatya pazarına uğrayıp bol bol kayısı kurusu ve duble fıstıklı lokum aldım :) :)

insallah onemli birsey degildir yaa. burundan ve agizdan neden kan gelir ki.

Ben de bilmiyorum niye kan gelir, sıkmamak için soramadım tabii. İnşallah önemli değildir.

Bebek sekeri diyoruz da lavantali yaptirdim ben. daha kalici. fiyat araligi bayaga genis. tanesini 2.65 ten felan alfim birinin. digeri de 2.15 den. iki cedit aldim sopali. srpeti de 30 civarlariydi.
Eline saglik walla. yapabilsem ben de kendim yaparim evde kurabiye. arkadas yapti malzemeleri de var isim felan yazmak icin cok guzel oldu.
Kahveci mehmet efendi var hemen misir carsisi cikisi. ben ordan cektiriyorum. aslinda ben de nescafeciyim. maalesef onu birakamadim iciyorum.
Cikolats o bebeklerden almiycam. İlk dogumda yetistiremedim walla. Saldirdilar resmen
bi de cevren cocukluysa fena oluyor. aile dur desede sen aksini soylemek zorunda kaliyosun. bi de cesit yapiyolar. walla bu sefer yok 30-50 yettiremem ben bizim sulaleye.

Sagol canim bir bakicam inceleyecegim o iside bir halletsem iyi olacak suan hala hic bir fikrim yok sepete karar verdim ortada seker yok...

Canim allah razi olsun senden bende onu merakediyordum yazdim pepukeye bi ara diye cevap gelmedi...
Kameste cok cekti cok uzuluyorum ona Insallah onemli bisey yoktur yarin taburcu ederlet bebegini bir rahat edemedi yuzu guler Insallah bundan sonra...
Dagci cok sansli 35 haftada Da olsa aldi bebegini kucagina evine cikti mis gibi koklasarak oturuyor ne guzel...
Darisi kames arladasimin basina Insallah...

Selam kızlar sonunda kızıma eşime ve evime kavuştum.kızım çok eğlendi güzel bir tatil geçirdi kapkara olmuş zilli.
Ben de kamesi aramayı düşünüyordum şimdi sen haber verdin mersennecim sağol.of ya kan niye gelmiş acaba tatsız bir durum değildir inşallah.dagcı da şu saatlerde evine gitmiştir belki.
Mersennecim aldıklarinı gùle güle kullan canım.ben malesef eminönüne falan gitmeyi göze alamiyorum.mutfaktan salona gidene kadar yoruluyorum.

Kızlar şimdi dağcı aradı iyi insan lafının üstüne ararmış.taburcu olmuşlar miniğiyle.tek sorun ememiyormuş minik olduğu icin kasları da daha güçsüz heralde kıyamam.mama veriyorlarmış.sarılık olma ihtimali varmış bu yüzden.inşallah olmaz tek sorun o olsun.
Ya ben iyiki sizleri tanıdım Allah hepinizden razı olsun canlarım.bazen ailemden göremediğim alakayı sizden görüyorum.sağolsun dağcı sabah ateş hocaya benim hikayemi anlatmış ben de zaten ona gitmek istiyordum.rıza hocaya gittigimi söylemiş.benim de tahmin ettigim gibi ates hoca rıza hocanın detaylı usg uzmanı oldugunu,anne karnındaki anomalileri tesbit ettigini,previadan çok anlamadığını söylemiş.nitekim rıza hoca bana ilk başta sende previa yok demiş ama detaylı usgci previa teşhisi koymuştu ben de ertesi gün can havliyle rıza hocaya koşunca aa evet varmış demişti.koskoca prof previayı nası görmez diye biraz huylanmıştım haklı olarak.o günden sonra rıza hoca kafamda soru isareti olusturmuştu.çünkü yaptıgı riskli bir dogumu hiç duymadım.varsa yoksa zengin hatunların sezaryenleri..sanirım randevumu iptal edip ateş hocaya gidicem tek sorun bana asırı uzak.neyse olsun adama türkiyenin her yerinden geliyolarmış şımarıklık etmiyim.

Canım ben de tam kamesi arayacağim sırada mersennenin mesajını okudum ondan aramadım ama birazdan ms çeicem inşallah bir sorun yoktur bebişte kan olayı sinirimi bozdu.istersen sana özelden kamesin cebini atayım.

canim kizina esine evine kavusmana cok sevindim...
Dagcinin bebiside Insallah emmeye baslar... Bu tarz sorunlar oluyor ilk donemlerde...

Ates hocaya gidecek olmanada sevindim isinin ehli bir dr oldugu icin... Sonucta oburude bedava yapmayacak sezeryanini onemli olan isinin ehli emin ellerde olmak...

Canım ben de tam kamesi arayacağim sırada mersennenin mesajını okudum ondan aramadım ama birazdan ms çeicem inşallah bir sorun yoktur bebişte kan olayı sinirimi bozdu.istersen sana özelden kamesin cebini atayım.

Canim ben normalde cok geveze biriyimdir ama nedense telefonda konusma ozurluyumdur...
Simdi birde yuz yuze gorustugum biri olmadigi icin hic konusamam iki lafi yan yana getiremem oyle bir cinsim malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…