- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #2.981
ben geldimmmm..arkadaşlar dün sabah oğlumu kucağıma aldımdarısı sizlerin başına
bende marjinal plesanta previa vardı.dün sabah sezeryana girdim hemde spinal yaptı doktorum.normal sezeryandan biraz fazla sürdü ama sorunsuzdu çok şükür.sadece sezeryan sonrası biraz kötüydü. fazla kanamam olma ihtimaline karşı operasyon sonrasında fazladan 4 serum daha taktılar ve her saat başı kanama kontrolü yaptılar.allaha şükürler olsun herhangi bir testlik yaşanmadı ve az önce taburcu oldum artık evimdeyim
inşallah hepinize allah sorunsuz kolay sağlıklı doğumlar nasip eder ve bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız
bende marjinal plesanta previa vardı.dün sabah sezeryana girdim hemde spinal yaptı doktorum.normal sezeryandan biraz fazla sürdü ama sorunsuzdu çok şükür.sadece sezeryan sonrası biraz kötüydü. fazla kanamam olma ihtimaline karşı operasyon sonrasında fazladan 4 serum daha taktılar ve her saat başı kanama kontrolü yaptılar.allaha şükürler olsun herhangi bir testlik yaşanmadı ve az önce taburcu oldum artık evimdeyim
inşallah hepinize allah sorunsuz kolay sağlıklı doğumlar nasip eder ve bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız
bu konuda da yalnız değilmişim.....ben de 2 gündür sinir küpü şeklinde ve ara ara ağlayarak geçiriyorum vaktimi...annemden ayrı bir şehirdeyim ve bulunduğum ilde bana yardımcı olbilecek kimse yok ve ben previalı bir hamileyim..erkek kardeşimin eşi de benimle doğum zamanı aynı ve annem onu bırakıp kızına gelirken aklı orda kalarak ve biraz da istemeyerek geliyor...ve bu beni çok üzüyor....gerçekten biz mi büyütüyoruz bu plesanta olayını yoksa kimseye anlatamıyoz mu derdimizi....benim eşimde tayinii olmadığı için bi kaç gün sonra gidecek görev yerine ve doktorun verdiği doğum tarihinde izin alıp gelebilecek üstelik...ben bu zorlukları yaşarken neden kimse beni anlamıyor((((((
havuzlu hanin altindan kullan-at camasir al dicem. Hastanede kulanir atarsin kolay olur. Bir de yalniz olursan ugrasmassin siyirir atarsin.
iiyi alisverisleer. :)
kızlar selam birkaç saat önce uzun ms döşedim salak pcye bişey oldu gitti destan gibi mesajım sinir oldum.bugün dağcı beni aradı yine,güzel haberler verdi çok sevindi.bebişi Mihrimah hanım prensesi odada yanındaydı kuvöze girmemiş elhamdülillah.yarın beraber taburcu olacaklar.yalnızca bir kulağı ötekinden daha minikmiş.sanırım estetik bir sorun ileride halledilecek bişey.önemli olan hayati organlarının iyi olması.hepinizin selamlarını ve iyi dileklerini ilettim.o da bizlere dua ediyormuş.maşallah sesi iyi geliyordu gayet te moralliydi.bana da moral verdi.doktoru çok ilgilenmiş.rahmini aldıktan sonra resmini çekmiş bugün gösstermiş armut gibi olması gerekirken plasenta yüzünden kalp şeklindeymiş.plasenta neredeyse dışarı taşmış ama Allahtan mesaneye inmemiş.öyle yani son haberler..
mersennecim geri gelmene ve iyi olmana çok sevindim.sana destansı bir mesaj düzdüm ama aniden forum attı beni ms silindi çok sinir oldum.ama ben sana cidden kıyamam canım yaa.insanın anneciğinin yanında olmaması,dahası ona gereken ilgi ve şefkati göstermemesi çok üzücü.ben de senle aynı dertten muzdarip oluyorum bazen.riskli olup ta yattığım dönemde annem sadece bir kere geldi evime oysaki arabayla mesafemiz 15 dk.her yere kardeşimle gezmeye giderler ederler ama beni unuttular.haır yemek yemekten fenalık gelmişti herşey de yiyemiyordum.eşim bir kezz halime dayanamayarak annemi aramış sitem etmiş eşime çok kızmıştım benden gizli iş çevirdiği için.ama hiç işe yaramadı.3 4 günde bir arıyordu.bir kere bile ben de doktora geleyim demedi.bir kere karnımı okşayıp torunu hakkında konuşmadı.heves edip torununa daha bişey almadı.ötekine de almamıştı.üstelik annemle aramız kötü değil sadece annem biraz mesafeli bir tip,duygularını göstermez,sevgisini belli etmez,soğukkanlı,biraz ilgisiz.ben ise ailenin en duygusal,heyecanlı bireyiyim.ama duygusallığımı ben de artık çok belli etmiyorum.yoğun bakımdayken annem yanıma geldiğinde bile bana çok şefkat göstermedi az kalsın ölüyordum halbuki.beni sevdiğini biliyorum eminim dışarıda perişan olup ağlamıştır ama işte bana belli etmiyor.
neyse benim annem de böyle işte.şimdi annemlerdeyim bugün 1 hafta olacak annemlerde kalıyorum.eşim ve kızım tatilden bugün dönüyorlar.artık ağırlaştım hiç bişey yapamıyorum zaten yapmamam da lazım.ama kimse bana canımın bişey isteyi istemediğini sormuyor.pohpohlayan kimse yokinsan hamileyken biraz ilgi bekliyor yani.acaba senin eşin de kibar bir dille anneni arayıp senin ona çok ihtiyacın olduğunu ama ona söyleyemediğini falan anlatsa.bence şu durumda anneni eğil de kendini düşünmelisin.kızının yanında şimdi olmayacak ne zaman olacak allah aşkına?biraz da biz ihtiyaçlarımızı dile getirmeliyiz.
doğumu normal yapsan bile yanında birine mutlaka ihtiyacın olur canım en azından 2 hafta falan.yoksa çok yorulursun hasta masta olursun.benim annem kızımda 20 gün kalmıştı daha doğrusu ben sana gelemem demişti ben annemde kalmıştım mecburen.geçen sene de annemde kalmıştım 20 gün galiba.bu sefer okul olduğu için anneme gelemem artık bir zahmet o gelecek ama ne kadar kalır 20 gün dayanır mı hiç sanmam
bu konuda da yalnız değilmişim.....ben de 2 gündür sinir küpü şeklinde ve ara ara ağlayarak geçiriyorum vaktimi...annemden ayrı bir şehirdeyim ve bulunduğum ilde bana yardımcı olbilecek kimse yok ve ben previalı bir hamileyim..erkek kardeşimin eşi de benimle doğum zamanı aynı ve annem onu bırakıp kızına gelirken aklı orda kalarak ve biraz da istemeyerek geliyor...ve bu beni çok üzüyor....gerçekten biz mi büyütüyoruz bu plesanta olayını yoksa kimseye anlatamıyoz mu derdimizi....benim eşimde tayinii olmadığı için bi kaç gün sonra gidecek görev yerine ve doktorun verdiği doğum tarihinde izin alıp gelebilecek üstelik...ben bu zorlukları yaşarken neden kimse beni anlamıyor((((((
Mersenne canim kolay bulmana sevindim.
Kullan at camasir en alt kattaydi.keske sorsaydin. ben gecen haftamiydi gene ordan aldim.bakirkoyde de var ama iki kati fiyati.
Aldiklarini gule gule kullanin insallah.
Bu annelet mevzusu cok derin. annemlerin her isine kosarim. pek cok islerini hallederim. ablamin da oyle. ama annem de her ihtiyacimda yanimdadir sukur. bi doktor isim olsun ya da bi yere gidecek olsam babam hemen gelir. dogumumdan beri araba kullanamiyorum.insallah mevzu yanlis anlasmadir. ben de abimle gorusmuyorum. bi sebebi bile yok. baxen sinirden agliyorum.
İnsallah annen seni yaniltir. hep guclu gorunmek zorunda olmadigimi isten ayrilinca anladim. Sende hep guclu olmaya calisma. birazda icimizi gorsunler.zaten demirden degiliz duygularimiz var. ve mevzu sadece karsimizdakilerin durumu degil. di mi ama
Sağol canım aldıklarımızı hepimiz güzel günlerde kullanacağız inşallah :) Vallahi derin mevzu bunlar yaa, yapacak bir şey yok, annemin huyu böyle ne yazık ki, sadece arada içerliyorum, hormonlarında etkisi var sanırımAbimle aramızda 2 yaş fark var, küçüklüğümden beri çok iyi anlaşırız, ama her ikimizde ablamla anlaşamayız, 40 yaşına geldi ama halen dünyanın onun etrafında döndüğünde sanıyor O, herkes her an onun işini yapmak zorundadır yoksa zindan eder cadı :) Bu arada araba niye kullanamıyorsun canım, doğumdan sonra demişsin ama şu an hamileliğin ileride olduğu için mi öyle dedin, yoksa önceki doğumda mı birşey mi oldu.
Üst katlarda o kadar mağazaya sordum ki sonra yorgunluktan en alt kata sormayı unuttum sanırım. En alt katta zaten 1 tane çok büyük mağaza var, o da bir üst kattaki aziz bebeye aitti sanırım. Ayrıca çok ilgisizlerdi, biri telefonla konuşuyor, biri çay içiyor ben orada sorumu cevaplayacak birini arıyordum, sıkılıp erken çıktım mağazadan. Yalnız Eminönünde insan kalabalığından ölecekmişim gibi hissediyorum, hele o pasajda bir bunaldım ki anlatamam, iyi ki şimdiden gitmişim, sonraki haftalarımda gitmem imkansız herhalde. Ben gelinliğimi bile 1 saatte beğenmiştim ama bugün uyku seti bulmak için 3-4 saat harcadım, tam bir eziyet :)
Biraz önce odamda kullanacağım kızımın sepetini süslemeye başladım, gecenin köründe, deli miyim neyim, şimdi de kendimi durduramıyorumBitirince sizinle paylaşırım.
Ben kapı süsü, şeker sepeti falan pek düşünmüyorum ama sizler için bir broşür aldım belki faydası olur.
50 adet bebek şekeri
1 adet şeker sepeti
1 adet takı yastığı
1 adet kapı süsü
7 metre kapı tülü
hoşgeldin bebek yazısı (simli köpükten)
6 adet lohusa bardağı
1 adet kristal cibinlik
Hepsi 120 TL. Arada istemediğiniz malzeme varsa fiyattan eksiltiyorlar, haberiniz olsun. Ürünler fena değildi.
Sağol canım aldıklarımızı hepimiz güzel günlerde kullanacağız inşallah :) Vallahi derin mevzu bunlar yaa, yapacak bir şey yok, annemin huyu böyle ne yazık ki, sadece arada içerliyorum, hormonlarında etkisi var sanırımAbimle aramızda 2 yaş fark var, küçüklüğümden beri çok iyi anlaşırız, ama her ikimizde ablamla anlaşamayız, 40 yaşına geldi ama halen dünyanın onun etrafında döndüğünde sanıyor O, herkes her an onun işini yapmak zorundadır yoksa zindan eder cadı :) Bu arada araba niye kullanamıyorsun canım, doğumdan sonra demişsin ama şu an hamileliğin ileride olduğu için mi öyle dedin, yoksa önceki doğumda mı birşey mi oldu.
Üst katlarda o kadar mağazaya sordum ki sonra yorgunluktan en alt kata sormayı unuttum sanırım. En alt katta zaten 1 tane çok büyük mağaza var, o da bir üst kattaki aziz bebeye aitti sanırım. Ayrıca çok ilgisizlerdi, biri telefonla konuşuyor, biri çay içiyor ben orada sorumu cevaplayacak birini arıyordum, sıkılıp erken çıktım mağazadan. Yalnız Eminönünde insan kalabalığından ölecekmişim gibi hissediyorum, hele o pasajda bir bunaldım ki anlatamam, iyi ki şimdiden gitmişim, sonraki haftalarımda gitmem imkansız herhalde. Ben gelinliğimi bile 1 saatte beğenmiştim ama bugün uyku seti bulmak için 3-4 saat harcadım, tam bir eziyet :)
Biraz önce odamda kullanacağım kızımın sepetini süslemeye başladım, gecenin köründe, deli miyim neyim, şimdi de kendimi durduramıyorumBitirince sizinle paylaşırım.
Ben kapı süsü, şeker sepeti falan pek düşünmüyorum ama sizler için bir broşür aldım belki faydası olur.
50 adet bebek şekeri
1 adet şeker sepeti
1 adet takı yastığı
1 adet kapı süsü
7 metre kapı tülü
hoşgeldin bebek yazısı (simli köpükten)
6 adet lohusa bardağı
1 adet kristal cibinlik
Hepsi 120 TL. Arada istemediğiniz malzeme varsa fiyattan eksiltiyorlar, haberiniz olsun. Ürünler fena değildi.
120 tl mi guzelmis fiyati... Havuzlu handami?
Bir Ben gidemedim suraya sanirimda gidemicem kendime guvenemiyorum hic belim yuzunden....
Nasip kismet artik ya bazi gecicem bende bu seker olayindan yada bakicam buralardan... Zamanim var daha hayirlisiyla...
Sakin ordan almayin kizlar. ben sekerimle sepetimi ordan aldim. suslu bebek. sepet yanlis geldi. sekerleri de pahalisindan almama ragmen com ozensizdi. okuzler kagidina isimden buyuk suslu yaxip tel nolarini yazmislar. danki bedava verdi.simdi sokup kendimiz yapistiricaz.
O tarafta festival baslamis o yuzden cok kalabaliklasti. sanirim bir ay daha devam etcekmis.
Ben pek beceremem sepet alicam. yoksa cok isterdim kendim susliyim.venuste begenmistim cikolata ile.
Fazla takmamak lazim bazi seyleri.
Alt kat aziz bebenin miymis. bilmiyodum
ilgisizler ama bazi seyler ucuzdu. yenidogan uclu mendil 10 tl den almistim. yigmadigima pisman oldum.
Canım pelin bebek diye bir mağaza, Pelin Bebek Odası Süsleri Kapı Süsü Sünnet Hastane Düğün Anı Defteri Kına havuzlu han İmalat Toptan, pasajın üst katında. Ben çok sıkıldım handa, uyku seti bulsamda alıp gitsem dedim. Alışveriş yapmayı pek sevmiyorum, internetten almaya alışmışım :)
Canım senin dediğin yer değil, fbraka söyledim, pelin bebek diye bir yer orası. Ben çikolatayı en son Pelitten alacağım ya da kahve dünyasından şeker çikolata alıp süslerim. Ben oradan bir de 12 li ağız mendili aldım. Bu mendillerde kumaş cinsine dikkat ediyormusunuz,standart mı, bana hepsi aynı geldi ben de aldım. Sonra dedim, ağzına burnuna süreceğim, acaba belli bir kumaş cinsi var mı?
Kızlar şimdi Kamesle mesajlaştım, bugün Çağla kuzumuz aslında taburcu olacakmış ama gece burnundan ve ağzından kan gelmiş, o yüzden yarına kadar takip edilecekmiş, iyi giderse yarın taburcu olacakmış prensesimiz. inşallah önemli değildir, kızımız bir an önce annesine kavuşur, Kames te yaşadığı tüm zorlukları bir anda unutur.
suslu bebek olmasin da. onunla ugrasyorum simdi. Duzeltiyoruz ettikleri halti. onlarin da brosuru vardi ayni kampanyayla. o sandim. bir ton da para verdik. sadece 50 tane bebek sekeriyle kucuk sepetine 150 TL verdim.
pelitten bebek cikolatasi icin tanesi 6 tl den basliyo dediler. o kadar vermeyi dusunmuyorum. normal cikolata da ya 114 TL ya da 124 TL dediler kilosuna. hatirlamadim simdi tam. venus'un cikolatasini da severim. iki cesitti .95 TL birinin kilosu 75 TL birinin kilosu. ciklatadan once cok guzel sepetler vardi. cikolata koyup cok guzel susluyorlar. sepeti de oradan alacagimdan cikolatayi da ordan alicam. zaten daha da uygun. renkli sekeri ilave koydurcam. haci muhittin haci bekir gibi :) bir lokumcu var ya. orada cok guzel renkli sekerler var. eve lokum da alicam zaten. cikolatanin yanina bunlari koydurcam. guzel duruyor.
ben cok severim canli canli alisveris yapmayi.zaten aldim da aldim. cikmasam daha iyyidi. bebek dogunca hep internetten aliniyo zaten. simdi elimde olsa gene giderim carsi pazar. bugun annemler gitti eminonune aklimda kaldi walla. sana bi de kahveciyi tarif etseydim taze kahve cektirip alsaydin keske. pek guzel kokuyor. eve gelip giden cok olur diye aldim ben. yani ben sira bekleyemedim o gun babam gecen gidince aldi
gene gidersen eminonune mutlaka cektir mis gibi taze kahve.
mendil icin annem yumusacik tulbent alip isliyor kenarlarini, pek yumusak oluyor. alismisiz biz tulbente.kizimda da onu kullandim. ama cok degisecegini sanmiyorum. eldivenleri de agizlarina sokuyorlar. ayni kumas. ikisi de tertemiz yikaniyor. rahat ol bence.
gule gule kullanin aldiklarinizi.
insallah onemli birsey degildir yaa. burundan ve agizdan neden kan gelir ki.
Şeker ve sepetini çok pahalıya almışsın canım. Peki şeker aldıysan neden ayrıca çikolata alıyorsun, beğenmediğin için mi çeşit olsun diye mi? Ben 30-50 tane çikolata alırım herhalde. Aslında kendim kurabiye yapmak istiyorum ama normal doğum yaparsam zamanını denk getiremem diye çekiniyorum. Çok güzel şekilli,renkli, şeker hamurlu kurabiye yapıyorum, misafirlerim yemeye kıyamıyor :) Doğum zamanı yapmayı becerirsem onları bir de çubuklara takıp poşetler, süslerim :) Kahveyi genelde malatya pazarından alıyorum canım, ama hamileyken içmiyorum eşim de pek kullanmaz o yüzden almadım. Ama doğuma yakın alıp evde tutacağım gelenlere. Mısır çarşısında malatya pazarına uğrayıp bol bol kayısı kurusu ve duble fıstıklı lokum aldım :) :)
Ben de bilmiyorum niye kan gelir, sıkmamak için soramadım tabii. İnşallah önemli değildir.
Canım pelin bebek diye bir mağaza, Pelin Bebek Odası Süsleri Kapı Süsü Sünnet Hastane Düğün Anı Defteri Kına havuzlu han İmalat Toptan, pasajın üst katında. Ben çok sıkıldım handa, uyku seti bulsamda alıp gitsem dedim. Alışveriş yapmayı pek sevmiyorum, internetten almaya alışmışım :)
Canım senin dediğin yer değil, fbraka söyledim, pelin bebek diye bir yer orası. Ben çikolatayı en son Pelitten alacağım ya da kahve dünyasından şeker çikolata alıp süslerim. Ben oradan bir de 12 li ağız mendili aldım. Bu mendillerde kumaş cinsine dikkat ediyormusunuz,standart mı, bana hepsi aynı geldi ben de aldım. Sonra dedim, ağzına burnuna süreceğim, acaba belli bir kumaş cinsi var mı?
Kızlar şimdi Kamesle mesajlaştım, bugün Çağla kuzumuz aslında taburcu olacakmış ama gece burnundan ve ağzından kan gelmiş, o yüzden yarına kadar takip edilecekmiş, iyi giderse yarın taburcu olacakmış prensesimiz. inşallah önemli değildir, kızımız bir an önce annesine kavuşur, Kames te yaşadığı tüm zorlukları bir anda unutur.
Canim allah razi olsun senden bende onu merakediyordum yazdim pepukeye bi ara diye cevap gelmedi...
Kameste cok cekti cok uzuluyorum ona Insallah onemli bisey yoktur yarin taburcu ederlet bebegini bir rahat edemedi yuzu guler Insallah bundan sonra...
Dagci cok sansli 35 haftada Da olsa aldi bebegini kucagina evine cikti mis gibi koklasarak oturuyor ne guzel...
Darisi kames arladasimin basina Insallah...
canim kizina esine evine kavusmana cok sevindim...Selam kızlar sonunda kızıma eşime ve evime kavuştum.kızım çok eğlendi güzel bir tatil geçirdi kapkara olmuş zilli.
Ben de kamesi aramayı düşünüyordum şimdi sen haber verdin mersennecim sağol.of ya kan niye gelmiş acaba tatsız bir durum değildir inşallah.dagcı da şu saatlerde evine gitmiştir belki.
Mersennecim aldıklarinı gùle güle kullan canım.ben malesef eminönüne falan gitmeyi göze alamiyorum.mutfaktan salona gidene kadar yoruluyorum.
Kızlar şimdi dağcı aradı iyi insan lafının üstüne ararmış.taburcu olmuşlar miniğiyle.tek sorun ememiyormuş minik olduğu icin kasları da daha güçsüz heralde kıyamam.mama veriyorlarmış.sarılık olma ihtimali varmış bu yüzden.inşallah olmaz tek sorun o olsun.
Ya ben iyiki sizleri tanıdım Allah hepinizden razı olsun canlarım.bazen ailemden göremediğim alakayı sizden görüyorum.sağolsun dağcı sabah ateş hocaya benim hikayemi anlatmış ben de zaten ona gitmek istiyordum.rıza hocaya gittigimi söylemiş.benim de tahmin ettigim gibi ates hoca rıza hocanın detaylı usg uzmanı oldugunu,anne karnındaki anomalileri tesbit ettigini,previadan çok anlamadığını söylemiş.nitekim rıza hoca bana ilk başta sende previa yok demiş ama detaylı usgci previa teşhisi koymuştu ben de ertesi gün can havliyle rıza hocaya koşunca aa evet varmış demişti.koskoca prof previayı nası görmez diye biraz huylanmıştım haklı olarak.o günden sonra rıza hoca kafamda soru isareti olusturmuştu.çünkü yaptıgı riskli bir dogumu hiç duymadım.varsa yoksa zengin hatunların sezaryenleri..sanirım randevumu iptal edip ateş hocaya gidicem tek sorun bana asırı uzak.neyse olsun adama türkiyenin her yerinden geliyolarmış şımarıklık etmiyim.
Canım ben de tam kamesi arayacağim sırada mersennenin mesajını okudum ondan aramadım ama birazdan ms çeicem inşallah bir sorun yoktur bebişte kan olayı sinirimi bozdu.istersen sana özelden kamesin cebini atayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?