Plasenta previa

Inşallah iyi gelir düzelir ucugun...

Kislikmi yapiyorsun kırmızı biberi çok faydaliymis benim hic aram yok biberle...
Ben açımmm yine hiç bişey yemiyorum sanki...

Evet Pazartesi gunu 15:00 de randevum merekla bekliyorum nediyecek dr..
Insallah bebeğin kilo alımında bir sorun çıkmaz şekerlerde bi öyle bir boyle...

Inşallah ikimizde güzel haberlerle döneriz...

amin canım benim randevumda 17:30 olacak eşim anca işten geliyor inşallah hayırlı haberlerle geliriz böbreğim niye ağrıyo bilmem kızımdada doktor genişleme var bebek baskı yapıyor demişti
evet canım kışlık biber kırmızı dur tarif edeyim
kırmızı biberleri bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarıp yıkıyoruz içine 1'er çay kaşığı şeker tuz sirke 2 çay kaşığı yağ koyup dikleme tepsiye diziyorsun ve fırına 200 dereceye atıp közlüyorsun sonrada sıcaklama 6-7 adet cam kavanozlara kapatıp ters çeviriyorsun bukadar kışada kabuğunu soyup üzerine limon sıkıp maydonozla sabah kahvaltısı dahil yiyosun c vitamini çok sağlıklı ve doğal kesinlikle tavsiye ederim canım 4 şişesini tombul kırmızı biberden 4 şişesinide bulamadığım için mecbur uzun salçalıktan yaptım

Belki yine bebek baskı yapıyordur dr una sor gidince...

Benim dr saat 15:00 te geliyor hastaneye 18:00 ya kadar kalıyor... Ilk randevuları genelde bana verir biraz sabırsız oldugumu iyi biliyor aceleciyimde genelde bazen yoğun oluyor geç veriyo ben yine erkenden dikiliyorum tepesine...

Tarifi kolaymis baya umarım guzeldirde benim annemde yapar hep kendi yiyor oda bi suredir yapmaz oldu yiyen yok diye...
Sen kısa baya hazırlıklı giriyosun maşallah ben iki yurusem velim agriyor uğraşmiyorum hic biseyle...

Bi tek domates yaptım kışlık onsuz olmuyor ... Bide buseneki domatesler pek güzel tatlı tatlı... 10 kilo koydum keske daha fazla yapsaydım...

allah yemeyi nasip etsin canım
kaynanam annem salça yaptılar bahçede yılda 10 şişe salça tüketiyoruz 5 de kahvaltılık kurutma domatesten yaptık

domates rendesi
biber patlıcan kızartması konserve
kayısı şeftali suyu 2 şer şişe
şeftali mor erik üzüm çilek reçeli 1 er şişe
10 tane yarım kiloluk taze fasulye konservesi
7 poşet patlıcan kızartma buzlukta
mısır koydum 6 tane
8 tane menemen yaptım
8 tanede kırmızı biber közlemesi+turşu çeşitleri
allah yemeyi nasip eder inşallah bizde klasik yapılır bunlar ama bu sene biraz fazlaca yaptık çünkü kayınvalidem bahçeli evden apartman dairesine geçecek mütahite vereceğimiz için seneye bahçe yok var bizim apartmanın arkasındada yeterse yapmıycak salça falan ondan fazlaca yaptık hem salçalar hariç geri kalanları ben yaptım kafam dağılsın vakit geçsin diye balkonuma kasa koydum hepsini dizdik güzelce olur birgün buralara yolunuz düşerse buyrun ikram ederim

Canım inşallah ağız tadıyla yemek nasip olur...

Benim tokatta yengem var o salça yapar yollar her sene kuşburnu pekmezi erik msrmelati falanda yollar yaprak yollar sağolsun.. benim i yönden sıkıntım yok çok şükür... Kaynanamda biseylet yıllar her sene onları bile ese dosta dagitiyorum yedigimizi yiyoruz çok geliyor.. mesela geçen yazdan tarhana geldi bitiremeden bu yaz bidaha geldi...
Sağolsunlar kim ne yapsa yolluyor banada yemesi kalıyor...

Ben kışın bi domatesin eksikliğinu duyuyorum kışın tadı olmuyor hic...

Valla sanada hayranım hamaratligin üstünde previa mirevia demiyorsun uğraşıyorsun...

Sahi senin hic kanaman ilmusmuydu?
Benim az asagidaydi kanamasız günüm yoktu yattığım halde bile plesentam yukarı çıktı kanamam geçti... Gerçi öyle kan gölu gibi hiç olmadi günlük pedlerini dolduruyordu bir günde...
Belki ondandir hiç bişey için kendimi zorlamiyoum...

oh ne güzel canım benimde annemler veriyor ve öğrenmeyide istiyorum hoşuma gidiyor bende yemekten çok dağıtırım gözümde doymaz çok yaparım ...
hamd olsun benim hiç kanamam olmadı 12.haftamda öğrendim ben de doktorum hep hayret etti hata her gittiğimde olabilir dedi en son gittiğimdede sürpriz bir kanama olmassa 1 ekim olabilir ama konuşuruz dedi sanırım ben 26 eylül de tam 38 bittiğinde alın dicem pazartesi böbreklerimin ağrısından şimdi oturduğum yerden namaz kıldım 10 dakika ağrıdan neyapacağımı şaşırıyorum hemde korkuyorum allah korusun kan görmekten o ana gelmeden olsun istiyorum insan her akşammı rüyasında ameliyathane görür psikolojim bozuldu resmen hayırlısıyla alsam yavrumu kucağıma:18:tam korku basıyor hemen ağlıyorum zaten bugün eşim işten geldi hemen başladım yine zırlamaya korkuyorum diye herkes bıkmıştır gerçi kimseye eziyet etmedim kafa şişirmedim burasıda olmasa zaten beni kimse anlamaz ayy nekadar devrik cümle kullanmışım neyse olmadı canım kanamam inşallah olmazda amin

İnsallah iyi haberlerini bekliyoruz canim.

ben şanslıyım canım bide millete dağıtıyorum onlarda bana memleketletdrn gelenleri veriyolar kurutulmus sebzeler pul bibere hiç para vermedim hep geliyor.. yazın kaysi kavun karpuz o bu bi ton biseyler gelir ben onlara onlar bana memleketten gelenlerden veririz...

Aman canım inşallah olmasında kanaman . Benim ilk 5. Haftada başlamışti 14. Haftama kadar oldu ondan sonra olmadı.. şimdi kanama yapcak bi durumum yok ama tirsiyorum ben.. çok yattım kalkmadan sürekli şimdide yormuyorum kendimi suan....

İnsallah iyi haberlerini bekliyoruz canim.

Hayırlısi canım bakalım ne dicek yarın için...

Bebek ne durumda bu sefer inşallah onda sorun olmazda şeker olcumlerimde özellikle acliklar vukaatli tokluklarda hep sinirda 3 tanede sınırın üstünde değerim var çok çok yüksek değiller ama bi sınır konmuş sınırıda arada sapmış ...

Zaten dönüp yazmazsam akşam anlayinki hastaneye yatmisimdir...

bana da annem domates kavanoz, kaynanam domates-biber karisik kavanoz,gorumcem de menemen yapti. bayaga gider.

insallah yatmiycan canm. iyi dusun iyi olsun. dualarim seninle. yatarsan da ikiniz icin de iyi olur belki. kotu dusunmeyelim. sonunun iyi olmasi icin dua edelm.

canım valla benimde tememnim o yönde bakalım yarın bekleyip görücez...

aslında hiç kafama takmıyorum düşünmüyorum bile herşey olacağına varır...

şeker ölçümü yaparken artık hangi parmağımı delsem diye oturup düşünür oldum bu öğün hangisine kıysam diye ...
hergün hergün 3 ayı geçti delmekten ilk zamnlar hiç acımıyordu zamanla artık işkenceye döndü bitse şu işkencem artık buna en çok ğarmaklarım sevinicek sanırım ..

bide hastaneye yatsam yine delip deşip ölçecekler parmaklarımı oda yetmedi insülin için delineceğim oda artık günde kaç kez allah biliyor..

bi ara ameliyattan sonra bıçaktan korkmaya başlamıştım sanırım şimdide iğneden korkmaya başlıcam bu tramvayıda ne zaman atlatırım allah bilir...

ayyyy amma bunalmışım ya sizileride bunaltıyorum kusura bakmayın artık idare edin az kaldı hayırlısıyla bi 50 güncük daha delicem ((

once 50 gun deme 5-6 hafta de daha cabuk geciyo

sabret. ablam hergun karnindan 2-3 igne vuruyodu. beterin beteri var desem teselli olmaz biliyorum da ne diyim bilemedim. dogduktan sonraki hazzi biliyosun. onu dusun daha kolay sabredersin belki. ben hep onu dusundum.
simdi disim agriyo, cok feci kabiz problemi yasiyorum, bacaklarim komple odem oldu zor yuruyorum, kiz uyumuyo iki gundur surekli meme istiyo ne sut kaldi ne de ben de taakat. uclar fena yara. silikon ucu, kendindeyse kabul etmiyo.
dun doktordaydik az kilo almis. belki doymuyo.sutum yetmiyo sanirsam. 15. gun kontrolunde artik kend doktorumuza gidiyoruz. umarim mama baslamayiz da. inanir misin dun 6 saat memedeydi. her yanim tutuldu. memeden cekiyoruz aglamaktan katilacak. 8 gunluk bebe oyalanmiyo ki. bi gun once uyanmiyodu simdi uyumuyo. 30 dan sonra bebek bakmak zor diyolardi da inanmiyodum. dogruymus. bu kadar sey cekiyosun ama bi bakiyosun minicik sey. mutlu oluyosun. bu kadar aci baska ne icin cekilir ki?

canım benim meraketme göbekten iğne tecrübemde var :)) onu aştık kanamaladan yattım onu aştık şekerle boğuşuyorum bunlarıda aşarım sonra senin sıkıntıların gibi dertlerle boğuşurum...
annelik + bi ton dert sıkıntı karşılığında bi dünya tatlısı .. annemin bi lafı var emeksiz yemek olmaz:))
yoksa inan çekilecek çile değilde katlanıyoruz... bu 30dan sonra anne olma olayına katılıyorum daha genç ve dinamik olduğun yaşlarda ona daha verimli olabiliyorsun ... şimdi yaşın verdiği bi ağırlık var sanırım totomuzu kaldırmaya üşeniyoruz kaldıki çocuk peşinde koşalım :)) hoş yaş 33 ama 40 yaşında doğuranlarda var .. geçen parkta bitane vardı ağlayıp susmadığında boğasım geliyo kaldıramıyourm diyodu.. kazara hamile kalmış :)) askerde bi oğlum vra dedi kaç sennein üstüne çekilir dert değil diyordu dert yanıyordu kadın ..

asud canım ben ilk kızımı 21 yaşında kucağıma aldım annemle kayınvalidem benden daha tecrübesiz bende kabız oldum günlerce hiç unutmuyorum eşin eczaneden 2 tl ye lağman alsın ama 2 tüp alsın parmak kadar krem gibi bişey ucu var popona sıkıyorsun bilirsin zaten hiç çekme yazık sanada...ayrıca ggündüzden 7-8 kuru kayısı ısla suya akşama yatarken ye sabah için temizlenir bunları dene canım stresten sütün azalacak

Canim ben yillardir kronij kabizum.oyle kayisilik degil maalesef. 1 kilo yesem beni etkilemez tek basina. hem diyet hem ilacla zar zor.

Bak neler yasamisin. gunun kiymetini bilmek lazim. Ama zor iste.can aciyan yerde iste. ALlah sabir versin.
Askerde oglun varken bi tane daha o yasta. yolsun bence kendi sacini.

Bak neler yasamisin. gunun kiymetini bilmek lazim. Ama zor iste.can aciyan yerde iste. ALlah sabir versin.
Askerde oglun varken bi tane daha o yasta. yolsun bence kendi sacini.

Canım daha neler var tecrübe olarak bende geçen yazdan bu yana yazmakla bitmez valla pişmiş tavuğun basina gelmiş işler degil... Bebek olmaz dert tedavisi hsg si rahimden parça aldırdım hemde canlı canli uyusturmadan bide... Dusuk yaptım üstüne sobra gobekten igne maceram basladi ... Hamile kaldim tam sukur dedim 5. Hafta kanama ile dr a gittin dedimki dustu heralde ... Busefer yat hiç kalkma 14. Haftama kadar hiç kalkmadim 20. haftaya kadar az az kalktim... Tam dr artık tehlike yok dedi sonra şeker testme baktı himmm çok yuksek diyet yap ölçüm yap 15. Günde getir sonuçlari...
Anliyacagin daha hamile kalmadan basladi sıkıntilarim ... Daha onceleri iğneden moraran gobegimdi şimdi parmaklarim....

Bunlarda biticek sezeryan sıkıntisi Bebegin dertleri...
Zaten kadın diyo 20 yılın üstüne hamile kaldım aldiramadim dogurdum keske aldirsaydim diyo... Saçımı basimi yoluyorum sinirden bazen diyor.. kolik liymis bide bebegi...

Bu arada bende fena kabiz oluyorum bide sebze meyve agirlikli besleniyirum yinede kabizim ya perişan etti beni bu kabizlik...

canım bende kepek ekmeğinde kabız oluyorum millet isal olur ben kabız:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…