Premature Bebekler Plesenta periva

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ozgulbzkrt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
13
1
1
44
Merha arkadaşlar bana dr.m plesenta perıva tehşisi koydu,26.haftsdan itibaren kanamalarım başladı şimdi 28+1 im haftada bır kanamam devam edıyor birgun sürüp kedılıyor.benım Le aynı durumu yasayan varsa lütfen msj atsın !!

Ben yaşadım canım şükürler olsun oğlum kucağimda 15 günlük. 35. haftada öğrendim ben ondan evvel kanamalarim oluyordu da ilk 3 ay düsük tehlikesinden kaynaklı deniliyordu sonra kanamalarim kesildi 34 haftalikken tekrardan basladi 35 haftalıkken kısmı plasenta previa teşhisi koyuldu 38+4 Sezeryan oldum doktorum kısmı değil total plasenta previa olduğunu söyledi yani rahim agzini tam kapatıyormuş bol bol dinlen yukarılara uzanma başka çaresi de yok zaten

Tşk.ederım canım Internet'ten o kadar çok şey okudum kı hergun ağlıyordum.sanırım normal dogum şansımız yok:( sezeryan da çok riski oldugunu asırı kan kaybı anne ve bebek Ölümüne kadar yol açtığını ogrendım.ıyı seyler duymaya okadar çok ıhtıyacım varkı ....ne gelırse Allahtan dıyorum artık.tekrar çok çok tşk ederım

Tşk.ederım canım Internet'ten o kadar çok şey okudum kı hergun ağlıyordum.sanırım normal dogum şansımız yok:KK43: sezeryan da çok riski oldugunu asırı kan kaybı anne ve bebek Ölümüne kadar yol açtığını ogrendım.ıyı seyler duymaya okadar çok ıhtıyacım varkı ....ne gelırse Allahtan dıyorum artık.tekrar çok çok tşk ederım
canım ben de previalıydım hamileliğimde. 23.haftada teşhis kondu ama çok şükür ben 35. haftaya kadar hiç kanama yaşamadım, normal hayatıma devam ettim. 35 haftalıkken çok yoğun bir kanamanın ardından sezaryene alındım acilen. çok şükür oğlum da ben de sağlıklıyız. 4 aylık olmak üzere. içini ferah tut, bol bol dinlen sakın yorulma. en önemli şey doktor canım, kesinlikle bir riskli gebelik uzmanına git ameliyatı o yapsın. dua et canım ve doktoruna güven bir şeyy olmaz Allah:'ın izniyle.

İşin kotu yanı Dr.pek guvenmıyorum.alanyada yaşıyorum ben ve burda tam teşekküllü hastahane yok.antalyada var.allah korusun acıl bır durumda 2.5 saat uzaklıkta.drm.umarım 37 haftayı doldurursun da burda yaparız amelıyatını dıyor ama dedıgım gıbı Bulunduğum şehırden dolayı pek şansım yok

İnternette yazanları okuma o hatayı ben yaptım hamileligimin son uç haftasını zehir ettim kendime. İçini ferah tutmaya çalış

İşin kotu yanı Dr.pek guvenmıyorum.alanyada yaşıyorum ben ve burda tam teşekküllü hastahane yok.antalyada var.allah korusun acıl bır durumda 2.5 saat uzaklıkta.drm.umarım 37 haftayı doldurursun da burda yaparız amelıyatını dıyor ama dedıgım gıbı Bulunduğum şehırden dolayı pek şansım yok
aa demek alanyadasın canım :)) ben de antalya'nın bir ilçesinde yaşıyorum işimden dolayı ama ailem antalyada olduğu için sık sık ordayım. eğer antalyada bir doktora gitmeye karar verirsen kesinlikle Mehmet Şimşek beyi tavsiye ederim. hatta git bir görüş derim ben gerçekten riskli gebelik uzmanı kendisi. ben kanamam olduğunda doğum iznindeydim antalyadaydım Allahtan, hemen yetiştik hastaneye. kalabilecek yerin varsa antalyada kal bence doğuma doğru.
bu arada benim ayrıntılı ultrason raporumda kısmi previa yazıyordu ama rahim ağzı büyük oranda kapalıydı, totalise yakındı yani.

Malesef Antalya'da kımse yok :( egerkı erken dogum olursa acıl bı durum Antalya anadolu hastahanesınd sevk edecek.benim Dr.m da Teyfik Hacıhamdıoglu alanyada yaşıyorsan belkı duymuşsundur.bakalım kader de ne varsa o olur çok tşk edıyorum hanımlar.destek olduğunuz ve yorum yaptığımız için

Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun,bende plesenta perkreata olmuştum plesenta akreata denildi önce daha sonraki kontrol lerde perkreata yani en kötü aşamaya geldiğimi öğrendim mesane dahil bütün organlarıma yapıştı,perinatoloji uzmanı öleceğimi çok kötü bir durumda olduğumu söyledi netten araştırmalar yaparak dr buldum sadece 1 defa kanamam oldu ve iki gün hastanede yattım,hamileliğimin son 2 ayını hastaneye yakın bir otelde sadece vc ihtiyacı için kalkarak geçirdim çünkü kanama başladığı an 3 dakikada vücuttan 3 lt kan kaybı olacağını biliyordum çok okuyup çok araştırdım ve kendimi hazırladım dr umun adı Ateş Karateke bütün takiplerimi ona yaptırdım 35 inci haftamız bitti doğumumu gerçekleştirdi rahim alındı ve beni hayata bağladı bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı ve çok şükür ikimizde hayattayız,böyle bir durumda sakinlik çok önemli inanç çok önemli kanaman olduğunda panik yapma yat dinlen ben çok sakindim eşimin ısrarı ile hastaneye yattım kanama başladığı an 15 20 dakika zamanım olduğu söylendi bu sürede hastanede olmazsan kan kaybından dolayı şoka girebilecegimi vs okuyordum zaten,senin yapman gereken hastaneye yakın bi yerde kalman ve tam teşekküllü hastanede sezeryan olman bebek erken doğduğu için yoğun bakıma ihtiyaç var sana Allah korusun bişey olursa senin içinde yoğun bakıma ihtiyaç var benim bebeğim de solunumda sıkıntı oldu ciğer geliştirici iğne de olmuştum buna rağmen kesinlikle bilmeyen bir dra emanet etme kendini imkanin varsa istanbula gel benim en çok korktugum şey ölüm değildi ben ölürsem 3 çocuğuma kim bakacak tı,

Tam 30 haftalık oldum.şimdı kanamam durdu ıkı haftadır çok şükür olmuyor,yalnız okuduğum araştırdığım Şeyler beni çok korkuttu pisikolojim bozuldu :KK43: çok yakın bı ıkı tanıdığımı doğumum esnasında kaybetmışım:KK43: şimdı. Bana bırşsy olcak korkusuyla yasıyorum kabuslar görüyorum olmuş annemi,babamı kuzenımı görüyorum rüyalarım da sureklı aklıma hep kotu Şeyler gelıyor ve napıcam bılemıyırum :KK43: umarım hersey ıyı olur...o kadar kotu hılsyeler okudum kı şimdı keşke hıç karıştımasaydım hiç bırsey araştırmasaydım dıyorum :KK43:

Bak ne kadar güzel 30 haftalık olmuşsunuz,eğer inanmasaydın benim gibi bugüne gelemezdin drum bana doğumdan sonra şunu dedi sen sabırlı olmasaydın ben bu bebeği 28 haftalıkken alacaktım ve 28 haftalik bebeklerde sıkıntı daha büyük oluyor örneğin beyinde problem ve görme bozukluğu vs ve cok nadir yaşıyorlar,benim drum aynı zamanda zeynep kamil Hastanesinin Başhekimi ve ben iki gün zeynep kamilde yattigimda aynı odada en az 20 kadindik ve herbirimizin derdi farklıydı ben hep durumuma şükür ettim benden kotuleride olduğu için onlar içinde kendim içinde sürekli dua ettim eşim bana çok kiziyordu interneti çok kullanıyorum ve cok araştırıyorum diye yaşanmış bir hikaye vardı benim durumuma çok yakın ve ben çoğunu yaşadım ve o bayanin yaşadıkları bana cok buyuk destek oldu önümu gormem açısından o gercek hikayeyi sanada okutmak isterim.yapman gereken öncelikle hamilelik süren i tamamlamak ve bu işte uzman bir dr a kendini teslim etmen ben druma çok guvendim ve doğruda yapmışım istersen sana kendi dr umun telefonunuda verebilirim eğer maddi imkanın varsa(bunu şu nedenle yazdım ben doğumumu zeynep kamilde yapmadım özel bir hastanede yaptım ve biraz tuzluya geldi ama hayatta olmam ve 3 cocugumun yanında olabilmem için değdi)ve senin yolculuk yapmanda sakınca yoksa istanbula zeynep kamil Hastanesine gel derim zeynep kamil hastanesi istanbulda en iyisi 8 kisilik kan ekibi var senin bu ameliyatta kana ihtiyacın buyuk ihtimalle olacak yogun bakimi var ve surekli benim drum tarafindan egitilmiş dr lar var,antalya anadolu hastanesinin drları ndan Gökbay elpek bu doktorda bildiğim kadarıyla çok iyi onunlada gorusebilirsin ben oğluma hamile kaldığım da gitmistim ona antalyada muratpaşa da,seni çok iyi anlıyorum benim psikolojimde çok bozuktu ve oğlum hastaneden çıktıktan sonra hepsini unuttum çok şükür dilerim sende sağ salim bebeğini kucağına alırsın ve bu günleri unutursun benimle konuşmak görüşmek istersen özelden yaz bilmeyen bunları yaşamayan insanlar seni daha çok üzerler

http://www.anneform.com/makale/sizin-icin/kisisel-gelisim/bir-plasenta-akreata-hikayesi
Bunu oku ben hergün defalarca okudum bıkmadan usanmadan hatta iki gün önce kendisine ulaşıp teşekkür ettim hikayesini paylaştığı için benim durumum elif hanimdan ve senden daha kötüydü ve şükürler olsun Hayattayim diyorum ya dr çok önemli drun desteği çok önemli inanmak çok onemli umarım ve diliyorum sana yardimci olabilirim en azindan yardimci olabilmeyi çok istiyorum

Bu arada senin için Gökbay beye msj attım Anadolu hastanesi Dru nave donus yaptı aynen aktarıyorum.
Geçmiş olsun gelsin degerlendirelim bizde olursa biz yapariz yoksa perinatologa yollarim

Çok tşk ederım:) ilgildndıgın için en yakınım bıle ılgilenmezken hiç tamıdagım birinin yardımcı olması çok guzel sanırım ben artık herseyı oluruna bırakıcam,yakın zamanda tekrar kontrolüm var Dr.ma bu sefer baya bı soru sorcam ! Cvp lamak zorunda istegım cvp ları alamazsam o zaman Antakya'yı düşünürüm ama o da benim ve eşim için çok zor olur.artık Hayırlısı demekten baska çarem yok sanırım.ayrı ca 'tabıki sizinle Görüşmek isterım ,yalnız ben yenı üye Olduğum için şimdılık özelden yazamıyorum 50 SMS yı geçmem gerekıyor sanırım tekrar çok tşk ederım.gondergıniz linki de okudum okurken gızlerım doldu herkesın hikayasın de var bı acı taraf ne dıyeyım.allah hepımız için hayırlısını nasıp etsın...

Ben kendi yaşadıklarımı anneme dahi otele yerleşmeye karar verdigimizde anlattım çare annemde değildi çünkü insanlarin karşıma geçip ahh Ahhh vahhh vahhh demelerini de kaldıracak güçte değildim,sana moral olabiliyorsam ne mutlu bu günleri yaşamak nasıl bir duygu çok iyi biliyorum benim eşim ben evde kalmak istediğim halde beni otele götürdü kanama başladığı an durdurma şansi yok cunku sana dr lar sadece 15 20 dk veriyor hastaneye yetişmen icin benim evim cok uzak degildi fakat trafik saatine gelir diye korkudan otele gittik,bebeğim annesiz kalır diye çok korkuyordum ve geride 2 çocuk daha var biri 2.5 diğeri 12 yaşında,senin için en az kendim kadar endişelendim çünkü hastaneye uzaksın gittiğin hastane özel bile olsa dr lar iyi değil se ne yazikki çok şansın olmayabilir o yüzden birde yolculuk yapmak sakıncalı bu durumda bence biran önce yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye yakın bir yerde kal ve iş güç yapma çok tehlikeli

Doktoruna şunları özellikle sor kan gerekebilirmi?yoğun bakıma girermisin?rahim alınacakmı?ben bunları sormadan drum anlattı herseyi bilerek ameliyata girdim drun mutlaka daha önce bu ameliyatları yapmış olmalı lütfen kendini normal sezeryan yapmış bir dr a emanet etme drunu iyi araştır hasta yorumlarına bak ben drumu hasta yorumlarını okuyup seçtim,bu arada bende yeni üyeyim ve bilmiyordum mesajın o şekilde atıldığını,telefon numaramı vermek isterdim sana görüşmek için fakat buraya yazmak olmaz şimdi

Gerçekten bu durumu yasamak çok kotu,bugun Dr.kontrolum vardı Açık açık sordum sezeryan sırasında oluşabılecek komplikasyon lari,bana dedıgı şey şu plesenta yukarı çıkmamış aynı yerde,'sen 38 haftayı görürsun emınım sezeryan sırasında sana kan vermeye bıle gerek yok korkuların Boşa fazla internet karıştırma bu durumda moral çok onemlı rahat ol 'dedı bılemıyırum çok rahat davranıyor kendınden gayet emın.benim plesenta zaten tam kapatmıyor.marjınalıst miş benden daha kotu durumda olanlar oldugunu söylüyor.benım de yaklaşık 7 haftam falan kaldı doguma ve basından berı benı takıp edıyor bu Dr .o Yüzden bugun bıraz ikna oldum gıbı sonuçta Hayatımı tshlıkeye Atıcak bılrsey yapmaz oyle bır rısk olsaydı soyledı dıye düşünüyorum.bılemıyorlm böyle işte! Sen olsaydın Dr.un bu Açıklamaları yapsaydı ne düşünürdün ? Guvenırmıydın yoksa ıkıncı bır Dr.da muayane olup oylemı karar verırdın?

Hasta yorumlarına okudum nerelerde görev yaptığını ogrendım.yorumların hepsı çok güzel hiç kotu yorum yapan bırıni gormedım.benı rahatsız eden kısmı fazla nı açıklama yapmamasaydı ,ben soruyorum o ıkı dk sonra cvp verıyor :) bıraz uyuz gıbı:) bana şunu soglemışti ilk kanam başladığında senı Antalya'ya sevk edebılırım dıye şimdıde soyledıgı şey senı Antalya'ya göndermek istemıyorum 37.yada 38 haftayı bulursam bı alsilık çıkmazsa dogumu kendı gerçellestırek konuştukları bunlar. Güner geçtıkçe korku ve heyecan bı arada oluyor çok garıp bır dugu.bu arada Allah çocuklarınl sana çok uzun guzel bır hayat nasıp etsın .çok ıyısın herseyn en ıyısı olur inşallah hayatında tekrar çok çok çok tşk edıyorum ışılcım:)

Back
X