Pofu'nun Diyet Günlüğü

ve artık gerçekten başlıyorm nasıl mı?
öncelikle öylee 10 kilo hedef koymadan yani Mehmet Öz'ün dediği gibi kilomun -%5 ini hesaplayarak ve hedef koyarak
Canan Karatay+Dukan+Glisemik indeksi+Kan grubunu ortaya karışık yaparak :)
2 avucumun içini baz alıp,o kadar yiyerek
yeme isteği olduğunda bişeylerle ilgilenerek
bol suyu asla unutmadan
kendimi aşırı kasıp herşeyden aniden vazgeçmeden
hayatımı baştan sıfırlamadan
özel yemeklere gerek duymadan
ara öğünleri gerekmediği sürece yapmadan (gerekirsede süt-ayran-yoğurt..gibi yiceklerle sınırlandırarak)
ve tabiki bol bol sporla
İ-N-C-E-L-E-C-E-Ğ-İ-M!
Buyrun hanımlar kafasına yatan varsa detaylı açıklama yaparım
katılmak isteyen varsa buyursun gelsin kapım açık her zaman
yarını beklemeye ne gerek şimdi şuan itibariyle başlıyorum arkadaş yeter artık
ben bikini giyinmekten korkar olmuşken
ben daracık panolon giyerken ooff yine yanlarım çıktı demekten yorulmuşken
yaşım 26 olmasına rağmen resmen 40 yaşında görünüyorken
çenemin altında bi çene daha oluşmuşken (bugün fark ettim koskoca bi gıdığım var )
neden vazgeçiyorum ben sürekli?
neden başa sarıyorum?
başa sarmasaydım şimdiye bu yağlardan kurtulmuycak mıydım?
başa sarmsayadım şimdi istediğim kıyafete girmiycekmiydim?
evet artık yeter diyorum
çookk kez denedim ama hep hata yaptım
bi şeylerden vazgeçmek sadece zamanı geldiğinde ona saldırmak demektir
düşünsenize:sevdiğiniz birinden mesela annenizden b,i süre ayrı kalsanız,ilk gün ohh dersiniz kafam rahat,2. gün olunca biraz özlem ah annem olsa ...7. gn olduğunda daha da özler geldiğnde boynuna sarılırsınız
aslında bizim yiceklere olan özlemimizde buna benziyor
çok mu canımız çekti kek börek ucundan yiyrek ama yinede uzak durarak
bu yola devam edeceğim ki bu yağlardan kurtulayım
zararın neresinden dönersek kardır arkadaş!
şuan kilomu bilmiyorum ama yarın sabah tartılcam bakalım kaç kilodayım ve %5 i kaça denk geliyo :)
ve tabiki bu işi sabırla,yılmadan yapmam lazım sonuçta bugün başladım sabah zayıfladım olmuycak :)

Son düzenleme:

hadi hayırlısı daha pes etme tatlım ben de burdayım . bi 10 kilo versem çok iyi olacak.tabi ilk etapta 5 kilo.

bu sabah dukan+karatay+kan grubu olarak beslendim nasıl mı?
dukan ve karatayın ortak özelliği olan PROTEIN yani peynir ve yumurta yedim
yumurta haşlama ,peynir ise bi avuç içi kadardı
kan grubuma göre de bana domates ve biber yasakmış :) bunu bilmiyordum :) baloncuk arkadaşıma tşk ederim :)
salatalık yedim biraz öyle çok çok değil yani
karatay diyor ki zeytin yiyin :) üzerine fındık yağı kekik ve pul biberi ekledim tabi limonda :) öyle çok çok değil 4 tane:)
ve tabiki Karatay'a göre ekmek yerine fındık :) ben 1 çay bardağı kadar yemedim ama daha azdı
her neyse uzatmadan devam edeyim,karnım acıkmadı bugün öğle yemeği yemicem onun yerine bi kahve içtim :)
akşamda artık uygun bi tabak yaparım kendime :)

Yararlı besinler

Et Ürünleri: Balık: morina, sazan, sardalya, uskumru, kırmızı levrek
Süt Ürünleri: Kefir ve kefir suyu; yoğurt ve yoğurt suyu
Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı, badem yağı, kuyruk yağı/iç yağı
Karbonhidratlar: Buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski Türk buğdayı), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri
ve ekmeği, karabuğday ürünleri
Sebzeler: Börülce fasulye, soya ve ürünleri (soya doğal, genetiği değiştirilmemiş olmalı), enginar, hindiba, marul, havuç
ve havuç suyu, kırmızı pancar ve suyu, semizotu ve suyu, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması,
sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
Bakliyatlar: Her tür mercimek, kuru fasulye (inci fasulye), nohut
Meyveler: Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği
Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, acı badem, badem
Baharatlar: Zencefil, zerdeçal, kakule (kardamone), hardal, kedi otu, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye, doğal
yetiştirilmiş aloe vera, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), karanfil, sinameki
Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, taze kavrulmuş kahve, yeşil çay, biberiye, ıhlamur
Diğerleri: Pekmez

Yenebilecek olanlar

Et Ürünleri: Tavuk ve hindi eti (kurban bayramlarında ve 10 - 14 günde bir defa koyun, kuzu eti yenilebilir), taze yumurta
Süt Ürünleri: Koyun, keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir, salamura peynir, eski kaşar, tulum peynir, mozarella; deve, koyun,
keçi sütü (Peynirlerin sütü ve mayasına dikkat edilmelidir.)
Diğerleri: Bal, nöbet şekeri, kestane, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve ürünleri (yerli mısır, Amerikan genetiği
değiştirilmiş mısır değil), arpa çeşitleri, barbunya, turp, nar ve “Zararlılar”a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler

NOT: Kan grubu A olup 0 taşıyan gruplarda (A0) kırmızı et haftada bir tüketilebilir. 0 taşımayan A’lar ise (AA) kırmızı eti
ancak iki haftada bir veya ayda bir tüketebilirler. AA’lar için bal tavsiye edilmezken, A0’lar ara sıra bal kullanabilirler

Zararlı olanlar

Her et (tavuk ve hindi hariç), deniz hayvanları (kerevit, kalamar v.b.) ve havyar, inek sütü, tereyağı ve herhangi sıvı veya
katı yağ (balık yağı, dana iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), patates, pul biber, domates, domates salçası, siyah çay,
mandalina, portakal ve suyu, maden suyu

Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince
değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

bak demekki neymis, yararli besinler yenince ögle yemegi bile yemek istemiyormusuuz :)

bak demekki neymis, yararli besinler yenince ögle yemegi bile yemek istemiyormusuuz :)

ayy aynen kuzum yaaa hiç açlık hisetmiyorum:) arada bakıyorum ne yararlı ne zararlı ona göre seçiyorum akşamda bi spor yapayım şöyle bütün kaslarımı çalıştırsın slim 6 vardı baya bi fena yapıyordu onu mu yapsam acaba diye düşünüyrm :)

seni de kattik kan grubu kervanina

kendine haksizlik etmee inanmak yeterli bence ben kilo verdiysem herkes verir cünkü ben cok pis bogazdim

kendine haksizlik etmee inanmak yeterli bence ben kilo verdiysem herkes verir cünkü ben cok pis bogazdim

ama gerçekten ölçülerin falan süper değişmiş..
bende yarın bi ölçümü alayım bakalım aldığıma pişman olmam inşallah

ama gerçekten ölçülerin falan süper değişmiş..
bende yarın bi ölçümü alayım bakalım aldığıma pişman olmam inşallah

Kızlar Merhaba.. : )
Kan grubu diyeti ile mi güzel zayıfladınız ?
Ben Karatay uyguluyorum şu anda, fena gitmiyor aslında ama hızı istediğm gibi diil,
Sabırsızım ben de biras.. : (
o - RH - negatifim ben de, kitabını okıuyorum şu an, onlardan da karma yapıyorum uyduğu kadar,
zaten beyaz olan ve işlenmiş olan her şey yasak, meyveyi öğün içinde az miktarda tüketiyorum,
ara ögün kesinlikle yok, çünkü en az 5-6 saat leptin hormonu salgılanmasına izin vermek gerekiyor ki yağlar erisin..
1 saat yürüyorum ve haftada 3-4 gün 20'ser dk.yüzüyorum.

ee daha ne olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…