Polikistik over pkoss !!

Pkos lukar buraya bebis yapmamiza engel bu rahatsizligi atlatan atlatmaya çalışan arkadaslar uygulanan tedavileri birbirimize paylasalim derim:110::anne:

Bana yapilan testler ;

-yumurtalık rezervi
Bu testte bende insülin direnci
Ve
Lh hormon yüksekligi cikti

Ve aldigim bilgiye göre bütün pkoslu hastalarin insülin direnci varmis seker ilaci kullanmalari ve spor yapmalari gerekiyomus
Yumurta gelismemesine en cok insülin direnci sebep oluyormus
Arkadaşla r Dr dedi ki bu kislere alisin ölene kadar gitmez ama çoğalmasını engelleye biliriz dedi bnm kislerim ultrason da mercimek tanesi kadar ve yumurtalıkların içinde hormon tahlilnde fsh yüksek çıktı yumurtlama problemi var dedi ameliyat la alınacak kadar büyük değil aşılama olmazsa lazer yöntemi ile yakılıyor mus

Bnm doktorum da hormon testi istemisti ama degrlerin normal 1 senedogum kontrol devam dedi ben 8 ay kullandim biraktim

Mrb insu lin direnci ne demek açıklar mısınız tsk ederim

Pakereasin sekeri duzenli kullanamamasi sonucu hucrelerde gelisim bozukluğu yapiyor kadinlarda ozellikle pkos seklinde belli ediyor kendini bnde laparoskopi overian driling yaptircam bnde kist seklinde degilde dha cok kabuk gbi oluyo catlamiyo uyuz bi durum bnde bu insülin direnci için seker ilaci kullanıyorum ama mideyi fena yapiyo

Kizlar nasil anlicaz seker oldugunu .belirtiler neler oluyo bende pco var yumurtalar catlamiyor adet düzensizliği yapıyor ultrasyonda gordm inci gibi dizilmis yumurtalar sagli sollu :) dogustan dedi doktor

Kizlar nasil anlicaz seker oldugunu .belirtiler neler oluyo bende pco var yumurtalar catlamiyor adet düzensizliği yapıyor ultrasyonda gordm inci gibi dizilmis yumurtalar sagli sollu :) dogustan dedi doktor

Cnm pkoslularin %85i insülin direnci vardir kanda cikar bn doktor degisince ogrendim sende ni doktoruna söyle

Ben de 1 ay önce öğrendim pko olduğunu. Ultrasonda yumurtalıkta vardı bi sürü. Çok şaşırdım çünkü adet düzensizliğim olmamıştı hiç ve gittiğim hiçbir doktor dememişti var diye. Ağustos ayında düşük yaptım 1 aylık. Pko dan olabilir dedi doktor. Sadece kilo vermem gerektiğini söyledi. Kafam karıştı. Ne yapmam lazım bilemedim

Evet cnm bnde de uc aylık iken dusyu
Ben de 1 ay önce öğrendim pko olduğunu. Ultrasonda yumurtalıkta vardı bi sürü. Çok şaşırdım çünkü adet düzensizliğim olmamıştı hiç ve gittiğim hiçbir doktor dememişti var diye. Ağustos ayında düşük yaptım 1 aylık. Pko dan olabilir dedi doktor. Sadece kilo vermem gerektiğini söyledi. Kafam karıştı. Ne yapmam lazım bilemedim
Canım bnmde uç aylık ken düştü

Back
X