- 6 Ağustos 2011
- 763
- 166
- 123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mrb ii günler bende de 14 yaşımdan beri polikistik over var ve 14 yaşımdan beride yasmin kullanıyrum ve şuanda 22 yaşındayım 3 senelikte evliyim.geçenlerde doktoruma gittim muayne olmak için muaynede polikistk over yapıdaki birinn hamile kalma şansı yoktur diye bişy sölemedi sadece tedavilerden geçip hamile kalabilceğimi söledi glucophage kullanıyorum normalde de şeker hastasıyım polikistk over yapıda olan bayanların bunu kullanmasını tavsiye ediyolar çnkü yumurtalıktaki ünsilin direncini düşürüyor ve tüylenme,adet bozukluluğu,kilo alma dertleri oluyor bunun içinde kesinlikle şekerinizi ölçtürmeniz ve acilen kilo vermeniz gerekiyor...ben bunları yaptım ve denedim kilo verdim tüylenmelerim gitti polikistik over kalıcı değil eğer ii bir doktora düşerseniz tedavisi mümkün çocuğunuz olmaz diye bişy yok sadece bir takım tedavilerden geçmeniz gerekiyor okadar bide psikolojiniz kötüysede etkiliyor fazla üstüne düşmeyin ben üstüne düşmedim kafama takmadım kullandım ilaçlarımı düznli kistlerim eride ama halen tedavi görüyorum çünkü 6 yıl tedavi görmedim gitmedim yasmin kullandım ve doktorumda çok kızdı kesinlikle her ay kntrole gidin en azından şeker direncinizi ve yumurtalıklarınızı kontrol ettirin...eğer yok ben hemen çocuk istiyorum derseniz size ankarada önere bileceğim bir doktor var ve size %100 ihtimal veriyor akay tüp bebek merkezinde dr.tolga ecemiş araştırın ve memnun kalacaksınız eğer yok düşünmyrm çocuk dersenizde gene ankarada özel hasvak tıp mrkzi var orda da dr.ayşe ateş te bu konuda deneyimli şimdiden herkeze çok geçmiş olsn allah şifa versin...
merhaba kızlarr
banada yaklaşık bi 6 yıl önce polikistik over teşhisi koyuldu.. o dönem tedavi gördüm ama öyle çok bişey değil.. bıraktım yıllar sonra bugün test sonuçlarımı aldım.. polikistik over olmadığını söyledi doktor bana.. şuan için öyle bir durum söz konusu değil dedianlamadım gitti :44:
ben senelerdir kullandım ama bi işe yaramadı..ilacı bıraktığın zaman
düzensizlik aynen devam ediyor...
bu konuda fikri olan varmı başka...
bir de bu hapları 10 seneden fazla kullanmak sakıncalıymış
kısaca özetlemişsin canım pko tedavi sürecini. ben şeker hastası değilim ben de glikofen kullanıyorum. Allah hepimize şifa verir inşallah canımm
Merheba kızlar,
Benim de bir pko hikayem var sizinle paylaşmak istedim. 21 yaşındayım ve 13 yaşımda adet olmaya başladım. Hiç düzenli olmadım sürekli 5-10gün gecikmelerim oldu. Birkaç kez doktora gittim bu şikayetimle ilgili hiçbir sorun olmadığını 20 yaşlarımda düzeleceğini söyledir hormonlarım da gayet normaldi. Fakat 2 hafta önce tekrar doktora gittiğimde ultrason ile muaynede (bekar olduğum için vajinal değil) pko teşhisi konuldu ve hormon tahlilleriyle kesinleşeceğini söyledi. Farlutal verdi ve adetin 3.günü sabah aç karnına hormon tahlillerimi yaptırdım. Değerlerim şu şekilde; TSH:2,27 FSH:6,16 LH:8,14 Estradiol:36 Prolaktin: 30,65 . Prolaktin hafif yüksek diğerleri normal gibi görünüyor. Doktorum evet pkolusun dedi ve kullanmam için sadece yasmin verdi. Sizce tedavide doğru yoldamıyım prolaktin için de ilaç vermesi gerekmezmiydi. Yoksa yasmin tek başına yeterli mi. Ayrıca göğüslerimde şişlik sertlik var daha önceden ultrasonla bakılmıştı memenin kendi yapısıymış. Acaba prolaktinden dolayı mı böyle diye düşünüyorum. Şu an nişanlıyım ve çocuk sahibi olmamda engel olursa diye çok korkuyorum. Lütfen bilgisi tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sevgiler
mrb bu polikistk over yapıda olanların 3 aşamalrı var cnm1. derece olanlar düzlblyr 2. aşamda olanlar belki düzliyor 3. aşmadakilerin dzlme şansları yok dğm kntrol haplarına devam ediyorlar çocuk olmaz diyede korkmayın tedavisiyle mümkün çnki tüp kalanllarınız açık olduğu sürece hamile kalma şansınz artıyor 10 seenden fazla kullnsanda bişy olmyr ben 14 yaşmdan beri kullnyrm şuanda 22 yaşndaym ve ben bu hastalığı çok arştrdm...
canım çok güzel anlatmışsın. bende 1.5 yıldır yaz24 kullanıyorum. evli değilim ama çocuk olayını da düşündükçe korkuyorum içim daralıyor. bana evlenene kadar kullanacaksın bu hapı dedi bu durumda benimkisi 3. derece oluyor sanırım![]()
cnm zaten evli olmadığın için vermiş sana evlendiğinde kullnma bakalım düzene gircekmi çnki bazı polikistiklerin evlndiktn snra düzldiğide görülyr bazende doğumdan snra bazende hiç düzelmyrlar.o yüzdn korkma yani korkack bişy yok çocuk olmama gibi durum da yok olması çok mümkün bazı yorumları oku paylaşan arkdşlrn 2 çocuğu olan bile var polikistik olan bir bayann çocuğu olmaz diye bişy yok eğer tüpleri kapalı eğer yumurtlklarda hiç üreme olmuyorsa üremelri az oluyorsa,kısır olanlrn da çocuğu olmaz anca tüp bebek yapablrler zamnnda kçkken çok araştırdm çok doktorlara gittm evlnnce gçr dedilr ama gçmedi kendi çapımda araştırdım bazı özel hastanelere gidip toplantılarına ktıldım üzelmen gerekck bişy yok bunda sadece hapları evlenen kadr kullan ama sakın aksatma çnki tedavinn tekrr başına dönersin ben 14 yaşmdan bri kllnıyrm 22 yaşndaym sana ultrs da sölmdlrmi kaçıncı derece olduğunu normalde gösterip anlatması lazım sana ayrittn doktorunda sölemesi lazım ama sakın untma evlnnce kntrolüne git ama hep aynı doktorun olsun şimdiden de gçmiş olsun allah şifa versin korkma çocuğn olur...
herkez değişiyor cnm bazıları evlnnce düzlyr bazıları ise hiç düzlmyr o polikistk over hastalığına bağlı cnm inşlh olursunda bidaha dğm kntrl haplarına kalmazsın ama 2 ay gçtktn snra doktora git derim çnki evlenelide 5 ay olmuş gidip görünmende yarr vardır şimdiden gçmiş olsun cnm...mrb bende pkoluyum. 16 yaşımdan beri doğum kontrol haplarıyla adet oluyordum şimdi 5 aylık evliyim ve bu ay bıraktım bakalım kendi kendime adet olabilecek miyim. Doktor bana da evlenince düzelir dedi.
aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII
canım çok güzel anlatmışsın. bende 1.5 yıldır yaz24 kullanıyorum. evli değilim ama çocuk olayını da düşündükçe korkuyorum içim daralıyor. bana evlenene kadar kullanacaksın bu hapı dedi bu durumda benimkisi 3. derece oluyor sanırım![]()
merhaba, bende kilo artışı(evlendiğimde) ve tüylenme (öncedende) var.Adet düzensizliğim yok..Kilo vermede zorlandığımı farkettim..Bende de olma olasılığı ne kadar![]()