Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

mrb arkadaslar bende bu sıteye yenı uye oldumm ben 2 bucuk yıllık evlıyım yasım 19 benım bekarken yumurtalıklarımdan kıst aldrdım adetlerım duzensızdı kıstler yuzunden olamıodum amelıyatttan ıkı yıl snr evlendım adetlerım her ay oluyo ama gunu gunune denk gelmıo mesela 7 ay gunu gunune dgr aylar 3 gun 5 gun 8 gun gecıkıodu ve bı ay adetıme 10 gun varken kahverengı akıntı gelmeye basladı ve 12 gun devam ettti gttm dktora polıkıstık over oldugunu soyledı ve ben cok gttım kontrollere hrsyım tertemız cıktı amahep bırden bole bısey oldu snrdan bana klomenle folık asıt verdı bebegın tutundugu zar sanırım gelısmemıs glb net bsy demedı bıde bı yumurtalıgımı net goremedm ddı klomenı 5 gun kullan 10. gunde gel ddı bakım gtcem ne dck ? ınternettende okuyunca korktummm.. yaa benım bıde korktugum kıst amelıyatı olanın cocugu cok gec olur yada olmaz dıyen cok. kafam cok karıstı ve bu pko rhtsızlıgı adet duzene gırınce gecmıyo muu?

Son düzenleme:
kızlar bişey sorucam bu konuyla ilgili ben 12 gün önce doktora gittim ilk kez adetim 10 gün geç kaldı ondan öncede kahverengi akıntı geldiği için 7 tane solda 2 tanede solda kist varmış bana adet olmam için primalut-n diye bi ilaç verdi 10 gün kullandım bıraktıktan sonra 3 veya 5 gün içinde gelir dedi bu suni bi yolmuş ve bende gelceğine dair bi belirti yok panik halindeyim başına daha önce gelen varsa paylaşabilir mi benimle

kızlar bişey sorucam bu konuyla ilgili ben 12 gün önce doktora gittim ilk kez adetim 10 gün geç kaldı ondan öncede kahverengi akıntı geldiği için 7 tane solda 2 tanede solda kist varmış bana adet olmam için primalut-n diye bi ilaç verdi 10 gün kullandım bıraktıktan sonra 3 veya 5 gün içinde gelir dedi bu suni bi yolmuş ve bende gelceğine dair bi belirti yok panik halindeyim başına daha önce gelen varsa paylaşabilir mi benimle

ben de telaşlanıp tekrar doktora gitmiştim, söktürücü içtim ama hala adetim gelmedi diye, o da bekle gelecek demişti
Bekle yani :)

Bir PKO'lu olarak ben de tecrübelerimi yazayım dedim.

Adet olmaya başladıgım dönemlerde adetlerim 1,5 ayda geliyordu, yani ne arayı çok açıyor ne de tam ayında geliyordu. Zamanla düzene gireceğini düşündüm ama girmedi. 1,5 ay da olsa bir düzeni var diye kafama takmadım.
3 sene önce 2 ay boyunca adetim gelmedi, kadın doguma gitmek zorunda kaldım. PKO'luymusum ve bana dogum kontrol hapı başlattılar. biraz kullandım ve sonra bıraktım. Hap için doktora gitmek gerekiyordu o zamanlar, üşendim ve bıraktım. 1 2 ay adet gördükten sonra yine kesildi adetim. moral yerlerde.
Yine dogum kontrol hapı kullanmaya başladım. birkaç ay sonra soğan kurune başladım. dogum kontrol hapı ile soğan kürünü birlikte yürüttüm 3 ay. sonra 1 kere daha soğan kürü (4. ay oluyor) ve gününde adet gördüm. sonraki ay yine. sonraki ay yine.. :)

Şimdi yine 1.5 ay oldu adetimin düzeni. Doğum kontrol hapı kullanmıyorum. Mart ayında tekrar soğan kürü yapacağım ama doğum kontrol hapına başlamayacağım. Doktora gitsem 1.5 ayın adet düzeni için uzun oldugunu söyleyecek ve yine hap verecek büyük ihtimalle. Ama hap kullandığım dönemler adet görmüyorum, günlük pedim üzerinde kahverengi akıntı oluyor sadece. Afedersiniz o kanı görmemek beni çok kötü hissettiriyor. Şimdi ayda bir adet olmuyor olsam da adet oldugumda gerçekten kendimi kadın gibi hissediyorum :)

Sonuç olarak size önerim doğum kontrol hapı + soğan kürü birlikte 3 ay uygulayıp son ay sadece soğan kürü yapmanız ve bu kürü yılda iki kez tekrarlamanız.

sağlıkla kalın ! :)

merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım.

Ben de 4. senedir PKO hastasıyım, ve hala düzelmedim çok canımı sıkıyor bu durum doğum kontrol hapı kullanıyorum (diana 35) hapı içinde gelir içmeyince gelmiyor şimdi ara verdim hapa 6 ay ama bu soğan kürünü öğrendim onu denicem inş faydası olur benimde adetlerim düzene girer. allahım herkesin yardımcısı olsun.

arkadaslar benden size tavsiye kesinlikle diane 35 kullanmayın.bir çok yan etkisi var.bende de pico var,kullanmak istemememe rağmen doktor başka çaren yok dedi kullandım normalde 1,65 boyum 50 kiloydum ve asla kilo almazdım bu ilaçtan sonra 58 kilo oldum tüylenmelerim çoğaldı vücudumda çatlaklar oluştu,selülit yaptı,bölgesel yağlanma oldu,önceden ilaç kullanmadan gecikmelide olsa adet oluyordum o ilaçtan sonra düzenim tamamen bozuldu ilaç kullanmazsam hiç olmuyorum:43:

Arkadaşalr bende de kist var soğan kürü iç diyolar adetli iken içiliyomu bilginiz varmı?

arkadaşlar aynı sorunlar bende de var kaç doktora gittim bana hep d.k hapı verip gönderiyodu bende çok tavsiye edilen bi doktora gittim bana kislerin spor egzersiz yaparak gecebileceğini söyledi 2 gün sonra tekrar gidicem bakalım gelişme var mı ne diyecek

arkadaşlar aynı sorunlar bende de var kaç doktora gittim bana hep d.k hapı verip gönderiyodu bende çok tavsiye edilen bi doktora gittim bana kislerin spor egzersiz yaparak gecebileceğini söyledi 2 gün sonra tekrar gidicem bakalım gelişme var mı ne diyecek

merhaba seninki de mi pkoydu canım..
doktora gittinmi bir fark var mı...
şifalar diliyorum hepimize...

kızlar merak ediyorum ilaçla ya da ilaçsız yada kilo vererek ne şekilde bilemiyorum..
pco dan şifa bulan var mı..
lütfen cvp verebilir misiniz..
usg de pco çıkıp daha sonra kontrole gittiğinde azalma yada küçülme...vs. olan var mı...
yoksa hayat boyu onlamı yaşıyacağız..

bende pkoluyum adetlerım 6 ayda falan gelirdi kızken doktora hiç gitmemiştim tüylenmem falanda yoktu sonra evlendım adetlerım yıne düzensizdoktora gıttım bana sadece pkoyumu tedavı edelim yoksa çocuk düşünüyorumusun dedı çocuk düşünüyorduk ve çocuk için tedavı gördüm yıllarca şimdi oğlum oldu adetlerımyyıne düzensiz zaten bılıyorum doğumla geçecek bir hastalık değil 8yıl boyunca doktora gıtmekten bıktığım için gitmek istemıyorum en azından bır sure elimde ginera d.k haplardan var daha önceki tedavıden ayın 1de içiyorum her ay sadece bır tane en geç 5 gunde adetım geliyor yanı butun ay içmiyorum kendımce öyle bı tedavı uyguluyorum adetım geldiğinden doktorada gıdip sormadım butun ay içince yan etkisi daha fazla olur gıbı gelıyor

soğan kurunu hiç denemedım çok zor zaten o suyu içmek her ay denıcem dıyorum yıne bırakıyorum bakalım bu ay belkı denerım

Son düzenleme:
benim ilk adet gördüğm aydan beri adetlerim düzensizdi 2 ayda 3 4 ayda bi oluyordum ilk başlarda ama hiç aldriş etmedim tüylenme vs gibi sorunum hiç olmadi ama 18 19 gibi yaşlarimda saç dökülmesi yaşadim neyse uzatmiym doktara gittim doğum kontrol ilaçları verdi inanin bir hafta kullandim ben bu kadar vücuda zarar veren bi ilaç hiç kullanmamiştim hemen biraktim yinede ümidimi kaybetmedim doktorlara gitmeye devam etmedim her dr doğum kontrol ilacı verdi ben yine kullanmadim sonra bi arkdasim takvim arkasinda sahlebin adet düzensizliğine iyi geldiğini okumuş bunu duydumda denemekten ne çikar dedim haftada iki üç kutu hazır sahlep alip içtim bi seferde kutuyu bitirdim inanin arkdaslar bi ay karnim ağridi afedersinz ishal felan sonra o ay beklemediğim aydi adet gördüm 30 40 günde bir adet görmeye başladim tekrar doktora gittim ultrason da dr dediki ne yaptin? kaybolmuştu kistlerim ben tabi çok sevinçli :) herkese sahleb tavsiye ederim

benim ilk adet gördüğm aydan beri adetlerim düzensizdi 2 ayda 3 4 ayda bi oluyordum ilk başlarda ama hiç aldriş etmedim tüylenme vs gibi sorunum hiç olmadi ama 18 19 gibi yaşlarimda saç dökülmesi yaşadim neyse uzatmiym doktara gittim doğum kontrol ilaçları verdi inanin bir hafta kullandim ben bu kadar vücuda zarar veren bi ilaç hiç kullanmamiştim hemen biraktim yinede ümidimi kaybetmedim doktorlara gitmeye devam etmedim her dr doğum kontrol ilacı verdi ben yine kullanmadim sonra bi arkdasim takvim arkasinda sahlebin adet düzensizliğine iyi geldiğini okumuş bunu duydumda denemekten ne çikar dedim haftada iki üç kutu hazır sahlep alip içtim bi seferde kutuyu bitirdim inanin arkdaslar bi ay karnim ağridi afedersinz ishal felan sonra o ay beklemediğim aydi adet gördüm 30 40 günde bir adet görmeye başladim tekrar doktora gittim ultrason da dr dediki ne yaptin? kaybolmuştu kistlerim ben tabi çok sevinçli :) herkese sahleb tavsiye ederim

sahlep'i ilk kez duydum, çokta severim. Kışın mutlaka haftada 2-3 kez içeriz.
Ama denicem, teşekkürler canım

Ne, sahlep mi :52: :52: Acilen eve stok yapmam lazım. :52: Bende de PKO var bir aydır ilaç kullanmama rağmen (doğum kontrol hapı) daha hayat yok :S İki ay sonra da kontrol var (Gerçi o kontrol günü biraz da benim baskımla oldu ya, neyse)

Daha bugün markette görmüştüm ya :S Gidip o kutuyu olduğu gibi alayım ben :D Yaz da geliyor, bulabilir miyim acaba bundan sonra :106:

Aklıma bir şey daha geldi bu konuyla ilgili. Ben de sahlebi çok severim, acaba PKO sorunu yaşadığımızdan mı bu kadar düşkünüz? Malum, vücut ihtiyacı olan besine yönelirmiş ya.

Son düzenleme:
kızlar ben doğru düzgün ilaç hiç kullanmadim dediğim gibi bir hafta kullandim inanin bende sahlebten sonuç alacağimi düşünmemiştim ama sicak sicak içince tabi mevsimde bahardi gerci sivas olunca memleket kiş gibi deneyin derim bir kişi bile faydasini görürse ben çok mutlu olurum

anaa sahleple mi düzene girdi yaniii :53: :53:çok şaşırdım bende denemek isterim ama diyete girdim kilo alırım diye yapmak istemiyorum.. bende ne duyduysam yaptım soğan suyu bile içtim ama olmadı gelmedi bende oluruna bıraktım.. kaç ay içtin peki cnm sen? ben hergün 1 bardak içsem olmaz mı?

anaa sahleple mi düzene girdi yaniii :53: :53:çok şaşırdım bende denemek isterim ama diyete girdim kilo alırım diye yapmak istemiyorum.. bende ne duyduysam yaptım soğan suyu bile içtim ama olmadı gelmedi bende oluruna bıraktım.. kaç ay içtin peki cnm sen? ben hergün 1 bardak içsem olmaz mı?

evet saleple düzene girdi canım bir ay felan içtim haftada 3 4 kutu içtim birergün arayla kutuyu tencere boşaltıp ısıtıp içiyrdom öyle daha etkili oldu galiba bir bardak içsem etkili olmayabilidi bilemiyorum kilo alırsın ama yapcek bişi yok sağlık daha önemli

kızlar merhaba benim de son 1 yıldır adet sorunum var.daha önceleri de çok aşırı olmazdım ama son 1 yıldır neredeyse hiçe yakın oluyorum.benim her ay mutlaka oluyor ama beni rahatlatacak kadar olmuyorum.bi gebelik geçirdim düşükle sonuçlandı.sonra da gebe kalmadım :(( düşükten sonraki 3 ay oldukça fazla oldum yalan yok o halimden çok memnundum.çünkü çok rahatladım adet olunca, zayıfladım.sonra yine azalmaya başladı.son gördüğüm adetim 3.günde tamamen bitti.zaten ilk günden itibaren pedi değiştirmesem doldurmayacak kadar oldum.adet göremeyince belimde kalınlaşma oldu göbeğim var mesela.bir de en belirgin ellerimde parmak üstlerimde tüy yoktu.parmaklarımın üstünde tüyler oluşmaya başladı.ben de pko olabilirmi diye araştırıyorum.doktora henüz gitmedim.muaynesi nasıl oluyor.ultrasonla bakılan bişeymi yoksa o doğum koltuğundamı muayne ediyorlar.o koltuktan çok korkuyorum :(( nolur bana da anlatın ne yapmalıyım.

kızlar merhaba benim de son 1 yıldır adet sorunum var.daha önceleri de çok aşırı olmazdım ama son 1 yıldır neredeyse hiçe yakın oluyorum.benim her ay mutlaka oluyor ama beni rahatlatacak kadar olmuyorum.bi gebelik geçirdim düşükle sonuçlandı.sonra da gebe kalmadım :(( düşükten sonraki 3 ay oldukça fazla oldum yalan yok o halimden çok memnundum.çünkü çok rahatladım adet olunca, zayıfladım.sonra yine azalmaya başladı.son gördüğüm adetim 3.günde tamamen bitti.zaten ilk günden itibaren pedi değiştirmesem doldurmayacak kadar oldum.adet göremeyince belimde kalınlaşma oldu göbeğim var mesela.bir de en belirgin ellerimde parmak üstlerimde tüy yoktu.parmaklarımın üstünde tüyler oluşmaya başladı.ben de pko olabilirmi diye araştırıyorum.doktora henüz gitmedim.muaynesi nasıl oluyor.ultrasonla bakılan bişeymi yoksa o doğum koltuğundamı muayne ediyorlar.o koltuktan çok korkuyorum :(( nolur bana da anlatın ne yapmalıyım.

canım kesinlikle ihmal etme ben dün alttan muayene oldum daha önce ultrasondan bakılmıştı kistleri görmemişti doktor
dün pcos olduğum ortaya çıktı çok olmasa da adet düzensizliği yaşıyordum yıllardır
korkucak hiçbir şey yok acı çekilmiyor:34:öğrendikten sonra bir çok belirtisinin bende de olduğunu gördüm biran önce git doktora

Back
X