Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

arkadaşlar ben de p.c.o lu olarak glucophage kullananlardanım en son doktora gittiğimde kist falan yok dedi her şey normal gözüküyormuş ancak bu ilacı kullanan hemen hemen herkes mide bulantısından bahsediyor bende hiç bir yan etkisi olmadı günde 1 tane alıyorum (850mg) arkadaşlar siz nasıl kullanıyorsunuz?

ilacı kullandıktan sonra mı doktorun geçmiş herhangi bir sorun yok dedi. eğer öyleyse ne kadar kullandıktan sonra düzeldi canım. bana da doktorum günde 1 taneyle başlatmıştı. bünyem alışsın diye. o zaman hiç bir sorun olmadı bende. 4-5 gün sonra 2 tablete çıkardık. ama o günden beri ölüyorum bulantıdan. ilk defa bugünü biraz rahat geçirdim sanki. inş alışıyordur bünyem. canım bir de idrarının renginde bir değişiklik oldu mu fark ettin mi hiç. ben sanki bu ilacı başladığımdan beri idrarım çok koyu oluyor gibi..

merhaba ben 24 yaşındayım ve polikistik over hastasıyım 2yıllık evliyim yaklaşık bir yıldır tedavi görüyorum doğumkontrol ilacı kullandığım dönemde adetim düzenliydi bırakınca eskiye dönüyo ve en az 3ay adet görmüyorum martta laparoskopi oldum tüplerde kapalıydı gonal f adında bi ğineyle yumurtam gelişiyo ve bugün aşılama oldum 7 tane yumurta var dedi doktor sonuç alan var mı lütfen desteğe çok ihtiyacım var bebek isteyen herkese allah nasibetsin çok zor bi dönem

arkadaşlar polikistik over hastası olup aşılamayla bebek sahibi olanınız varsa bana yazsın desteğe çok ihtiyacım var

ilacı kullandıktan sonra mı doktorun geçmiş herhangi bir sorun yok dedi. eğer öyleyse ne kadar kullandıktan sonra düzeldi canım. bana da doktorum günde 1 taneyle başlatmıştı. bünyem alışsın diye. o zaman hiç bir sorun olmadı bende. 4-5 gün sonra 2 tablete çıkardık. ama o günden beri ölüyorum bulantıdan. ilk defa bugünü biraz rahat geçirdim sanki. inş alışıyordur bünyem. canım bir de idrarının renginde bir değişiklik oldu mu fark ettin mi hiç. ben sanki bu ilacı başladığımdan beri idrarım çok koyu oluyor gibi..

ilk doktora gittiğimde yumurtaların çok büyük kist oluşumu var dedi ve p.c.o. teşhisi koydu 3 aylık progestan kullanmamı önerdi (hormon tahlillerimin hepsi normal çıkmıştı) ancak ben ancak 2 ay dayanabildim bu ilaç yüzünden 18 günde bir regl olmaya başladım iki kutudan sonra tekrar doktora gittiğimde ultrasona girdim ve tertemiz bir şey yok dedi 6 aydır bebek sahibi olmak istediğimden ve p.c.o lu olduğumdan glukophage ilacını verdi yani bu ilacı kistlerimin geçtiğini öğrendikten sonra tedaviye devam amaçlı verdi başta ilacın şeker hastalarında kullanılıyor olması beni endişelendirdi ama bi şekilde de tedavi olmam gerektiği için başlamaya karar verdim yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve idrar rengi de dahil hiç bir değişiklik ve mide bulantısı olmadı beklemekten başka çarem kalmadı:1no2:

bu sıteyı kımse acmıyor bnde bır daha yazmayacam buraya bnde pco yum ama destek ıcın genelde bnden baska kımselar acmıyor

bu sıteyı kımse acmıyor bnde bır daha yazmayacam buraya bnde pco yum ama destek ıcın genelde bnden baska kımselar acmıyor

günaydın canım haklısın bu sayfayı açan pek yok o yüzden ben de arada bir bakıyorum ama eğer istersen yazışabiliriz bu polikistik over sendromu beni baya bunaltmaya başladı desteğe ihtiyacım vara.sa.sa.s

bende de aşırı derecede adet düzensizliği vardı kullanmadığım doğum kontrol hapı kalmamıştı 4 senelik evliyim ve bebek hasreti ile yanıp tutuşanlardandım..Aşılama için hastaneye gittim bazı testler yaptı ve 1 hafta sonra gel dedi ve ben testlerimi almaya bile gitmedim çünkü HAMıLE KALMIŞIM bu benim için bi mucize oldu ilaç içmeden adet olmazken hamile bile kalmışım haberim yok
şuanda 14 haftalık hamileyim allah herkese nasip etsin inş..Herkes için dua ediyorum bebek isteyen herkes için..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN....

günaydın canım haklısın bu sayfayı açan pek yok o yüzden ben de arada bir bakıyorum ama eğer istersen yazışabiliriz bu polikistik over sendromu beni baya bunaltmaya başladı desteğe ihtiyacım vara.sa.sa.s

aynen oyle bnmde bu konuda destege ıhtıyacım var ama kımseler acmıyor burada
gercekden cok sınır bozucu.bence de ben her gun gırıyorum sıteye belırlı araılklarla
mutlaka msjını gorup sana yazarım olurda denk gelmezsek en kotu ıhtımal bu olur.
yenı mı ogrendın pco oldugunu.bnm ogrendıgım daha 4 ay oldu ve 3 aydan berı
hamıle kalmak ıcın klomen kullanıyorum.2 yıllık evlıyım korundugum amanlar sayılırdır
doktora cıkmadan once yaklasık 1 bucuk yıl normal yollarla denedık ama olmadısenağlama.okadr cok ıstıyorum kı artık dayanack gucumde kalmadı.bır
yandan bebegım olmuyor dıger yandan bu hastalıkla ugrasıyorum.ama allahım
cok buyuk her sey onun elınde demekkı bnm ıcın yazılmamıs evlat hayırlısı
dıyorum

bende de aşırı derecede adet düzensizliği vardı kullanmadığım doğum kontrol hapı kalmamıştı 4 senelik evliyim ve bebek hasreti ile yanıp tutuşanlardandım..Aşılama için hastaneye gittim bazı testler yaptı ve 1 hafta sonra gel dedi ve ben testlerimi almaya bile gitmedim çünkü HAMİLE KALMIŞIM bu benim için bi mucize oldu ilaç içmeden adet olmazken hamile bile kalmışım haberim yok
şuanda 14 haftalık hamileyim allah herkese nasip etsin inş..Herkes için dua ediyorum bebek isteyen herkes için..ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN....

tebrık ederım canım.allah saglıkla kucagına almaya nasıp etsın.ısde allah
yazdımı onun onune kımseler gecemıyor.bnde de sorun var kesınlıkle
hap kullanamadan adet olamaıyorum.sımdı hamıle kalmak ıcın klomen
kullanıyorum.3 aylık vermısdı doktor ılk 2 ay bır sey olmadı ama duzenlı
bır sekılde adet oldum.sagol canım duaların ıcın umarım hepımız kavusuruz
yavrularımıza:Saruboceq:

aynen oyle bnmde bu konuda destege ıhtıyacım var ama kımseler acmıyor burada
gercekden cok sınır bozucu.bence de ben her gun gırıyorum sıteye belırlı araılklarla
mutlaka msjını gorup sana yazarım olurda denk gelmezsek en kotu ıhtımal bu olur.
yenı mı ogrendın pco oldugunu.bnm ogrendıgım daha 4 ay oldu ve 3 aydan berı
hamıle kalmak ıcın klomen kullanıyorum.2 yıllık evlıyım korundugum amanlar sayılırdır
doktora cıkmadan once yaklasık 1 bucuk yıl normal yollarla denedık ama olmadısenağlama.okadr cok ıstıyorum kı artık dayanack gucumde kalmadı.bır
yandan bebegım olmuyor dıger yandan bu hastalıkla ugrasıyorum.ama allahım
cok buyuk her sey onun elınde demekkı bnm ıcın yazılmamıs evlat hayırlısı
dıyorum

merhaba canım ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim ve bebek sahibi olmaya karar verdiğim 9 ay öncesine kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum aslında bıraktıktan 4 ay sonra doktora gittim çünkü haptan dolayı hemen hamile kalamayacağımı biliyordum işte o zaman polikistik over başlangıcı olduğunu öğrendim. Aslında bu tam olarak ne demek (başlangıcı) onu da anlamış değilim. Doktor tahlillerime ultrasonuma baktı hepsi normal çıktı. 3 aylık progestan ve folik asit verdi ancak ben progestanı 2 ay kullanabildim çünkü sosyal hayatımı altüst edecek kadar başımı döndürüyordu. Sonra tekrar gittim doktora ultrasonda kist falan görünmedi yani yine temizdi sonuçlarım. Bu sefer glucophage ve tekrar folik asit verdi hala onları kullanıyorum ama tık yok doktor eşine de sperm tahlili yaptır dedi onu da yaptırdık sonuçlar normalden çok çok daha iyi çıktı tüm bunların sonucunda doktor hanım zamanı tutturamadığımızı söyledi valla 9 ayda nasıl oluyor da zaman tutmuyor hala anlamış değilim şu an adetim geçeli 8 gün oldu. Yaklaşık 15 gün önce kan tahlili yaptırmıştım negatif çıkmıştı yaa canım sence yine de hamile olma şansım var mıdır? Yoksa p.c.o.s. yüzünden mi adetim gecikti? Bu nasıl bir rahatsızlıktır yaaa :roflol: Peki sen hangi tahlilleri yaptırdın? Eşin için de doktora gittiniz mi? Yani hamile kalamamanda tek sorun p.c.o.s. mu?

bu pko ne bela bişey. yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum. daha kendimi yeni bilmiştim 14 yaşında annemle doktor kapılarını aşındırırdık. doğum kontrol hapları içerdim düzelirdi bırakırdım yine başa dönerdi bumerang gibi. ben de yumurtarım çatlamıyo çünkü minik minik bi sürü kist var yumurta etrafında ve çatlamaya izin vermiyo. gitmediğim hastane doktor kalamadı. ama bu pko sonradan olan bişey değil. bu gen daha anne karnındayken yarlişip ilerleyen yıllarda kendini gösteriyomuş. kiloyla falan da alakası yok 50 kilo olupda pko lu olan tanıdım. ama zayıf olmak bi şans tedavide tabi ki. ama insilün direnci yüzünden kilo vermek de çok zor. kilo insilün direnci yapar insilün direnci de kilo. bu bi zincir kırması da çok güç. şimdi evliyim 5 aydır. çocuk henüz düşünmüyoruz. korunuyorum aynı zaman da glifor kullanıyorum. ama çocuk istediğim zaman beni türlü güçlük bekliyo farkındayım. allah çok istediğimiz şeyden yoksun bırakarak terbiye etmesin bizi tek dileğim bu.

merhaba canım ben de yaklaşık 3 yıllık evliyim ve bebek sahibi olmaya karar verdiğim 9 ay öncesine kadar doğum kontrol hapı kullanıyordum aslında bıraktıktan 4 ay sonra doktora gittim çünkü haptan dolayı hemen hamile kalamayacağımı biliyordum işte o zaman polikistik over başlangıcı olduğunu öğrendim. Aslında bu tam olarak ne demek (başlangıcı) onu da anlamış değilim. Doktor tahlillerime ultrasonuma baktı hepsi normal çıktı. 3 aylık progestan ve folik asit verdi ancak ben progestanı 2 ay kullanabildim çünkü sosyal hayatımı altüst edecek kadar başımı döndürüyordu. Sonra tekrar gittim doktora ultrasonda kist falan görünmedi yani yine temizdi sonuçlarım. Bu sefer glucophage ve tekrar folik asit verdi hala onları kullanıyorum ama tık yok doktor eşine de sperm tahlili yaptır dedi onu da yaptırdık sonuçlar normalden çok çok daha iyi çıktı tüm bunların sonucunda doktor hanım zamanı tutturamadığımızı söyledi valla 9 ayda nasıl oluyor da zaman tutmuyor hala anlamış değilim şu an adetim geçeli 8 gün oldu. Yaklaşık 15 gün önce kan tahlili yaptırmıştım negatif çıkmıştı yaa canım sence yine de hamile olma şansım var mıdır? Yoksa p.c.o.s. yüzünden mi adetim gecikti? Bu nasıl bir rahatsızlıktır yaaa :roflol: Peki sen hangi tahlilleri yaptırdın? Eşin için de doktora gittiniz mi? Yani hamile kalamamanda tek sorun p.c.o.s. mu?

bnm de butun herseyım normal.esımınde sperm testı normal.sadece bnde pco var
bana sadece hormaon ve kanallarıma baktı tıklaı mı dıye.aslında doktorum ılk
muanede anladı pco oldugumu ama yıne belkı hormanal bır bozuklugumda olabılr
dıye yaptı o testlerı.bnce adetın gecıktıgne gore sen gıt doktoruna cunku bnm doktorum
adet olmazsan mutlaka gel demısdı.belkı gunlerın tutmamıs olabılr.bır de pco olunca
ısde zor kalmak bıraz ama bn arastırdım pco olupda tedavısız kalanlarda var
ben onlara saslı olanlar dıyorum.bnde pco demek bırden fazla kıstlerın olması demek.herkesın pco su farklı ozellıkler gosterıyor bnde sadece bebek olamama var.kımılerınde kıllanama,kıla alma,sıvılcelenme vb...oluyor.bır de oyle bır doktora gıdıyorum
kı burukselde ılk kez tup bebek merkezını kuran ve ılk kez tup bebek yapan.dr tavsıyesı
uzerıne gıttım.artık once allah sonra dr dıyorum

bu pko ne bela bişey. yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum. daha kendimi yeni bilmiştim 14 yaşında annemle doktor kapılarını aşındırırdık. doğum kontrol hapları içerdim düzelirdi bırakırdım yine başa dönerdi bumerang gibi. ben de yumurtarım çatlamıyo çünkü minik minik bi sürü kist var yumurta etrafında ve çatlamaya izin vermiyo. gitmediğim hastane doktor kalamadı. ama bu pko sonradan olan bişey değil. bu gen daha anne karnındayken yarlişip ilerleyen yıllarda kendini gösteriyomuş. kiloyla falan da alakası yok 50 kilo olupda pko lu olan tanıdım. ama zayıf olmak bi şans tedavide tabi ki. ama insilün direnci yüzünden kilo vermek de çok zor. kilo insilün direnci yapar insilün direnci de kilo. bu bi zincir kırması da çok güç. şimdi evliyim 5 aydır. çocuk henüz düşünmüyoruz. korunuyorum aynı zaman da glifor kullanıyorum. ama çocuk istediğim zaman beni türlü güçlük bekliyo farkındayım. allah çok istediğimiz şeyden yoksun bırakarak terbiye etmesin bizi tek dileğim bu.

bnde aynı sekıldeyım.2 yıllık evlıyım yaklasık 1 bucuk yıl hıc korunmadık normal
yollarla denedık ama olmadı.bana sorrar san bnce bırak hapları tadavıye basla
cunku ne kadr bır tedavı surecek orasını bılemıyoruz.bnm sımdı kı aklım olsaydı
hemen doktora gıderdım.bnce bırak hapları.bır de duydugum kadarıyla ılk
cocuk zormus pcolarda sonra ıkıncısı kloay oluyormus.ınternetde arastırdım ama
ne kadr dogru onu bılemem

kızlar bır de bnm doktorum soyle bır sey demısdı genelde pco sendromu marmara ve
ıc anadolu bolgelrındekı bayanlarda goruluyor demısdı bana.sızın bunla ılgılı bır fıkrınız
var mı

dıye yaptı o testlerı.bnce adetın gecıktıgne gore sen gıt doktoruna cunku bnm doktorum
adet olmazsan mutlaka gel demısdı.belkı gunlerın tutmamıs olabılr.bır de pco olunca
ben onlara saslı olanlar dıyorum.bnde pco demek bırden fazla kıstlerın olması demek.herkesın pco su farklı ozellıkler gosterıyor bnde sadece bebek olamama var.kımılerınde kıllanama,kıla alma,sıvılcelenme vb...oluyor.bır de oyle bır doktora gıdıyorum
kı burukselde ılk kez tup bebek merkezını kuran ve ılk kez tup bebek yapan.dr tavsıyesı

valla canım bende sivilcelenme ve kilo artışına sebep oldu doktor progestanı verdiğinde bu 3 ay içinde hamile kalman gerek dedi ama olmadı tabi acaba 3. kutuyu içmediğimden mi sen hangi ilaçları kullandın bir de kanallarına hsg çektirerek baktırdın değil mi?

valla canım bende sivilce ve kiloya sebep oldu doktor progestanı verdiğinde bu 3 ay içinde hamile kalman gerekir dedi ama olmadı tabi acaba 3. kutuyu kullanmadım ondan mı? Sen hangi ilaçları kullandın ve hsg çektirdin mi?

Back
X