Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

canım benim bu konuda bir fikrim yok ama ocağı falan bekleme git doktoruna ya da başka bi doktor dene sen üzerine düşmezsen doktorlar hiç düşmüyor gide gele kendi hastalığımızı kendimiz öğreniyoruz sağolsun doktorların bu anlamda pek de karı olmuyor bize

haklısın cnm . önümüzdeki hafta gidicem geçen ay 29 da olmuştum bu ay kasım 28 de oldum. demekki 29 gün-14= aralık 15 bu tarih hesabıma göre çatlama tarihi aralık 15 civarları gidim ki belki bişeleri net görür

canım internette şu yazıyı buldum bi bak istersen
Her ay yumurtalıklardan birinde oluşan yumurta hücresi gelişimi sürecinde bu hücrenin folikül adı verilen sıvı dolu bir kesecik içinde koruma altında olduğunu görürüz. Folikül adı verilen yapı yumurtlamaya kadar geçen süreçte yaklaşık 18 milimetre çapına ulaşır ve yükselen hormonların etkisiyle en zayıf noktasından çatlayarak yumurta hücresini serbest bırakır. Kesecik daha sonra corpus luteum (sarı cisim) adı verilen yapıya dönüşerek progesteron hromonu salgılar.
Folikül gelişimi ve corpus luteum oluşumu ultrasonografide (özellikle vajinal ultrasonografide) rahatlıkla izlenir. Bazı durumlarda bu yapılar gereğinden fazla büyüyerek bir kist izlenimi verirler. Ancak bir sonraki adet kanamasının bitiminden sonra bakıldığında kist sanılan bu yapıların çoğunun kaybolduğu gözlenir.

Folikül kistleri
Yumurtlama sürecinde oluşan folikül adı verilen keseciğin aşırı büyümesiyle ortaya çıkarlar. Bu kistlerin çoğu 5 santimetre veya daha ufak çaptadır ve genellikle belirti vermezler. Folikül kistleri 1-3 adet döngüsü sonrasında kendiliğinden veya bu tür kistlerin varlığında doktor tarafından sıklıkla verilen doğum kontrol haplarının yardımıyla büzülerek kaybolurlar.

Corpus luteum kistleri
Folikül kistleriin aksine bu tür kistler genellikle ağrılıdırlar. Yumurtlama sonrasında normal olarak oluşan sarı cisimin (Corpus Luteum) aşırı büyümesiyle veya bu yapının içine kanama olmasıyla ortaya çıkarlar. Normalde belli bir süre sonunda ortadan kalkması gereken sarı cismin progesteron hormonu salgısına devam etmesiyle adet kanamasının gecikmesine neden olabilirler. Bu kistler folikül kistlerinden daha büyük olmaya meyillidirler ve genellikle ilk saptandıklarında bir mandalina büyüklüğünde olup takip sürecinde daha da büyüyebilirler. Folikül kistlerinde olduğu gibi kendiliğinden veya doğum kontrol hapları yardımıyla kaybolmaları mümkün olmakla beraber bu süreç folikül kistlerine göre daha uzun olabilir.

ENDOMETRıOMA (ÇıKOLATA KıSTı)
Endometriozis adı verilen durum yumurtalıklar içinde oluştuğunda burada içi koyu kahverengi, eskimiş kan dolu, sıvı çikolatayı andıran görünümde bir sıvı içeren kistik oluşumlar meydana gelebilir.

POLıKıSTıK OVER HASTALIĞI (PKO)
Yumurtalık kistlerinde anlatılmış olmasına karşın burada tek büyük bir kist değil çok sayıda ve milimetrik boyutlarda kistin yumurtalık içinde bulunması söz konusudur. PKO adı verilen durum herhangi bir nedenle yumurtlamanın uzun süreli olarak yarıda kalması sonucu oluşur. Her ay gelişerek çatlaması gereken folikül, gelişiminin belli bir aşamasında "takılır" ve ufak bir kist olarak yumurtalık dokusu içindeki yerini alır. Bu durum uzun süreli tekrarladığında yumurtalık içinde yan yana dizili çok sayıda kist oluşur. Bu nedenle hastalığa poli (latince: çok sayıda) kistik over (latince: yumurtalık) adı verilir.

ben hiç mutlu değilim vallaa bebek istiyom olmuyo uğraşıyomm bölee ilaç kullan millet kocası ceket atsa kalıyoo

walla ne kadar güzel kendinizle barışıksınız

Valla bu hastalığı bize veren Allah .O yüzden rabbimden gelen herşeye razıyım o herşeyin en iyisini bilir.İster bebek veriri ister vermezzz ona sığınmışımm..Bu kadarda büyütmeyin yani şu pko olayını allah başka hastalıklar vermesinn.

cnm çok sğl. bunu okuduğum vakit ısrarla pco olamdığımı düşünüyorum nedense. eylül adetimden sonra orataya çıkan bu kist ekimde yoktu ekimde adet oldum bide ara kanama yine bu kist çıktı şuan hala var off nası doktor bunlar ya neyse ben haftaya salı yada çarşamba dotora randevu alıcam. bu arada duydunuz mu haberleri arkadaşlar özel hastanelerde muayene olup yüzde 30 unu ödüyorduk sadece ocak itibariyle şimdi yüzde 70 ini biz ödicekmişiz :(

Valla bu hastalığı bize veren Allah .O yüzden rabbimden gelen herşeye razıyım o herşeyin en iyisini bilir.İster bebek veriri ister vermezzz ona sığınmışımm..Bu kadarda büyütmeyin yani şu pko olayını allah başka hastalıklar vermesinn.

tabiki herşey rabbimden ona isyan etme gibi bi durumumuz yok bizler sadece birbirmize moral olmak eksik olduğumuz yerleri beraber tamamlamaya çalşıyoruz. tabikide rabbim vericekse vericek vermicekse yine onun takdiri. ama çağresini de arıcaksın dinimizde bunla ilgili bi ayette var. ALLAH böle uygun görmüş ben bekliyim takmıyım düşünmiyim diye bişe olmaz derdi veren rabbim dermanıda verir. dermanınıda arıcaksın

cnm çok sğl. bunu okuduğum vakit ısrarla pco olamdığımı düşünüyorum nedense. eylül adetimden sonra orataya çıkan bu kist ekimde yoktu ekimde adet oldum bide ara kanama yine bu kist çıktı şuan hala var off nası doktor bunlar ya neyse ben haftaya salı yada çarşamba dotora randevu alıcam. bu arada duydunuz mu haberleri arkadaşlar özel hastanelerde muayene olup yüzde 30 unu ödüyorduk sadece ocak itibariyle şimdi yüzde 70 ini biz ödicekmişiz :(

evet canım duydum yaw zaten doktor doktor dolaşıyor bir sürü para harcıyoruz bi de bu çıktı başımıza ben işten sonra doktora gitmeyi tercih ettiğimden genelde özele gidiyodum devlette hem çok sonrasına sıra veriyolar hem de saat 5 e kadar bakıyolar neyse yapacak bi şey yok bebişime her şey feda olsun Rabbim yardımcımız olsun

smnr okudum canım gonderdıgını artık allah bızlare vermıs
dert dermenı kullarının elınde artık allahım baska hastalıklar
vermısın

smnr okudum canım gonderdıgını artık allah bızlare vermıs
dert dermenı kullarının elınde artık allahım baska hastalıklar
vermısın

günaydın cnm ya ben artık sıkıntı etmiyorum çok şükür inancımız tam tedavimizi olup önümüze bakıcaz tatlım sen ne yaptın inş olmamışsındır

yok canım bnm olmadı gercekden olmayada nıyetım yok bazen dıyorum kı ısde olacam sımdı
ama olmuyor lekelenmem bıle yok hayırlısı artık dıyorum.tabıkıde oyle bız halt edecez onun yeterkı
allahım elden ayakdan kesmesın bızlerı baskalarına muhtac etmesın bızler basarabılrız gerısını

Günaydın kızlar, akşam eşime söyledim konuştuk anlaştık cok sagolun herşey için, akşam hepimize bol bol dua ettim, herşey cok güzel olucak inşallah

ayyy inşallah hamilesindir ya inanır mısın hiç kimseyle paylaşmadıklarımı burda sizle paylaşıyorum kafamı boşaltıyorum ve tabi rahatlıyorum güzel haberlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum kendimi bile unuttum kafamı takmıyorum hem böyle daha iyi oluyo hani beklediğin şey hiç ummadığın zamanda olur ya zamana bıraktım zaten daha yaşım küçük çevremde yaşı geçmiş çocuk sahibi olamayan o kadar insan var ki halime şükrediyorum

Günaydın kızlar, akşam eşime söyledim konuştuk anlaştık cok sagolun herşey için, akşam hepimize bol bol dua ettim, herşey cok güzel olucak inşallah

günaydın canım senin adına çok ama çok sevindim eğer biraz da olsa katkımız olmuşsa ne mutlu bize Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin bu arada çok özel olmazsa eşin nasıl tepki verdi

ınsallah canım en dogrusunu yaptın bence ıyı gunde de kotu gunde de dıy mı.
allah razı olsun dualarımız ınsallah kabul olur...

günaydın canım senin adına çok ama çok sevindim eğer biraz da olsa katkımız olmuşsa ne mutlu bize Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin bu arada çok özel olmazsa eşin nasıl tepki verdi

Valla ben kadar tepki vermediği kesin, hatta tepki bile vermedi. Bir ölümün yok çaresi dedi.

ayyy inşallah hamilesindir ya inanır mısın hiç kimseyle paylaşmadıklarımı burda sizle paylaşıyorum kafamı boşaltıyorum ve tabi rahatlıyorum güzel haberlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum kendimi bile unuttum kafamı takmıyorum hem böyle daha iyi oluyo hani beklediğin şey hiç ummadığın zamanda olur ya zamana bıraktım zaten daha yaşım küçük çevremde yaşı geçmiş çocuk sahibi olamayan o kadar insan var ki halime şükrediyorum

ınsallah canım ınsallah bu ay herkes hamıle kalır.burası okadr ıyı kı ınsan cok rahatlıyor
ben aslında aynı durumda degılım aksıne gencler cok ama ne kadr guvenıpde kıme ne anlatılrkı ancak cok ıyı tanımam lazım ozamn belkı olur

ınsallah canım ınsallah bu ay herkes hamıle kalır.burası okadr ıyı kı ınsan cok rahatlıyor
ben aslında aynı durumda degılım aksıne gencler cok ama ne kadr guvenıpde kıme ne anlatılrkı ancak cok ıyı tanımam lazım ozamn belkı olur

İnşallah hamilesindir valla sanki içime öyle birşey doğduki hamilesin, benide cok rahatlattı hem bu site hem sizin gibi arkadaşlar iyiki varsınız

esın cok mantıklı.bazı esler boyle anlayıslı ve mantıklı olmuyorlar bnce sen en kısa
zamanda atlatacan cunku en buyuk destegı aldın

İnşallah gülüm ama Allah biliyor biz sanki kendimizmi istedik, onlardada sorun cıkabilirdi herkesin destek olması lazım dicem ama ben 1 aydır söyleyemedimdi:)) arkadaslar sagolsun 1 saatin içinde bana o gücü verdiler akşamına hemen diyiverdim:))

Back
X