Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Valla ben kadar tepki vermediği kesin, hatta tepki bile vermedi. Bir ölümün yok çaresi dedi.

canım benim eşimde bir iki ilaç içip hemen hamile kalıcam sanıyor da ondan sordum sağolsun bir sorun olarak bile görmüyor ama iyileşme sürecinin uzun sürebileceğinin farkında değil her adet gecikmesinde karnımı okşayıp olmayan bebeği nazlatıyo bu konuda eşlerin destek olması çok önemli bir arkadaşımın var hemen sen kısırsın diye alnına damgayı yapıştırdı sülalesinde her arayan biz kısır kız mı aldık diyomuş kızı ağlatıp duruyolar çok üzülmüştüm haline böyle eş olur mu yaaa

ayyy ne guzel seyler doguyormus senın ıcıneopuyorumnanaktan.ınsallah canım hayırlısıyla
bu sıte bır baska yaaa.bnce en dogrusunu yaptın esıne soylemekle olabılır ınsanız sonucda
esınde bence cok guzel demıs bır olumun caresı yok dıye.bunu demekle herseyı anlattı zaten

canım benim eşimde bir iki ilaç içip hemen hamile kalıcam sanıyor da ondan sordum sağolsun bir sorun olarak bile görmüyor ama iyileşme sürecinin uzun sürebileceğinin farkında değil her adet gecikmesinde karnımı okşayıp olmayan bebeği nazlatıyo bu konuda eşlerin destek olması çok önemli bir arkadaşımın var hemen sen kısırsın diye alnına damgayı yapıştırdı sülalesinde her arayan biz kısır kız mı aldık diyomuş kızı ağlatıp duruyolar çok üzülmüştüm haline böyle eş olur mu yaaa

Aman yarabbim bu insanlar hayata dört dörtlük geldiğinimi sanıyorlar yarın ne olacagımızı Allah bilecek, tamam benim eşimde o kadar uzun süreceğini bilmiyor ama ne yapalım canım o kadarda ceksinler kahrımızı yaa oha valla o oğlanı ve ailesini bulup dogrucan serefsziler yaa

evet kızlar çevremize baktığımızda pek çok artımız var en önemlisi anlayışlı ve her zaman yanımızda olan bir eş onun dışında bayanda olan problemler çoğu kez tedavi edilebilirken erkekteki problem çok daha zor tedavi ediliyor haksız mıyım

smnr hayatım cok dogru cok onemlı esın destegı.aslında herseyden once mantıklı olması lazım
olgun dusunmesı lazım allah razı olsun o konudan dolayı.ısde o arkadına allah kolylık versın
oyle koca neyapılsın atık offf offff vallahı sımdı bır anda sankı bana oyle bır sey yapıyormus gıbı
oldum bu daha da baska bır acı.bnce sadece kocası degıl aılesıde anormalmıs.

evet kızlar çevremize baktığımızda pek çok artımız var en önemlisi anlayışlı ve her zaman yanımızda olan bir eş onun dışında bayanda olan problemler çoğu kez tedavi edilebilirken erkekteki problem çok daha zor tedavi ediliyor haksız mıyım

Haklısın tabi sonsuz sükürler olsun adamda oldumu caresi yok bile bizim yine cok sükür uzunda olsa bu hastalıkla hamile kalmıs tonla insan var demi

Aman yarabbim bu insanlar hayata dört dörtlük geldiğinimi sanıyorlar yarın ne olacagımızı Allah bilecek, tamam benim eşimde o kadar uzun süreceğini bilmiyor ama ne yapalım canım o kadarda ceksinler kahrımızı yaa oha valla o oğlanı ve ailesini bulup dogrucan serefsziler yaa

aynen katılıyorum sana ne oldu sonunda biliyo musun tüp bebek yaptılar ama o kadar eziyet çektiler ki analatamam eeee Allah kimsenin ahını yerde koymuyor tam 21000 tl para harcadılar bebek 7 aylık doğdu bir sürü sıkıntı çektiler ben kıza üzüldüm olan yine ona oldu hem bir sürü ağır laf işit bi de eziyet çek valla çocuğun bi parmağı 1000 lira çok dikkat ediyolar Allah annesine babasına bağışlasın inşallah

ısde ınsan herzman ılerı goruslu olacak ınsan kendını egıtecek.ısde boyle ınsanlar
gerı kalmıs toplum bazen lanet edıyorum boyle ınsanlara hıc mı toplum ıcıne
cıkmamıs o ınsanlar nerede yasıyorlar magrada mı.ama onlar bıle daha ınsan

aynen katılıyorum sana ne oldu sonunda biliyo musun tüp bebek yaptılar ama o kadar eziyet çektiler ki analatamam eeee Allah kimsenin ahını yerde koymuyor tam 21000 tl para harcadılar bebek 7 aylık doğdu bir sürü sıkıntı çektiler ben kıza üzüldüm olan yine ona oldu hem bir sürü ağır laf işit bi de eziyet çek valla çocuğun bi parmağı 1000 lira çok dikkat ediyolar Allah annesine babasına bağışlasın inşallah

Of Allahım kızcagızın yardımcısı olsun böyle bir adamla ömürmü gecer

ha bu arada kızın hastalığı neymiş biliyo musunuz 20 yaşında benden 1 gün sonra evlendi 1 yıl çocukları olmayınca doktora gittiler eğer biraz daha geç kalsaymış menapoza girecekmiş duyunca inanamadım yumurtlamıyomuş zar zor 1 yumurta bulup yerleştirmişler çok şükür o da tuttu işte böyle kızlar

kızlar ben bır yandan cok korkuyorum hanı bekle bu kadr sonrada negatıf cıksın aklımdan
atamıyorum bır turlu hanı adet olsaydım derdım oladı bu ayda ama bu cok farklı bır sey

bişe osrmak istriyorum. bende 5 aylık evliyiym . bekarken hiç adet düzensizliğim yoktu herşey normaldi. evlendim 3 .cü ayda sağ yu7murtalığımın çatlamadığını öğrendim. ama doktor solla hamile kalabilirsin dedi. kist geçmiyo tabi. çocuk istediğim için doğum kntrl hapı önermedi. bekleyelim aralıkla kntrollerime gel dedi. bnim durumumda olan varmı? civilcelerm hep vardı. kilom normal arada 1 2 kğ lıp veriyorum. tüylenme yok.. varmı durumum da olup bebek sahibi olan?

canım klomen kullandığın zaman çatlama ilk defalarda olmuyor bazen.bendede olmuştu doktorum doğum kontrol hapı veriyordu geçiriyor sonra tedavime devam ediyordu.sonra çatlamaya başladı hep.

ha bu arada kızın hastalığı neymiş biliyo musunuz 20 yaşında benden 1 gün sonra evlendi 1 yıl çocukları olmayınca doktora gittiler eğer biraz daha geç kalsaymış menapoza girecekmiş duyunca inanamadım yumurtlamıyomuş zar zor 1 yumurta bulup yerleştirmişler çok şükür o da tuttu işte böyle kızlar

ne esıne nede aılesıne uzuldum kıza cok uzuldum allahım sabır versın ona.buyukkonusmakda ıstemıyorum ama esm oyle tepkı verecek ve aıle bana kısrsın dıyecek
ben yapamam ne o kocada ne de o aılede.kız demkkı baya sabırlıymıs

Valla bu hastalığı bize veren Allah .O yüzden rabbimden gelen herşeye razıyım o herşeyin en iyisini bilir.İster bebek veriri ister vermezzz ona sığınmışımm..Bu kadarda büyütmeyin yani şu pko olayını allah başka hastalıklar vermesinn.

oyyy balım gelmiş opuyorumnanaktan amin balım amin pkolu hamile kalan çok kişi var elbet bizede bir gün sıra gelir işallah hayırlısından.:Saruboceq:

kızlar ben bır yandan cok korkuyorum hanı bekle bu kadr sonrada negatıf cıksın aklımdan
atamıyorum bır turlu hanı adet olsaydım derdım oladı bu ayda ama bu cok farklı bır sey

kafana takma tatlım bak ben senden moral alıp düzeldim şimdi sen sıkıntı ediyosun dediğin doğru ben de aynı şeyleri çok düşünmüştüm yoksa biran önce olayım boşuna ümitlenmeyeyim diyordum ama ne bileyim içimde güzel şeyler hissediyorum ilk hamile haberini senden alıcaz galiba ayyyy inş bu arada cnm çok farklı derken normal adet belirtileri dışında mı farklı şeyler hissediyosun anlamadım

selam bayanlar benim değilde bu sorun ablamda vardı topiğin diğer sayfalarını okuyacak kadar vaktim yok sadece size umut vermek için yazıyorum umarım doğru yerdir benim ablam liseden beri adet düzensizliği yaşardı 3 ay 4 ay olmadığı oluyordu gitmediğimiz doktor kalmadı bişi çıkmıyordu sonra evlendi 26yaşındaydı 1,5 yıl uğraştılar çocukları olmadı doktora gittiler ve ablamın sağ yumurtalığının bu hastalıktan dolayı tam işlevini yerine getirmediği için hamile kalamadığını söyledi,ve önce 4 ay boyunca ilaçla adetini düzene soktular sonrada ben tedavi adını hatırlamıyorum ama yumurtalıklarını çatlattılar ve 3. denemede ablam hamile kaldı 4 yaşında bir yiğenim var doktoru ona normal doğum yapması gerektiğini bu hastalıkta önemli olduğunuu söyledi ama ablamın suyu bittiği için sezeryanla doğum yaptı geçenlerde kendi başına hamile kalabildi hemde hiç tedavi olmazken ve 3 aydır adet görmüyorken 2 aylıkdı bebişimiz ancak bazı karnında öldü ölmesinin nedenibu hastalıkla ilgili değil organları iel alakalıymış ablam şuanda hala bebiş için uğraşıyor sizlerde umudunuzu kaybetmeyin ankarada oturanlar için doktorun ismini verebilirim gerçekten çok profesyonel bir doktor zekai tahirdede doktorluk yapıyor inşallah dilediğiniz herşey olur ve umarım umut olup yardımcı olmuşumdur son birşey söyleyeyim ablamın tedavisi devam etmeliydi ancak bazı maddi sorunlardana dolayı kaldı şuanda hiçbir tedavi görmüyor

kızlar biraz bilgilenmek adına sorucam. internetten araşırıyorum ama tam cvb bulamıyorum bide psikolojim bozuluyo. bu pcko hastalığı en başlardan varolup 20 yaşlarda açığa çıkıyormuş. ayrıca çatlamayan yumurtalıklarda süzgeç şeklinde kistler varmış. ve belirtilerinde şiddetli yumurtalık ağrısı yazmıyor. ama benim yuvarlak bi kistim var içi sıvı dolu ayrıca şiddetli ağrım var çatlamayan sağ yumurtalığımda.adet olamama yada seyrek adet olma belirtisi varmış bu pcoda. ama bende adet tarihlerim nomal seyrinde 2 ayda bir ara kanamalarım oluyor. yani pco olsa doktor kendiliğinden geçmesini beklermiydi sizce :( bebek istiyoruz diye kntrol hapı önermedi en son çağre patlatır içindeki sıvıyı boşaltırız dedi :( inanın kendimi çok yorgun hissediyorum artık araştırmaktan cnm çıktı. bu durumum hakkında bilgisi olan yada yorum yapabilen varmı aranızda :( hepimize RABBİM den acil şifalar diliyorum :(

canım doğuştan olan bir durummuş bu.bide doğu ve güneydoğu anadoluda daha çok oluyormuş.pko geçmeyen bir durum.bizlerin yumurtalıkları daha çok yumurta büyütmeye çalışıyormuş,birden fazlaya gücü yetmeyince küçük küçük kalıp yumurtalıklara yerleşiyormuş.ameliyatı pek yapmıyorlarmış.önemli olan adeti düzenlemek oda doğum kontrol hapıyla oluyor.ama arada bir yumurtluyoruz farkında olmadan dikkatli olmak lazım normalde 14-17 günler arası olan yumurtlama bizde 20 lere kadar sarkıyor. aman yumurtlama günüm geçti diye düşünmeyin.yumurtladığınızda ateş basar sırtınız birden ısınır.dikkat edersen buna anlarsın.stres yapma pkonun iyi yanıda var tüp bebek yaptırdığımız zaman işallah gerek kalmazda ona :Saruboceq:o zaman çok fazla yumurtamız olacak.

selam bayanlar benim değilde bu sorun ablamda vardı topiğin diğer sayfalarını okuyacak kadar vaktim yok sadece size umut vermek için yazıyorum umarım doğru yerdir benim ablam liseden beri adet düzensizliği yaşardı 3 ay 4 ay olmadığı oluyordu gitmediğimiz doktor kalmadı bişi çıkmıyordu sonra evlendi 26yaşındaydı 1,5 yıl uğraştılar çocukları olmadı doktora gittiler ve ablamın sağ yumurtalığının bu hastalıktan dolayı tam işlevini yerine getirmediği için hamile kalamadığını söyledi,ve önce 4 ay boyunca ilaçla adetini düzene soktular sonrada ben tedavi adını hatırlamıyorum ama yumurtalıklarını çatlattılar ve 3. denemede ablam hamile kaldı 4 yaşında bir yiğenim var doktoru ona normal doğum yapması gerektiğini bu hastalıkta önemli olduğunuu söyledi ama ablamın suyu bittiği için sezeryanla doğum yaptı geçenlerde kendi başına hamile kalabildi hemde hiç tedavi olmazken ve 3 aydır adet görmüyorken 2 aylıkdı bebişimiz ancak bazı karnında öldü ölmesinin nedenibu hastalıkla ilgili değil organları iel alakalıymış ablam şuanda hala bebiş için uğraşıyor sizlerde umudunuzu kaybetmeyin ankarada oturanlar için doktorun ismini verebilirim gerçekten çok profesyonel bir doktor zekai tahirdede doktorluk yapıyor inşallah dilediğiniz herşey olur ve umarım umut olup yardımcı olmuşumdur son birşey söyleyeyim ablamın tedavisi devam etmeliydi ancak bazı maddi sorunlardana dolayı kaldı şuanda hiçbir tedavi görmüyor

teşekkür ederiz canım bizimle paylaştığın için

Çok teşekkür ederiz canım, ablacın 2. bebişni bizde ilk bebeişleirmiz kucağımıza alırız inşallah cok teşekkürler.

ya çok sğl . ama inanın ben hala gerçekten bi pco lumuyum onu bile çözemedim önümüzdeki hafta gidicem doktora. bende pco da olan kist şekli yok bildiğin yuvarlak içi dolu bi kist en sonra çağreler ya iğneyle patlatıp içini boşaltıyolarmış yada ameliyatla alıyolarmış

Back
X