Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

kızlar ben 18 yaşndayım bu hastalığı olma ihtimalim sizce yüzde kaç
Sivilcelenme var ne yapsam geçmiyo
göbeğimde tüylenme var
ve hep adetimi geç oluyorum bikere 2 ay olmadım
geç adet oldum 3 buçuk yıldır felan
yakın zamanda doktora gidicem =(

gidicem zatende hazrlıklı olmak istedm
nasıl muayene olunuyo doktor nelere bakıyo
kan tahlili felan istiyomu

selam canım mutlaka git ihmal etme bende 19 yaşımda oldum pko
doktor ulturasonla önce yumurtalıklarına bakıyo sonrada hormon tahlili
yazıyo kan veriyosun tahlil sonuçlarına göre doktor teşhisi koyuyo
ve ilaç tedavisine başlıyosun doğum kontrol hapı veriyolar genelde

Arkadaşlar foruma yeni katıldım.. bende pko hastasıyım.. we psikolojik olarakta kendmi hiç iyi hissetmiyorum... hiç tüy problemim olmayan bir insandım.. fakat simdi tüylenmelerim söz konusu.. ne yapmam gerektiğini bilmiorum üstelik kilo aldım kistim cok büyük olduğu için şişlik war.. belara die bir d.kontrol ilacı werdi doktorum simdi 10.günündeim.. tüylenmeler düüzene girermi sizzce dökülür diye duyumlar aldım da?

bende de pco var tüm şikayetlerini de taşıyorum tüylenme kilo artışı kilo verememe ve anne olamama ne yapmalıyım çıldırmak üzereyim yeni öğrendim nasıl bi tedavi oluyo sonuç alan var mı çok mutsuzum çooookk yine adet olamadım şiştim sanki patlıcak gibi hissediyorum kendimi ?????

Bende pco luyum, tedavi gördüm ve şu an hamileyim =))

bendede pco var senağlama doktorum bana en iyi çözümün hamile kalmak olduğu söyledi.Ben bekarım gerçide ömür boyu geçmicek mi diye gözlerim dolunca hamilelikten sonra geçer dedi gerçi senin bebiş henüz gelmemiş ama böyle bir şey duydun mu acaba?:uhm:

bendede pco var senağlama doktorum bana en iyi çözümün hamile kalmak olduğu söyledi.Ben bekarım gerçide ömür boyu geçmicek mi diye gözlerim dolunca hamilelikten sonra geçer dedi gerçi senin bebiş henüz gelmemiş ama böyle bir şey duydun mu acaba?:uhm:

insallah gecer ben boyle bır hastalık gormedım ya tedavısı yok resmen kısır dongu halınde bır turlu gecmıyor :umursamaz:

Ayyyyy hamileyim :)

Bugün kesinlikle belli oldu. + - 5 haftalık bebeğim.

Bugün gördüm elhamdülillah hem keseyi hem kesenin içinde ki canlı bebeği. Çok değişik bir ultrasona girdim. Çok netti her şey, bebeğim 0.65 cn daha 1 santim bile değil ama omirilik kemikleri dizili kızlar. Görmeyen inanamaz yani. Recep bey de çok neşeliydi bugün. Çok ilgilendi, tatlıydı =)

Boynumu uzatıyom bende göreyim bebeği diye. Bana diyoki,

'Kız boynun kopacak, dön önüne, göstericem sana bebeğini ahahhahaha

Bugün gördüm elhamdülillah hem keseyi hem kesenin içinde ki canlı bebeği. Çok değişik bir ultrasona girdim. Çok netti her şey, bebeğim 0.65 cn daha 1 santim bile değil ama omirilik kemikleri dizili kızlar. Görmeyen inanamaz yani. Recep bey de çok neşeliydi bugün. Çok ilgilendi, tatlıydı =)

:)))ne mutlu sana, çok sevindim bu habere...herkese de umut olur inşallah...hayırlısıyla kavuşursun inşallah yavruna...

hayırlı olsun canım.
kurban olayımsoruma cevap ver olurmu.
nasıl tedavi uygulandı sana .
nasıl hamile kaldın canım

kızlar slm
bügun adetimin 14. günü normalde 34 günde bir adet oluyorum ve PKO luyum bu ay böğürtlen kökü suyu içtim ve az önce ovulasyon testi yaptım çift çizgi yani ikiside koyu idi çok sevindimmmm ama hala inanamıyorum geçen ay klomen kullandım buna rağmen yumurta olmamıştı şimdi hala inanamıyorummm ne olur gerçek olsun ve bu ay hamile kalıyom dua edin lütfennnnnnnnn

kızlar slm
bügun adetimin 14. günü normalde 34 günde bir adet oluyorum ve PKO luyum bu ay böğürtlen kökü suyu içtim ve az önce ovulasyon testi yaptım çift çizgi yani ikiside koyu idi çok sevindimmmm ama hala inanamıyorum geçen ay klomen kullandım buna rağmen yumurta olmamıştı şimdi hala inanamıyorummm ne olur gerçek olsun ve bu ay hamile kalıyom dua edin lütfennnnnnnnn

Canım inşallah hamilesindir.

Dua edicem, hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallah. :emir_bebek:

Canım doğru duymuşsun, doktor bana da benzer şeyler söylemişti. Bu kistler ancak hamile kalıp normal doğum yaparsan temizlenir yoksa ancak ilerleyişini biraz durdurabiliriz demişti ama verdikleri ilaçlarlada durduramadılar. Sadece bol bol kilo aldım.

17 yaşımda 2 kist vardı.
18 - 4 oldu.
20 - 7 kist.
24 - 12 den fazla bilmiyorumkismile

Her yıl tam taramalı doktora gittiğim için işte bunların nasıl arttığını gördüm. Çok zor bir hastalık... Bizi bebeklerimizden alıkoyuyor... boshayallersmile

hayırlı olsun canım.
kurban olayımsoruma cevap ver olurmu.
nasıl tedavi uygulandı sana .
nasıl hamile kaldın canım

25 yaşındayım. 17 yaşımdan beri pco hastasıyım. 2 ay üst üste adet olduğumu bilmem. Hep zor geçti adet dönemleri. 17 yaşındayken 20 lere kadar 2ay da ya da 3 ayda bir adet oluyordum. Yaş ilerledikçe adet sürelerinin arası da uzadıkça uzadı. En sonunda geçen sene 5 ayda 1 kere olarak (yani koskoca 1 senede sadece 2 kere adet olabildim) kendi çapımda bir rekora imza attım.

Annem beni sürekli tedavi için doktorlara götürdü. En son evlenmeden 1 ay önce 22 yaşımda tam taramalı tüm testlerden geçtim. Ama yine doktor bir işe yaramadı. Bir türlü bana teşhis koyamadılar. 64 olan kilom 104 e çıktı bu ilaçlar yüzünden.

Neyse ki sonunda rabbim yüzümüze güldü de gerçek bir doktor karşımıza çıkardı. Doktor 9 ay önce bana Procistik Ower teşhisi koydu. Yumurtalarım tam oluşuyor ama kistler yumurtaları sıkıştırdığı için dökülemiyorlar dedi. 9 ay önce Klomen tedavisine başladık. Doktor Klomen iç ama korun dedi çünkü kilon çok fazla. Bi on kilo ver öyle hamile kal. Ama bu arada Klomen içmeye devam et ki, her ay adet olabilesin. Hem için temizlenir hem de yumurtaların düzene girmeye başlar dedi. 8 ay içinde 10 kilo verdim ve 94 e düştüm. Geçen ay eşimle beraber olurken korunmadım. Yine adetin 5 ile 10 u arası sabah akşam olmak üzere Klomenimi içtim. Sabah akşam ateşimi ölçtüm ve ateşin arttığı 3 günü yakalayarak yumurtlama günlerimi buldum.

Sonrada sonuç pozitif işte =))
Bende klomen işe yaradı. İlk 2 ay klomenin yanında glifor da iştim, sonra doktor kesti.
Benim yumurtalarım tam oluştuğu için çatlatma iğnesine gerek duymadı doktor. Benimkiler oluşuyo ama aşağı dökülemiyordu.

İlk öncelikle adam gibi bir doktor bulmak lazım. Yıllarca daha iyi olur devlete değil özele gideyim diye hep özel hastanelerde tedavi gördüm. Hiçbiri adam gibi teşhis bile koyamadı. Sonra annem duymuş, devlet hastanesinde ünlü iyi bir doktor varmış aynı zamanda Bursa da tek kadındoğum hastanesinin de doktorlarından biriymiş. Nasıl olsa üzülücem diye özelden bile gitmedim, direk devletten ona gittim. Ama adamın konuşmalarından belli nasıl dikkatli ve iyi bir doktor olduğu. Birde hem onca tahlil yaptırıp bana tam teşhis koydu hem de verdiği ilaçlar işe yaradı çok şükür. İlk denememde hamile kaldım. Adet bile olamazken bebeğim oldu.

İyice araştırıp iyi bir doktor bul sende canım =))
Dua edicem seniz ve diğer arkadaşlarımız için :)

kızlar slm

innnşallahhhh canım, dualarım seninle :)

Back
X