Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

Canım doğru duymuşsun, doktor bana da benzer şeyler söylemişti. Bu kistler ancak hamile kalıp normal doğum yaparsan temizlenir yoksa ancak ilerleyişini biraz durdurabiliriz demişti ama verdikleri ilaçlarlada durduramadılar. Sadece bol bol kilo aldım.

17 yaşımda 2 kist vardı.
18 - 4 oldu.
20 - 7 kist.
24 - 12 den fazla bilmiyorumkismile

Her yıl tam taramalı doktora gittiğim için işte bunların nasıl arttığını gördüm. Çok zor bir hastalık... Bizi bebeklerimizden alıkoyuyor... boshayallersmile

bana sadece doğum kontrol hapı verdi.Birde kilo ver dedi kilonun %10unu versen rahatlarsın biraz dedi.

Sana kilo aldıran doğum kontrol hapımıydı yoksa bebek yapmak için kullandığın ilaçalarmıydı ne zor iş gerçekten hem hastalık kilo aldırıyor hem iyileşmek için kilo vermen gerekiyor resmen direniyorsunmafoldumben

senin için çok sevndim bebişe yani:emir_bebek:

saolun kızlar inş. ama bu gecede yaptım testi dunkinden daha silikti ikinci çizgi sizce nedennnnn

iki test farklı markalara aitse belki o yüzden hassasiyetleri farklıdır...Fortel diye bi marka var ya, onunki regl olmadan önce bile sonuç veriyo, diğerlerine göre biraz daha pahalıymış gerçi 20 tl falan gibi bişey ama için rahat etsin diye istersen ondan al bi tane...gerçi belki almışsındır ama:)

iki test farklı markalara aitse belki o yüzden hassasiyetleri farklıdır...Fortel diye bi marka var ya, onunki regl olmadan önce bile sonuç veriyo, diğerlerine göre biraz daha pahalıymış gerçi 20 tl falan gibi bişey ama için rahat etsin diye istersen ondan al bi tane...gerçi belki almışsındır ama:)

yok canım ikisde aynı marka idi ama dqaha silik çıktı bakalım bu gece gene yapcam yada şimdi bir tane yapsam birde gecemi yapsam kiiii

:) saol canım sabah yaptım dayanamdım dünkindende silik çıktı bakalım artık dün sabahı değerlendirdik bakalım bu akşamıda degerlendirelim diyoruz :)
birde 21. günü progesteron diye bir test yapılıyomuş dimi

e zaten gün geçtikçe silikleşmesi de normal dimi, sonuçta yumurtlama denen olay kısa süreli bişey ve zaten yumurtanın ömrü de 24 saat en fazla, o yüzden bence doğru yoldasın:)) evet 21. günde progesteron bakılıyor ovulasyon olup olmadığını anlamak için, ama bence bu teste de güvenebilirsin şimdilik, denemenizi yapmışsınız sonuçta gününü kaçırmadan:) son bi deneme daha yapın bu akşam,garantiye alın işinizi:)) hayırlısı olsun inşallahhhh:)

e zaten gün geçtikçe silikleşmesi de normal dimi, sonuçta yumurtlama denen olay kısa süreli bişey ve zaten yumurtanın ömrü de 24 saat en fazla, o yüzden bence doğru yoldasın:)) evet 21. günde progesteron bakılıyor ovulasyon olup olmadığını anlamak için, ama bence bu teste de güvenebilirsin şimdilik, denemenizi yapmışsınız sonuçta gününü kaçırmadan:) son bi deneme daha yapın bu akşam,garantiye alın işinizi:)) hayırlısı olsun inşallahhhh:)

saol canım deneyecem bu akşamda :) ama eşim maç izlemeye gitti inş. yenerlerde deneme yaaprız :) bende artık bu haftayı 2 gunde bir değerlendiriyim diyorumda cuma günde adetimin 21. dünü test yaptırıp bakim diyorum yumurta olup olamdığına çünkü benim için yumurtlama oluşup oluşmadığıda onemli merak ediyorum geçen ay klomenle bile oluşmamıştı bu sefer olduysa böğürtlen kökünden yaniii çok saol tatlım inş. hamile kalırım

saol canım deneyecem bu akşamda :) ama eşim maç izlemeye gitti inş. yenerlerde deneme yaaprız :) bende artık bu haftayı 2 gunde bir değerlendiriyim diyorumda cuma günde adetimin 21. dünü test yaptırıp bakim diyorum yumurta olup olamdığına çünkü benim için yumurtlama oluşup oluşmadığıda onemli merak ediyorum geçen ay klomenle bile oluşmamıştı bu sefer olduysa böğürtlen kökünden yaniii çok saol tatlım inş. hamile kalırım

evet benim eşim de maç izliyo :) hadi inşallah eşinin takımı kazanır:)))) sen bilirsin canım 21. gün de yaptır istersen, için rahat etsin...eğer olumlu çıkarsa testin sonucu, evde yaptıgın testi de sınamış olursun:) her seferinde progesteron tahlili yaptırmana gerek kalmaz boylece belki:))ama bence yumurtlaman oldu, bana öyle geliyo :))) inşallah hamilelik testine gelicek sıra yumurtlama testinden sonra:))))

bana sadece doğum kontrol hapı verdi.Birde kilo ver dedi kilonun %10unu versen rahatlarsın biraz dedi.

Sana kilo aldıran doğum kontrol hapımıydı yoksa bebek yapmak için kullandığın ilaçalarmıydı ne zor iş gerçekten hem hastalık kilo aldırıyor hem iyileşmek için kilo vermen gerekiyor resmen direniyorsunmafoldumben

senin için çok sevndim bebişe yani:emir_bebek:

Teşekkürler canım =)

Hormon bozukluğu bu kistlere sebep oluyor dediler, hormonları düzeltmek için ilaç verdiler. Düzelmedi doğum kontrol hapları verdiler. O ilaçtan o ilaca 3 yıl gezdim sonunda 37 kilo aldım. Birde bunun daha on kilosunu verebildim. Uğraş dur doğumdan sonra verebilmek için.. boshayallersmile

ya kızlar yine ben uffffffff bu ovulasyon testleri deli edecek benim adetin;
14. günü : çizgi yok
15. günü : koyu çizgi var yani iki çizgi hemen hemen aynı koyulukta
16. ünü : çizgi çok silik
17. günü : çizgi 16. günden daha koyu
anlamadım ben ya bir açık bir koyu ne demekkkkk buuuuuuuuuu
(PKO liyim ve 34 günde bir adet oluyorum)

ya kızlar yine ben uffffffff bu ovulasyon testleri deli edecek benim adetin;
14. günü : çizgi yok
15. günü : koyu çizgi var yani iki çizgi hemen hemen aynı koyulukta
16. ünü : çizgi çok silik
17. günü : çizgi 16. günden daha koyu
anlamadım ben ya bir açık bir koyu ne demekkkkk buuuuuuuuuu
(PKO liyim ve 34 günde bir adet oluyorum)

canım ya bu kadar takılma o teste, çok hassas değildir onlar muhtelemen, bir gün öncekinden daha koyu olması o yüzdendir...ama en azından ovulasyonun olduğunu gösteriyodur diye düşünüyorum...istersen regl olmana yakın bi daha yap bakalım yine cizgi cıkıyomu. çıkıyorsa o testlere güvenmemek gerektiğini anlamış oluruz:) ama siz zaten gerekli denemeleri yaptınız sanırım:) o yüzden bekleyelim, görelim bu ay:) şimdilik o kadar takma kafana, dur bakalım:)

canım ya bu kadar takılma o teste, çok hassas değildir onlar muhtelemen, bir gün öncekinden daha koyu olması o yüzdendir...ama en azından ovulasyonun olduğunu gösteriyodur diye düşünüyorum...istersen regl olmana yakın bi daha yap bakalım yine cizgi cıkıyomu. çıkıyorsa o testlere güvenmemek gerektiğini anlamış oluruz:) ama siz zaten gerekli denemeleri yaptınız sanırım:) o yüzden bekleyelim, görelim bu ay:) şimdilik o kadar takma kafana, dur bakalım:)

saol canım dua et inş. tutmuştur bu ayda güzel haber veririm bakalım en ii si ben 21. günü progesterona baktırıyımda yumurta olup olmadıgını görürüm peki sence 21. günü hamile isem kan testinde çıkarma

kızlar doktor polikistik olduğumu söyledi yüzümdeki sivilcelenmenin nedenide kisttenmiş küçük küçük kistler gözüktü ultrasonda

yumurtlamam yavaşmış normal bi bayan ayda bir yumurtluyorsa ben 3 ayda yumurtluyormuşum

diane 35 verdi 3 ay kullandıktan sonra tekrar gidicem muayneye.. önlemini baştan almak gerekiyormuş

bu kistler çok adet sancısı yapıyor sinir yapar dedi tüylenme sivilcelenme vs.

ilaçları düzenli kullanırsam problem olmazmış bakalım

saol canım dua et inş. tutmuştur bu ayda güzel haber veririm bakalım en ii si ben 21. günü progesterona baktırıyımda yumurta olup olmadıgını görürüm peki sence 21. günü hamile isem kan testinde çıkarma

canım internette gördüğüme göre yumurtlamadan sonra 8.-9. günde kanda belli olabiliyormuş, yani bu da 14. gün yumurtlasan mesela, 22.-23. gün falan oluyo... bildiğim şey kanda gebelik testi yaptırmak için regl gecikmesini beklemen gerekmediği, ama regl gününün ne kadar öncesinde yaptırmak doğru sonuç verir onu tam bilemiyorum...21 gün biraz erken bence ama, boşuna moralini bozma sonra yalancı negatif falan çıkarsa...için rahat etsin diye bekle bence biraz daha, olur mu sabırsız arkadaşım benim:)))

Arkadaşlar bu hastalıgın belirtileri nasıl oluyor?

Ultrasonda sol yumurtalıgımda çatlamamış yumurtalar oldugunu ögrendim. Adetlerim düzenli sayılır ama son 1 yıldır kahverengi-siyah akıntım oluyor, ilk günler çok şiddetli kanamam-ağrım oluyor, sonra kesiliyor, lekelenme şeklinde devam ediyor...

15 yaşımdayken hormon testi vermiştim tüylenme yüzünden. Testesteron ve progesteron 17 çok yüksekti.

Geçen ay bir hormon daha verdim, normal çıktı değerler. Ama tüylenmem yıldan yıla arttı.

Sizce pko olabilir mi?

Arkadaşlar bu hastalıgın belirtileri nasıl oluyor?

Ultrasonda sol yumurtalıgımda çatlamamış yumurtalar oldugunu ögrendim. Adetlerim düzenli sayılır ama son 1 yıldır kahverengi-siyah akıntım oluyor, ilk günler çok şiddetli kanamam-ağrım oluyor, sonra kesiliyor, lekelenme şeklinde devam ediyor...

15 yaşımdayken hormon testi vermiştim tüylenme yüzünden. Testesteron ve progesteron 17 çok yüksekti.

Geçen ay bir hormon daha verdim, normal çıktı değerler. Ama tüylenmem yıldan yıla arttı.

Sizce pko olabilir mi?

canım bu ultrason yeni mi yapıldı? ve kahverengi akıntılar ne zamanlar oluyo? mesela adetten hemen önce, sonra ya da yumurtlama dönemine denk mi geliyo? ilk günler kanamanın daha çok olması normal ama şiddetli ağrı olması sol yumurtlaığındaki kistler yüzünden olabilir...hormon testlerin normal çıkmış olduğu halde tüylenmenin artması ilginç olmuş ama...belki sana artmış gibi geliyodur psikolojik olarak?

canım bu ultrason yeni mi yapıldı? ve kahverengi akıntılar ne zamanlar oluyo? mesela adetten hemen önce, sonra ya da yumurtlama dönemine denk mi geliyo? ilk günler kanamanın daha çok olması normal ama şiddetli ağrı olması sol yumurtlaığındaki kistler yüzünden olabilir...hormon testlerin normal çıkmış olduğu halde tüylenmenin artması ilginç olmuş ama...belki sana artmış gibi geliyodur psikolojik olarak?

ultrason yeni yapıldı. kahverengi akıntı adet başlerken ve biterken oluyor. artık rengi iyice siyaha döndü. 1 senedir böyle. daha önce hiç böyle olmazdı. adetim direk kırmızıyla başlardı...

15 yaşımda yaptırdıgım testte total testesteron ve progesteron 17 sınır değerdeydi. en son yaptırdığım hormon testi 1 ay önce yapıldı. aradan 10 sene geçti neredeyse... fakat son yaptırdığım testte total testesterona bakılmamış, serbest testesterona bakılmış... progesterona da bakılmamış...

tüylenme gerçekten arttı... tam pko da olan yerlerde...

doktora üstüne basa basa sordum. bana belirtilerin endometriozise benziyor dedi... peki dedim tam teşhis koyabilir misiniz? hayır dedi.. bir başka doktor da erken dönem pko olabilir dedi.

açıkçası kafam çok karışık :( doktor bir an önce gebe kal dedi ama şu an mümkün değil...

çatlamamış yumurtalar da kiste dönüyormuş... bende uzun zamandır enfeksiyon vardı acaba diyorum o akıntılar enfeksiyon yüzünden olabilir mi?

canım internette gördüğüme göre yumurtlamadan sonra 8.-9. günde kanda belli olabiliyormuş, yani bu da 14. gün yumurtlasan mesela, 22.-23. gün falan oluyo... bildiğim şey kanda gebelik testi yaptırmak için regl gecikmesini beklemen gerekmediği, ama regl gününün ne kadar öncesinde yaptırmak doğru sonuç verir onu tam bilemiyorum...21 gün biraz erken bence ama, boşuna moralini bozma sonra yalancı negatif falan çıkarsa...için rahat etsin diye bekle bence biraz daha, olur mu sabırsız arkadaşım benim:)))

saol canım evt sabırsızlanıyorum :))) bugun 18. günüm bu gecede ovulasyonu son kez yapıp bırakıcam artık cuma yani 21. günü progesteron tahlili için gitcem ama yumurta bu ay olup olmadıgını bilemk istiyorum gece yine test sonucunu yazarım öpttt canım

ultrason yeni yapıldı. kahverengi akıntı adet başlerken ve biterken oluyor. artık rengi iyice siyaha döndü. 1 senedir böyle. daha önce hiç böyle olmazdı. adetim direk kırmızıyla başlardı...

15 yaşımda yaptırdıgım testte total testesteron ve progesteron 17 sınır değerdeydi. en son yaptırdığım hormon testi 1 ay önce yapıldı. aradan 10 sene geçti neredeyse... fakat son yaptırdığım testte total testesterona bakılmamış, serbest testesterona bakılmış... progesterona da bakılmamış...

doktora üstüne basa basa sordum. bana belirtilerin endometriozise benziyor dedi... peki dedim tam teşhis koyabilir misiniz? hayır dedi.. bir başka doktor da erken dönem pko olabilir dedi.

açıkçası kafam çok karışık :( doktor bir an önce gebe kal dedi ama şu an mümkün değil...

çatlamamış yumurtalar da kiste dönüyormuş... bende uzun zamandır enfeksiyon vardı acaba diyorum o akıntılar enfeksiyon yüzünden olabilir mi?

bak canım sen en iyisi iyi bir jinekologa git benımde hormonlar normal olmasına ragmen tuylenmem var adetlerde cok sukur duzenlı aMA tuylenme ve sac dokulmesınden korktugum ıcın dıane kullanıyorum sende aklında takılmasın gıt doktora ogren ama anlattıgın kadarıyla olma olasılıgı var eyvahedigeldismile

canım 10 sene sonra yeniden yaptırdığın testlerde galba düzgün bakmamışlar herşeye, progesteron vs...o yüzden ordan bişey anlamak biraz zor... peki adetlerin düzenli mi, ne durumda? bence adetin başındaki ve sonundaki kahverengi akıntı,enfeksiyon çok uzun süre devam ettiyse belki biraz hasar vermiştir biyerlere, ona bağlıdır...ama insanın ömrü boyunca bu regl dönemlerinde yaşadığı şeyler o kadar çok değişiyor ki, bu da onun bi parçası olabilir belki de...eğer enfeksiyondan sonra böyle olmaya başladıysa onunla ilgisi vardır...bi de bu doktor acaba endometriyozisi anlıyamıyor mu? yani tam teşhis neden koyamıyor anlayamadım..eğer enfeksiyon tedavi edildiyse bence o akıntılar yönünden korkma...benim bi arkadasım vardı onun da sol yumurtalıgında kistler vardı, doktor ona da bu polikistik overe benziyo hemen hamile kal dedi...o da 2 ay sonra hamile kaldı şimdi 4,5 aylık hamile:) bi sorunu da yok maşallah... eger senin hamileliğin söz konusu değilse şu an için, doğum kontrol hapı kullanamaz mısın PKO için...doktorun öyle bişey önermedi mi hiç?

Back
X