Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

saol canım evt sabırsızlanıyorum :))) bugun 18. günüm bu gecede ovulasyonu son kez yapıp bırakıcam artık cuma yani 21. günü progesteron tahlili için gitcem ama yumurta bu ay olup olmadıgını bilemk istiyorum gece yine test sonucunu yazarım öpttt canım

tamam canım bekliyorum merakla:) öptümmmm

canım 10 sene sonra yeniden yaptırdığın testlerde galba düzgün bakmamışlar herşeye, progesteron vs...o yüzden ordan bişey anlamak biraz zor... peki adetlerin düzenli mi, ne durumda? bence adetin başındaki ve sonundaki kahverengi akıntı,enfeksiyon çok uzun süre devam ettiyse belki biraz hasar vermiştir biyerlere, ona bağlıdır...ama insanın ömrü boyunca bu regl dönemlerinde yaşadığı şeyler o kadar çok değişiyor ki, bu da onun bi parçası olabilir belki de...eğer enfeksiyondan sonra böyle olmaya başladıysa onunla ilgisi vardır...bi de bu doktor acaba endometriyozisi anlıyamıyor mu? yani tam teşhis neden koyamıyor anlayamadım..eğer enfeksiyon tedavi edildiyse bence o akıntılar yönünden korkma...benim bi arkadasım vardı onun da sol yumurtalıgında kistler vardı, doktor ona da bu polikistik overe benziyo hemen hamile kal dedi...o da 2 ay sonra hamile kaldı şimdi 4,5 aylık hamile:) bi sorunu da yok maşallah... eger senin hamileliğin söz konusu değilse şu an için, doğum kontrol hapı kullanamaz mısın PKO için...doktorun öyle bişey önermedi mi hiç?

delikanlı kız ve ayşegül.. mesajlarınız için teşekkür ederim.

jinekologa gittim hem de 3 farklı doktora.

biri çatlamamış yumurtaların var,bebek düşününce çatlatma ignesi ol dedi,başından savdı.

diğeri endometriozise benziyor.bir an önce gebe kal dedi.

diğeri de erken dönem pko olabilir dedi.

şu an görünür kist yok. sivilcelenme,yaglı cilt,saç dökülmesi,tüylenme bir hayli mevcut. adetlerim çok düzenli sayılmaz. 1 -3 gün ileri geri oynuyor. asla tam gününde olamıyorum.

:(

delikanlı kız ve ayşegül.. mesajlarınız için teşekkür ederim.

jinekologa gittim hem de 3 farklı doktora.

biri çatlamamış yumurtaların var,bebek düşününce çatlatma ignesi ol dedi,başından savdı.

diğeri endometriozise benziyor.bir an önce gebe kal dedi.

diğeri de erken dönem pko olabilir dedi.

şu an görünür kist yok. sivilcelenme,yaglı cilt,saç dökülmesi,tüylenme bir hayli mevcut. adetlerim çok düzenli sayılmaz. 1 -3 gün ileri geri oynuyor. asla tam gününde olamıyorum.

:(

Allah allah nasıl doktorlar bunlar ya:( canım sıkıldı şimdi... zor bişey değil ki bunu anlamak, yani PKO mu endometriyozis mi vs...ya da başka hormonal bi sorun mu, çünkü eskiden baya yüksekmiş hormon değerlerin, tüylenme,sivilce vs o yüzden olabilir..illa ki PKO ya da endometriyozis olması gerekmez ki bu durumda...1-3 gün oynamalar düzensizlik sayılmaz canım ya, onlar sorun değil bence... son bi kez doktora gitsen ama ne bliyim bi arkadaşının tanıdıgı, iyi olduğunu bildiği bi doktor olsa mesela... çok geçmiş olsun...

Teşekkür ederim ayşegülcüm...

Yeni açılan bir hastane var. Önümüzdeki ay bir de oraya gideyim bari...

Gerçekten ben de anlamıyorum bir teşhis koymak bu kadar zor mu yani....

Teşekkür ederim ayşegülcüm...

Yeni açılan bir hastane var. Önümüzdeki ay bir de oraya gideyim bari...

Gerçekten ben de anlamıyorum bir teşhis koymak bu kadar zor mu yani....

bence de hiç zor değil, başlarından savmışlar resmen, olabilir diye bişey yok ki bu konuda yani bakılıcak şeyler belli sonuçta çok gizli saklı rahatsızlıklar değil ki bunlar kendini belli eden şeyler... tuhaf yani...herhangi bi yardıma ihtiyacın olursa buralardayım ben... çok geçmiş olsun canım...

bence de hiç zor değil, başlarından savmışlar resmen, olabilir diye bişey yok ki bu konuda yani bakılıcak şeyler belli sonuçta çok gizli saklı rahatsızlıklar değil ki bunlar kendini belli eden şeyler... tuhaf yani...herhangi bi yardıma ihtiyacın olursa buralardayım ben... çok geçmiş olsun canım...

Çok teşekkür ederim, inşallah geçer biter hepsi :1hug:

teşhis koymak cok zor degıl ama doktorlar bu hastalıgı cok ustune dusmuyor maleseff ben 3 doktora gıttım komık olan bana cıldıye doktorum teshıs koymus olması ıkı jınekologum teshıs koyamadı hormonlarda normaldı belkı ondan neyse sonra bu forumda doktor aradı ve bulundugum sehırde en ıyı jınekolugu aradım en sonunda cogu arkadasların ovmesıyle gıttım doktora oda 6 ayda bır kontrol koydu benım pco ılerlememıs o yuzden dert etme dedı ama ıste yan etkılerı olarka sac dokulmesı ve tuylenme oldugu ıcın benım ıcın cok sroun oluyor cildiyeye her ay gıtmek zorunda kalıyorum :sinifsinif:

teşhis koymak cok zor degıl ama doktorlar bu hastalıgı cok ustune dusmuyor maleseff ben 3 doktora gıttım komık olan bana cıldıye doktorum teshıs koymus olması ıkı jınekologum teshıs koyamadı hormonlarda normaldı belkı ondan neyse sonra bu forumda doktor aradı ve bulundugum sehırde en ıyı jınekolugu aradım en sonunda cogu arkadasların ovmesıyle gıttım doktora oda 6 ayda bır kontrol koydu benım pco ılerlememıs o yuzden dert etme dedı ama ıste yan etkılerı olarka sac dokulmesı ve tuylenme oldugu ıcın benım ıcın cok sroun oluyor cildiyeye her ay gıtmek zorunda kalıyorum :sinifsinif:

peki cildiye sivilce ve tüylenme için hangi ilacı veriyor ?

peki cildiye sivilce ve tüylenme için hangi ilacı veriyor ?

hem sivilce hemde tüylenme için dogum kontrol hapları verıyorlar ya dıane 35 yada yasmin ama tuylenmeye dıane daha ıyı gelıyormus dıye ben dıane kullanıyorum ve dogum kontrol hapı kullandıgında sıvılcelenmen gecıyor yuzun eskı halıne donuyor ama ne zaman bıraksan tekrar eskı halıne donuyorum ama benım sıvılcelenme problemım yok yoksa arkadasdan duymustum kremde vermısler ona tuylenmede sadece yenı cıkmaması ıcın yoksa olan tuylerde hıc bırsey yapmıyor hem ılac kullanıp hemde lazer yaptırmamız lazım malesef buda tamamen bıtırmeye bılıyor :gitme:

Merhaba kızlar bir sorum olacak.

1 yıllık evliyim geçen gün dr a gittim bana pover sin dedi belara kullanacakmışım ama şimdi ne zaman kullanmam lazım adetin ilk günü mü kullanıcam zaten geç oluyorum onu mu beklemem gerek daha biteli 2 hafta oldu :sinifsinif:

1 yıllık evliyim geçen gün dr a gittim bana pover sin dedi belara kullanacakmışım ama şimdi ne zaman kullanmam lazım adetin ilk günü mü kullanıcam zaten geç oluyorum onu mu beklemem gerek daha biteli 2 hafta oldu :sinifsinif:

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Merhabalar ben yeni üye oldum. Bende de Polikistik Over var maalesef. Önemsemiyordum düne kadar ama artık sürekli günlük ped kullanmak ve sürekli regl halinde bulunmak bana sıkıntı veriyor. Bana doğum Dr'um bununla yaşamaya alış dedi. Kendisi çok gerçekçi bir Dr. Bende Hamilelik kontrol hapı kullanmak istemiyorum iştahımı açıyor. İğneyle falan tedavi edilebiliyormuş yaptıran var mı?

............................................

Gamze_80 benim bildiğim adetin 3 günü başlıyacaksın çünkü bende pcoluyum ve doktorum ustune basa basa adetının 3 gunu kullan dedı ama ben bekarım bunuda belırteyım :D

Ovarian drilling yaptıran var mı aranızda? Nasıl sonuçlandı? Genelde infertilite için yapılıyor ama ben saç dökülmesini azaltmaya belki yardımcı olur diye yaptıracağım. Ayrıca doktorlarınız size spirolaktonu mu yoksa sproteron asetatı mı verdi? Bende diane35 saç dökülmemi şiddetlendirdi,bıraktım kan testi yaptırmak için şu an hiçbir ilaç kullanmıyorum. Bu hastalıkta bunların dışında yasmin(3 mg drospirenon ve 0.03 mg etinilestradiol) kullanan var mı acaba? Saç için çözüm alanlar yasmin ve finasterid kullanıpta almış yabancı forumlarda. Ne düşünüyorsunuz?
Şu an doğumkontrol hapı kullanamıyorum ne yazıkki sadece rogaine%5, proscar 5 mg, 1500 mg metformin, çinko, b12 , demir, folik asit ara ara biotin alıyorum, saw palmetto kullanan var mı aranızda? Saç için DHT yi nasıl azaltacağız? Spiro krem kullanan varmı? Yağlandırdığı doğru mu?

Son düzenleme:
Bu arada ben artık doktorlara inanmaz hatta dinlemez oldum çünkü çok yetersizler, 4 kadın doğum 5 cildiye 2 endokrin değiştirdim, özellikle kadın doğumcuların yarısı finasterid nedir bilmiyorlar, eskişehirde bana önerebileceğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı acaba bu konularda bilgili? (Sorularımı yanıtlasa yeter)

pko'nun sebebi eğer ki hormonal değilse muhtemelen hareketsizliktir. Öncelikle herkese bitkisel ilaçlar tavsiye ederim.Kendim böyle yaptım çok şükür sonuçtan memnunum artı yürüyüş de yapıyorum Çünkü yürüyüş tembelleşmeye müsait yumurtaları hareketlendiriyor böylece pko yu büyük oranda engelliyor. Zaten zayıflamayla pko lar azalıyor hatta yok oluyor. Stres yapmayın arkadaşlar Rabbim daha büyük dert vermesin.İnşaallah bu sıkıntıda olan tüm arkadaşlarım da bir an önce kurtulurlar.:1rolleyes:

benim hormonlarda sorun çıkmadı şükür sadece ultrasonda pko görünümü var. adet düzensizliği ve tüylenme yaşıyorum ama insulin direnci de çıktı glifor adlı bi şeker ilacı verdi doktor. çok hareketsizim devamlı yorgunluk uyku hali var bunun da nedeni demir eksiliğini bağlı kansızlıkmış değerim 28 miş doktorum şok oldu. bu kadar ilacı nasıl kullanıcam bilmiyorum ama 1 doktora gidim dedim başıma gelmeyen kalmadı senağlama

Back
X