Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

walla ben polikistik için çok tedavi gördüm ama bir sonuç alamadım. ama sonuç alan yok değil. bir arkadaşım 1 sene tedavi gördü bir senenin sonunda hamile kaldı. ama aynısı benim için olmadı. umarım rahatsızlığın geçer...sevgiler...

bende polikistik overim ve anne olmayı çok istiyorum. 5 aydır tedavi oluyorum bunun 2 ayı doğum kontrol hapı ile oldu. ikisindede adetim zamanında geldi ama dediğiniz gibi kistlere bir faydası olmuyor. ben şimdi iğne tedavisine başladım büyük ölçüde işe yarıyormuş tabii çocuk isteyen arkadaşlar için bide bu kistlerden kurtulmanın %90 yolu doğum yapmakmış. Anne olmayı çoook istiyorum inşallah hepimiz bu kistlerden kurtuluruz

ben de şeker düzensizliği nedeniyle doktora gittiğimde gluchopage yazıldı bana...bir süre sonra içmeyi kendi kendime bıraktım

bende bu ilacı kullandım polikistik over tedavisinde klomen gluchopage kullandım bu ilaç hem zayıflamaya hemde yumurtlama sayısını arttırmaya yardımcı oluyormuş ama bende işe yaramadı bu siteye yeni üye oldum acemiyim biraz az önce yazmıştım bişeyler 5 aydır tedavi oluyorum şimdi iğne ye başladım hepimizin kurtulası dileğiylekaydirigubbakcemile5

poli kistik over zatebn basit b uıltrasonda kolayca görülür kıllanma ve kilo varsa risk yüksek demektir ben 5 yıldır tedavi görüyorum 2 yıldır yasmin kullanıotum daha önce diane 35 kullanmıştım ilaçları kullanmadan kesinlikle düzenli adte olmuyorum hatta bıraktıktan 2 yada 3 ay sonra hiç olmamamaya başlıyorum destek olarak banada glukpfen verildi kilo vermem söylendi ve en son çare bu küçük yaratıklarla yaşamayı öğreneceksin ilaç etkilerini azaltıcak dendi işte pcos bu.....

bana da pko teşhis kondu,glukofen,serophane kullanıyorum...bakalım 1ay oldu daha ,farlutal kullandım,7 gun oldu biteli ama hala gelmedi adetim,sanırım faydası olmadı bu ilaçların,tık yok yani....
vucudum şiş şiş oldu,rahatsızım şişlikten,hasta olsammmm,kurtulsammmm...
Allah yardımcımız olsun..

geçen doktora gittim özele.doktor beye ilk adet olduğumdan beri yani 12 senedir adetimin düzensiz olduğunu;neçe doktora gittiğimi bana diane35 asdlı ilacı verdiklerini;hapı bıraktıktan sonra tekrar adetimin düzensiz olduğunu söyledim.doktorun bana dediği şu oldu;pko olan hastalar yani sen gibi olanlar adetleri hiç düzelmez ömür boyu böyle devam eder;bunu bi hastalık olarak kabul etme bi yaşam parçası haline getir dedi.sana hap veririm onu kullandıgın sürece adetlerin düzenli olur sonra tejrar düzensiz olur dedi.bunun çaresi yok dedi.şuan 6 aylık evliyim çocuk istediğimi söyledim bana duphaston adlı ilaç verdi.3ay kullan dedi.bakalım hayırlısı

Ya kızlar bende pcosum.dr glukophene ve yasmın verdı.ama cocuk ısterken yasmın vermesıne sınır oldum.cocuk dıye uğrasırken bı yandanda 3aylık doğum kontrol ilacı.vakıt kaybı degılmı sızce.uffffff

Pkoluyum, sanırım şekerimizi düşürebilirsek pkoyu da yenebiliriz inşallah. Ben bugünlerde şekeri doğal yollardan düşürecek reçeteleri deniyorum. Hapımı da bırakmadan tabi. Yumurta gelişimimden hemen belli oluyor zaten. Güzel bir formül bulunca sizinle paylaşırım. Aslında geçen aylarda kudretnarı-bal karışımı içmiştim ve epey düzene girmeye başlamıştı. Sonra unuttum gene. Başlasam iyi olacak. Başka bu tip tedavi yöntemleri bilenler var mı destekleyici?

bende ibrahim saraçoğlunu soğan suyu tedavisine başladım ilaçsız adet olamıyordum hep diane 35 kullandım nisanda klomen kullandım 2. paketinde hamile kaldım fakat dış gebelik geçirdim şimdi soğan suyuyla kahverengi akıntı başladı ya adet oldum ilaçsız diye koyo akıntı gibi geldi yada daha vücudu temizliyo çünkü sitede yazmış bu akıntı olur diye

slm kızlar bende aranıza yenı katıldım dun pko hastası oldugumu ogrendım bana duphaston verdı adet sokturucu galıba bıde gyno travogen ovül dıye 2 tane fıtıl verdı onları kullanacam sonra adetımın 3. gunu tekrar gıdecem sanırım hormon ve yumurta degerlerıne bakılacak cok sınır bır durum yaa cok bebek ıstıyorum zaten 7 aydır denıyoruz ama olmuyoor ınsallah tedavı bır sonuc verırı

ahh ah canimm,bendede pcos 4 senedir var,uzmani oldum artik diyebilirim..2sene dogum kontrol haplariyla ve glukofenle düzene sokmaya calistilar,6ay düzene giriyodu 6ay yine ayniydi,tüylenme ve kilo almada cabasi...simdi evlendim 1 senedir dogum kontrolü kestiler,korunmuyorum.4-5asamali bi kan testi yaptilar gecen gün,bakalim sonucunu bekliyorum..ama diyecegim sey stresin,sigaranin,düzenli meyve yemenin ve en cokta kilonun cok etkisi var..stres var,sigara var,meyve sevmiyorum..bi tek kilom yok bakalim ne olcak...üstüne düssem arlatirim ama insallah artik ceki düzen vericem kendime...%100 gececegini düsünmeyin,sadece etkilerini en aza indirebiliriz..

kizlar belki hatirlayanlariniz cikar...son gelismelerimi yazmak istedim...
o testlerde yine kistlerim yogun cikmisti ve glukofene devam etmistim..agustostan bu yana adet görmeyince doktora yine gittim ve beni tüp bebek klinigine sevk etti..ordaki doktorlarla genis capli konustuk ve asilama yaptirmaya karar verdik..yine bi sürü test yapildi,esimdende testler istendi..ocak ayinda randevumuz var ve sonuclara göre gelecek ay asilamaya baslicaz.
sogan kürünü midem kaldirmadi,cörek otu bal tarcini düzenli alamadim,hayit tohumunada yeni basladim...ama bu aradada epey kilo almistim ve doktor derhal bu kilolari vermemi söyledi...lütfen lütfen verelim kilolari,pcos icin tek düsman bu,bildigim halde istemsiz aldim senağlama
doktorun bana söyledigi seyler sunlar;
1-sabirli olacaksin
2-stress yapmayacaksin
3-pcosla yasamayi ögreneceksin(bunu sadece bebek icin,tüyler icin düsünme,bebek her durumda olucak ama gelecek icin riskleri yokedetmek icin dedi,seker,rahim kanseri vs.)
4-bol su iceceksin
5-günde en az 1 elma ve nar yiyeceksin
6-fazla yorulmayacaksin(neden bende bilmiyorum ama öyleymis)
7-kilo almamaya dikkat edeceksin
8-imkanin varsa yüzeceksin dedi...
paylasmak istedim kizlar...doktor sunuda ekledi,pcoslu bayanlarin dogru tedavi sonucunda %95i bebek sahibi oluyormus...lütfennn iyi doktorlar secin a.s.

aDET DÜZENSİZLİĞİ DERKEN NASIL DÜZENSİZLİK AMA BİR AY OLUYOR BİR AY OLMUYORMU YOKSA HER AY OLUYORDA TARİHLERİ Mİ KAYIYOR SÜREKLİ. BENİM SÜREKLİ TARİHLERİM KAYAR. TÜYLENMEDE VAR ÇENEMDE O AMAN POLİKİSTİK OVERMİYİM ACABA YAAAA. ÖLCEM MERAKTAN....KONU HAKKINDA SÜPER BİLGİYE SAHİP OLAN VAR MIII

canım bu tamamen kısı ve bunyeyle alakalı.mesela benım ıkı ablam ve bendede mevcut pcos.fakat hepımızde cok farklı belırtılerı var.tek ortak noktamızsa gebe kalamamammız.kucuk ablamda tuylenme namına bısey yok.adetlerı gayet duzenlı bende hem tuylenme had safhada hemde asırı adet duzensızlıgı(4 ay boyunca kanadım) var.neysekı bızımkısı tedavıyle halloluyor sukurler olsun.sende fazla gecıkmeden bır doktora gorun derım ben hersey gonlunce olsun.kaydirigubbakcemile5

:arkadaşlar bendepcoluyum..tedaviye yeni başlıycam.çünkü 1,5 yılım vajinismusla geçtiği için bir türlü jinekolojik muayeneye yaklaşamıyordum.ilk önce 10 haftalık bire terapiyle vajinismusu hallettim...üstünden 3 ay geçti...geçen salı dr.a gittim.jinekolojik muayene oldum yumurtalılarda birsürü kist var dedi.smear yaptı.p.tesi çıkcak sonuçlar.farlutal verdi.adetin 3.günü hormon tahliline gidecem,4.günü tewkrar muayaene edicek,ona göre tedavi uygulucaz dedi.ben bebekte istiyorum inş olur kızlar..bendede kilo artışı var tüylenme çok yok ama bacaklarımın arka kısmında ve karnım da var..hayırlısı diyelim stresten ve kilodan uzak durmalıyız..dr.um bana sadece kilo vewrerek bile kurtulabilirsin dedi...yarın diyete ve yürüyüşe başlıcam inş.bebeğim için her sıkıntıya değer...:dance:

kızlar pko hastası olupta en erken tarıhte hamıle kalanınıoz varmıı yanı 1 ay 2 ay yada daha fazla merak edıyorum

kızlar pko hastası olupta en erken tarıhte hamıle kalanınıoz varmıı yanı 1 ay 2 ay yada daha fazla merak edıyorum

Canım pko olduğumu öğrendikten 9 ay sonra hamile kalmıştım...Malesef yine pko yüzünden kaybettim...

Merhaba kızlar bende pkoluyum.Adetlerim düzensiz.!0 kilo fazlam var.Yakın zamana kadar bebiş düşünmediğimiz için doğum konyrol japı kullandım.Odüzene sokuyor.Ancak bırakınca yine olmuyorum.Yazdan beri bebiş düşünüyoruz.Doktora gittim.Klomen kullandım.İlk ay bir yumurta gelişti.Fakat bebiş olmadı.2.Ay hap işe yaramadı.İğne kullandık ve aşılama yaptırdık o da olmadı.
2.aşılamayı yaptıracağız.Ben herşeyin bir vakti olduğuna inanıyorum.Morelimi yüksek tutuyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

selam canım,ben gonaphene ile ilk kullanımımda hamile kaldım,onu kaybettim.ekim ayında ilaçlarıma tekrar başladım,bu kez de 2. denememde hamileyim.inşallah bunu kucağıma alabilirim.sizler de inşallah en kısa zamanda meleklerinize kavuşursunuz.

Back
X